Руски журналист изпрати молба за интервю с Байдън: Да чуем неговата визия за ключовите предизвикателства пред света

Руски журналист изпрати молба за интервю с Байдън: Да чуем неговата визия за ключовите предизвикателства пред света

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Дмитрий Кисельов, телевизионен водещ и главен изпълнителен директор на медийната група "Россия Сегодня", е изпратил искане до Белия дом за интервю с президента на САЩ Джо Байдън. Текстът на писмото е цитиран от руските медии:

"В разгара на безпрецедентната криза в отношенията между САЩ и Русия, която създава рискове от глобална конфронтация, бихме оценили възможността да чуем от президента Байдън неговата визия за това как да стабилизираме международната ситуация, да възстановим доверието и да подновим сътрудничеството между САЩ и Русия, за да се справим с ключовите предизвикателства на XXI век. Смятаме, че сега на нашите страни им липсват възможности да се изслушват взаимно", се казва в документа, изпратен от името на медийната група и подписан от Кисельов. Писмото е адресирано до прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер.

"Интервюто ще бъде проведено от мен, Дмитрий Кисельов, главен изпълнителен директор на медийната група "Россия Сегодня" и водещ на най-рейтинговото неделно предаване за новини и анализи "Вести недели" по най-популярния телевизионен канал "Россия 1"", се казва още в писмото.

Руският журналист уточнява, че интервюто ще бъде преведено на няколко чужди езика и разпространено в медийни платформи и социални мрежи в Русия и по света.

Самият Дмитрий Кисельов заяви в ефира на предаването "Вести недели", което води по канал "Россия 1", че се надява "по добър начин" Байдън да отговори на предложението:

 "Най-добър и най-ефектен вариант за Белия дом би бил огледално интервю с руски журналист. Както имаме поговорка - чакаме отговор като лятно славейче", каза водещият.

По-рано руският президент Владимир Путин даде интервю на американския журналист Тъкър Карлсън, което беше публикувано през нощта на 9 февруари. По-голямата част от двучасовия разговор беше посветена на военната операция в Украйна. Освен това президентът говори за отношенията на Русия с НАТО, взрива на газопровода "Северен поток", ареста на журналиста от The Wall Street Journal Еван Гершкович и други теми.

Това беше първият разговор на Путин със западен журналист от началото на конфликта в Украйна.

Самият Карлсън обясни желанието си да разговаря с руския президент с думите, че американците "нямат представа" за случващото се в Русия и Украйна. Той отбеляза, че е дошъл в Москва "не от любов към Владимир Путин, а от любов към Съединените щати".

Кремъл нарече интервюто на Путин с Карлсон добра възможност да се даде "запознаване с нашия мироглед" и изрази надежда, че Западът ще чуе руския президент. От Белия дом заявиха, че американският народ не може да бъде "обърнат към вярата с едно интервю".

Източници: rbc.ruria.ru

 

 

Коментари

  • Коментирай

    18 Фев 2024 17:40ч.

    Разбира се, че джо бидон не може да участва в двучасово интервю, затова, ако бъде направено такова интервю, ще се направи за една седмица, защото диктаторът джо бидон е дементен и ще има прекъсвания за отговори на въпроси, които ще трябва да чете, но няма да можем да чуем как е говорил с индиански вождове или пък разговорите му с Хитлер, за Митеран научихме, че редовно говори с него. Агресорът сащ е стратегически враг на България! сащ и англия трябва да бъдат унищожени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може

    18 Фев 2024 17:48ч.

    Ама трябва да е не по-дълго от 20 мин., че му се приспива. И да няма конкретни въпроси, че пак ще се здрависва с духа на Митеран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    18 Фев 2024 17:54ч.

    Бидона няма нито компетенциите, нито демократичната култура да даде такова интервю. Но, разбира се, продължавайте да опитвате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    18 Фев 2024 19:34ч.

    Ще голям сеир, Кисельов е изключително ерудиран човек, той сигурно знае повече за Америка, както и Соловьов също, отколкото Бай Хлопни Дъска !!!Но американците НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНАТ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    18 Фев 2024 17:55ч.

    Въпросът е с предизвестен отговор. По-долните коментари на а еврокомисарите и евротроловете ще го Седат до вашето знание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добра идея!

    18 Фев 2024 17:55ч.

    С нетърпение очакваме заспалият Джо да изясни най-после "визията" си за сложната геополитическа ситуация. Та ако ще и да прилича на спиритичен сеанс на общуване с духове на мъртвите. В САЩ мъртвите бяха много активни и в избора на Бай Дън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    18 Фев 2024 18:07ч.

    Е, Бай Дън ще му е лесно да се разпростре за Историята. Все пак и е връстник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    18 Фев 2024 18:08ч.

    Трябва да намерят някой двойник на Байдън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    18 Фев 2024 18:23ч.

    Ще голям сеир,Кисельов е изключително ерудиран човек,той сигурно знае повече за Америка отколкото Байдън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    18 Фев 2024 18:24ч.

    още на 16 февруари 2022 г. Байдън знаеше, че украинските фашисти, насъсквани от англо-американците, са започнали тежък обстрел на цивилните граждани в Донбас (броят на обстрелите надхвърляше 300 бр. ежедневно). и така „Джо Деменцио“ принуди Путин да направи труден избор: да помогне на руснаците в Донбас с военни средства, като по този начин създаде международни проблеми за Русия, или да гледа как фашистите унищожават рускоезичното население там...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стою Щ,

    18 Фев 2024 19:06ч.

    Нивга няма да стане. Джендърката Карин Жан-Пиер надушва, че ще има излагация и провал, та няма да остави мумията да спи и пелтечи пред ерудита Кисельов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друг ще пратят

    18 Фев 2024 19:24ч.

    Заместник на Джо , Кой от многото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nikola Nikov

    18 Фев 2024 19:31ч.

    "Както имаме поговорка - чакаме отговор като лятно славейче", каза водещият." Колко прецизно са превели поговорката, да им се възхитиш: "Жду ответа, как соловей лето!", с която ние, преди 70 години завършвахме писмата си до "Мило непознато другарче,"... Разбира се, че ще чакаме отговора като лятно славейче ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    18 Фев 2024 23:49ч.

    Г-н Ников, от Варна ли сте? Или просто съвпадение на имена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    18 Фев 2024 23:52ч.

    Ако отговора е да, Чопър от 1978 г. говори ли Ви нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    18 Фев 2024 19:38ч.

    Интересна шега си е направил човека! Бай Дъньо живее в паралелна реалност, не знам дали не е киборг като му гледам движенията, а в главата му няма мисли които би могъл да сподели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    18 Фев 2024 20:06ч.

    Същият този Кисельов не чини е пет пари като журналист. Един път обясняваше в предаване, че България е била съюзник на Германия през Втората световна война и спря до този факт. Не каза, че български войник не е изпращан на фронта, че през 1944 г. българи са се присъединили към Втори украински фронт и други подробности, които дават пълната картина. Противоположният пример е Николай Платошкин, който на въпрос относно България и участието и във Втората световна война даде всички факти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лапацала

    18 Фев 2024 20:33ч.

    Като си неграмотен, трай си! Какъв Втори украински фронт те е патил бе, шебек нещастен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    18 Фев 2024 20:37ч.

    В дописката има дразнещо груба грешка при превод от рускки. Написано е следното: "Както имаме поговорка - чакаме отговор като лятно славейче". В оригиналния текст навярно е използван популярният руски израз "Жду ответа, как соловей лета", тоест "Чакам отговор, както славей - лятото". Тази фраза се използва за изразяване на нетърпението, с което се очаква получаване на желан отговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Фев 2024 21:29ч.

    Ено време, в оня Форум, се майтапяхме с преводачката на един руски филм - бяха го показали по телевизора. Та, там един мечок, по думите на една баришня, "приказал долго жить", което беше преведено "заповядал да се живее дълго". А тва си е идиом - "умрял, гушнал букета, ритнал камбаната" и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    18 Фев 2024 23:59ч.

    Преди двадесетина години, не помня филма, имаше реплика "жду сантехника". Което беше преведено като "чакам санитаря". Много се смях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи