Руски войник, унищожил германски танк в Украйна, получи $12 хил.

Руски войник, унищожил германски танк в Украйна, получи $12 хил.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руски войник, унищожил в Украйна танк "Леопард" германско производство, получи 1 млн. рубли (11 842 долара) като награда от частна фондация, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от "Ройтерс".

Ведомството разпространи видео, на което военнослужещият Андрей Кравцов седи на болнично легло и получава удостоверение от Александър Карелин, трикратен олимпийски шампион по борба.

Министерството не уточни кога и къде е бил унищожен танкът и от какво се лекува войникът в болницата. На видеото се вижда, че той е без дясна ръка.

Откакто започна украинското контранастъпление по-рано този месец, Русия обяви, че силите ѝ са унищожили редица танкове германско производство "Леопард" и доставени от САЩ бойни машини на пехотата "Брадли".

Изнесените данни не могат да бъдат проверени.

Миналата седмица министерството на отбраната съобщи, че от началото на войната в Украйна е изплатило индивидуални бонуси на над 10 хил. военнослужещи за унищожена или пленена украинска и западна техника. Оттам поясниха, че наградата е 100 хил. рубли за танк и 300 хил. рубли за самолет.

При връчването на удостоверението за бонуса Карелин се обърна към Кравцов с думите: "Това са чудесни допълнителни плащания за тези, които нанасят тежки вреди на врага, плюс това, което прави държавата".

Наградата е изплатена от фонд, създаден от група предприемачи, пример за това как някои бизнеси в Русия се стремят публично да покажат лоялността си към военната кампания на Кремъл в Украйна, отбелязва "Ройтерс".

През последното денонощие руските войски са унищожили осем склада за боеприпаси в Украйна и са отблъснали атаки на силите на Киев на три различни направления, съобщи руското министерство на отбраната.

Според ведомството, чиято всекидневна сводка беше цитирана от руските агенции, украинските сили са опитали да настъпят към Донецк, южно от Донецк и в южната Запорожка област.

Източник: "Дневник"

 

 

 

 

 

Коментари

  • Браво.

    20 Юни 2023 22:12ч.

    Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нацизмът е зло

    20 Юни 2023 22:20ч.

    Слава на момчето.Поклон !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малка е наградата за приноса

    20 Юни 2023 22:36ч.

    Тъпа пропаганда! Издиша! Яд ме е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терпи красавица!

    21 Юни 2023 0:17ч.

    Это только начало!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Изнесените данни не могат да бъдат проверени”

    20 Юни 2023 22:44ч.

    И Дневник се научиха как се подава информация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герой

    20 Юни 2023 23:18ч.

    Слава на руските герои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    20 Юни 2023 23:28ч.

    Оправете си заглавието. Не е получил 12 хил $ , а 1 млн деревянние

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си

    20 Юни 2023 23:38ч.

    Един милион рубли имат в пъти по-голяма покупателна стойност в Русия, отколкото е покупателната стойност на 12 хиляди долара в България, които пък 12 хиляди долара имат още по-малка покупателна стойност в САЩ. Стандартът на живот не е нивото на определен доход, а е покупателната стойност, в съответната държава, на същия този доход.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    21 Юни 2023 0:13ч.

    Един милион рубли заслужават ли си загубата на дясната ръка?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На война

    21 Юни 2023 11:20ч.

    Се губят и животи. Не само десни ръце. На война като на война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А колко лесно решение има да няма такива страдания, като се изтегли руската армия от чуждите територии

    21 Юни 2023 12:45ч.

    Защото войната на путьо е безсмислена и пагубна за народа му. Поколения руснаци ще плащат репарации, фамилии и роднини между украинци и руснаци ще се смразят. Тази война има полза само за кремльовците, които са се окопали във властта да я запазят доживотно, ако преди това не се гътнат "случайно", подпомогнати от нечия все още функционираща ръка на "своите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците са като озверели !

    20 Юни 2023 23:40ч.

    Немски танкове , на руска земя, с кръстове нарисувани ... действат им като червено на бик ! Еуфорията,мотивацията и желанието на руските войници да ударят специално "Леопард" е толкова силно, че нещастните украинци умишлено повреждат машините си, за да не ги пратят на бой. Явно "Леопард"-ите отключват исторически рефлекси у руснаците, пощада няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това руско момче е герой !

    21 Юни 2023 0:37ч.

    Да , така е ! Германската земя е престъпна. Много войни са тръгнали от тази земя,много зверства ,милиони жертви. Особено западногерманците не могат да осмислят днес ,какво значи за народите на Руската федерация германски танк срещу тях. Живи ,като камикадзе ще се хвърлят под веригите и ще го унищожат. Че и сега германските танкове са означени с престъпен нацистки кръст. Германия върви по много опасен път а с нея върви и Полша. Интригантите от Англия провокират и едно към едно се повтаря историята- схемата преди и по време на втората световна война. Края на тази схема и той ще се повтори,но с други ужасни измерения за Германия и света, включително и България. Дано не се случи ,но приказките на испанския социалист Борель са стресиращи и водят Европа към катастрофа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв герой е някой мизерник, отишъл в чужда държава да осакатява и убива мирно население за пари?!

    21 Юни 2023 1:12ч.

    Ето това причиняват такива "герои": ( https://t.me/libertypeople/20176 ). Освен всичко друго, трябва да си малоумник да отидеш да се жертваш за повече взятки, яхти, дворци, но най-вече да задържиш един репресивен режим като кремльовския на власт, който те краде и умишлено държи в мизерия и зависимост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герой е всеки защитник на Родината и земята, пазител на живота на децата, народа/народите, природата/животните, домовете, мира

    21 Юни 2023 1:47ч.

    От какво рашистките "освободители" освобождават украинците - от живота им, домовете им, заводите им, стопанствата им, градините им, препитанието им, свободата, изборът им да живеят като европейци... ?! Ето, така се прави освобождение от руски канибали, които ако бяха се предали или имаха грам мозък въобще да не участват във войната на кремльовския самодържец Путьо, за да убиват съседски народ и изпепеляват земята му, щяха сега да са живи и здрави: https://www.youtube.com/watch?v=3FFleWQCg6w

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    21 Юни 2023 3:27ч.

    Част от "рашистките освободители", които плюеш са доброволци, родени в Донецка и Луганска области, които са си на своя територия и освобождават себе си и своите близки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези "доброволци" от Донбас са сепаратисти-бунтовници, ...

    21 Юни 2023 5:28ч.

    ... които водят терористична война срещу Държавата си, т.е. те са национални предатели. От какво освобождават себе си и близките си?! От националния си дълг и патриотизъм?! Какво ще кажете, ако утре протурски българи от Кърджалийско, Разградско, Хасковско, провокирани и подбуждани за майдани, защото уж са им нарушени правата, въоръжавани, финансирани, организирани с турски агенти от тайните служби на Турция, обявят Кърджалийска Ислямска Република / КИР, Разградска Ислямска Република/РИР, Хасковска Ислямска Република/ХИР. И турската пропаганда започне по международни форуми да се оплаква как България нарушава правата на българските турци, като разположи военни спец. части в жилищните райони на територията на тези български области за подпомагане на сепаратистите и започне да обстрелва българската армия, изправила се срещу сепаратистите в населените места. И една нощ турската армия нахлува в Бургаска област и с блиц-криг я окупира и анексира с фалшив референдум, като изхвърли и замени кметове, полицаи, директори със свои протурски купени марионетки. След това Турция може да предяви претенциите си България да напусне ЕС и подпише с Турция, Косово, Албания и др. заробващ ни "Митнически съюз", да приемем за официална елигия исляма, за втори официален език турски, да издаваме всички учебници и на турски език и да се изучава турски език във всички общински и държавни училища и университети, като във всички окупирани райони окупационните турски власти започнат да арестуват и пращат в кауша всеки българин, който се противопостави на новата окупационна власт и не скъса българския си паспорт и пожелае турски паспорт. И ако много се дърпаме един ден Турция нахлуе с цялата си армия за СВО и започне война и обстрел срещу населението, домовете ни, инфраструктурните обекти, заводи, детски градини, болници, училища, навсякъде където турците имат подозрение, че държим боеприпаси. И като ни прегазят за три дни, ще се обърнете ли към света за военна помощ или ще приемете претенциите на Турция за възстановяване на историческото право и исторически реванш, че българските земи някога са били във Османската империя, за чиито наследник се обявява днешна Турция:) Пък може турците да ни лишат от цялото Черноморие в името на търговските си цели и България да остане без излаз на море, какво ще кажете, м? Въобще ще отидете ли на фронта доброволец, за да защитите Родината си, земята, народа, децата или просто ще си седите в бункера и като дойдат до вас, просто сваляте гащите и ще се подложите на... правото на по-силният:) ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе тъпанар !

    21 Юни 2023 11:26ч.

    Турци и българи са различни етноси ! А в Донбас са само РУСНАЦИ ! От двете страни на фронта е само руска реч ! Това там е гражданска война , а не междуетническа ! Къде ви пишат тъпите опорки ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последният №21 Юни 2023 8:26ч.

    21 Юни 2023 12:57ч.

    Езикът и етносът не определя националността. Идеята за нация е много по-широко понятие, няма тук да обяснявам надълго и нашироко уроци от общообразователния курс. Рускоговорящи има в множество държави, в които нямат права, които сега Русия изисква от Украйна. Това означава ли, че Русия ще води война срещу всички такива държави?! Защо напр. Русия не нахлуе със СВО във Финландия - и там има рускоговорящи руснаци, които нямат осигурени права да говорят и подават документи на руския си език навсякъде в официалните институции, Финландия не изадава и не е узаконила, както и всяка друга държава учебници на руски език и преподаване на руски език за общообразователния курс и т.н. Все едно България да започне война в чужда държава под предлог нарушените права на българския етнос, живеещ там, напр. Сърбия. Или, както ви се иска на путинофилите "коминтерновци", да се подпали пожар във Македония, само да ви даде поръчка Кремъл и сте готови, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кат не могат и едно село да завземат

    20 Юни 2023 23:52ч.

    Так унищожили. Смех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • те украйнците

    20 Юни 2023 23:59ч.

    Една вилна зона от пет къщи не гогат да завземат ,тръгнали да правят контранасъпление и то със помоща на 50 натовски държави ХА Ха ХА .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буданов на живо

    21 Юни 2023 0:14ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=KuQXC1yQ6Ic

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАСС: Руската армия е унищожила танкове "Леопард" на стойност 6 милиона долара от началото на СВО

    21 Юни 2023 0:22ч.

    ( https://t.me/libertypeople/20197 ) Знаете ли какво е смешното тук? Средната цена на 1 танк Leopard 2 е 6,8 милиона долара . Това е добрата новина. Това означава, че пропагандата отчаяно се опитва да покаже поне някакви "резултати" от СВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една от целите на СВО е демилитаризиране на Украйна

    21 Юни 2023 0:30ч.

    В резултат на първите 15 месеца от демилитаризацията Украйна вече разполага с Javelin, HIMARS, Bradley, Marder, Patriot, IRIS, Leopard, Abrams, Storm Shadow, Challenger, които нямаше преди началото на демилитаризацията. Още повече, че сега, след началото на нахлуването, Украйна е отвоювала от руската армия около 500 танка съветско/руско производство, които след ремонт използва и сега. Очаква се и доставката на изтребители F-16 за украинските ВВС до края на годината или догодина, но във всеки случай вече украинските пилоти преминаха през първи етапи на обучение. Същото е и с разширение на границите на НАТО. Кой преди войната щеше да допусне, че неутрална Финландия ще стане член на НАТО?! Или Швейцария и Израел ще пращат военна техника през трети страни към Украйна?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Официалният канал на Министерството на отбраната на РФ публикува видео на уж унищожените бронирани машини на ВСУ

    21 Юни 2023 0:48ч.

    ( https://lentv24.ru/index.php/kolonnu-ukrainskoi-bronetexniki-unictozili-v-raione-vremevskogo-vystupa.htm ) Но има един нюанс - в последните секунди на клипа се вижда унищожен танк Т-80БВ и полуизгорял шеврон на... "Руска тактическа брада" ?? ( https://t.me/libertypeople/20206?single ). И ето как го представят руските пропагандатори по руските тв канали, без да се усетят, че лъжат ?‍♂️ ( https://t.me/libertypeople/20205?single ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • меткий стрелок

    21 Юни 2023 0:58ч.

    Так держать!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм…

    21 Юни 2023 2:24ч.

    Ако през Великата отечествена червеноармейците получаваха по 12000 долара за унищожен германски танк, какви ли чудеса щяха да се случат. Горките, сражавали са се за родината си безплатно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тогава Жуков май бие рекорда по изнесено с влакова композиция имущество, скъпоценности, бижута, картини.. откраднати от германците

    21 Юни 2023 5:44ч.

    А обикновените солдати са воювали гладни, премръзнали, полуоблечени, полубоси, с втикнат щит в гърба от НКВД отряди "Ни шагу назад!" по Заповед №227 на Сталин. И сега рашистите прилагат тази сталинска практика, като не се церемонят, ами разстрелват дезертьорите. Мобилизираните пък не ги ротират, а продължават договорите им като безсрочни. От фронта връщат само оцелелите сред затворниците на Пригожин след 6 - месечна служба и новите затворници, набрани за редовната руска армия. Русия сега започва да се пълни със затворници, завърнали се от фронта, признати и наградени като герои и с привилегии, включително със законова защита от негативно говорене срещу тях, независимо каквото и да си позволят да правят, изнасилват, пребиват, убиват... вече има такива случаи. А отказниците държат полуживи в землянки/тип затвор в Донбас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кстати ...

    21 Юни 2023 2:45ч.

    Селцето Пятихатки /"Петте къщи"/ пак се върна в ... руски ръце ! Т.н. "окраинска офанзива" придобива фарсов характер. Щеше да е смешно, ако не е тъжно. Всеки ден Кокаиновият Наркоман /По Толкин може да го наречем Некроманта/ изпраща на гибел между 500 -1000 млади , прави, здрави украински мъже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    21 Юни 2023 10:08ч.

    Освен с парични премии на получили тежко раняване или наградени с военни отличия се раздават парцели земя по крайбрежието на Крим и оземляване със земеделска земя. Подобни материални стимули са обещавани и на украинците от нацбатальоните. Добре дошли в добрите традиции на 19 век. Много са чували за шахматната книга на Бжежински в която чертае желаната от него роля на Украйна в противоборството с Русия. Някои са чували, че в годините преди смъртта си се отказва от написаното, може би е помъдрял може и да е видял бъдещето и то да не му е харесало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи