Руски Су-27 ескортира разузнавателен самолет и два френски изтребителя над Черно море

Руски Су-27 ескортира разузнавателен самолет и два френски изтребителя над Черно море

Изтребител Су-27 от Военно-космическите сили (ВКС) на Русия съпроводи самолет за далечно радиолокационно откриване и управление (ДРЛОУ) и два изтребителя на ВВС на Франция над Черно море, като им попречи да нарушат държавната граница на Руската федерация, съобщи руското Министерство на отбраната.

Руските системи за контрол на въздушното пространство над Черно море са засекли днес три въздушни цели, летящи към руската държавна граница. "За предотвратяване на нарушаване на държавната граница на Руската федерация е вдигнат изтребител Су-27 от дежурните сили на ПВО, съобщиха от руското министерство на отбраната. „Екипажът на руския изтребител идентифицира въздушните цели като самолет за далечно радарно откриване и управление E-3F и два многоцелеви изтребителя "Рафал" на френските въздушно-космически сили", предаде ТАСС.

Руското министерство на отбраната отбеляза, че чуждестранен военен самолет при приближаване на руски изтребител е направил завой от държавната граница на Руската федерация и е напуснал въздушното пространство над Черно море. Ведомството уточни, че полетът на руския изтребител е извършен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води, без пресичане на въздушни маршрути или опасно приближаване на самолети на чужда държава.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Chetan

    05 Март 2024 23:13ч.

    Нещастник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чий го дирят

    05 Март 2024 23:14ч.

    Радарен самолет и два изтребителя в Черно море, баш до руската граница? Най-вероятно са се изгубили франсетата, мислейки че прелитат покрай Монте Карло, нали? Я да видим какво би станало ако два руски изтребителя с разузнавателен самолет си направят тройка покрай лазурния бряг ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    05 Март 2024 23:18ч.

    Да бяха кацнали до онова село в Българско, с ония от полето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я, колко смел бил Макрон!

    05 Март 2024 23:59ч.

    Като не можеш да демонстрираш свои бицепси и плочки, пращаш 2 самолета, летците да му мислят. А, ти ставаш неотразим, човек за пример на страхливците. Жалък, много жалък кукуригащ петел, който не може да литне дори половин метър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кооиловци Плевенско

    06 Март 2024 1:50ч.

    Коил8вци село Коиловци плевенско. Там ядоха бой френските натовски "командоси". Селски бой ядоха там. По балкански стандарти и правила. Не казаха дали са ги карали да правят лицеви опори и да играят казачок, преди да ги вържат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бобо

    06 Март 2024 7:15ч.

    Питанката сега е дали се използва нашето въздушно и морско пространство за провокации срещу Русия. Тези неща са неизбежни, но ние трябва да правим всичко възможно да ги избутаме към Украйна и Прибалтика, а не тук при нас. Заедно с Турция трябва да излезем с инициативи за локализиране на конфликта далеч от нашите граници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    06 Март 2024 7:34ч.

    Използва се всичко налично, в.т.ч летището в Балчик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е питанка

    06 Март 2024 11:29ч.

    То не е питанка, защото е ясно. На подлогите от ПП/ДБ това им е възложено за основна цел - България да извършва непрекъснати провокации, за да дразним руснаците. Щом предоставяш наличните си летища, радарни станции, бази, логистични центрове, произведени оръжия, медии и др. в услуга на една воюваща държава, значи си във война с другата. Целта е руснаците да думнат някой цел над наши води в Черно море или да го представят като такова / кой ще проверява после къде е било при тази цензура и лъжи у нас/. Това е очаквания миг да набутат страната във войната, защото при укрите вече няма пушечно месо. Опипват почвата - не случайно Макрон каза, че ще се пращат войски. Да не си мислите, че ще мрат франзуци. За това ЕС си има колонии като България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ирония

    06 Март 2024 8:17ч.

    да бе . путин спазва правото . другите нарушават. ама нападна украйна? как става това ? нахалници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ ирония

    06 Март 2024 11:33ч.

    Това, което твърдите, е благодарение на вашата липса на способност да разсъждавате и да се информирате, историческата ви неграмотност и/или пропагандно опушения ви от 'демократичния' свят мозък. Ако бихте имали и най-малкото усърдие да се потопите в капчица знание, нямаше да задавате детински наивни въпроси от сорта 'ама как става това'

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи