Руското посолство: Вандали оскърбиха подвига на съветските воини, богохулство

Руското посолство: Вандали оскърбиха подвига на съветските воини, богохулство

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"С богохулната си постъпка вандалите оскърбиха не само подвига на съветските воини, освободили България от нацизма, но и хиляди техни съграждани антифашисти, дали живота си, за да остане българинът свободен народ и да няма място за "кафявата чума" в света".

Така от Руското посолство коментираха новината, че е била счупена плочата на паметника на Съветската армия в София. На нея пише "На съветската армия освободителка от признателния български народ".

На мястото има полиция, а счупването вероятно се е случило снощи. Вчера на мястото бе руската посланичка Елеонора Митрофанова, която поднесе цветя на паметника по случай Деня на защитника на Отечеството, който се отбелязва днес.

"Системната работа по пренаписване на миналото, заличаване на ролята на Съветския съюз в победата над нацистка Германия, демонизиране на всичко руско не можеше да доведе до друг резултат, освен да възпитава поколения, за които няма нищо свято", пишат още от посолството. От там призовават българските власти да "ликвидират на последиците от престъплението срещу паметта", да накажат виновните и да преустановят на "позорната практика за изопачаване на общата ни история".

 

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • мдаа

    23 Фев 2023 14:59ч.

    много е трудно да се инсталират една-две камери в района и да се прекратят веднъж завинаги тия малоумни прояви

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трудно е

    23 Фев 2023 15:02ч.

    сахибът не дава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    23 Фев 2023 15:18ч.

    Може и да не ти се вярва, но около самият паметник има поне две камери. Едната е с 360 градусов обзор, и е точно на ъгъла на монумента от лявата страна. Ушевите си правят оглушки умишлено, за да подклаждат положението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    23 Фев 2023 15:21ч.

    p.s. Тези камери са там от десетилетия и работят, но учудващо никога не могат да хванат вандалите, защо ли? Може би, ако някой подобен бъде набаран на място и му бъде строшена главата с чук, веднага ще излезат кадри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • срамота, частни домове са пълни с бръмбари и камери, тука нема

    23 Фев 2023 16:50ч.

    Гарван гарвану око не вади. Ченгетата навсякъде другаде биха извадили записаното на камерите, но не и тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    23 Фев 2023 16:58ч.

    Абсолютно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский

    23 Фев 2023 18:16ч.

    @rusnak 23 Фев 2023 15:21ч., с чук предлагаш? С вагнеровската вария, нали? Толкова съм възхитен от такава оферта да се саморазправим с всички гадни свободни копелета, които искат мир и върховенство на Закона вместо Закона на Силата. Ето и сега, Русия води война за Нов световен ред, в който ще тържествува Правото на Силата. Който е по-силен ще ступва и прегазва слабите и негодни за живот мравки, които трупат всеки ден зрънце по зрънце вместо да грабят с шепи, както кремльовские товарищи. Такива свободолюбиви българи разбиват искат да отменят нашата русийская история на Великата съветска могучая страна, дописана от товарищь Путин и където България ще е наша 16-та задунайския страна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    23 Фев 2023 18:20ч.

    Нещо не ви помня, солосиди прости, да се възмущавахте последните 30 години когато терористите от ФАЩ подпалваха половината планета за да стигнати до Русия и Китай. Свободни сте викаш???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    23 Фев 2023 21:33ч.

    Много добра идея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • श्रीिशव

    23 Фев 2023 15:07ч.

    Това е проява на платен небългарин. Нормалните българи нямат нищо общо със платени откачалки, готови за пари да си разпорят корема /сепуку/ публично. Има във всяка държава разни индивиди /гнили ябълки/ които развалят качеството на обществото. Слава Богу, България засега е нормална държава , а не зомбирана като украина и западна европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, личи си

    23 Фев 2023 15:10ч.

    по счупената плоча

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    23 Фев 2023 18:18ч.

    Нормалните българи искали паметник на окупаторите си, така ли:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Лико

    23 Фев 2023 18:59ч.

    Едни други "нормални" българи направиха паметник на "славните" англоамерикански летци, които бомбардираха през 1943- 1944 година София и я изравниха със земята, а Чърчил искаше да засее картофи на нейно място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма доказателства Чърчил да е казвал, че София трябва да бъде изравнена със земята и в развалините й да се направи картофена нива

    23 Фев 2023 19:45ч.

    Често историята на въздушните нападения над България през Втората световна война и острите изказвания на Чърчил за страната се използват в контекста на проруски и антизападни наративи. През годините на ВСВ Чърчил неколкократно споменава България със сериозна критика към решенията на нейните управляващи, въвличащи ни в ПАГУБНИ ВОЙНИ. Още през февруари 1941 г., в една от най-известните си речи по ББС, Чърчил говори за България – по-малко от месец, преди тя да се присъедини към Тристранния пакт (в съюз с Германия, Италия и Япония и срещу Великобритания, САЩ и СССР). Премиерът осъжда решението на страната да стане част от Централните сили по време на Първата световна война и изказва надеждата, че сега „България няма да допусне втори път същата грешка“ и народът й няма да бъде принуден „за трети път в рамките на 30 години (…) да влезе в ненужна и катастрофална война“. Думите на Чърчил са критични, но не съдържат заплахи или намеци, че България трябва да бъде изравнена със земята. В същия дух е изказване на Чърчил в Парламента от 21 септември 1943 г., малко преди да започне поредицата от тежки бомбардировки над България. В речта си премиерът се отнася с възмущение към „мръсната работа“, която България върши в подкрепа на Германия и Италия. Отново обаче няма призиви за бомбардиране на страната и превръщане на София в нива за картофи. По-остро е отношението на Чърчил в парламентарна реч от 22 февруари 1944 г., когато бомбардировките са в ход. За тях премиерът говори като за „стратегическа офанзива срещу Германия“. По думите на Чърчил този план е съобразен с нуждите и целите на съюзническите сили, но все пак е достатъчно гъвкав, за да позволи „да се отклоним заради някой извънредно примамлив обект, като например София“. България присъства и в думите на Чърчил от заседанието на Парламента на 2 август същата година. Тогава премиерът отново обвинява България, че за трети път е влязла във война „на грешната страна“, и се пита каква ще бъде нейната позиция, когато бъдат разобличени действията на българската армия като „злия лакей на падналата нацистка власт“. Тази теза Чърчил повтаря и на 28 септември 1944 г., няколко седмици след окупацията на България от страна на Червената армия. Според него българите са въвличани от лидерите си в пагубни войни, но също така са отговорни за злините, извършени в съседните Гърция и Югославия. А „освен няколко въздушни бомбардировки, те [българите] не са претърпели нищо“ от военните действия. >>>> https://factcheck.bg/nyama-dokazatelstva-charchil-da-e-kazval-che-sofiya-tryabva-da-bade-izravnena-sas-zemyata-i-prevarnata-v-kartofena-niva/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 13 декември 1941 г България обявява война на Великобритания и САЩ и мотивът за бомбардировките е, че сме немски съюзник

    23 Фев 2023 19:59ч.

    Нормалните искат и правят всичко възможно да живеят в мир, а не във война! За това имат памет и строят паметници, без да изкривяват историческите факти. България е била много пъти на грешната страна заради решенията на управниците ни. През ВСВ България беше на страната на фашистка Германия, а след това - под съветска окупация. България обявява война на англо-американците и какво друго да се очаква, освен да имаме жертви в боя, както и противниковата страна. По инициатива на сдружението "Мати Болгария" на 852 от загиналите 4208 българи е сложен мемориален знак до Парламента. В София загиналите български летци изтребители са почетени с общ обелиск близо до Южния парк и пред Алеята на летците в Централните софийски гробища, отделни паметници и паметни плочи имат Димитър Списаревски, Рихард Венгел и Симеон Михайлов. В Казанлък на паметника на летците е поставена паметна плоча на командира на 6 изтребителен полк от Въздушните на Негово Величество Войски полк, Васил Вълков и други заслужили военни и летци. В Сливен – плочи на кап. Любен Захариев Кондаков и Тома Боев, в Шипково на Веселин Терзиев, в Пловдив на родения в Гюмюрджина поручик Евгений Тончев. На героите са наречени улици и площади, за тях и тази битка на българите има книги, филми, а за Списаревски и песен. През 2010 година пред посолството на САЩ в София е издигнат и паметник на американските пилоти, загинали по време на бомбардировките в знак на помирение. Българската противовъздушна отбрана сваля над 100 самолета. На англо-американците са нанесени и сериозни загуби в жива сила – 689 души убити и пленени, плюс значителен брой ранени и извадени от строя чинове. На българска територия при нападенията загиват 256 противникови летци, (по данни на противника той търпи 159 убити над територията на страната, от които – 120 от ВВС на САЩ и останалите 39 – британски имперски летци, сред тях са 7 английски и южноафрикански пилоти, свалени на 29 юни 1944 г. до Русе, 28 безследно изчезнали и умрели в свои армейски лазарети и при нелегалните, 69 умират пленени от получените в боевете смъртоносни рани. В български плен попадат над 333 чинове от англо-американските въздушни сили, които са затворени предимно във военнопленническия лагер в Шумен, на 8 септември 1944 г. там са намерени 327 военнопленници, представители на 9 държави, повечето американци. ---> https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%BD%D0%B0%D0%B4_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7_%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гуда от връо

    23 Фев 2023 15:23ч.

    Дерьмокрацията и @ростащината са едно и също нещо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • श्रीिशव

    23 Фев 2023 15:25ч.

    Ако българите се зомбират като простите укри и европейци , жалка работа. Не разбират ли , че с подобни актове сами тикат Руската империя да подари на Османската 2,0 южната част на България - пловдив, кърджали и от сорта. И язък за инвестициите които набутаха във тези области, отиват у комшиите наготово. Българите не се ли усещат , че ги правят на маймуни ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Усещат се,

    23 Фев 2023 15:45ч.

    Но за сега няма какво да направят. Още не е изминало достатъчно време, за да се убедят напълно, че с избори и демокрация такива неща не се оправят. Оправят се само и единствено с въоръжена борба. Първият удар следва да бъде насочен срещу полицията. У нас тя винаги е била най-продажната, най-корумпираната и най-фашизираната институция. Забележките по повод камерите по-горе са напълно оправдани. И съвсем не е малобройна - близо 65 хиляди души. Това хич не е случайно. Нарича се "превантивна мярка", сещате се срещу какво. Армията е съвсем друга бира. На нея по-скоро може да се разчита в бъдещия въоръжен конфликт. Но, докато нещата узреят, Турция ще отнеме минимум 1/3 от територията ни. И ще го направи тихо и безкръвно така, както са ни завладели /постепенно, в продължение на 20-25 години/ преди 6 века. А това е най-ценното парче. Пълно е с история, с тракийски паметници и артефакти и най-важното - водоизточници, барабар с язовирите и ВЕЦ-овете. Заслужаваме си съдбата напълно. Никой не ни е крив. Ще се свием още като територия, без излаз на море, с малко вода и напълно унищожени от неолибералния капитализъм почви и най-лошото - с негативно селекционирано, пропито от мързел, алчност и злоба население, което няма да става за нищо, освен за престъпления. Следващият етап е пълното ни изчезване и отиване там, където ни е мястото - в учебниците по история и в книгите и трудовете на антрополозите /като подходяща илюстрация/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский

    23 Фев 2023 18:27ч.

    А, не, аз не продавам България на Турция, аз подарявам България на Рашата. Искам установяване на диктатурата на кремльовците и руски ботуш да ни гази тук, мечтая да поя, храня и слугувам на братушките, както и децата и внуците ми, а ако трябва, ние, българските путиинофили ще задоволяваме и кадиревци, имаме хубави щерки, а и синове, а с вагнеровите главорези - само кървави забавления с варии, чупене на глави и разчленяване с верижни триони на всеки, който се опита да надига критичен и свободолюбив глас против Силата на властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога те е газил пък теб

    23 Фев 2023 18:45ч.

    руски ботуш бе, лигльо мамин! Натъпкал си се с неолиберални пропагандни клишета, като лайно с витамини. Не виждаш ли днес какво газене е настанало от страна на колективния запад върху славянството и православието бе, продажна душицо! Не си ли чел как те е газил турчин и как те е клал турски ятаган бе! Това ли искаш отново? Или искаш, както писа невремето Антон Страшимиров за твоите любими фашисти - "...клаха народа си така, както и турчин не го е клал ...". Я се разкарай надалеч, продажна отрепко такава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руският депутат от "Единна Русия" Пьотър Толстой: "България ще я купим цялата, половината от крайбрежието вече купихме"

    23 Фев 2023 19:16ч.

    За разлика от Русия Турция не заплашва България и виждате как сме си добри комшии, с добър стоков обмен, вече и газов, и помагаме като при това природно бедствие! И двете държави сме партньори като членове на един отбранителен съюз НАТО. Турция не ни е обявила, както Русия за враждебна страна, само защото не споделяме имперските й амбиции да налага с АГРЕСИЯ "Русский мир". Заплахата от Турция днес може да е само във въображението на параноиците психопати, които искат да плашат света с измислени несъществуващи страхове. И да върнат историята и времето назад. Какво православие е това, което оправдава войната?! И чиито свещеници правят "бизнеси", разиграват пиянски и извратени оргии?! И защо трябва да се развиват измислени фалшиви шовинистични идеологии на разделение на света, като тази за панславизма и превъзходството на славяните над "западняците". Защо вместо сътрудничество, цивилизовано договаряне, мирно съвместно съществуване и добруване трябва да търсим конфликта, войната, противопоставянето на православния свят на "болната Европа"?! За какво си мечтаете, да установите диктатура на рашистите и сложите жълти значки на всеки "западняк" като по-нисш ли:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекалено сте наивен/наивна, господине/госпожо

    23 Фев 2023 21:32ч.

    Единствената реална и потенциална заплаха за България винаги е била и ще бъде Турция. Дори не толкова Гърция или Сърбия. Това, че днес имало някакъв си стокообмен не значи абсолютно нищо за националната ни сигурност. Ако Турция още не ни е посегнала, то е по други причини, а не защото е преизпълнена с приятелски чувства към нас. При първия удобен случай, бъдете сигурен/сигурна, че тя ще посегне и окото и няма да мигне. Случайно ли един от техните идеолози преди 20-на години се зарече: "Поили сме си конете на Дунава и пак ще ги поим". В книгата си Давутоглу пише, че "Турция е изправена пред отговорността да обедини в ново и съдържателно единство историческата и стратегическата си дълбочина и да материализира това единство в географската си дълбочина." Не пишете глупости, ами мислете, защото държавата ни е в изключителна опасност, но такива като вас, изпълнени с нездрав оптимизъм, вече стават опасност номер ЕДНО. И ако обичате, задайте въпросите в края на поста ви - на запад. И недейте си измисля, че славяните се считаме за превъзхождащи "западняците". Това не е вярно. Нещо може би сте чел/а, но не сте го дочел/а или не сте го разбрал/а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    23 Фев 2023 15:31ч.

    Съпричастен съм с г-жа Посланика на РФ, но това с Богохулството ми идва малко в повече. Сякаш войниците от СССР и съответно приемника РФ са Богове?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    23 Фев 2023 15:53ч.

    Най-вериятно има предвид оскверняването на паметта на починалите. Това по същество е трошене на надгробна плоча. Затова се използва и думата - вандализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Фев 2023 16:04ч.

    Прочетете го от оригинала на руски, няма богохулство, не знам кои и защо го е превел така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съветските воини, освободили България от нацизма

    23 Фев 2023 15:45ч.

    в България не е имало такъв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имало е,

    23 Фев 2023 15:51ч.

    при това не само нацизъм, а и фашизъм. Забрана на политически партии, на свобода на словото, полицейщина и престъпно мракобесие срещу инакомислещи, избити по полицейските мазета над 60 хиляди души. Това е имало и това е истинската ни история, в момента пренаписвана в интерес на западния сатанизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имало е дори ЗЗН (Закон за защита на нацията)

    23 Фев 2023 18:04ч.

    бе говедо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БТВ

    23 Фев 2023 15:48ч.

    Снощи бях възмутен от поведението на Цветанка Ризова, която вместо водещ, изпълнява ролята на пропагандатор на върла русофобия. За целта беше поканила Веселин Методиев, един от многото измислени професори на НБУ - пренаписвачи на историята, виден седесар и костовист, който трябваше да проповядва своите русофобски тези в исторически план, но самата Ризова вместо да води интервюто, също прави заключения по исторически въпроси от позицията си на върл русофоб, вместо да покани още един гост с другата гледна точка. Вероятно двамата ще аплодират тази вандалщина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цицанка Оризова

    23 Фев 2023 15:53ч.

    Бе те кат' минат братушките Дунава, друга песен ще запеем. Лебеца и г*зеца си вардим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре, че не съм я гледал

    23 Фев 2023 15:58ч.

    Гледам я, само когато участва проф.Иво Христов, но от БТВ съвсем разбираемо, са решили да не го канят, за да не станат за резил. Що се отнася до Цветанка - това изобщо не е журналист, камо ли водещ. Това е добре захлебваща ибрикчийка. Характерно лице, отговарящо на цялостния облик и на медията, която я е наела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветанка Ризова, Кулезич, даже забравих, че ги има

    23 Фев 2023 17:50ч.

    Нагаждачки изпълнени с омраза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    23 Фев 2023 15:55ч.

    Какъв подвиг бе, ватенко ? До вчера се хвалехте, че тук пушка не е гръмнала ! Само неколцина пияндурници са се отровили с метилов алкохол. А колко грабежа, колко изнасилвания и палежи са извършени в България през 1944г. от варенки ? Колко избити без съд и присъда ? На които простите тук тролове дори се радват !?!? Мръсни убийци ! Нито един от вас не искаме тук !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не е било без съд и присъда. Не лъжи!

    23 Фев 2023 16:03ч.

    Осъдени на смърт са 2730 души. Ако случайно не знаеш защо, ще дойда лично, за да ти кажа. Убити без съд и присъда са над 60 хиляди души по време на престъпната, национално-предателска монархо-фашистка власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа Sin е права!

    23 Фев 2023 16:11ч.

    Повече такива българи като ПРЕЗИДЕНТ ПЛЕВНЕЛИЕВ и ИВО МОЧА ИНДЖЕВ, и България ще дръпне! ВЕЧНА СЛАВА на тези ГЕРОИ. Ще оставят светла диря в историята на Човечеството! Госпожа Нинова ПРЕЗИДЕНТ, след подготвения импийчмънт на Радев. Господин Калоян Методиев, Господин Стоил Рошкев също мислят така. Поздрави, Павлова. Мерси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    23 Фев 2023 16:14ч.

    Без съд и присъда преди 1944 са душени с тел хората в полицейските участъци, профан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, не.

    23 Фев 2023 16:37ч.

    Със съд и присъда , казва се Народен Съд и го е имало във всички страни в Европа след свалянето на фашугите. Даже Съюзниците са следяли да има народни съдилища. В една Франция само са претрепали над 30 000 колаборациониста. Народни съдилища е имало дори в страни като Белгия и Холандия... От числото 2700 се вижда че Българският Народен Съд е действал много меко и щадящо. Прекалено меко. Щото 80 години по-късно семките на фашистите отново са тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Осъдени на смърт са 2730 души.

    23 Фев 2023 18:06ч.

    Да припомня - по изричното искане и натиск на англоамериканците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скиора

    23 Фев 2023 18:51ч.

    Тъпак , знаеш ли нещо за децата от Ястребино.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да припомня и друго

    23 Фев 2023 18:57ч.

    англоамериканците, особено англичаните в лицето на Чърчил са искали въобще да ни заличат като държава, а цялата монархо-фашистка кохорта да бъде изтрепна до крак без изобщо да и се обяснява защо. Сталин е този, който настоява да има съд. Ще кажа и още нещо, с уговорката, че го преразказвам и може да не е точно, а също и някъде да бъркам. Ако някой знае със сигурност - да ме поправи. И така, когато Стамболийски седнал да подпише Ньойския договор, нещо започнал да мрънка и да дудне. В този момент английският представител му просъскал: "Я млъквай и подписвай бе, гнидо! Това ви се пада на вас, дето се осмелихте да вдигнете ръка срещу освободителите си!" Пак повтарям, че цитирам по памет нещо, които ми е разказвано. Не съм го чел. Толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Фев 2023 16:09ч.

    Айде, почна се и в България неравната борба с паметниците. За начало с неразкрити анонимници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    23 Фев 2023 16:21ч.

    СРАМ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    23 Фев 2023 16:54ч.

    Този Веселин Методиев не е ли бил навремет учител по физкултура, после се лепна Костов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • костолака

    23 Фев 2023 16:58ч.

    Същият е; страшна напаст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соломон

    23 Фев 2023 17:26ч.

    Тук не става въпрос за богохулство. Кретенията е далеч от това понятие, но за съжаление доста близко до нивото на управляващите. Управлението е свързано с действия. Много от тях елементарни, но за съжаление се възприема, като словоблудство. Обилно и систематично изсипвано върху главите на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    23 Фев 2023 17:31ч.

    Електората на ДБ и ПП-https://www.youtube.com/watch?v=RPoDFsqD4kE

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забрана на политически партии, на свобода на словото, полицейщина и престъпно мракобесие срещу инакомислещи, избити по полицейските мазета над 60 хиляди души.

    23 Фев 2023 17:36ч.

    другарю, описаното се нарича "комунизъм"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама кой знае защо се случило в онуй идилично малко царство

    23 Фев 2023 18:07ч.

    България между 1918 - 1944...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историята не трябва да се рашиZZZира!

    23 Фев 2023 17:59ч.

    Най-накрая един българин се осмели да изкаже какво е общественото мнение относно това грозно нещо, което си построиха окупаторите с любезното съдействие на бг комунистическите подлоги. Никоя друга нация не издига паметници на окупаторите си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А на извършилите терористични бомбардировки над мирно население

    23 Фев 2023 18:09ч.

    издига?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "...демонизиране на всичко руско не можеше да доведе до друг резултат..."

    23 Фев 2023 18:00ч.

    Добралата се Козяшка сган до държавното управление предразполага и насърчава подобни вандалски прояви. С пренаписването на историята и премълчаване или дори извъртане на факти, случки и истини, се бележат пътят на Падението за подрастващата генерация и доброволно приемане от нея на новото робство! Такива действия се организират и добре се знае от кой ъгъл са изпълзели влечугите. Много ще ми е интересно дали Екзекутивната власт ще се организира и залови престъпниците. ... Но на фона след гордото приемане България да бъде определена като ФРОНТОВА ДЪРЖАВА (!!!???) и никой от т.нар. "политици" и не гъкна, да се очаква някакво разследване, арест и съд - е кауза Пердута! По скоро не след дълго ще обявят военновременно положение и ще започне ловът на Вещици. На мнозинството от народа - който и да е мълчалив и да се снишава в момента, не одобрявайки действията на предателите, представлява латентна опасност за тези!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИЗЛАГАТЕ СЕ С ПРЕВОДА!!!

    23 Фев 2023 18:02ч.

    КОЩУНСТВО не е БОГОХУЛСТВО. Означава да се посегне на нещо възвишено и свято (като паметта на загиналите например). БОГОХУЛСТВО си има конкретно значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • две Българии

    23 Фев 2023 18:26ч.

    Вече са налице две непримирими Българии. Едната е София - клоаката на евроатлантическите военолюбиви лакеи, продажници грантолапачи, усвоители на еврофондове, безчислени министерски колониални администрации, соросоидни университети, седалища на монополи, посолства. И Другата България - демографска пустиня и руини от 33 години социално-икономически бомбардировки, наречени "демократизация", "реформи" и "евроинтеграция". Ценностният разлом между двете Българии е огромен, несъвместим с надеждата за целокупно бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много добре изречено

    23 Фев 2023 19:04ч.

    и най-вече - вярно. Поздравления!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    23 Фев 2023 20:23ч.

    Абсолютно съгласен. Поздрави и от мен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    23 Фев 2023 18:54ч.

    русите като ни освободят от нещо и веднага ни заробват. и след 1878 г и след 1944г. все ни освобождават , че да ги мразим. то не бяха погроми , преврати ,....едната империя сменя другата ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Можеш ли

    23 Фев 2023 19:09ч.

    да изброиш погромите /ако въобще знаеш какво значи това - "погром"/, а също и превратите. Ако за теб смяната на турското управление на територията ни през 1878 г. е "преврат", може и да не се опитваш по-нататък. А най-добре иди си изпий млякото, цункай мама и си лягай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    23 Фев 2023 19:11ч.

    Anonimen 23 Фев 2023 18:54ч. Така ли пише в учебниците на сорос?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • омерзен

    23 Фев 2023 20:20ч.

    Anonimen ти си тъпо безродно парче. Знаеш ли, че ако е не беше съветската армия България щеше да е оглозгана от Гърция и Сърбия с помощта на британците. Сега щяхме да сме една малка територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    23 Фев 2023 22:33ч.

    Хрумна ми една идея. Защо мераклиите да трошат паметници не си построят техен паметник? Ще си му се кланят най-редовно и ще забравят да пакостят по другите паметници. Например, на братята Мак и Дик Макдоналд. Някой наш скулптор, Велислав Минеков да речем, може от сърце да им спретне и един гранитен, биг „Биг Мак“. А на плоча със златни букви може да се изпише рецептата на оригиналия „Биг Мак“, за да знаят поколенията какви са мръвки яли дедите им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметник на Обувката да направят.

    23 Фев 2023 23:02ч.

    Да се знае и помни, че по времето на костолака чифт обувки се продаваше на изплащане. С гаранция от банката и двама поръчители. Или с ипотека на панелката. Сякаш ти продаваха добруджански чифлик, а не две китайски калеври. Такова беше по седесарското време, бетер турско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи