Руски съд задочно арестува Христо Грозев за незаконно пресичане на границата на Русия

Руски съд задочно арестува Христо Грозев за незаконно пресичане на границата на Русия

Лефортовският съд в Москва постанови задочен арест за българския журналист от сайта "Белингкат" Христо Грозев по дело за незаконно пресичане на границата на Русия, съобщиха пред ТАСС източници от съда.

"Съдът постановява по отношение на Грозев мярка за неотклонение арест за срок от два месеца, който започва да тече от момента на екстрадицията му в Русия, а именно от момента на пресичането на държавната границата на Руската федерация и предаването му на конвойната служба на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия или от момента на задържането му на територията на страната", каза представителка на съда.

Грозев е обвиняем по т. 1 чл. 322 от наказателния кодекс на Русия - незаконно пресичане на границата на Руската федерация. Максималното наказание за това престъпление е до две години лишаване от свобода.

През декември 2022 г. руското вътрешно министерство обяви Грозев за издирване, припомня ТАСС. Грозев взема дейно участие в дейността на сайта "Белингкат", който се опита да разследва предполагаемото отравяне на руския опозиционер Алексей Навални и други шумни афери.

Дейността на сайта "Белингкат" е обявена от руската генерална прокуратура за нежелателна в Русия, а самият сайт е обявен за чуждестранен агент.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Този и Иван Кръстев когато и да ги умъртвим, все ще сме закъснели

  21 Апр 2023 16:36ч.

  Защото са предатели най-вредни за България

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да ти вземе Данс

  21 Апр 2023 16:43ч.

  Да ти посети панелката в Обеля някой ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те са в същия списък

  21 Апр 2023 17:27ч.

  Както и ти, хомо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  21 Апр 2023 21:00ч.

  С подобни кръвожадни призиви активно се занимават нацистите в Украйна. С промити от омраза мозъци. Пълно озверяване. Не подхожда на един българин християнин и родолюбец да говори и пише подобни неща. За национална измяна и измяна към човешкия род си има съд. И тук на Земята и после още един - много по-страшен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С подобни призиви активно се занимават гурутата и пропагандистите на кремльовския режим

  22 Апр 2023 14:37ч.

  Дугин: "Страдайте с нас, умрете с нас, УБИВАЙТЕ с нас, пейте с нас, ходете с нас, изчезвайте в нас, погребвайте с нас, постете с нас, кланете се с нас, изчезвайте с нас, обичайте с нас, МРАЗЕТЕ с нас, станете с нас, за да влезете в руското стадо, великото стадо Христово". ( https://www.youtube.com/watch?v=O8gnjKKkzTc )

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владлен Татарски/Максим Фомин: "Ще убием всички, ще ограбим всички, от които се нуждаем"

  22 Апр 2023 14:39ч.

  Това е известното изявление на Максим Фомин/ВладЛенин Татарски в Кремъл през декември 2022 г., където той накратко описва значението на посланието на Путин: "Ще убием всички, ще ограбим всички, от които се нуждаем" ( https://www.youtube.com/watch?v=lBvJfQHkjfA&t=9s ).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проект "К"

  22 Апр 2023 14:42ч.

  Рашистите извършват "прочистване"/убийства на цивилни, вкл. и деца ====> https://www.youtube.com/watch?v=vYqdso9Hx_8

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле, можеш да заблудиш единици, но няма как да заблудиш света

  22 Апр 2023 14:46ч.

  "Олетата", отворете си очите: https://www.youtube.com/watch?v=xAlEaLJnOyw

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първият президент на самопровъзгласилата се Чеченска република Ичкерия ген. и майор на ВВС Джохар Дудаев (15 февруари 1944 – убит от ФСБ/КГБ кремльовския режим на 21 април 1996)

  22 Апр 2023 14:54ч.

  "Русизмът е особена форма на мизантропска идеология, основана на великодържавен шовинизъм, пълна бездуховност и безнравственост. Различава се от добре познатите форми на фашизъм, расизъм, национализъм, с особено жестокост, както към човека, така и към природата... Принципът на действие е унищожаването на всичко и всички, тактиката на изгорената земя. Отличава се с шизофренна форма на мания за световно господство. Притежавайки робска психология, тя паразитира върху фалшивата история, върху окупираните територии и потиснатите народи. Русизмът се характеризира с постоянен политически, правен и идеологически тероризъм."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2 милиона

  21 Апр 2023 16:44ч.

  Избягаха от Проссия тия за Грозев се загрижили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти не реви на чужди гробища, а емигрирай на запад

  21 Апр 2023 17:30ч.

  Че тук лошо ти се пише.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И кой са избягалите, бацко?

  21 Апр 2023 18:18ч.

  Май всичките идиоти от петата колона! И добре направиха, че се махнаха, защото ако някой можеше да "събори" Путин, са именно тези идиоти недоклатени, евроджендърски простаци! Няма ги И всичко е наред! Така че не плачи на чужди гробища, а гледай от нашата осем милионна държава като избягаха три, колко останахме? И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Ма за умнокрасивите евроджендърчетата недоклатени, са супер, че даже и дупер! Ама ...! И, бацко, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Vlad

  21 Апр 2023 19:35ч.

  Zashto ste tolkova gnevni vsichkite tuka koito ste sreshtu Evropa i za Russia. Razberete ne e vina na Evropa ili Amerika che vie ne ste uspjali v jivota, bedni ste i za nishto ne stavate. Ako beshe Kommunism shte ste pak na sushtoto nivo zashtoto problema e v vas a ne v tui narechenite "Evro-Atlantizi"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я си подбирайте азбуката вие,

  21 Апр 2023 19:48ч.

  успелите в живота в Evropa. МНОГО добре знаемЕ за какво ставате там, не ни се хвалете колко сте гъвкави и креативни. Плащайте си данъцете, мечтайте за високата пенсия и си гледайте здравето. А като решите да си дойдете (да се заредите) донесете си повече $$ за да ни ошашавите с вашата покупателна способност...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  21 Апр 2023 20:09ч.

  Избягаха предателите на Русия ,което е много добре за нея ,защото Русия ги разбра що за стока са .И ти ще избягаш във много скоро време . Възраждане набира скорост и ако дойде на власт ,майка ти жална тогава .Защото врагът може да гопощадиш но за предателите пощада не трябва да има . И пръсъдата е само една разстрел .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  21 Апр 2023 20:12ч.

  Държавната дума одобри доживотен затвор за държавна измяна На 18 април депутатите от Държавната дума приеха на второ и трето четене поправки относно доживотния затвор за държавна измяна. Сега наказанието по член 275 от Наказателния кодекс на Руската федерация е от 12 до 20 години затвор. Парламентаристите одобриха и по-строги наказания за тероризъм: максималният срок на лишаване от свобода по част 1 на член 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация беше увеличен от 15 на 20 години. Законопроект за затягане на отговорността за престъпления от терористичен характер и престъпления срещу основите на конституционния ред и държавната сигурност беше внесен в Държавната дума през есента на 2022 г. от руското правителство. Припомняме, че вчера Московският градски съд осъди опозиционера и публициста Владимир Кара-Мурза * на 25 години колония със строг режим. Подсъдимият беше признат за виновен в държавна измяна, разпространение на фалшиви новини за руската армия и участие в нежелана организация. Источник: rusvesna.su

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  21 Апр 2023 20:15ч.

  Просия ама шестата икономика във света . Скоро ще изпреварят и втората икономика във света ,тази на американските терористи .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  21 Апр 2023 20:17ч.

  И друго просяци са джендърите от содомитският ЕС . Като гледам как фалират големите им компании и как им обеднява населението . Във скоро време ще чуем камбанен звън ,че още един джендърски съюз е поел към отвъдното .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Близкото бъдеще на Грозев

  21 Апр 2023 17:33ч.

  Сменена самоличност и къщичка в Южна Дакота /все пак е завършил Английската в Пловдив, ще се справи/ . След някоя друга година внезапно ще умре при автомобилна катастрофа, или ще се задави с кокал от ГМО мръвка. Сик транзит...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чак пък къща

  21 Апр 2023 17:52ч.

  В канала, като всяка използвана тоалетна хартия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако живееше в Русия

  21 Апр 2023 21:55ч.

  Щеше да е паднал 100 пъти досега от 6 етаж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петров

  21 Апр 2023 22:31ч.

  Никой няма да си цапа ръцете с този боклук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баширов

  21 Апр 2023 22:32ч.

  И аз имам по-важни дела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СИД

  21 Апр 2023 18:34ч.

  Петров и Баширов се подготвиха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха!

  21 Апр 2023 20:41ч.

  Това беше за суверена! А сега неговите уж служители отиват на тъмно да обсъждат това, дето не е за неговите уши! Гаси демокрацията!Пфуй!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днес излязоха данни

  21 Апр 2023 21:59ч.

  За норвежкия фон за инвестиции. Норвегия има население 5,5 млн. Капитал 1400 млрд евро. Печалба за 3 месеца - 87 млрд. Евро. За сравнение - Русийката с население 150 млн. има резерв от едни мижави 600 млрд. Евро. Печалба на Газпром за тримесечие миналата силна година - 25 млрд. Евро. Смех, ама смех.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Норвежкият ФоН

  21 Апр 2023 22:54ч.

  Има едно психологическо основание да смятаме, че не споделяш тази новина за Русийката, защото на теб ти е смешно, разбира се, не и защото допускаш, че заедно ще се смеем. Ако искаш да хване дикиш, да ни разколебаеш за нещо и т.н, ще трябва да се откажеш да експлицитност, прави се с намеци, с подвеждаща обективност и т.н, евентуално може и с фалшива загриженост. Така правят по–умните ти колеги и обикновено слагат източник на англ. език, по подразбиране адски надежден, играят си на фактчекъри. Бих казал, че сте забавни в предвидимостта си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бих казал,

  21 Апр 2023 23:02ч.

  Че твоето е словесна полюция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реваншистите са обезумяли от завист и омраза: Пропагандистът Дмитрий Стешин предложи бомбардиране на газови платформи в Норвегия като отмъщение за експлозията на СП

  22 Апр 2023 15:08ч.

  Пропагандистът Дмитрий Стешин предложи бомбардиране на газови платформи в Норвегия като отмъщение за експлозията на Северните потоци. Дори интервюиращият му беше изненадан от това, като се опита предпазливо да възрази, че Норвегия няма нищо общо с това и не си струва да се бомбардира съседна държава просто така. Но Стешин не се смути от подобни "дреболии" и каза, че Норвегия не е направила нищо добро на Русия, така че може да бъде бомбардирана като предупреждение към другите, за да се страхуват. Такава безсмислена ирационална злоба се излива в ефира на руските медии от сутрин до вечер. А след това всички тези руски "патриоти" искрено недоумяват защо има такова враждебно отношение към Русия и защо руснаците ги изолират навсякъде. ===> https://www.youtube.com/watch?v=QGQ_9T8myNg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче Наш

  21 Апр 2023 23:54ч.

  Рано или късно Русия ще дойде ! Русия винаги идва !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ще има ли Русия?

  22 Апр 2023 1:22ч.

  Да не стане като със СССР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи