Руският посланик в Лондон: Войната може да ескалира, ако Великобритания продължи да доставя оръжия на Киев

Руският посланик в Лондон: Войната може да ескалира, ако Великобритания продължи да доставя оръжия на Киев

Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може да ескалира, тъй като Великобритания и западните страни продължават да доставят оръжия на украинския президент Володимир Зеленски, предаде ДПА.

Андрей Келин каза пред журналистката от Би Би Си Лора Кюнсберг, че действията на страните от НАТО и "особено" тези на Великобритания създават риск от това войната да се проточи и да възникне "ново измерение" на военните действия. 

Той допълни, че Русия разполага с "огромни ресурси“ и въпреки че сраженията продължават повече от година, неговата страна все още не е започнала да "действа твърде сериозно".

"Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна. Разполагаме с огромни ресурси", подчерта Келин.

"Рано или късно разбира се тази ескалация може да придобие ново измерение, а ние не се нуждаем и не искаме това. Може да постигнем мир още утре", каза още руският дипломат.

Запитан относно широкоразпространените и увеличаващи се доказателства за руски военни престъпления, Келин отговори, че Украйна е тази, която извършва военни престъпления. 

След това той смени курса и заяви, че ООН няма правомощия да разследва военни престъпления, отбелязва ДПА.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • nan

    28 Май 2023 12:27ч.

    ами избийте зъбите на Великобритания така, че дълго време да могат само със сламка да се хранят. британците са основния подбудител и желаещ за голяма война в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    28 Май 2023 12:51ч.

    Цяла Европа произвежда и изнася оръжия за Киев, нашия ВПК е изнесъл за над 10 милиарда през фирмите на БСП

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2023 13:43ч.

    И след 10 милиарда изнесено оръжие само от България Украйна все още е окупирана от Русия, както тя твърди? И след толкова милиарда от САЩ, Великобритания и почти 30 държави от нато една частна армия разказ играта на огромна украинска сила в Бахумут? И че от есента чакаме настъплението на украинската армия, която все се оправдава, че не можела да го почне, защото все не и давали нужното въоръжение? След стотици милиарди долари само за оръжение??? А това, че плащанията на пенсиите и социлните пак оттам идва и че те просто живеят наготово??? Че явно се изживяват и са се продали единствено като оръжие срещу Русия? Чувате се ли се, какви ги говорите, и четете ли, какво пишете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Su38 28 Май 2023 10:43ч

    28 Май 2023 14:35ч.

    Patriot Vs Cartoon Rocket = 0 : 1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    28 Май 2023 14:49ч.

    ЧВК "Вагнер" представи отчет от март 2022 год. до май 2023 год. https://zavtra.ru/events/podrobnij_otchyot_chvk_vagner_o_rabote_na_fronte_za_vremya_svo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    28 Май 2023 16:11ч.

    Стига лъга, бе копейка. Великата руска армия е взела едни жалки 87 000 кв. Км. И явно преценява, че не може да вземеповече, щото е направила отбранителни съоръжение върху 1500 км. Пародия на държава може да има само пародия на армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Май 2023 15:08ч.

    Ким, пак до гроздето ли опряхме??? Или до "то па една гара"... Боже, боже... И това има претенциите за свръхгалактичен разум...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи