Руското МО: Чеченски спецчасти извършват офанзива в Източна Украйна

Руското МО: Чеченски спецчасти извършват офанзива в Източна Украйна

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че групата "Ахмат" на чеченските специални сили води офанзива край град Маринка в Донецка област, предаде Ройтерс. 

Заедно с наемническата група "Вагнер", ръководена от Евгений Пригожин, войските от руската Чеченска република са една от основните движещи сили на настъплението на Москва в Украйна.

Командирът на "Ахмат" Апти Алаудинов каза вчера, че силите му са преместени в друг район в подготовка за контраофанзива, но не каза къде се намират войските и къде отиват.

За разлика от Пригожин, който неведнъж е критикувал руското военно ръководство, чеченският лидер Рамзан Кадиров напоследък се въздържа от критики към министерството на отбраната.

Членовете на двете групи са в открит сблъсък, като вчера един от близките съюзници на Кадиров определи Пригожин като „блогър, който крещи постоянно за проблеми“.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Удри, уке!

  02 Юни 2023 23:53ч.

  С С дветЕ цеви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  03 Юни 2023 0:25ч.

  "целта оправдава средствата" - казва макиавели, а целта е приобщаване на украйната земя отново към руската федерация!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  03 Юни 2023 1:32ч.

  Излиза, че редовната руска армия не може да се сравнява с Кадировците, а пък с ЧВК "Вагнер" съвсем. Вагнеровци са на предния край на фронта вече над 420 дни, без ротация, без попълнения, без достатъчно муниции. Показват невероятна ефективност и успешно настъпление срещу трикратно по-многоброен противник. Това на Пригожин никога няма да му простят околовоенните дебелогъи бюрократи, достойни само за трепане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  03 Юни 2023 2:47ч.

  Ето и от украинската страна. За чеченците може да се каже, че са вече в Маринка, като признават, че 70% от пейзажа е бил под руски контрол, преди да дойдат. https://strana.today/news/435909-ukrainskie-voennye-rasskazyvajut-o-bojakh-za-bakhmut.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чепига

  03 Юни 2023 7:26ч.

  Руснаците доведоха башибозука. За радост на тукашните бетонни тикви. Украинците бързо ще им покажат къде е мястото на тези мангасари...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Професор доктор Пармаков

  03 Юни 2023 12:28ч.

  Като гледам снимки на чеченските бойци май мангасарите сме ние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  03 Юни 2023 22:12ч.

  Има разлика. Вагнерите са щурмоваци. Чеченците са тези които зачистват терена след щурмоваците. Така да кажем антипартизани. И едните и другите се справят идеално с поставените им задачи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи