Руският посланик в САЩ: Москва ще отговори на украинската атака срещу Кремъл, когато сметне за необходимо

Руският посланик в САЩ: Москва ще отговори на украинската атака срещу Кремъл, когато сметне за необходимо

Русия ще отговори на терористичната атака на Украйна под формата на нападения с дронове срещу Кремъл, когато сметне за необходимо, заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

"Как биха се почувствали американците, ако някой дрон удари Белия дом, Капитолия или Пентагона? Отговорът за всеки политик или дори за обикновения човек е очевиден: наказанието би било сурово и неизбежно. Русия ще отговори на наглата и арогантна терористична атака. Тя ще отговори, когато сметне за необходимо. Ще реагира в съответствие с оценката на заплахата, която Киев представлява за ръководството на нашата страна", каза Антонов.

Той подчерта, че изявленията на официалните лица във Вашингтон относно ситуацията са "поразително цинични и абсурдни". 

„Тук не можаха да признаят очевидното – терористичен акт, планиран от режима на Зеленски и опит за убийство на президента на Руската федерация. Освен това времето не е избрано случайно - в навечерието на Деня на победата, парадът на 9 май, на който е планирано присъствието и на чуждестранни гости. Богохулни и измамни бяха тезите, че този терористичен акт е уж „акция под фалшив флаг“. Тоест Русия сама е организирала провокация срещу сърцето на нашата държавност?!“, отбеляза Антонов.

По думите му, в Москва са се надявали, че администрацията на Вашингтон "ще има силата и достойнството да осъди този терористичен акт". „Светът помни как през 2001 г. руският президент пръв протегна ръка на американския народ, който тогава беше подложен на терористична атака. Всичко е забравено. Днес Съединените щати прикриват киевските престъпници. А думите на високопоставени служители, че Киев може да избира как да се защитава, са пример за двойни стандарти, политика за насърчаване на режима на Зеленски да атакува Руската федерация. Думите на бюрократите за уж възпиране на нацисткия режим в Киев от удари срещу цели извън неговите граници са фалшив фарс“, каза Антонов.

Според руския посланик в САЩ „зверствата на режима на Зеленски и снизхождението към него от страна на обединения Запад“ само показват, че противниците на Русия „нямат желание да търсят мир, да спасяват хиляди животи на обикновени украинци“. „Разбира се, ние ще вземем предвид това обстоятелство при изграждането на нашата линия за реализиране на целите и задачите на специалната военна операция“, предупреди посланикът.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • ЗИП

    04 Май 2023 9:18ч.

    Палячовщина някаква.В това руснаците са мноо добри. Инфантилна клоунада.Сами си пускаш дронове, след това жално плачеш и надуваш бузи.... Язък, че си купих толкова стекове бира в очакване на ШООто... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простотиите на т.н. “зип” са

    04 Май 2023 9:50ч.

    общо известни,така че ги подминах без да ги чета но тук мисля е по важно това което изръси въпросният посланик и което отново замирисва на “договорняк” някакъв си и съответно за поредната слабост на екипа на Путин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 12:52ч.

    Купи си цял камион със бира ,щото ще си гледаш твоето шоу . А то ще бъде прекрасно за околната публика .Само че бирата ще бъде за публиката която ще гледа как с пържиш на огъня закачен на шиша над него .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    04 Май 2023 9:42ч.

    Отмъщението се консумира студено.Така твърдят. На Украйна ще ѝ се наложи да плати за всичко сторено в годините срещу руснаците по най–високата тарифа.В момента твърдоглавието на Зеленски и компания руши не само Украйна, но и основите на Европа , не че някои не са доволни от това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    04 Май 2023 9:52ч.

    Маргарет Тачър: „На територията на Русия е икономически оправдано да живеят 15 милиона души - за обслужване на нефтените кладенци и на мините...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знак и повод за отрязване на зелката

    04 Май 2023 11:15ч.

    Западът няма полезен ход при тази разстановка в усрайна. Дава път за развръзка. Отсрещната страна явно също е ОК. Починалите никой не ги съди. В связи с атакой зампред Совбеза Дмитрий Медведев заявил, что нападение на президента России Владимира Путина не оставляет никаких вариантов, остается лишь устранить Зеленского.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    04 Май 2023 12:47ч.

    И косъм няма да падне ни от главицата, ни от брадицата на Зеленски. Мнозина не желаят да повярват на това. Не вярват защото не знаят една таена до днес истина. Внимание, тя ще бъде съобщена сега! Болнавите читатели, бременните и по-чувствителните нека спрат прочита на текста! И така, внимание! Путин е баща на Зеленски! Усещате ли как Земява позабави хода си, как катеричките се шмугнаха в хралупите си? Това е грубата житейска правда. Как се случило ли? През феврури 1977 капитан Путин спешно е командирован в Улан Батор. КГБ провежда операция "Овче руно". Целта й е да ликвидира резидента на китайското разузнаване в Монголия. По това време китйците се опитват да отклонят монголските комунисти от верния път. Особено ефективно действа Ян Хуйвей, изключителна красавица, резидент на китайското външно разузнаване за цяла Манджурия. Нейната хубост е толкова омайваща, че който я зърне губи ума си, а малцината които успяват да я опънат не желаят повече да зърнат ни друга жена, ни друг мъж. Хуйвей успява да се добере до леглото на Юмжагийн Цеденбал, генерален секретар на Монголската народно-революционна партия. С камасутра трикове тя го отклонява от дружбата със СССР. За да се тушира китайското влияние в Улан Батор е изпратен кап. Путин. По това време там е и Римма Владимировна Зеленская. Тя придружава командирование си съпруг Александър, който привидно търси желязна руда, нъ всъщност се опитва да намери богатството на Барон Унгерен-Щернберг . Римма и Володя се запознават на бал по случай монгорската нова година. Между двамата пламва внезапна любов. Сродява ги любовта към музиката на Хиндемит и монголските сексуални техники. След бала обаромателната двойка се отбива в крайпътна юрта, явочна квартира на КГБ. Там двамата зачеват сегашния украински президент. Не е случайно, че той е наречен на името на бща си - Владимир. Иван Грозни този път няма да убие сина си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 12:56ч.

    РАЗСЛЕДВАНЕ НА АТАКАТА С ДРОН СРЕЩУ МОСКВА: КРЕМЪЛ ОТГОВОРИ КОГА ДА ОЧАКВАМЕ РЕЗУЛТАТА Разследване на атаката с дрон срещу Москва. От Кремъл отговориха на въпроса кога да очакваме резултатите от работата на специалистите. По-рано беше съобщено за атака на два безпилотни летателни апарата срещу Московския Кремъл. Устройствата са били деактивирани от системи за електронна борба, няма регистрирани щети и няма жертви. Инцидентът се определя от Кремъл като планирана терористична атака. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков подчерта, че инцидентът, разбира се, „подлежи на задълбочено разследване, оперативно“. "Следственият комитет прави всичко това. Не мога да кажа кога да чакаме резултатите. Вече зависи от тях", завърши Песков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 13:00ч.

    ПОКУШЕНИЕТО СРЕЩУ ПУТИН Е ПРОБА НА ПИСАЛКАТА: СЛЕДВА ГОЛЯМ АТЕНТАТ, ОБЯВЕНО Е УСЛОВИЕТО Опитът за убийството на Владимир Путин е само проба на перото. Голяма атака със сигурност ще последва, ако е в сила само едно условие. Родион Мирошник посочи важността на имиджовия аспект на случилото се. Важно е да разберем защо системите за противовъздушна отбрана позволяват преминаването на бойни системи, насочени дори към Кремъл, и да разберем колко добре са защитени в този случай други стратегически цели. Ако има дребни дупки, трябва спешно да се закърпят. Всички вратички, които позволяват подобни действия, трябва да бъдат отстранени възможно най-бързо. За воюваща страна това е неприемливо, - подчерта източникът на "Първи руски". е възприемат всеки компромис, всяко преглъщане, както казваше (руският външен министър) Сергей Викторович Лавров, те го възприемат като слабост. А за нас от гледна точка на образа такова позициониране от врага е неприемливо. Това все още е проба на перото и тя подчертава, че тероризмът никога не е бил излекуван от хуманизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 13:02ч.

    КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ ПАРАДЪТ НА ПОБЕДАТА СЛЕД АТАКАТА С ДРОН: КРЕМЪЛ НАПРАВИ ИЗЯВЛЕНИЕ От Кремъл обясниха как ще протече парадът на победата след атаката с дрон. По-рано беше съобщено за атака на два безпилотни летателни апарата срещу Московския Кремъл. Инцидентът се определя от Кремъл като планирана терористична атака. Москва предупреди, че ще последват ответни действия. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков увери, че честването на Деня на победата на 9 май със сигурност ще се състои. Всичко ще върви по план, врагът няма да ни уплаши. Парадът на Победата няма да бъде ограничен по никакъв начин след атаката с дрон срещу Кремъл и ще се проведе както обикновено, подчерта Песков. Отбелязва се, че Владимир Путин планира да говори от трибуната по време на Парада на победата в Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 13:05ч.

    МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ИЗЛЕЗЕ С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ СЛЕД АТАКАТА НА БЛА СРЕЩУ КРЕМЪЛ. НАКАЗАНИЕТО ЩЕ БЪДЕ НЕИЗБЕЖНО И ТЕЖКО Няма съмнение, че зад тях (опитите за терористични атаки – бел.ред.) стои режимът в Киев, който отдавна и съзнателно подкрепя и използва терористични методи срещу гражданска инфраструктура и цивилни граждани, Такива престъпления не трябва да остават без отговор. <...> Сигурни сме, че всички извършители ще бъдат открити. Тежко и неизбежно наказание ги чака,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, Вишински, спри се, бре

    04 Май 2023 13:26ч.

    Защо съдите без доказателства, само по предположения и набеждаване на "врага"?! Цял свят видя и разбра, че тази акция е още един вътрешен проблем на Рашата и "дупките" в подсигуряване на националната им сигурност. Това си беше саботаж, най-вероятно организиран от недовлните олигарси, които отдавна загубиха търпението си към путьо и генералитета му, спретнали тази самоубийствена за Кремъл война...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 13:09ч.

    РЕШЕНИЯТА НЕ СЕ ВЗЕМАТ В КИЕВ: САЩ СТОЯТ ЗАД АТАКАТА СРЕЩУ КРЕМЪЛ Дмитрий Песков коментира атаката с дрон, като посочи, че САЩ стоят зад нея: „Решенията за подобни действия и подобни атаки се вземат не в Киев, а във Вашингтон“. Кремъл коментира атаката с дронове срещу Кремъл, извършена в нощта на 3 май. Два дрона бяха свалени, те не са нанесли щети на президентската резиденция. Киевската хунта отказа да признае факта за участие в терора. Днес Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин, подчерта, че опитите на Киев и Вашингтон да абдикират от отговорност за случилото се изглеждат не само неубедителни, но и смешни. Подобни опити да се отрече от това както в Киев, така и във Вашингтон, разбира се, са абсолютно смешни. Ние добре знаем, че решенията за подобни действия и такива терористични атаки не се вземат в Киев, а във Вашингтон. И Киев вече прави това, което му се казва,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин: Сега изглеждаме като клоуни, които заплашват с "мощна бомба" детски дрон

    04 Май 2023 13:30ч.

    Евгений Пригожин: "Като радикален човек мога да кажа, че използването на ядрени оръжия в отговор на дрон, разбира се, е изключено. На първо място е необходимо на масата на този, който отговаря за борбата с дроновете, да разберем как това е могло да се случи по принцип и след това да положим всички усилия да гарантираме, че ще станем водеща сила в развитието на UAV технологии и да отговарим с точно същите дронове. И така, сега изглеждаме като клоуни, които заплашват с "мощна бомба" детски дрон."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богохулни и измамни бяха тезите, че този терористичен акт е уж „акция под фалшив флаг“.

    04 Май 2023 13:39ч.

    Тука вече руснаците (за които съм !) почват да преиграват . Само пълен дебил може да приеме от техническа страна, че два дрона с експлозиви , пуснати от Украйна , са прелетели над 500 км през най-защитените с ПВО територии на Русия, и са гръмнали до знамето на Сенатския дворец… Това е безподобна смешка. Цирк в стила на 11/9 , руснаци и американци си заимстват цирковите номера.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи