Руски стратегически бомбардировачи патрулираха над Японско море, съобщи Москва

Руски стратегически бомбардировачи патрулираха над Японско море, съобщи Москва

Два стратегически ракетоносеца Ту-95МС от Въздушно-космическите сили на Русия осъществиха планов патрулен полет над неутрални води в акваторията на Японско море. Това съобщи днес пред журналисти говорител на министерството на отбраната в Москва, предаде ТАСС.

Полетът е продължил повече от 7 часа. Стратегическите бомбардировачи са били придружени от изтребители Су-30СМ и Су-35С, базирани в Източния военен окръг на Русия.

Летци от далечната авиация на руските Въздушно-космически сили редовно изпълняват полети над неутрални води в Арктика, Северния Атлантик, Тихия океан, Черно и Балтийско море. Всички тези полети се извършват при строго съблюдаване на международните правила за използване на въздушното пространство, допълни говорителят.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • това

    21 Март 2023 14:12ч.

    Не бива да бъде новина, ако Русия иска да се върне като Суперсила. Трябва да бъде рутина ! И не само в Японско море, а дълбоко в Тихия океан ! Около Хавай ! В близост до Орегон и Калифорния ! С неколкократни презареждания във въздуха... Пиндостан трябва да бъде държан на "нокти". Преди 40 години това се е правело, и тогава американците не трепваха, но онова са били ДРУГИ американци. Днешните мекокиткести, трансджендерни, леко друсани , и обичащи електронните игри , американци - ще го преживеят много по-зле. Армия на чиито самолетоносачи има писоари, направени специално за джендер-бойци, няма да издържи на психологически натиск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е друго!

    21 Март 2023 15:46ч.

    Американците решиха да провокират Китай като принудиха японския министър председател срочно да напусне Индия, където беше на официално посещение и го стовариха в Киев! А руснаците решиха да отговорят на тази провокация с лека закачка във вид на два стратегически бомбардировача в Японско море. Голям праз!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи