Руските власти в Крим са национализирали близо 700 обекта на украински олигарси

Руските власти в Крим са национализирали близо 700 обекта на украински олигарси

Властите на Крим, издирващи на полуострова активи на украински олигарси, са национализирали вече близо 700 броя движимо и недвижимо имущество. Това съобщи за ТАСС Владимир Константинов, председател на Държавния съвет на региона, анексиран от Русия през 2014 г.

Комисията, която издирва имущество и обекти – собственост на граждани и държави, извършващи действия, неприятелски спрямо Русия, продължава да работи и ще работи, докато не постави нещата в пълен  ред, заяви той.

Тази комисия проверява по-специално дали съответните собственици подкрепят "киевския режим", посочи Константинов. "Въпреки че основната цел на дейността в тази насока е установяване на справедливост и ред, национализацията на активи на украински олигарси трябва да стане сериозен източник на доходи за (сегашната руска) република" Крим, добави управникът.

Обектите, станали собственост на Крим, по предварителни оценки на местните власти струват десетки милиарди рубли. Това ще е сериозен доход за местния бюджет, отбеляза Константинов. Той обеща тези средства да се използват по-специално за социална подкрепа на руските военни, сражаващи се в Украйна, за семействата им и за роднините на загиналите.

Щом приключи оценката на национализираното имущество и то бъде предложено на търгове, "предприемачи от Крим или други руски региони ще могат да го придобият и развиват за благото на нашата страна и нашия народ", допълни председателят на Държавния съвет на Крим.

Руският ръководител на Крим Сергей Аксьонов е наредил според приетия през есента местен закон в тази сфера да бъдат национализирани имоти и други активи на организации и лица, свързани с властта в Киев. По думите му може да бъде национализиран и апартаментът на украинския президент Володимир Зеленски в кримския град Ялта. На последното си заседание Държавният съвет на Крим взе решение да бъдат национализирани около 500 обекта, включително собственост на украинските олигарси Сергий Тарута, Игор Коломойски, Ринат Ахметов и Арсений Яценюк, пояснява ТАСС.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Пак полумерки.

  19 Фев 2023 12:37ч.

  Приключвайте с тоя пропаднал бандершадт, прибирайте си го най-после без остатък, па сетне национализации, дебандеризации, дезинфектации, както си следва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  19 Фев 2023 12:40ч.

  И сега на търговете ще ги купят руските олигарси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  19 Фев 2023 19:17ч.

  И сега на търговете ще ги купят путинските евреи-олигарси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Фев 2023 14:39ч.

  Освен да взимат на хората мандрите, нищо ново не са научли за 100 години. Скоро обаче ще възнете направо целия Крим :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Фев 2023 15:24ч.

  Не само че няма да възнат целия Крим, ами и цяла Украйна, чак до Ламанша, ще си приберат. Слава на Россията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи