Руското посолство във Вашингтон: САЩ се страхуват от огласяване на фактите за престъпленията на "Азов"

Руското посолство във Вашингтон: САЩ се страхуват от огласяване на фактите за престъпленията на "Азов"

Пленени бойци от "Азов" Снимка: ТАСС, архив

Обвиненията на САЩ срещу Русия за провеждането на трибунал над украинските военнопрестъпници в Мариупол са неоснователни, заяви руското посолство във Вашингтон в сряда. Съединените щати явно се страхуват от огласяване на факти, които свидетелстват за нечовешките действия на членовете на "Азов", заявяват от ведомството, съобщава ТАСС.

"Предстоящият процес има за цел да установи справедливост за военнопрестъпниците, сред които са нацистите от полка "Азов". Вашингтон явно се страхува от огласяването на фактите, свидетелстващи за нечовешките действия на членовете на тази терористична организация“, се казва в коментара, разпространен от пресслужбата на руското дипломатическо представителство.

"Международният трибунал в Мариупол е в състояние да хвърли светлина върху истинската същност на киевския режим, чийто ярък и героичен образ САЩ усърдно създават". „Американските граждани най-накрая ще научат, че в действителност тяхното правителство помага на тези, които целенасочено убиват цивилни и се подиграват с руското население в Донбас и Украйна“, заявяват още от руското посолство във Вашингтон.

Те също така подчертават, че Русия напълно спазва Женевските конвенции и гарантира на украинските военнопленници подходящи условия на задържане, което „не може да се каже за режима в Киев, чиито бойци се отнасяха брутално с пленени руски военнослужещи“. "Накрая, ако американските власти имат въпроси относно събитията в Мариупол, те биха могли да ги обсъдят с ръководството на Донецката народна република. Това е независима държава", заключава дипломатическата мисия.

В сряда говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс заяви, че властите на САЩ осъждат и смятат за нелегитимно провеждането на трибунал за украински военнопрестъпници в Мариупол.

 

 

Коментари

  • То останаха ли живи пленени бойци от Азов

    25 Авг 2022 10:02ч.

    за екзекутиране?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    25 Авг 2022 10:40ч.

    Е, що пък за екзекутиране? Има различни мерки за наказание на престъпници. Но нали трябва да се правят внушения? Макар че донякъде коментиращият има право - техните хора, украинците, им хвърлиха ракети в местата за задържане и избиха не малка част от военнопленниците. Дали убитите всички са престъпници... Едва ли, ама това едва ли трогва Зе и троловете му тук...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ние вече знаем истината

    25 Авг 2022 10:33ч.

    Не е задължително един сайт да е руски, за да отразява руската позиция. Явно някои хора имат непоследователна логика и празнини в умението да се разсъждава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Празнините в умението да се разсъждава личат най-вече в горния пост-

    25 Авг 2022 13:44ч.

    умението на нищоказващите и нищомислещи рецитатори на чужди писания

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи