Руският патриарх подкрепи Путин: Тези, които са готови да насочат оръжие срещу своите братя, да се вразумят

Руският патриарх подкрепи Путин: Тези, които са готови да насочат оръжие срещу своите братя, да се вразумят

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският патриарх Кирил изрази подкрепата си за усилията на президента Владимир Путин да предотврати сътресенията в страната, предаде ТАСС.

"Като отправям молитви за мирно решаване на настоящата ситуация, в качеството си на Предстоятел на Руската православна църква призовавам тези, които са взели оръжие и са готови да го насочат срещу своите братя, да се вразумят. Пред лицето на общата заплаха е необходимо да се запази единомислието, да се преглътнат обидите и личните амбиции, колкото и трудно да е това понякога. Подкрепям усилията на руския държавен глава да предотврати безредиците в нашата страна", каза патриархът в обръщението си към своите сънародници.

Патриарх Кирил отбеляза, че военната конфронтация е изпитание, при което е още по-необходимо "да пазим единството на народа, да се молим на Бога, да подкрепяме войниците и да се поддържаме взаимно по всички възможни начини". "Днес, когато нашите братя се сражават и умират по фронтовете, самоотвержено изпълнявайки своя дълг, когато враговете полагат всички усилия да унищожават Русия, опитът да се посее раздор в страната представлява най-голямото престъпление, което няма никакво оправдание", продължи той.

"Господ да запази мира и единството, застрашени от призивите за размирици. Нека Бог закриля Русия, нейния народ и нейната армия", каза още руският партриарх, цитиран от БТА.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Калоян от Пловдив

    24 Юни 2023 18:13ч.

    Макиавели е казал , никога да не се използват наемни войски , защото на тях не може да се има доверие . Пиргожин е троянски кон на американците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички фундаметалисти изразиха подкрепа за Путин

    24 Юни 2023 19:59ч.

    И от Иран, и Кадиров, и Ердоган, а сега и агент Гудняев, къде без този, който благослави братоубийствата и призовава руснаците да отиват да умират за Кремъл, а не да живеят, за да развиват Родината си Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи