Руски сенатор: Без нас България рухна. Братушките направиха глупашки избор

Руски сенатор: Без нас България рухна. Братушките направиха глупашки избор

„Изгонването на 70 сътрудници на руското посолство в България може да препълни чашата на нашето търпение. И, ако не дадем твърд отговор, утре и други страни от НАТО ще продължат политическата си простащина по отношение на Русия.“ Това написа в профила си в Телеграм сенаторът в Съвета на федерациите на федералното събрание (горната камара) на руския парламент Владимир Джабаров, кандидат на науките от Института по бетон и железобетон на бившия СССР, випускник школата на КГБ и бивш генерал-майор от ФСБ. Железобетонният сенатор фигурира и в санкционните списъци на САЩ и ЕС.

От вторник, когато българското правителство изгони 70 руснаци, работещи в България за МвНР на Руската федерация, Джабаров е особено активен в профила си в Телеграм и анализира България и нейното поведение.

„Май най-наглите изцепки срещу Русия американците ги поръчват на своите европейски марионетки: България, Литва, Латвия и Полша. Сметката е проста: ще има много шум, но Русия по навик ще се ограничи до дипломатически протести.“ – коментира Джабаров и заплаши, че изгонването на руснаците от София може да има сериозен отговор. „Сигурно посланикът в България Елеонора Митрофанова е права наистина. Трябва ли изобщо да поддържаме с тази държава дипломатически отношения.“ – пише Джабаров.

„Защо България си изостря отношенията с Москва? Какво, освен добро, е видяла тя от нас България традиционно получаваше от нас евтини енергийни ресурси, торове. В българските курорти десетки хиляди руснаци оставяха своите спестявания, пълнейки съществено българския бюджет. Българите демонстративно се отказаха от прокарването на своя територия на Южен поток. Плюха си, по същество, сами на лицето. После дойхода в Москва, разкаяха се и изпросиха от нашия президент възможността да се включат към Турски поток. Проявиха им разбиране. И како? Пак всичко предадоха и забравиха. Историята на нищо не е научила братушките.“ – добавя още руският сенатор.

Владимир Джабаров, който призова руските туристи да не почиват в България разсъждава и за българския туризъм през призмата на личните си преживявания.

„За първи път почивах на Златни пясъци като студент на младежки обмен през 1971 г. Всичко ми хареса. За последен път бях там със семейството си през 1999 г. И какво? Бях поразен от факта, че за почти 30 години всичко се е порутило, обслужването е като по времето на соца. Разбира се, СССР с неговата щедра помощ за българите отдавна го няма. И всичко постепенно се е рушило. А сега изобщо не е по-добре. Какъв е смисълът руснаци да ходят в България. На Черно море Сочи изглежда няколко идеи по-привлекателен. Призовавам сънародниците си да бойкотират всички курорти по българското Черноморие. Вярно е, че без руснаците никой от уважаващите себе си европейци няма да отиде в България, а ще предпочете Кипър, Гърция, Турция. "Братушките" отново направиха глупашки избор.“

Одобрение за написаното от Джабаров изказа колегата му сенатор Андрей Клишас, по съвпадение състудент в един и същ курс на Руския университет за дружба с народите с опозиционера Алексей Навални, който предложи България да бъде използвана за назидание на целия свят:

„Както правилно обръща внимание на ситуацията сенаторът (Джабаров, б. р.), ответните мерки трябва да бързат бързи и решителни. В сегашния момент за нас България е стратегически изгубена. Със сегашното правителство ние няма да можем да намерим общ език в отношенията си. Значи трябва да бъдат демонстрирани нацелия свят последиците от такива решения. И те трябва да бъдат не само дипломатически, но и икономически. Сега наблюдаваме как политиците от други страни се оправдават за последиците от своите решения пред народите си (високите цени). Трябва да продължаваме този процес."

 

Източници: OFFNews.bg, Телеграм

 

Коментари

  • Очакваме Дядо Иван

    03 Юли 2022 17:28ч.

    За трети път

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    03 Юли 2022 18:47ч.

    Дядо Иван му писна да се занимава с глипости, сега е освободил заедно с местните ЛНР, скоро и ДНР ще е напълно свободна, отделно и съсъ Сирия и Иран и половин хафрика+Китай си има ангажименти, пък не ми се вярва да ни чака да ни уврът чугун-демократичните тикви, два-три Сармата и да ни помага Чичо Джо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви два-три Сармата

    03 Юли 2022 18:58ч.

    да не сме Германия по площ и брой военни обекти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиква

    03 Юли 2022 19:19ч.

    един файтон пенсионери със зелени чорапи се видяха вчера пред амбасадата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За изпращането на Кирцата

    03 Юли 2022 19:26ч.

    ще се съберете повече и ще легнете пред Мерцедеса: на кого ни оставяааааш....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    03 Юли 2022 20:23ч.

    ако бях на тяхно място даже 10-20 подплатени с Булави и квото там имат да утилизират, та да е сигурно, че това анти-имперско оръжие бившето бг е унищожено докрай, да не се минат пак да се забъркат с нас и край с РФ, предполагам ще претричат тр дели с ро и гр, ама така пък ще ги похарчат..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честно казано

    03 Юли 2022 23:10ч.

    играта е отдавна договорена и вече се изпълнява. Ако България е искала място на световната карта, е трябвало да си договори позицията много отдавна. А тя се занимава с пълни простащини на толкова обидно ниско ниво, че нито един политик не заслужава да бъде забелязван, камо ли коментиран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски сенатор: Без нас България рухна. Братушките направиха глупашки избор

    04 Юли 2022 15:31ч.

    Сенаторът силно е надценил нашия политически /по Вацев: Прости, Господи/ елит. Те не правят избор. Те изпълняват, слугуват и не расъждават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    03 Юли 2022 17:32ч.

    Голям срам ни натресоха българските пронатоффски фашисти, направо библейски срам. Все сме се излагали пред Бога и останалите народи, но чак толкова много - не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    03 Юли 2022 21:11ч.

    Мужиците измислиха гнусната за България поговорка, че курица не птица, а Болгария не за граница. За тия мизирабли българите винаги са били дойни крави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец - ИДИОТ

    04 Юли 2022 7:46ч.

    Дядо Иван му писна да се занимава с глупости, сега ще освободи заедно с местните ЛНР и ДНР ще са напълно свободни!!! Не ми се вярва да ни чака да ни уврат чугунено-демократичните тикви, нека да ни помага Чичо Сам., както през 1992 година, само с един КОРАБ РАЗВАЛЕНА ЩАРЕВИЦА!!!! Това е всичко, което сме получили от новите но „БРАТЯ“ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    03 Юли 2022 17:39ч.

    От няколкото хипотези за решението на Петков /някои доста веселяшки/ аз лично съм привърженик на тази,според която англосаксите проверяват доколко твърда е станала руската външна политика.И тъй като засега ние не сме фронтова държава,то според мен отговора ще е много сериозен и жесток в дългосрочен план.България,ако продължи да съществува,я чакат трудни времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Частично може и да оцелеем, в част от Северна България

    03 Юли 2022 17:49ч.

    Източна Румелия е ясно къде отива

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    03 Юли 2022 20:18ч.

    Тц Колега, преди няколко години се наруши цитираният от д-р Велизар Енчев принцип на външната политика на бившата бг(за което г-на е прав), -с всичките съседи в никой случай да сме във вражда с повече от един, в мирно време братята румънци за малко да си получат Добруджата барабар с едноименният хляб и населението по молба на местните, демек референдум...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    03 Юли 2022 20:48ч.

    Ние сме задния двор на Големия Джо. Не сме държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горчиви думи

    03 Юли 2022 17:41ч.

    Но и двамата са абсолютно прави. Нямат неточна дума... Сега една прогноза. У нас масата в момента е пихтия - чалга, далаверка, ракийка, далаверка, рушветче, чалга , Тасос, оп-саааа ! Има една голяма инертна маса, дето им се струва че всичко което става по света, не ги засяга... До месеци радикално ще ги засегне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, особено по-млади хора

    03 Юли 2022 17:53ч.

    които за Русия са чували или лошо, или нищо и си я представят като някаква... като някаква по-голяма България, не помнят съзнателно и периодите на тежки кризи, тия са хептен зашеметени, аху-иху...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прогнозата

    03 Юли 2022 17:44ч.

    Бензина между 10-15 лева за литър, до месеци. Ще има масово оставяне бракмите "на трупчета" . Няма ресторанти, няма кръчми, няма чалготеки. Просто цените ще бъдат не по джоба на 95 % от народът-пихтия ! В къщи на студ /парното в космоса/ . Бизнесът или далаверките - капут ! Държавата във фалит, заплати НЯМА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vaxxer

    03 Юли 2022 19:23ч.

    Но пък ще ни пазят с маски и бустери :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такъв е планът за цялото човечество

    04 Юли 2022 2:18ч.

    В хамерика продават скъпи Тесли, цените на зареждане се повишиха драстично, а и нямат изградена инфраструктура, нито пък литий за акумулаторите им, така че разходките с кола стават аристократично забавление. Простолюдието да мре... Скоро ще забранят по-старите бензинови коли (Грета Т. да живей!!!)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Син Генерал

    03 Юли 2022 17:46ч.

    Ще върнем България в 1939- еко земеделие, еко енергетика, родолюбиви капиталисти и борба за хилядолетния европейски райх!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Урррааааааааа!В изказване пред Народното събрание на 12 март 1940 г., за жизненото равнище в България депутатът Серафим Георгиев казва:

    03 Юли 2022 19:07ч.

    Мога да ви прочета данни…,че 19,5 % от селските семейства живеят в тухлени, а 61 % в кирпичени къщи; селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тия стаи се и готви. Нямат кладенци 57 % от домакинствата; нямат клозети 17,4 % от тях. Нямат кревати 20 % от домакинствата, а останалите 80 % от тях имат средно по два кревата за шест души.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямат маса 28,5 % от домакинствата, а 36 % нямат стол.

    03 Юли 2022 19:08ч.

    Нямат печка 28 % от домакинствата. Нямат юрган 36 % от тях. Нямат дюшеци 46,5 %, а 34 % нямат никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито понеже 53 % от домакинствата нямат нито един шкаф. Измиването на тялото през зимата е непознато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прогнозата

    03 Юли 2022 17:47ч.

    За пръв път от може би ПСВ насам , драги заспали сънародници, ще видите ГЛАД. Ама истински ГЛАД ! Не празни приказки и страшки. И той няма да е както до сега само за пенсионерите, а ще удари и вас - мърди ! Ще видите истинско "олевяване на пролетариата" , и тези от вас които са в състояние - ще трябва да си зададат въпроси ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Юли 2022 17:50ч.

    Нека, една изгнила къща докато не се събори до основи - не може да се оправи... ще има нов Народен съд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нужна е шеста българска държава

    03 Юли 2022 17:53ч.

    И народен съд след американското иго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аааа и ВСВ и години след нея

    03 Юли 2022 18:20ч.

    си е имало глад. Неизбежно. От 43 натам всичко за Германия, след войната - от страна с някоя и друга мелница и маслобойна да направиш промишленост... Естествено, ни умнокрасивите, ни красивоумните обичат да си спомнят за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как да си спомниш нещо

    04 Юли 2022 2:26ч.

    ако не си го преживял. Или прочел за него... а къде да го прочете човек? Изтриха паметта ни като с гума ... Изкопаха пропаст между поколенията ни, мозъчни промивки на децата, чалга за подрастващите, NOVA (CIA)TV за големите (Фермата, реалити шоута и фолк)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Юли 2022 17:47ч.

    Братушките не са правили никакъв избор, за тях дилема няма и никога не е имало, виж... насраното нато се мъчи с трици маймуни да хваща ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е то е хванало някои. Нашите емигранти какви са?

    03 Юли 2022 17:52ч.

    Маймуни, наскачали на триците. Че някой даже се завръщат да отмъщават на народа си. Пипишковците са точно такиива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Задаващите въпроси ?

    03 Юли 2022 17:50ч.

    Ще питат "Как стигнахме дотук" ? Защо когато тридесет отчаяни възрастни протестираха против закриването на руското посолство, ние хилядите тюфлеци бяхме както винаги по кръчмите и чалготеките ? Защо допуснахме откровени дебили и наркомани на синтетична дрога да "управляват държавата" ? Защо не сме ГРАЖДАНИ , а добитък ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    03 Юли 2022 18:14ч.

    " тридесет отчаяни възрастни протестираха против закриването на руското посолство, ..." --- Може би защото русофилите в София са по-малко от 80%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би защото много хора вече ги е СТРАХ

    03 Юли 2022 19:11ч.

    особено тия на държавна работа... отделно от общата апатия с 40% избирателна активност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    04 Юли 2022 1:18ч.

    не може русофилите да са по-малко от 80%, колкото са дебилите в БГ, толкова са и русофилите.Странна връзка...резултатът е логичен: БГ е първа по корупция и последна по реални доходи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    03 Юли 2022 17:51ч.

    некой хатлантик, изобщо всички бивши българи да си дадем сметка, че някакъв си специалист по бетона (демек трета глуха, пак по-добре от хамериканската четвърта глуха) ни праща по дяволите, като изключим Сочи е прав за всичко, позор за бившата ни псевдо-държава, айде сега маями бийч за всичкото слуга на посолството...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе този точно не е "трета глуха"

    03 Юли 2022 17:58ч.

    независимо от плоските иронии на Офнюз или каквато помия е там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    03 Юли 2022 18:45ч.

    Колега, фактор в еврейската автономна област, смърди на грантоед и голяма 0 въпреки школата на КГБ, след като четейки последните поне 20 години руски новини не съм му срещал именцето никъде, значи, че по м/ународните дела е една голяма 0, ЖБ=строителство и производство, важно, но другото нещо ми се губи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам какви новини четеш, но май падаш повече писател.

    03 Юли 2022 19:23ч.

    Зам председател на Комитета по външни работи на Съвета на Федерацията, такава една нула. "Известия" (www.iz.ru) - Джабаров - поиск - 1172 резултата, "Российская газета" (полуофициоз) - 392 резултата (само за юни 15 пъти). Лента.ру (близка до опозицията) - 615 пъти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    03 Юли 2022 22:50ч.

    свързани с бг вероятно две поздравителни картички, имат си и по-сериозни издания, макар и по-апокрифни, примерно континенталист и афтършок, не забравяйте взгляд, регнум, официозите благодарение на бг цензурата от рт та до много други през проксита, но въпреки титлите, никъде и нищо за бг от въпросният г-н, освен глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    03 Юли 2022 17:52ч.

    Даа, цунамито от времето на Ной, май ще ни връхлети за втори път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    03 Юли 2022 17:58ч.

    От сърцата ни признателността към братята-руси никой няма да изличи - https://www.youtube.com/watch?v=uYq_tQduVZY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бий, да те уважават

    03 Юли 2022 18:01ч.

    Сенатори руски, от Бога избрани, знайте мяра, че още ще има да видите!Уж сте империя, а от нас Българите ревете, Украйнците също ви пречат, за това и ги трепете по много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно е вече ракиено време

    03 Юли 2022 19:25ч.

    трябва да се появяват и такива постинги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    03 Юли 2022 18:04ч.

    Неблагодарността е най-големия грях и всички ние ще платим за това което допуснахме да се случи с прекрасната ни страна !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вкусът е по сметка

    03 Юли 2022 18:15ч.

    Можем и с водка, можем и с уйски, можем и с ракия да си ядем шопската салатата. Въпрос на вкус

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    03 Юли 2022 18:24ч.

    Спрете им урана и газта. Бази в Никарагуа, Китай в Тайван, Шотландия в рефендум, Сармат в бойно дежурство, после с нас лесно ще се разберете, лекетата не са много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз се чудя

    03 Юли 2022 18:31ч.

    защо още не са им спрели урана и газта. А лекетата са две шепи, но за съжаление са поставени да управляват американската колония, в каквато окончателно се превърнахме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    03 Юли 2022 18:34ч.

    А кой предаде България на американците? Тогава руснаците направиха глупашки избор, сега берат плодовете, които посадиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пий си хапчетата

    04 Юли 2022 2:34ч.

    редовно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    04 Юли 2022 13:53ч.

    как БГ бе предадена от СССР-имаше СИВ, и търговия с Преводна Рубла.БГ се занимаваше с олово, акумулатори, гуми за коли, селскост. продукция. Един ден СССР обяви, че СИВ се разпада (и преводната рубла е само хартия), всеки сам да се оправя. Много от промишл. стоки на БГ бяха с ниско качество и неконкурентни извън СИВ, СССР не купува селскост. стоки на БГ и ние потънахме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    03 Юли 2022 18:53ч.

    Не се учудвам, че офнюз са го изкопали и цитирали този руски сенатор, арменец по националност впрочем, ами че той освен по нас плюе и по руснаците: „...без руснаците никой от уважаващите себе си европейци няма да отиде в България...“ Клишас също не е етнически руснак, а ако е в топла връзка с Навални, тем хуже. Май не сте ни баш братушки точно вие. Готов скандал не разваляте, както се казва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де деееее

    03 Юли 2022 19:28ч.

    По никого не плюе човекът, констатира горчиви истини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лордо

    03 Юли 2022 19:03ч.

    Има едно нещо, което руски политици и приятели на България в Русия не спестяват, а именно че Руското ръководство след 1990 по времето на предателя Елцин изостави България и по този начин бяха внедрени предателите на Запада, които превърнаха България в един коптор, а народа в роби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе посрещнахме ги с цветя и рози

    03 Юли 2022 19:37ч.

    тия предатели, няма защо да виним за собствените си глупости пак Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро най-простия канадец

    03 Юли 2022 19:03ч.

    Така става, когато мустафата и муньо инсталират на премиерския пост 100%-в ИДИОТ! Срам за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както е казал поета и е напълно прав:

    03 Юли 2022 19:08ч.

    Не сме народ, а мърша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    03 Юли 2022 21:15ч.

    Колега, не цапай чудесната дума "русофил".Русофил съм аз, щото съм държал изпит по руска класическа литература и обожавам Достоевски. Тия примати тук са русороби и путинофили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх! Обожателке на Достоевски

    03 Юли 2022 22:21ч.

    «Особенно приятно будет для освобождённых славян… трубить на весь свет, что они – племена образованные, способные к самой высшей человеческой культуре, тогда как Россия – страна варварская, мрачный северный колосс, даже не чистой славянской крови, гонитель и ненавистник европейской цивилизации…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начнут они непременно с того, что… объявят себе и убедят себя в том, что России они не обязаны ни малейшей благодарностью;

    03 Юли 2022 22:23ч.

    напротив, что от властолюбия России они спаслись при заключении мира вмешательством европейского концерта. А не вмешайся Европа, так Россия проглотила бы их тотчас же, “имея в виду расширение границ и основание великой всеславянской империи на порабощение славян жадному, хитрому и варварскому великорусскому племени”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Может быть, целое столетие, или еще более,

    03 Юли 2022 22:24ч.

    они будут беспрерывно трепетать за свою свободу и бояться властолюбия России; они будут заискивать перед европейскими государствами, будут клеветать на Россию, сплетничать на нее и интриговать против нее».

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пророк!

    03 Юли 2022 22:25ч.

    ........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • познах

    04 Юли 2022 15:17ч.

    Иве, тили си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудя се

    03 Юли 2022 19:08ч.

    Кое ми е по-гадно, слугинската ви журналистика или робските коментарчета на троловете ви. Аре чао!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиква

    03 Юли 2022 19:11ч.

    Какво сте се загрижили толкова - 90 % от вас след 2-3 години сте при Св. Петър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Със сьучениците ли си лафите?

    03 Юли 2022 19:42ч.

    ?????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като си забиеш 4-та доза

    04 Юли 2022 0:46ч.

    Ще ни изпревариш. Гаранция Франция !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добре, че реторсията няма да се решава

    03 Юли 2022 20:03ч.

    от въпросния сенатор. Митрофанова и Возкресенски дадоха ясен знак, че са наясно какво се случва и знаят народът на чия страна е. Русия не е толкова глупава, че да се хване на евтината западна въдица, тя знае кой е истинският виновник за случващото се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия знае, че чрез България

    03 Юли 2022 20:05ч.

    Запада пробва реакциите и - първо за газа, после за дипломатите. Руският лидер е хладнокръвен и разумен - ответният удар няма да е срещу България, а срещу някой далеч по-голям и по-силен от нас. Да си връща на изпълнителя е загуба на време и ресурс, а той не си позволява такъв лукс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mr. Shore

    03 Юли 2022 20:50ч.

    И двамата са прави. Голата истина. Вторият дори споделя и моите мисли - България трябва да бъде наказана дипломатически и икономически за назидание пред останалите. Така става, когато помияри са тръгнали да си го мерят с истински големите. Като не си знаеш мястото и възможностите - бой до посиняване. Това не е никакъв нихилизъм, а универсална логика по която работи света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пико

    03 Юли 2022 20:57ч.

    Руснаците да не удължават срока на експлоатация на реакторите и сме фалирали.В тази дейност Росатом е незаменим.Никой няма да поеме такава отговорност.Пита се кого трябва да бесим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не така

    03 Юли 2022 22:39ч.

    Точният въпрос е кого НЕ трябва да бесим, защото не се сещам за нито един.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой ликвидира България

    03 Юли 2022 23:28ч.

    Моля съобщете,кога Лена смята да обяви война на Русия. все пак поне народа да знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебил

    03 Юли 2022 23:31ч.

    Като някой селю реши че България трябва да бъде наказана, да си спомни, че ние грешниците всеки ден я тъпчем, буквално и преносно. Мисля че и е достатъчно, че да и пожелаваме и руснаци да се гаврят отново с нея

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    04 Юли 2022 0:42ч.

    За проблемите си с бившите републики и бивши соцстрани огромната вина си носи самата Русия, по-точно управниците й в Москва. Преди всичко Горбачов и Елцин. Джабаров е зле информиран и реагира емоционално, затова и погрешно. Каквото сам си направиш, девет села не могат да ти го направят - напълно важи за руските управници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    04 Юли 2022 3:57ч.

    При социализмът просто го правиш, а без социализъм чакаш някой от някъде да види изгода и да го направи - чакаш и чакаш. Това е ляво или дясно. Освен - че дясно е диктат на мафията, и богатите, а ляво е диктат от всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    04 Юли 2022 4:00ч.

    И защо няма производство преди 1944 г. - разнообразно, и сега е така, и в Русия е така. Защото мафията овладява каналите за износ и за внос, и няма нужда от производство което пречи на този монопол. Изнасят рапица и пшеница, внасят ябълки и череши, домати и картофи, МЕСО.. ВСИЧКО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    04 Юли 2022 3:58ч.

    И защо няма производство преди 1944 г. - разнообразно, и сега е така, и в Русия е така. Защото мафията овладява каналите за износ и за внос, и няма нужда от производство което пречи на този монопол. Изнасят рапица и пшеница, внасят ябълки и череши, домати и картофи, МЕСО.. ВСИЧКО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СССР 2.0

    04 Юли 2022 11:04ч.

    Русия днес е много шизофренична. Шизофреници са Митрофанова, Путин, Решетников, и всичката номенклатура там. Искат съветско уважение, и русофилия от антикомунисти и десни - каквито са самите те. Хем да са олигарси, и капиталисти и милиардери, милионери, хем да плачат за уважение като към СССР и като леви функционери. 80% от русофилите в България са леви и съветскофили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гръмни се, ве, краварофил!

    04 Юли 2022 11:37ч.

    Що, ти "десен" ли си? Сега не е модно. Бъди троцкист!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    04 Юли 2022 11:54ч.

    Може да се просветиш в интернет, и да прогледнеш. А ти ръсиш вонята от тръмпистко-фашистките пропаганди. И се нервиш, и сам не се разбираш. Дори не поемаш от логиката на коментарите по-горе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върбан Каваков

    04 Юли 2022 11:31ч.

    Едно забравяте винаги и всички. Нашите отношения са дипломатически, но вашите не са. Удушихте Изгрев и Изток 2 часа след като разбрахте, че ще бъдат експулсирани част от хората ви. Има ли още с какво да обвините нас за тоз скандал ? ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този руснак нищо не разбира! Той не знае ли, че имаме кока-кола и банани..... ПОСТОЯННО!!!

    04 Юли 2022 11:34ч.

    Това не е ли белег за ВИСОК жизнен стандарт? За един приятел от "градската десница" питам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А пък аз ходя да пазарувам

    04 Юли 2022 12:35ч.

    в "БЕРЬОЗКА" - я пелмени,я кефир,я водка"ПУТИН",конфетки,пирожение с мяса и так дале.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е,и днес

    04 Юли 2022 12:30ч.

    семейстово Дачкови си заслужиха 4000-те лева руски денги. А тука 4-5 пропутински тролчета -лайномети ,мятат ли мятат фекалии....по руски,по кремълски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цвъкане на мах

    04 Юли 2022 17:24ч.

    84 коментара, търся Сърб - 0 резултата, търся Вуч - 0 резултата. Разни тъпи въпроси - за какво сме им, и т.н. Ами като път към Сърбия и Унгария, Австрия. Откъде ще минат? През Албания ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросче

    04 Юли 2022 17:27ч.

    Свършиха ли се простаците в България, че опряхте до тоя железобетонен кагебешник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи