Руският гарнизон е напуснал Змийския остров като знак на добра воля

Руският гарнизон е напуснал Змийския остров като знак на добра воля

Руските въоръжени сили изтеглиха гарнизона си от Змийския остров и така демонстрираха на световната общност, че Руската федерация не пречи на усилията на ООН да организира хуманитарен коридор за износ на селскостопанска продукция от територията на Украйна. Това заяви говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, съобщава ТАСС.

„На 30 юни, като стъпка на добра воля, въоръжените сили на Руската федерация изпълниха поставените им задачи на Змийския остров и изтеглиха разположения там гарнизон. Така на световната общност беше демонстрирано, че Руската федерация не пречи на усилията на ООН да организира хуманитарен коридор за износ на селскостопански продукти от територията на Украйна", каза Конашенков.

„Това решение няма да позволи на Киев да спекулира по темата за предстоящата продоволствена криза, визирайки невъзможността за износ на зърно поради тоталния контрол на Русия над северозападната част на Черно море“, подчерта официалният представител на руското министерство на отбраната.

„Сега думата е на украинската страна, която все още не е разчистила Черноморското крайбрежие близо до бреговете си, включително водите на пристанището“, каза Конашенков.

 

Коментари

  • Това парче земя

    30 Юни 2022 12:58ч.

    е опасно и за двете страни да държат гарнизони там. 170 кв.м гола скала, без никакви укрития, бомбоубежища и т.н. По време на война, ще е последното място на което ще искаш да си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kopejkin

    30 Юни 2022 14:24ч.

    Укрите скъсаха задниците на руснаците на тоя остров. Путин на добра воля да се измита от Украйна и войната ще свърши!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалността

    30 Юни 2022 15:03ч.

    И Вие, както просто Киро, имате нужда от спешно лечение. Ама много спешно. Защо руснаците да чистаят украинските мини? Укрите сами да си почистят сътвореното от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • DimDan

    30 Юни 2022 13:03ч.

    Тъпите Укри май отново ще налапат въдицата. Сега вместо украински ракети към този остров ще полетят руски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    30 Юни 2022 13:06ч.

    москалите напускат винаги доброволно - справка Афган и ГДР :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    30 Юни 2022 13:08ч.

    В момента е излишно да се подлага на смъртна заплаха живота на военните на острова.След време,когато нещата на сушата се нормализират,завръщането и безопасното владение на острова няма да е проблем.Все пак разумът трябва да надделява,от много инат никой не е спечелил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    30 Юни 2022 13:47ч.

    Това се отнася и за повторното влизане в Киев. Всяко нещо с времето си. Оправданието, че е "жест на добра воля заради износа на жито" обаче е тъпо и дразнещо. Упоритостта да се обстрелва островът бе самонавивка от страна на англичаните, нали се смятат за морска сила... Разбира се, руските защитници ще бъдат отмъстени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Волгин

    30 Юни 2022 13:20ч.

    По информация от РИА Новости, на военослужещите на острава им са свършили провизиите и поради това са решили да се изтеглят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Експерт

    30 Юни 2022 13:28ч.

    За момента острова не им трябва на руснаците. Атака срещу Одеса е още далече, а Запада достави на ВСУ артилерия, която на предела на далекобойност докарва до острова. Последните седмици украинците това правят, стрелят от брега с артилерия. Присъствието на няколко десетки руснаци там е напълно безсмислено, дават загуби напразно. Засега ще го оставят "ничия земя".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Експерт - Най-близката точка от континента до Острова е малко под 40 км.

    30 Юни 2022 13:47ч.

    Това е ръба на далекобойност на М777 с обикновени снаряди. Със "специални" амуниции с GPS коректировка, острова става напълно уязвим. Разполагането на ПВО комплекси ( С 300 , Панцир ) на няколко декара скали е безсмислено. По-ефективна беше морската ПВО, но след като руснаците допуснаха да им ударят "Москва", в момента нямат подходящи кораби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    30 Юни 2022 15:39ч.

    разполагането на ПВО от руснаците беше част от идејата им за нападение на Одеса, но...преди десетина дни рускијат кораб, натоварен с амуниции и въоръжение за острова беше потопен от украинците(не е “Москва“, друг кораб беше ) и след това руснаците (над 250 човека)там бјаха без възможност да се отбранјават

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Експерт

    30 Юни 2022 13:38ч.

    А ако хохолите имат отново глупостта да се изсипят на острова (за престиж, не за друго) , да не се забравя. От Крим руснаците стрелят по Одеса с брегови ракети "Бастион". Няма никакъв проблем да пуснат и 1-2 по острова... Той наистина в момента е "ловушка", Черен Петър. Който го владее - губи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гарнизон от смъртници

    30 Юни 2022 13:43ч.

    Имали са проблеми със снабдяването с муниции на ЗРК Тор и Панцир. Иначе Панцир-ите работеха успешно не само по всякакви въздушни цели, но и по далекобойни снаряди. Прекалено е близо до Одеския бряг островът, както и до Румъния. Ако укрите дебаркират и няма договореност, ще са мишена и те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Експерт

    30 Юни 2022 13:58ч.

    "Kуполът", който прикриват "Панцер"-ите , е малък за да осигуряват защита при атака от 40-45 км. с далекобойна артилерия. Едно ще свалят, друго ще "мине"... Когато се брани такова малко парче земя, рискът става голям. Руснаците могат да имат траен контрол над острова само при напредване по брега от Николаев към Одеса, или при докарване на мощно флотско съединение. За момента не са факт и двете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четящ

    30 Юни 2022 14:09ч.

    Експерте, панцерите се показаха в Сирия ,когато Далила ги даде по телевизора как си шият якичките, преди да ги демилитаризира.Не може с оръжия от Брежнев да водиш съвременна война .Може само като тов.Жуков - Атака в ЛОБ и заградителни отряди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четящ, ала лъжещ

    30 Юни 2022 14:37ч.

    Какво общо имат Панцир-ите с епохата Брежнев? Нямаш даже елементарни познания върху руското оръжие, тръгнал си да се връщаш назад към съветското.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чукигек

    30 Юни 2022 16:02ч.

    Момко, памцерите са заахваанати по времето на Брежнев и завършени по Елцин- после само боядисване на тенекии за Парад пабедъй.Нещо да са направили - я Армата, Кузя и т.д. Само сушка -невидимка.Добре,че в Сирия бяха ония щъркели,деето уплашиха пингвините

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    30 Юни 2022 13:54ч.

    Както казвашее Ал Капоне - с добра дума и ракети дето бият на 88 километра с три метра отклонение , можеш да ссклониш фуражките на добра воля.Лидерът трябва да предприеме немедлени мерки,че военните се разхайтиха - лесно е ,когато укрите нямат авиация и артилерия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ча кай Ти

    30 Юни 2022 13:57ч.

    от рашисти добра воля - доброволно се изтеглиха от Киев,сега от островчето заради Хаймарсите .Получат ли и ракетите дето бият до 300 километра, ще падне много добра воля и оправдания с въртенето на звездите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • млъквай, кречетало

    30 Юни 2022 14:01ч.

    Нали знаеш, че ако руснаците започнат и те да пуцат по Одеса "на всяка цена", както правят укрите, ака англичаните, пуцайки по острова, никакви Хаймарси няма да им останат, защото са скрити сред цивилна инфраструктура. Благодари се за специалния статут на операцията, че иначе отдавна да сме приключили с Одеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чан Кай Ши

    30 Юни 2022 14:02ч.

    тов.Шолц обърка заверата - PzH 2000 бият здраво до 67 километра - бият здраво с 15 снаряда за няколко минути и потом бързо бягат. Докато ги засекат и ги няма на хоризонта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • умерен хунвейбин

    30 Юни 2022 14:06ч.

    И кой е толкова учуден от подобно биене - да не би на руската страна да й липсват такива артилерийско-ракетни възможности, че да сме шашнати от немската техника?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конушмаков

    30 Юни 2022 14:14ч.

    До преди десетина дена укрите пуцаха със савецки оръдия в съотношение 1 към 20 - сега имат ОТАН- ски оружия и играта се промени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • натовец да учи руснак на производство на оръжия е все едно на стар краставичар краставици да продаваш

    30 Юни 2022 14:20ч.

    Те не просто пуцаха със съветски, а с доста стари съветски оръдия. МСТА-С 152 мм е много късна самоходна съветска разработка, която укрите например нямаха. Подобно перспективно оръжие липсва и на повечето от натовските армии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новина от последния час

    30 Юни 2022 14:44ч.

    Стало известно о неудачном испытании американской гиперзвуковой ракеты

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, да, слушай укро-пропагандата на Олег Жданов !

    30 Юни 2022 19:01ч.

    А каза ли Олег колко Панцера има срещу няколкото хиляди ствола руска артилерия ? Не казва. За да не хукнат хохолите да бягат още по-бързо, и да се предават в плен. Цялата артилерия на НАТО на куп, барабар с американската, е по-малка от тази на Русия. За РСЗО да не говорим...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • легенда-лиана

    30 Юни 2022 14:04ч.

    Рано или късно въпросните разчети с Хаймарсите ще бъдат унищожени с високоточно оръжие, но са нужни по-грижливи данни от разузнаването къде точно сред цивилната инфраструктура са разположени. Най-вероятно братушките ще ги ударят с безпилотници-камикадзе - ей така, заради кефа от едното отмъщение, макар и закъснял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    30 Юни 2022 14:16ч.

    От твоите уста, ...........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обяснение на експерта - не е до далнобойност

    30 Юни 2022 14:35ч.

    Французские САУ СAESAR были развернуты на острове Кубанский, в 36 километрах от Змеиного. Вероятный масштабный удар по острову грозил потерей личного состава, и потому было принято решение об эвакуации гарнизона, – сказал газете ВЗГЛЯД военный эксперт Константин Сивков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четящ

    30 Юни 2022 16:25ч.

    ...........Своими прогнозами военный эксперт Константин Сивков, поделился в эфире интернет-канала «Sputnik на русском»: ...Первые части, которые сильно ангажированы, которые участвуют в этом АТО, они очень быстро будут уничтожены. После чего российские Вооружённые силы, продвигаясь вместе с Народной милицией Луганской и Донецкой народных республик, двинутся вглубь территории Украины...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четящ

    30 Юни 2022 16:27ч.

    По мере продвижения им навстречу будут бросаться Вооружённые силы и соединения части Вооружённых сил Украины, которые с большой вероятностью начнут переходить на сторону Вооружённых сил России, вступать в их ряды. И совместно с нашей армией будут двигаться дальше...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четящ

    30 Юни 2022 16:28ч.

    Где-то к исходу четвертого-пятого дня максимум в Киеве станет понятно, что перспективы удержать власть нет, и начнётся панический бег украинской власти. После чего эта вся система рухнет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четящ

    30 Юни 2022 16:29ч.

    Вооружённые силы Украины, соединения и части, оставшиеся без стратегического управления, в хаотическом состоянии начнут переходить в массовом порядке в Россию или разбегаться. Те отдельные части, которые станут оказывать сопротивление, очень быстро будут подавлены. После чего Россия выйдет к границам Приднестровья...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четящ

    30 Юни 2022 16:31ч.

    Та това за експерта Константин Сивков Источник: https://fishki.net/3953195-sivkov-menee-chem-za-mesjac-rossijskaja-armija-projdyot-ukrainu-do-granic-pridnestrovyja-video.html © Fishki.net

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдаващ

    30 Юни 2022 16:35ч.

    Това е някакъв фейк !!! - Сивков е доктор военных наук, специалист в военной политологии, член-корреспондент Российской академии ракетных и артиллерийских наук, капитан первого ранга, первый вице-президент Академии Геополитических Проблем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жозеф

    30 Юни 2022 16:40ч.

    Може да е фейк, ама как хубаво го е казаал експерта : Руската армия влиза в Украйна.Вместо да лягат в окопите,укрите бягат срещу руснаците ,за да ги приветстват.После заедно свалят хунтата в Киев за няколко дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел Марин

    30 Юни 2022 16:44ч.

    Колегата пише не за няколко дни....Общее время этой операции, по моим оценкам, может составить от недели-полутора, двух, максимум месяц. Перспектив нет никаких. Потому что ВСУ, за исключением узкого слоя прикормленных генералов и старших офицеров, не будет сражаться против России и против собственного народа»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жозеф

    30 Юни 2022 16:48ч.

    Виновать , тов.Генерал , но на френски пише това.Вероятно по трасето на Спутника има проблем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    30 Юни 2022 14:59ч.

    Руският гарнизон е напуснал Змийския остров като знак на добра воля, като повечето от окупаторите-като ТОВАР 200(в черни полиетиленови торби). След 2 бомбардировки с ракети и гаубици това се е получило. А съшто като знак на добра руска волја десетки хилјади војници от двете страни загинаха в тази војна, десетки хилјади осакатени и милиони напуснали домовете. Все в знак на добра РУСКА волја

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи