Руското следствие: Убийството на дъщерята на Александър Дугин е поръчково

Руското следствие: Убийството на дъщерята на Александър Дугин е поръчково

Александър Дугин се държи за главата след взрива, който уби дъщеря му.

С оглед на установените факти разследването смята, че престъплението, при което е убита журналистката и политически анализатор Дария Дугина, е поръчково и е било предварително планирано, заяви Следственият комитет на Руската федерация.

"До момента е установено, че взривното устройство е било поставено под долната част на автомобила от страната на шофьора. Даря Дугина, която е била зад волана, е загинала на място", допълват от следствието.

На мястото на инцидента продължават да работят следователи и специалисти от Главния отдел за съдебна медицина на Следствения комитет. Сапьор проверява изгорелия автомобил, който е откаран на специализиран паркинг. Иззет е и запис от видеорегистратора на автомобила.

Делото е образувано по член 105, параграф 2 от Наказателния кодекс (буква "д") "Убийство, извършено с публично опасни средства". Тя ще бъде предадена на централния офис на Разследващия комитет.

По данни на МЦ на 20 август около 21:00 ч. в автомобил Toyota Land Cruiser край село Болшие Вяземи, градски район Одинцово, е избухнало взривно устройство, след което джипът се е запалил.


Шофьорът е Дария Дугин, дъщеря на Александър Дугин, руски философ, политолог, публицист, професор и основател на философско-политическото движение "Неоевразийство". Той е в списъка със санкции на САЩ от март 2015 г. заради събитията в Украйна. Освен това Канада и Австралия наложиха санкции срещу Дугин.
Дария, родена през 1992 г., е завършила философския факултет на Московския държавен университет "Ломоносов" и е работила като политически наблюдател в Международното евразийско движение.
Както отбелязва ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин, за смъртта на Дугина са виновни "украинските терористи".

Свидетели разказват:

 

 

Какво се случи

Автомобилът, в който пътува Дария Дугина, избухва с пълна газ на магистралата Можайск около 21:00 ч. Момичето се връщало от фестивала "Традиция". 

Разследващият комитет съобщи, че се предполага, че в колата е било поставено взривно устройство.
Взривената кола е на Александър Дугин, каза Андрей Краснов, ръководител на общественото движение "Руски хоризонт".

Източник от правоохранителните органи съобщи, че неизвестни лица са поставили взривно устройство върху автомобила по време на фестивала, докато колата е била паркирана на отворен за всички паркинг. Органите на реда съобщиха също, че на входа на имението има звено на пътната полиция, което регулира движението. Рамките бяха поставени непосредствено до входа на самото събитие.

Криминалисти и следователи, заедно с техници по взривните вещества, продължават да проверяват мястото на инцидента. Въз основа на резултатите от изследването ще бъдат назначени експертизи, включително съдебномедицинска експертиза, експертиза на взривни вещества и молекулярно-генетични изследвания.

По случая е образувано дело за убийство, извършено с общоопасно средство (буква "д", част 2, член 105 от Наказателния кодекс). То ще бъде разследвано от централния офис на Разследващия комитет. Агенцията смята, че убийството на Дугина е било поръчано.

Реакция

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ако версията за украинска следа в убийството се потвърди от компетентните органи, тогава трябва да се говори за политика на държавен тероризъм, провеждана от Киев.

Заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой заяви, че убийството на момичето не трябва да остане ненаказано.

Лидерът на ЛДПР и ръководител на комисията по международни въпроси в Думата Леонид Слуцкий нарече "варварското убийство" на Дугина "терористична атака срещу идеологията и кръстовете на руския свят". 

Източници: РИА Новости, ТАСС

 

 

Коментари

  • Крайно време

    21 Авг 2022 13:58ч.

    е руснаците да разберат, че са в състояние на война, както и да я наричат! Да въведат смъртна присъда, да разстрелят заловените нацисти от "Азов", както се постъпва с нацисти! И да изпратят на киевския наркоман няколко "Кинжал"-а, та ако избяга от един, другите да го нацелят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    21 Авг 2022 14:03ч.

    За Азов няма да се съглася, очернянето им до голяма степен е просто пропаганда, а самите те са просто бивши футболни хулигани, и след нужното превъзпитание ще се бият срещу НАТО така смело и решително както се биха срещу руснаците. Соросятата са истинския враг, те самите понеже са джендъри на фронта не ходят, а насъскват разни заблудени като азовците .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма невинни

    21 Авг 2022 14:36ч.

    азовците като не са искали да не са приемали насъскванията. Всичко ще си понесат и не само те, а и пострекателите им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гибот

    21 Авг 2022 15:20ч.

    "Азов" се биха много смело, да. Двойно повече от обсадилите ги, с достатъчно боеприпаси, храна и вода, и се предадоха като насрани кокошки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селянин

    21 Авг 2022 13:58ч.

    Атлантика трябва да почервенее!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    21 Авг 2022 14:07ч.

    Малкото зелено човече да не се появи в скоро време в Москва, ритайки с крачета, вързано в чувал и от там в Сибир. Това с войната никога няма да се случи, Путин никога няма да допусне да се избиват масово рускоговорящи славяни, за кефа на англосаксонците. Има си виновни, които ще бъдат наказани по начин никой повече да не посмее да посяга на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    21 Авг 2022 14:17ч.

    Нищо добро не ги чака украинските нацисти....Сега че видят кон боб яде ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    21 Авг 2022 14:20ч.

    Елена Поптодорова е на друго мнение. Между другото докато има такива патки и патароци в политиката нищо добро не чака България! https://epicenter.bg/article/Poptodorova-za-vzrivenata-dashterya-na-Dugin--Tova-e-priznak-na-vatreshni-protsesi-v-Rusiya/290894/2/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    21 Авг 2022 14:39ч.

    Мдааа Крадливото Ленче е истинска патка. Лошото е, че тя е и много глупава и елементарна жена. За щастие какво мислия тя няма никакво значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    21 Авг 2022 14:53ч.

    Що ги публикувате тези новини, след като не позволявате на човек да си каже мнението? Изтрийте го отново. Симонян, Соловьов, Рогозин, че и Медведев да внимават. С тези непрекъснати закани за убийства не ги чака нищо добро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти наред ли си?

    21 Авг 2022 17:25ч.

    Искам да кажа, ти ли си наред? Или само усещаш леко парване по вратлето отзад? Нищо, скоро ще дойде и твоят ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    21 Авг 2022 14:57ч.

    Да не се къпят тия, които подскачат от радост от новината за смъртта на Дугина, потно щастие, голям празник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    21 Авг 2022 14:58ч.

    "Руските власти ще използват смъртта на дъщерята на философа, наред с други неща, за да увеличат "идеологическия и информационен натиск" върху руското общество с цел повишаване на градуса на омразата към Украйна, както и за радикализиране на вътрешното идеологическо пространство ."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    21 Авг 2022 15:27ч.

    И добре ще направят, поне да не е умряла напразно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вчера в Турция, днес в Русия - мъстят

    21 Авг 2022 15:04ч.

    За какво са ги санкциоинирали уж демосратите от Запада, за да ги убият заради идеи ли? Типично английски кокошкарски почерк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • два

    21 Авг 2022 15:11ч.

    В Турция два последователни пътни атентати вчера и днес с много жертви. Пипа една и съща мръсна наглосаксонска ръчица, пипа от яд и ревност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, задник

    21 Авг 2022 16:52ч.

    Я недей да лъжеш! То че русофилщината ви избива в ислямизъм, го разбрахме, обаче фактите са си факти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    21 Авг 2022 15:51ч.

    За юдеомасонството най- страшен бе Дугин, не толкова Путин. Теориите му детонираха сърцевината тяхната вечна, глобална хегемония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • убийците сами ще се избият, кармата им е тежка

    21 Авг 2022 16:03ч.

    Типично за прости западащи тъпунгери, плашат се от някакви си теории.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почеркът на атентаторите е перфидно садистичен. Дария е убита с ювелирна точност в колата на своя баща без той да е там. Сценарият е свирепо жесток. Дугин остава жив, обречен на доживотно страдение.

    21 Авг 2022 16:51ч.

    Към него се добавя гнетящо самообвинение, че самият той е виновен за тази трагедия. Ако по някаква причина Дария е трябвало да бъде убита, то е могло да я ликвидират по тих и незабележим начин. Апропо, мястото на взрива май не е подбрано случайно. От репортажа личи, че той е активиран до билборд с надпис "героиZ" - вижда се в първата секунда от видеото към статията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ръшмор

    21 Авг 2022 19:34ч.

    Дугин е вярващ човек и няма как да изпитва доживотно страдание, за разлика от нацистите, които ще изпитат дтраданията още тук на Земята, преди да отпътуват за ада, където баща им сатаната ще им покаже вечните мъки на практика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Открили топлата вода рашкото следствие

    21 Авг 2022 16:56ч.

    Атентатът бил поръчков.Че какъв да бъде? Въпросът е кой е поръчителя?А накрая май ще се потвърди, че който каквото прави ,на себе си го прави. Който бомбите възхвалява,от бомбите умира.Господ забавя,но не забравя. Господ е един,а не Дугин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лондон - един вече бивш град

    21 Авг 2022 17:10ч.

    Тероризмът още от 19. век е английско имперско изобретение. Пускат го в ход, когато установят, че не могат по друг начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поръчково убийство

    21 Авг 2022 17:12ч.

    На някой клан. Но пък добър повод за нова касапница в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    21 Авг 2022 17:13ч.

    Подоляк днес много настойчиво отрича У. да има нещо общо с атентата . Това поражда въпроси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейка

    21 Авг 2022 17:28ч.

    ще почнат да се избиват кагебистите по стар съветски тертип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    21 Авг 2022 17:50ч.

    На някои от Кремъл май често им се присънват кадрите с края на Садам и Кадафито. А може и на Чаушеску.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    21 Авг 2022 17:55ч.

    Има пропуквания във ФБС. Защо колата на Дугин, не била под специален контрол? Дано не хвърлят вината върху някоя мюсюлманска организация. Бог да прости Дария Дугина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    21 Авг 2022 17:58ч.

    Нима Русия все още разчита на някакво "джентълменско" споразумение м/у Буш и Горбачов ? Мижи да те лъжем, ама докога ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    21 Авг 2022 18:35ч.

    Реакцията на украинците, които побързаха да се разграничат-/Подоляк/ ми припомни поговорката-"Гузен,негонен бяга".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последното видео с ДАРЯ ДУГИНА:

    21 Авг 2022 19:01ч.

    Последното видео с ДАРЯ ДУГИНА: https://t.me/boris_rozhin/61029

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    21 Авг 2022 19:25ч.

    Баш терористът пушилин пише за украински терористи. Жалки кръвопийци. Прави впечатление, че Захарова не обвинява Украйна и за първи път проявява нормални човешки качества. Това убийство е от полза само за путинските нацисти, за да засилят кръвожадността на и без това кръвожадната руска сган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко е терорист пушилин, незнам

    21 Авг 2022 19:47ч.

    Според мен е просто мутра. Предишните се изпозастреляха и взривиха помежду си, тоя оцеля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Авг 2022 19:48ч.

    Убийството на самата Дугина е грешка на атентатора. Поръчково е било за баща й, а той просто е решил да остане и и дал автомобила да се прибере !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като убийството на Киров

    21 Авг 2022 20:32ч.

    https://novayagazeta.eu/articles/2022/08/21/novoe-ubiistvo-kirova

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • христо

    21 Авг 2022 20:47ч.

    сороспиите са потънали в полюции от факта, че е убита една жена на 30 при това с 100терористични средства...нищо добро не ги чака..и така трябва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    21 Авг 2022 21:18ч.

    Атентата пред "Св.Недля", е извършен по супата схема -убийство на достатъчно известен човек,който да привлече по-важните жертви на своето погребение. Лека и пръст на момичето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...политика на държавен тероризъм, провеждана от Киев.

    21 Авг 2022 21:49ч.

    И съюзници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 13-ти отдел на МИ 6

    21 Авг 2022 23:09ч.

    Чудно е че публиката цял ден зяпа към Киев или американците, а не на където трябва. Значи добре сме си свършили работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи