Руското МВнР: Призивите към западните граждани да напуснат Украйна са изкуствена ескалация на напрежението

Руското МВнР: Призивите към западните граждани да напуснат Украйна са изкуствена ескалация на напрежението

 

Руското Министерство на външните работи препоръча на гражданите на Руската федерация да следят съобщенията на ведомството за ситуацията в Украйна, като не са изключени провокации. Това съобщи пред репортери в понеделник Юрий Горлач, директор на Ситуационния и кризисен център на руското външно министерство.

 

В същото време дипломатът подчерта, че препоръките на западните държави към техните граждани да напуснат Украйна са спекулации и изкуствена ескалация на напрежението. „Не е ясно защо правят това“, каза той.

 

Напоследък в западните страни, както и в Украйна, се появиха изявления за възможно руско нахлуване на украинска територия. Прессекретарят на президента на Русия, Дмитрий Песков, нарече подобна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението. Песков подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого и припомни, че всички придвижвания на руските войски се извършват на нейна територия. В същото време той не изключи възможността за провокации за оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за насилствено разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици, припомня ТАСС.

 

 

Коментари

  • Doksan Dokuz

    14 Фев 2022 18:39ч.

    Самата истина. Даже наабарот - Зелнишки призова украинските депутати, избягали от Украйна, да се върнат, защото Радата няма мнозинство и вече 2 седмици не може да обяви война на Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    14 Фев 2022 19:22ч.

    Днес е денят на влюбените, утре е ред на съда да лепне на Навални още 15 години допълнително за терористична дейност, каквато е изваждането на показ на корумпираните управляващи, а в другиден Украйна напада Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    14 Фев 2022 21:33ч.

    Нема се плашункате, обсерверите! В Окраине будет обсерваторий! Чтоб фашистьi не всю Европу обосрали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи