Руският патриарх Кирил сбърка името на Путин и го нарече превъзходителство (видео)

Руският патриарх Кирил сбърка името на Путин и го нарече превъзходителство (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Главата на Руската православна църква патриарх Кирил нарече президента Владимир Путин "Ваше превъзходителство" и "Владимир Василиевич", докато се изказваше на форума "Русия-Африка" в Санкт Петербург.

Патриархът се обърка в началото на речта си, докато поздравяваше държавните глави, участващи във форума. В този момент Путин седеше със стиснати устни, а след това започна да се усмихва. Видеозаписът на речта на главата на Руската православна църква беше публикуван от кремълския пул на служителите на РИА Новости.

В речта си патриарх Кирил заяви, че от декември 2021 г. насам Руската православна църква е открила повече от 200 енории в 25 африкански държави, а Москва никога не е гледала на Африка като обект за колонизация.

Той също така отбеляза, че повечето африкански страни отхвърлят легализирането на еднополовите съюзи, евтаназията и други "грехове".

dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Величество е Путин. Императорско. Не превъзходителство няк'во.

    27 Юли 2023 19:50ч.

    Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    27 Юли 2023 19:56ч.

    Притеснил се е човекът! Простено му е! Важна е същността на неговата реч! На нея трябва да наблегнете ГЛАСОВЕ! Не да се занимавате с интриги на дребно! Ако говорим сериозно - не е шега да отправяш послание към цял континент!!! Православието се намира пред прага на Нова ера, господа журналисти! :) Никак не му е лесно на патриарха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друго щеше да е, ако бяха поканили

    27 Юли 2023 20:06ч.

    нашта вицка Йотова. Да пречупи кръст, да впие страстни устни в десницата на пастира. Веднага щеше да го вкара във форма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    27 Юли 2023 20:39ч.

    Че кво й е на вицката, бе? Много си ни е хубава вицката, я се дръж кавалерски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колега от Кгб

    27 Юли 2023 20:37ч.

    Е по правилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеволод Капустин

    27 Юли 2023 21:07ч.

    Наистина, превъзходителство са Шойгу, Патрушев, Путин може да бъде само величество. По-смущаващо е това Владимир Василиевич, напомня онова “Иван Василиевич сменя професията си” и възгласа на един от героите - Царь не настоящий. Двойникът Иван Васильевич Бунша, помните ли го?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    27 Юли 2023 22:14ч.

    Тъй като Путин е единственият политик от такъв ранг, който безусловно защитава православието, следващият път разрешавам на патриарха да го нарече "светейшество".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    27 Юли 2023 23:37ч.

    Патриархът може да е сгрешил бащиното име на Путин, но е използвал правилното обръщение: Обръщението към държавен глава е "Ваше Величество", ако държавният глава е монарх, "Ваше Превъзходителство", ако държавният глава е президент. Именно затова обръщението към посланик е "Ваше Превъзходителство" - посланикът представлява държавния глава, който го е акредитирал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Антон Сираков

    28 Юли 2023 0:01ч.

    Чест и почитания! Не съм много наясно с етикета, но и моите впечатления от това, което съм чел или слушал, са, че обръщението към президент е "Ваше превъзходителство". Що се отнася до грешката с бащиното име - голям праз, на всеки се случва. Все пак не е завършил с "Бог да пази кралицата" като някои хухавелници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • веуик е наш В.В.Путьо, веуик

    28 Юли 2023 0:56ч.

    на предишния форум Русия-Африка преди Рашистка Фашагия на окупира Украйна, са присъствали 43 лидери на африкански държави. Сега-само 17, другите държави са изпратили посланици, заместници и так далее. Мноооого го тачат бре:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи