Руски сили нанесоха удари по украинските пристанища

Руски сили нанесоха удари по украинските пристанища

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ден, след като Русия се оттегли от споразумението за износ на украинско зърно през Черно море, нейните сили нанесоха удари по украинските пристанища. Москва нарече атаките с ракети и дронове "отмъщение" за взрировете, които нанесоха щети върху Керченския мост. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков потвърди, че ракетните обстрели на пристанищната инфраструктура в Одеса през нощта на 18 юли са били „ответни удари“ за нападението срещу Кримския мост. На въпрос на РИА Новости дали нощните обстрели са били „ответни удари“, говорителят отговори утвърдително.

Украинският президент Володимир Зеленски призова сделката за зърно да продължи без участието на Русия, на практика търсейки подкрепата на Турция, след като Реджеп Ердоган заяви, че Москва може да бъде убедена да възстанови сделката. А министрите на външните работи на Турция и Русия са разговаряли по темата по телефона. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира с предупреждението, че опитът за износ на зърно от Украйна без руски гаранции за сигурност би носил рискове. Всеки опит за възобновяване на украинските доставки на зърно без участието на Русия вероятно ще зависи от съгласието на застрахователните компании да предоставят покритие. Ако украинското зърно отново бъде блокирано от пазара, цените могат да се повишат по целия свят, като ударят най-силно най-бедните страни.

Русия описа вълната си от ракетни удари и атаки с дронове срещу украински черноморски пристанища тази нощ като отмъщение. Падащи отломки и взривни вълни са повредили няколко жилищни сгради и пристанищна инфраструктура в Одеса, съобщи Южното оперативно военно командване на Украйна. Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са свалили шест ракети "Калибър" и 31 от 36 изстреляни дрона. Москва от своя страна заяви, че е осуетила украинска атака с дронове в Крим, като няма пострадали и щети.

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • жорката

    18 Юли 2023 19:14ч.

    Тепърва ще става весело около украинските пристнища след като се появят руските надводни и подводни дронове: MI-6 передали в Офис Президента и Генштаб новые разведданные, что российские военные готовят серию ударов по морской инфраструктуре, при помощи глубинных и морских дронов. https://t.me/rezident_ua/18794

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    18 Юли 2023 19:20ч.

    странна ми е логиката на зеленото зе... то какво е очаквало, че ще му се размине? верно, от висотата на некоя линия и друга светът не е същият, но в случая е важен светът според мецан. толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А руските пристанища

    18 Юли 2023 19:24ч.

    кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А канал Варна -Русе

    18 Юли 2023 19:38ч.

    Не искаш ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кога ли....

    18 Юли 2023 19:40ч.

    когато цъфнат налъмите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Досега НЕдругарят ни Путин и

    18 Юли 2023 19:41ч.

    камарилата около него трябваше сто пъти да разрушат и изкоренят всичко и всеки помагащ на фашизоидна украина да съществува но не би!Само пъшкания,охкания,чертаене на някакви червени линии а обикновенния руски човек загива на бойното поле поради некадърници като измисления армейски генерал Шойгу(индивид без ден военна служба и военно образувание) или оне военен Герасимов де не можа да си намери място!И човек почва да си задава въпроса : а за какво действително руските обикновени мужици загиват по просторите на “украината”-за частната собственост на новоизлюпените милиардери на путинска Россия,за некадърното ръководство на въпросната война от страна на Путин и ген.му щаб,за пропуските и договореностите на Наришкин и &,а може би наистина трябва да дойде нова Октомврийска революция в тази държава и войника от фронта да помете цялата тая руска олигархична падмина пръкнала се след Горбачов,Елцин,Путин?Дано дочакам този миг!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • самотен бекяр

    18 Юли 2023 19:48ч.

    Ти май никога не си живял заедно с жена. Семейният живот, особено след третата година, е един низ от все по-безпринципни компромиси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До самотен бекяр

    18 Юли 2023 20:24ч.

    Остави човека, не видиш ли, че е тотално изкукал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комуне

    18 Юли 2023 23:38ч.

    Никаква революция и никакво изчистване от враговете няма да подобри жалкия ти живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледам, веселите се

    18 Юли 2023 20:54ч.

    Да пишеше и колко са мъртвите украинци, мъже, жени и деца, та да ни стане съвсем весело. Нали, жорка? С малка буква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    18 Юли 2023 21:53ч.

    Ау, крокодилските сълзички потекоха обилно. Да беше пуснал някоя сълзичка, когато Линдзи Греъм каза, че парите за Украйна са отлична инвестиция, защото се използват за убиването на руснаци. Тогава може би някой щеше да ти повярва какъв голям хуманист си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя сенатор що се казва Линдзи?

    18 Юли 2023 22:45ч.

    Джендер ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    18 Юли 2023 21:31ч.

    И като жорката е с малка буква не разбра съдъ/а/ржанието ли. То и Елена е Олена , Владимир е Володимир и какво. Ако не можеш да разбереш съдържанието заради правописа не ти е виновен правописа. Просто си прост. Но господин Прост загиналите не са само Окраински жени и деца. И причината не е Русия а САЩиасаните. И трябва да си много Прост за да не го виждаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    18 Юли 2023 21:39ч.

    Амо то това искат америкосите - да се увеличат цените на храните в Европа и Африка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи