Руските спасители приключиха спасителната операция в Сирия след земетресението

Руските  спасители приключиха спасителната операция в Сирия след земетресението

Руските спасители завършиха спасителна операция в Сирия след земетресението, като същевременно ще продължат да оказват хуманитарна помощ в републиката. Това съобщи пред ТАСС в неделя държавният секретар - заместник-ръководител на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация Алексей Серко.

Серко добави, че в Сирия ще бъде доставена допълнителна партида хуманитарна помощ. „Според информация от Москва се подготвят още няколко самолета за доставка на хуманитарна помощ, по-специално тази вечер ще има друг самолет от Русия с необходимата помощ за прехвърляне на пострадалите“, каза той.

По думите на заместник-началника на Министерството на извънредните ситуации на Русия, за пострадалите от земетресението са разкрити 57 пункта за временно пребиваване и на всички се оказва помощ. "Нашите спасители участват в разпределението на хуманитарна помощ и обучението на спасители и пожарникари от гарнизона Латакия, Джебла. Тъй като практически нямат опит, те приеха нашето предложение", уточни Серко.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Браво на Русия

    12 Фев 2023 21:33ч.

    Как така, такива земетресения само на 1000 години! Като гледаш разцепената маслинова гора, та други мисли ти идват. А и последвалите действия на някой демократи, направо озадачават!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи