Руските войски са унищожили танк Leopard заедно с германския му екипаж

Руските войски са унищожили танк Leopard заедно с германския му екипаж

Снимка: архив. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руските войски са унищожили предаден на Украйна танк Leopard с изцяло германски екипаж, съставен от военнослужещи от германските въоръжени сили, съобщи командирът на разузнавателната група, действаща в Запорожското направление, с позивна "Легенда", предават РИА Новости и "Фокус".

"Когато спряхме поредното им нападение тип "човешка вълна" и заловихме (унищожения с помощта на ПТРК) Leopard, ние се придвижихме към изгореното оборудване. И открихме, че водачът на танка е тежко ранен, а останалите са загинали. Механикът, като се събуди и ни видя, започна да крещи "nicht schiessen" (не стреляйте)", съобщи командирът на групата.

"Заловеният механик на няколко пъти заяви, че не е наемник, а войник от Бундесвера, както и целият екипаж от една рота", добавя руският командир.

Разузнавачът уточнил, че докато германският войник е получавал първа помощ, той е назовал бригадата си и нейното местоположение.

Както добавя командирът, когато разпитал боеца на Бундесвера, лекарят от разузнавателната им група е съобщил, че механикът е загубил много кръв и раната е тежка.

През пролетта на миналата година Москва изпрати нота до страните от НАТО във връзка с предоставянето на военна помощ на Украйна. Русия неведнъж е отбелязвала, че всеки товар, който съдържа оръжие за Киев, ще бъде легитимна цел за армията, припомня РИА Новости.

Външният министър Сергей Лавров също така заяви, че САЩ и алиансът са пряко въвлечени в конфликта, не само като доставят оръжия, но и като обучават персонал на територията на Великобритания, Германия, Италия и други държави.

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • Sin

    23 Sep 2023 22:06ч.

    Целият щаб на Черноморския флот е изпарен ! Оказало се, че не само един портиер е ранен и изчезнал, а всички висши офицери са смлени ! Storm Shadow е фантастично оръжие ! Не се влияе от никакви РСЗО, с точно се забива в целта ! Страшна техника ! Британска ! Браво !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    23 Sep 2023 22:11ч.

    Sin . Ти си един завършен евроджендърски дебил. Щабът на черниморският флот официално не е там от близи две години. Ама нали си прост евроджендърски педал ти трябва повечко врвме да обмислиш /ако изобщо можеш/ преди да пишеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кога ли

    23 Sep 2023 22:22ч.

    ще се събудим една сутрин и ще се окаже ,че Лондон е изпарен? Или Берлин? тия боклуци си просят заличаване просто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ненормалнико

    23 Sep 2023 22:28ч.

    Във тртази изостаена сграда няма военни на Русия .Те от две години са във друг град и сградата е празна ,като се охранява от военни пазачи . Четенето на англосаксонски медии ,ти носи само по дълбока шизофрения и ти вече си напълно откачен човек . Украинските въоръжени сили търпят огромни загуби и изтеглят бригади: доклад на Министерството на отбраната за седмицата Загубите на врага възлизат на повече от 1455 убити и ранени бойци, 16 танка и други бронирани бойни машини, 25 превозни средства, 15 артилерийски оръдия и три MLRS. Освен това бяха унищожени три склада за боеприпаси и два военни ешелона на 37-ма бригада морска пехота на украинските въоръжени сили на пунктове за зареждане. Источник: https://rusvesna.su/news/1695467269

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ооо Берлин

    23 Sep 2023 22:39ч.

    Вдигна вече белият байрак купува ударно за зимата газ от Русия Bloomberg: Германия възобновява покупките на руски втечнен газ Германското правителство възобнови закупуването на руски LNG /втечнен газ/, съобщава Bloomberg. Въпреки че е предназначен за Индия, сделките на германската държавна компания предизвикаха тревога на Запад. Германското правителство е изправено пред порой от критики за енергийните връзки на финансираната от данъкоплатците компания с Русия. Securing Energy for Europe GmbH (SEFE) планира да достави LNG, произведен в Русия в началото на следващия месец. Германия национализира компанията миналата година, в разгара на енергийната криза, заляла Европа. Въпреки че товарът е предназначен за Индия, сделките на германската държавна компания не могат да не предизвикват безпокойство. Критиците казват, че това противоречи на обещанието на Германия да не се занимава с руски LNG на фона на събитията в Украйна. „Това противоречи на почти всичко, което германското правителство каза по този въпрос в миналото“, каза депутатът от Лявата партия Кристиан Лейе. „Очевидно икономическите проблеми с Русия не са толкова лесни за разрешаване, колкото ни карат да вярваме.“ https://kritichno.bg/ikonomika/germaniya-vazobnovyava-pokupkite-na-ruski-vtechnen-gaz/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе нали гадните

    23 Sep 2023 22:42ч.

    Немци се биеха във гърдите ,че никога повече няма да купуват газ от Русия . А тя каква излезе работа тайно се запасяват със газ щото зимата идва и гладните вече шваби ,ще скърцат със зъби от студ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    23 Sep 2023 23:07ч.

    То миналата зима беше много топла и на западняците им провървя, но сега не се знае каква ще е! Освен това отказът им от руския газ им стагнира промишлеността и компаниите, които използват много енергия и газ се преместиха в САЩ, така, че деиндустриализацията на Германия е в ход. Това заедно с огромното количество от "гостите на Меркел" плюс укрите приети в Германия съсипва социалните им фондове, а от Африка и Азия потокът продължава с пълна сила! Затова стрина Мърсула фон дер Лайнен е решила да разпределя орките и в другите страни от ЕС. Приели са решение, че всяка страна, която откаже да приема орки, ще трябва да плаща 20 000 евро на европейската комисия за всяки отказан да бъде приет. Това по нащите средства за масова ДезИнформация няма как да го чуете, защото те са много "демократични"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    23 Sep 2023 23:15ч.

    Забравих да добавя, че и нас не ни чака нищо добро, защото не само се отказахме от руския газ (и сега го купуваме за радост на турците от тях със солена надценка), но и нашите слагачи сами се отказаха от дерогацията за руски петрол и сега бензина и дизела сигурно скоро ще гонят 4 лв/л. Както се казва, честито на печелившите (за съжаление ние не сме сред тях-ние ще трябва да купуваме не само изтребители Ф-16 на картинка по 243 000 000 $, когато за Ф-35 други страни дават по 80 000 000 $), а ние освет 16 изтребитела Ф-16, сега сме си поръчали и още 150 американски БТР излезли от производстрво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Sep 2023 0:06ч.

    РСЗО е абревиатура на Ракетна Система за Залпов Огън. Как РСЗО влияе на ракета Въздух-земя( освен варианта да изсипеш няколко пакета на Град върху летището) е наистина въпрос в повишена трудност. До там с експертната оценка за качество на система, а и за постигнат резултат. Де ви копат не знам, но поне НВО да бяхте минали преди да пускате позиви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Sep 2023 0:38ч.

    На теб мозъчето ти отдавна е изпарено, но това няма значение... Важното е пишеш глупусти с надеждата някой да ти върже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синчо, ама че си Идиот!

    24 Sep 2023 0:39ч.

    Но това да не те притеснява, всичките евроджендърчета недоклатени, жълтопаветници недокъпани, са като тебе! Няма да се различаваш и срамиш! И, козяк, незачет! Опорките! Опорките и днес много нефелни, бе! А, синчец, хичдаже и не се напиняй днес, козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изпарен, остъклен, сублимиран и анихилиран

    24 Sep 2023 1:38ч.

    И не само целия щаб на флота , а целия генерален щаб ! И Шойгу и Герасимов и всички генерали са изпарени , и ВСУ маршируват по Червения площад и вече са в Казан, и в Перм, и в Новосибирск и Владивосток ! Слава Украине в момента щурмуват бункера на Ким в Пхенян , и после цялото Северно Полукълбо е Слава Украине ! И Манол Пейков си увеличи пишката с откраднатите 200 000 лева, но само Sin получава все така по 50 ст. на интернет-фекалий... мъка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С кой акъл?

    24 Sep 2023 1:55ч.

    С кой акъл толкова народ е седнал да води дискусии с един стажант-трол от десена на прокопиевата трупа? Не ви ли е гнус?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синчо

    24 Sep 2023 1:56ч.

    Намали белото, и не коментирай щото за това трябва мозък, а при теб е да ти служи само за равновесие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за кога ли 23 Sep 2023 19:22ч.

    24 Sep 2023 10:32ч.

    Не ми пука нито за Берлин нито за Лондон. Пука ми обаче кога ще ни изпарят нас заради майцепродавците на България. И няма да ни се размине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Механикът, като се събуди и ни видя, започна да крещи "nicht schiessen" (не стреляйте)", съобщи командирът на групата."

    24 Sep 2023 11:53ч.

    Механикът е закъснял. Трябвало е да крещи "nicht schiessen" (не стреляйте)" преди да го ударят с ПТРК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    23 Sep 2023 22:06ч.

    Нищо ново. Бой по фашистите с пълна сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На какъв ли език ще крещи Кирчо простото

    23 Sep 2023 22:11ч.

    Ако го заловят руснаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Здравстуйте, братушки!

    23 Sep 2023 22:46ч.

    Ще крещи тоя идиот ...и останалите идиоти от психодесните...помияра винаги си остава помия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На вогонски

    23 Sep 2023 22:47ч.

    естествено. Ще им чете поезия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    23 Sep 2023 22:49ч.

    На никакъв. Ще си е глътнал езика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще им каже

    24 Sep 2023 0:12ч.

    че е някаква 'куролация' че се намира в този момент и на това място!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската армия унищожава врага в Работино (ВИДЕО)

    23 Sep 2023 22:30ч.

    Продължават ожесточените боеве в запорожското направление. Руската армия унищожава врага в наши дни. стр. Работино. Това показват кадри, предоставени на Руска пролет от военен източник от зоната за спецоперация. Операторите на БПЛА от 291-ви полк коригират огъня по огневи точки на противника в руините на село Работино. Источник: https://rusvesna.su/news/1695483350

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинските въоръжени сили търпят огромни загуби при опит за щурм на позициите на руската армия край Клешчеевка (ВИДЕО 18+)

    23 Sep 2023 22:32ч.

    Украинските въоръжени сили търпят огромни загуби, опитвайки се да щурмуват позициите на руската армия по време на боевете за Клещеевка. Кадрите, заснети на южния фланг на Артьомовск, свидетелстват за чудовищните загуби в редиците на украинските бойци, които бяха изпратени в безсмислено нападение срещу нашите позиции. Источник: https://rusvesna.su/news/1695457355

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Противникът понесе сериозни загуби и спря на кръстовището на Запорожие и ДНР

    23 Sep 2023 22:35ч.

    Противникът укрепва отбраната на кръстовището на Запорожие и ДНР. Противникът търпи значителни загуби и е спрял да атакува. Войници от батальон "Восток" докладват за ситуацията в този участък на фронта. „Невероятна нощ - почти пълна тишина. Това е рядко явление през последните месеци. В друг момент можеше да се каже, че това е затишие пред буря, но сега няма такова усещане - врагът наистина претърпя значителни загуби и най-важното е, че не разбира каква тактика може да му донесе резултати. Изглежда, че всичко е изпробвано. Последната техника, когато той непрекъснато ни смесваше с артилерия в продължение на няколко дни и едва след това премина в настъпление, доведе до факта, че той самият не успя да се закрепи на позициите, от които отстъпихме, и сега те отново са под нашия контрол. Нещо повече, 40-та бригада дори успя да пропълзи на територия, която преди се смяташе за контролирана от врага. Тук има много за размисъл. Ще успее ли да натрупа сили, за да опита отново военния си късмет? Голям въпрос..." Источник: https://rusvesna.su/news/1695453290

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На летището в Кременчуг въздушно-космическите сили атакуваха бомбардировачи с ракети и войски на НАТО Подробнее:

    23 Sep 2023 22:48ч.

    Летището в Кременчуг в нощта на 22 срещу 23 септември беше ударено от голям брой руски крилати ракети. Това съобщи бившият министър-председател на Украйна Николай Азаров, позовавайки се на турски ресурси. Азаров подчертава това, за което лъжливите украински медии няма да разкажат. „Нямаше сигнали за въздушно нападение. С голяма степен на вероятност са използвани скрити крилати ракети Х-50. Унищожени са доставените в авиобазата ракети SCALP и Storm Shadow и бомбардировачите Су-24М/МР. На летището са изпратени голям брой пожарникари и линейки. Има тежки загуби на пилоти и наземен персонал, както и персонал на НАТО, включително поляци, които координират нападенията и помагат за поддръжката на ракетите." — пише бившият премиер в канала си в Telegram. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/09/23/na-aerodrome-v-kremenchuge-vks-nakryli-bombardirovshchiki-s-raketami-i-natovskih-voennyh

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как се повтаря

    23 Sep 2023 22:50ч.

    историята - германци, в немски танкове, гинат отново на руска територия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя историята

    23 Sep 2023 23:02ч.

    Си има и продължение ,че Руските танкове ,ще вляат наново във Берлин .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забраната за износ на дизелово гориво от Русия разбуни Европа

    23 Sep 2023 22:53ч.

    На 21 септември руското правителство временно забрани износа на бензин и дизелово гориво, за да се справи със сивия износ и по този начин да премахне недостига на петролни продукти и да намали цените на вътрешния пазар. Ограниченията имаха незабавно въздействие върху Европа. Те се опасяват, че забраната може да продължи дълго и тогава страните от ЕС ще разберат какво е скъп дизел. Както съобщава Bloomberg, цените на дизела в Европа веднага скочиха, след като Москва обяви ограничение на износа. Горивото се продава в Европа с надценка спрямо цената на еталонния петрол и премията се е повишила до 37 долара за барел. Ръстът беше 5%, а цената на тон надхвърли $1000. „Цените на дизела в Европа скочиха поради страховете, че (руската) мярка ще влоши глобалния недостиг. Световните рафинерии се борят да произведат достатъчно гориво на фона на намаляващите доставки на петрол от Русия и Саудитска Арабия." - пише агенцията. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/09/22/zapret-na-eksport-diztopliva-iz-rossii-vzbudorazhil-evropu

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски военни унищожиха танк Леопард заедно с екипажа му от Бундесвера – медии

    23 Sep 2023 23:00ч.

    Тук следва и продължението Тогава командирът каза на вражеския танкер, че няма шанс да оцелее, давайки му възможност да каже последните си думи. „Той каза, че много обича детето и съпругата си и съжалява, че се е съгласил да дойде тук. Започнахме да го подготвяме за евакуация, но той се изключи и след няколко минути мина на „двеста” („двеста” – мъртъв б. ред.)” - каза "Легендата". По-рано EADai съобщи, че Канада ще отпусне 482 милиона долара военна помощ на Украйна. Срещу част от тази сума Отава ще достави на Киев танкове Leopard 2. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/09/23/rossiyskie-voennye-unichtozhili-tank-leopard-vmeste-s-ekipazhem-iz-bundesvera-smi

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВРАГЪТ НЕ ОЧАКВАШЕ ТАКАВА РЕАКЦИЯ: СЛЕД АТАКАТА НА СЕВАСТОПОЛ ЦЕЛИЯТ ГРАД НА РУСКИТЕ МОРЯЦИ ДАДЕ ОТГОВОР

    23 Sep 2023 23:08ч.

    Жителите на Севастопол не се уплашиха от летящите ракети на украинските въоръжени сили. Вместо това хората пеят химна и благодарят на руските военни. Ракетната атака на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, която доведе до щети на историческата сграда на Черноморския флот, само разбуни жителите на града. Киевският режим явно не постигна това, но хората единодушно пеят химна на града си, благодарение на руските военни. Жителите на Севастопол не се страхуваха от летящите ракети - в един порив пеят химна и публикуват кадри в интернет с благодарност към нашите военни. Цели семейства и дори групи се присъединяват към флашмоб в подкрепа на Севастопол. Духът на градът на руските моряци не може да бъде разбит!“ - съобщава телевизионният канал " CTV. Севастопол " в своя телеграм канал . Тук също дават много примери за устойчивостта на несломените пеещи жители на града. Губернаторът на града Михаил Развожаев също публикува видеоклипове на севастополци, които пеят химна. "Нищо не може да разбие Севастопол... Най-красивото тук е, че това действие е спонтанно. Самите жители го измислиха и започнаха да публикуват записи на личните си страници. Идеята беше подхваната от градските телевизионни канали и сега всички, млади и стари, пеят.И това още веднъж доказва, че Севастопол винаги е единство, сплотеност и вяра в Победата“, написа политикът в социалната мрежа. https://tsargrad.tv/news/takoj-reakcii-vrag-ne-ozhidal-posle-ataki-na-sevastopol-otvet-dal-ves-gorod-russkih-morjakov_873119

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руските свини

    23 Sep 2023 23:11ч.

    колко още Челънджъра с британски екипаж и Абрамса с американски са унищожили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТОВА СЕ ОЧАКВАШЕ ОТ НАЧАЛОТО НА СЕВЕРНИЯ ВОЕНЕН ОКРЪГ: УДАРЪТ, ЗА КОЙТО ВРАГЪТ ПРЕМЪЛЧА, СЕ СЪСТОЯ

    23 Sep 2023 23:16ч.

    Стана известно за масирани атаки на руски войски по мостове. Най-накрая работата започна да се извършва, както очаквахме от началото на SVO. Има обаче и други нюанси. От година и половина, докато тече специалната военна операция в Украйна, военни експерти посочват, че за победа е необходимо да се разрушат мостовете в Незалежная. И тези, които са по-близо до фронта, и през Днепър, както и тези, през които се доставя оръжие от Запада. Така и стана През деня руските ракетчици и самолети изгориха три или осем други моста наведнъж в посока Купянский. Например през реките Оскол и Жеребец. Украинските войски от тази страна на реките се оказват без доставки на гориво, боеприпаси или подкрепления. Именно в Купянското направление руската армия постигна най-големите си успехи през последния месец. И, съдейки по атаките на мостовете, бързо ще се придвижи по-нататък, към Харков. Мнозина сега очакват атаки срещу мостове през Днепър. Единствената причина, поради която не бяха ударени, беше, че бяха смятани за цивилни цели. Но нищо не спря Киев от атаки срещу Кримския мост, използван изключително за мирни цели. Така че руснаците вече имат напълно развързани ръце. Изглежда, че SVO навлиза в нов етап. Украинските резерви от оръжие и жива сила на НАТО са изчерпани. Зимата предстои. Руснаците нанасят удари по-дълбоко в територията на Независимостта. Някъде зад фронта 300 хиляди наскоро наети доброволци на договор трупат сили. Конвейерите в руските военни заводи работят на почти четири смени. „Контраатака“ на украинските въоръжени сили – това е всичко. Руснаците трупат власт. Зимата идва… https://tsargrad.tv/news/jetogo-zhdali-s-nachala-svo-udar-o-kotorom-promolchal-protivnik-sostojalsja_870716

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО НАИСТИНА Е ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ. ДВА ФАКТА, КОИТО ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ИГНОРИРАНИ

    23 Sep 2023 23:12ч.

    На фронтовата линия офицери от руското разузнаване намериха потвърждение, че НАТО участва активно в украинския конфликт. Нашите бойци унищожиха Леопарда с германските военни. Както каза командирът на разузнавателната група, става дума конкретно за военните, а не за наемниците, поканени от Украйна. Има редица факти, които ни позволяват да твърдим, че НАТО не само предоставя на Украйна аналитични изчисления за ситуацията на бойното поле. Има потвърждение, че войските на НАТО участват активно във военни сблъсъци. https://tsargrad.tv/news/nato-realno-vojuet-s-rossiej-dva-fakta-ot-kotoryh-uzhe-ne-otmahnutsja_873347

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Млад Содомит

    23 Sep 2023 23:53ч.

    На вас не мога да помогна, но на вашите руски православничета, бих се опитал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я първо

    24 Sep 2023 0:36ч.

    Оправи майка си баща си сестра си ,децата си ако имаш такива и тогава оправяй руснациите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все някога ще започне

    24 Sep 2023 0:35ч.

    Голямата война. Нашите "демократи" от комунистическия червено-синбинтернационал са готови, дали са цялото оръжие, дадоха си парите, снарядите, май и гащите си дадоха и чакат сигнала, за нападение на лошата Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Sep 2023 0:39ч.

    Братя руснаци, привършвайте с укро нацистите и идвайте насам! Крайно наложително е да се почисти тая кочина!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно подкрепям

    24 Sep 2023 1:41ч.

    този призив рашаните да идват и ни взъмнат като през Септември 1944г.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    24 Sep 2023 17:08ч.

    Няма да дойдат, нито тази година, нито другата, изобщо НИКОГА. Пийте си успокоителните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Офицер от ВСУ се предаде доброволно и даде ценна информация (ВИДЕО)

    24 Sep 2023 0:41ч.

    Офицер от украинските въоръжени сили, който се предаде доброволно, предостави ценна информация за въоръжените сили на Украйна в своя сектор на фронта. Офицерът от украинските въоръжени сили каза, че ще се предаде до два дни. Той донесе със себе си телефон, който съдържа информация от ръководството на 10-ти армейски корпус на украинските въоръжени сили в южното направление, а също така предоставя информация за артилерийски насочвачи, работещи в Мариупол, Волноваха, Старомайорски и Красная поляна. Источник: https://rusvesna.su/news/1695474395

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    24 Sep 2023 0:45ч.

    Смеехме се на Ана и сестра и Лена, кога рече, че войната с Русия трябва да е сигнал за другите държави. Два пъти външният министър на Германия в открит ефир каза, че ТЕ се намират във война с Русия. Руското МИД пропусна думите и, защото в Русия е известна като дурная курица, какво да и вземеш. Сега обаче, след този факт, въпросът е какъв ще бъде руският отговор? Путин преглътна факта, че отново немски танкове газят руската земя. Но с немски екипаж - Извините товарищ Путин - это перебор! Оказва се, че Германия наистина воюва с Русия! Зад маската на поредния политически клоун ДД воюва активно на руска земя! Вашият отговор, товарищ Путин? Този немски екипаж на руска територия, с явната цел да убива руски е Черен лебед! Ако той не Ви накара да действате, значи нещо не е наред!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • значи нещо не е наред

    24 Sep 2023 12:56ч.

    Ами не е наред, още от първите месеци на войната се видя. ДОГОВОРНЯК се нарича това, което не е наред. То не бяха оттеглянето от Киевска област без бой, не бяха освобождаването на азовските главорези от плен, сдаването на Херсон без бой, срамните отстъпления от Изюм и Купянск... То не бяха зърнени сделки, обмени на пленници, "щадене" на стратегически военни обекти в 404... Дори мнозинството руснаци почна да проглежда и да вижда че нещо "не е на ред" с тази война, ерго -"СВО". Да имаш 300 000 подготвена армия в западните и южните региони на РФ, с най-модерните оръжия ... но да се браниш и отстъпваш постоянно от териториите, които си завзел с кръвта на хиляди свои войници - не е нормално ! Рибата мирише от към главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    24 Sep 2023 13:38ч.

    Товарищ/мистер Путин отново ще се чуди как да не нарушава равновесието между кулите в Кремъл.А в това време благодарение на РЦБ капитали се изнасят от Русия,купуват се американски ценни книжа,руската икономика не се развива пълноценна поради липса на достатъчно пари,реформата в образованието зацикля,пето- и шестоколонниците не спират развращаващата си дейност и така нататък,и така нататък.По този начин война не се печели,нов световен ред не се създава.А половината свят гледа и се надява ... !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Sep 2023 0:47ч.

    "(Мехвод подбитого танка. — Прим. ред.) несколько раз сказал, что он не наемник, а военнослужащий бундесвера и весь экипаж из одной роты", — добавил боец. Разведчик уточнил, что, пока немецкому военнослужащему оказывали первую помощь, тот назвал свою бригаду и место ее дислокации". Как да се разбира това - Бундесверът официално си сваля гащите и заема позната и любима поза?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Sep 2023 0:58ч.

    Колегата по-горе е задал следващите въпроси. Тем паче след Севастопол. То там хората хубаво пеят, защото обичат града си, но как може да пробият охраната на щаба на флота? Миналата година, когато потопиха "Москва", писах за бардака в ЧФ. Нищо не се е оправило. Единственото хубаво нещо, е че са ударили местоработата на дебелосерковците с големите фуражки. Ударили Кременчуг "в ответке". Хубаво са го ударили, много хубаво са го ударили - и пшеки, и хохли са се представили на Бандера. Но защо "в ответке"? Трябва изпреварващо! Нон стоп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Sep 2023 1:23ч.

    Иначе немчулята с тва ходене до Русия на танкове, приличат на оня ловец, дето ходел на лов за мечки и три пътя мечока го опъвал. Накрая мечокът го попитал, аве пич, ти на лов ли си тръгнал или по любов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нихт Шийсен

    24 Sep 2023 1:31ч.

    С новини като тази, руснаците май се целят да се връщат обратно в Берлин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи немецът

    24 Sep 2023 4:03ч.

    съдействал на разпита, назовал бригадата си и нейното местоположение, но няма да ни кажат името му, нито кога са се случили тези знаменателни събития. Никой от официалните руски представители не вдига вой до небесата, както би било логично да направи, ако наистина бяха пленили в Украйна германски войник. Не знаех, че и “Епицентър” са започнали да разпространяват от фейковете, предназначени за тройно зомбираните путинисти. Бях останал с впечатление, че се занимават с по-изтънчена пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Sep 2023 5:10ч.

    Кое му е логичното да се вдига "вой до небесата"? Никак даже не е логично, ако имаш намерение да цапардосаш бригадата. Пък и то таквиз "знаменателни събития" са толко много, че воят идва от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Sep 2023 5:12ч.

    Пък и моя милост не е путинист - ноо е мек. Путинисти сте вие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе глупак

    24 Sep 2023 5:20ч.

    Не ми влизай във обяснителен режим тук ,Ами погледни по горе новината от Руските сайтове дето ги е дал човекът . Погледни източниците бе смърдел неграмотен и тогава плачи на чужди гробища И тази новина е фалшива . Виж тук как хубаво гори американският танк . Красива гледка е била така да знайш Специалните сили "Осман" удариха американска бронирана кола MRAP International MaxxPro МЕЛИТОПЛ, 23 септември – РИА Новости. Войници от армейския специален отряд „Осман“ удариха американска бронирана машина MRAP International MaxxPro в района на село Върбовое в Запорожие, съответното видео е достъпно за РИА Новости. Кадрите, заснети с БЛА, показват движение на техника по полски път. На няколкостотин метра има повредена бойна машина на пехотата на украинските въоръжени сили. При приближаване до горския пояс лявата страна на движещата се бронирана машина е поразена от ракета от преносим противотанков комплекс. След удара се запалва и експлодира. Частите на MaxxPro полетяха във въздуха и се издигна бял дим. Миналия петък Министерството на отбраната съобщи, че въоръжените сили са атакували позиции на украинските въоръжени сили близо до селата Работино и Вербовое в Запорожка област, убивайки до двадесет украински военни. https://news.mail.ru/incident/57942070/?frommail=1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Формулата на мира“ на Зеленски е абсолютно неосъществима и всички го знаят, - Лавров

    24 Sep 2023 5:28ч.

    „Ако Западът казва, че конфликтът в Украйна трябва да се реши на бойното поле, значи на бойното поле“, обобщи ръководителят на външнополитическото ведомство. Источник: https://rusvesna.su/news/1695494521

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Sep 2023 12:15ч.

    Лавров казва още: "Сейчас, когда нам говорят про переговоры, Путин комментировал, он сказал очень чётко, что да, мы готовы к переговорам, но никаких предложений по прекращению огня мы не будем рассматривать, потому что мы один раз уже рассматривали — вы нас обманули"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невероятни кадри от битка: Войник от 70-ти полк отива в тила и ликвидира бойци от украинските въоръжени сили край Новопрокоповка (ВИДЕО) 24.09.2023 - 0:10

    24 Sep 2023 5:35ч.

    Бяха публикувани невероятни кадри от битката, когато войник от 70-ти полк отива в тила и елиминира бойците от украинските въоръжени сили близо до Узбекистан. Село Новопрокоповка, Запорожка област. Уникален героичен епизод от битките при Работино на Запорожкия фронт. Боец от 42-ра дивизия на 58-ма армия на Южния военен окръг изненадва противниците си и ги унищожава с точен огън. Но човекът не спира и проверява дали врагът не се крие зад прикритие. Источник: https://rusvesna.su/news/1695500729

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    24 Sep 2023 12:40ч.

    четете ли това, което пишете? "...бойците от украинските въоръжени сили близо до Узбекистан." Сигурен ли сте, че Узбекистан е в Украйна? :)))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • машинен превод

    24 Sep 2023 14:20ч.

    Опубликованы невероятные кадры боя, как боец 70-го полка заходит в тыл и ликвидирует боевиков ВСУ у н. п. Новопрокоповка Запорожской области. Уникальный героический эпизод боёв под Работино на Запорожском фронте. Боец 42-й дивизии 58-й армии Южного военного округа застаёт врасплох своих противников и уничтожает их точным огнём. Но парень не останавливается и проверяет, чтобы враг не затаился за укрытием. .... С тия машинни преводи.. Поне да постват в оригинал.. Какъв Узбекистан, кскви 5 лева..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи