Руски плувец загуби спонсорски договор заради подкрепа към Путин

Руски плувец загуби спонсорски договор заради подкрепа към Путин

Руският плувец Евгений Рилов загуби спонсорския си договор с компанията за екипировка Speedo, след като е изразил публична подкрепа към Владимир Путин и войната в Украйна, съобщава insidethegames. Олимпийският шампион от Токио 2020 е бил сред присъстващите в събитието на стадион "Лужники" през миналата седмица, в което се отбелязаха осем години от анексирането на Крим и беше подкрепена инвазията в Украйна.


Рилов, който в Токио спечели злато на 100 и 200 метра гръб, се появи пред многохилядната публика с още редица руски спортисти. На дрехите на всички може да се види буквата Z. Тя символизира "За" и подкрепата към войната в Украйна, наричана в страната "специална военна операция".


"След присъствието му на стадион "Лужники" Speedo реши да прекрати спонсорството си на Евгений Рилов с незабавен ефект, обявиха от компанията. Ние осъждаме войната в Украйна и сме съпричастни с народа на тази страна."


Международната федерация по плуване (FINA) също изрази разочарованието си от присъствието на Рилов. Освен Рилов на "Лужники" са присъствали още редица именити спортисти от Русия, сред които ски бегачът Александър Болшунов, гимнастичките Арина и Дина Аверина, фигуристката Евгения Тарасова и др.

 

Източник: dnevnik.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Moronic variant

    22 Март 2022 9:09ч.

    И гросмайстора Сергей Карякин няма да играе шахмат заради "неправилни" политически възгледи, особено след отвореното си писмо до Путин. Може да му прегледате туитъра, интересен е: https://twitter.com/sergeykaryakin

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    22 Март 2022 9:13ч.

    Расизъм и дискриминация срещу руснаци навсякъде - в спорта, в академичната сфера, в икономиката и политиката. Не отиват нещата на добре, защото не може да се живее повече така. Жестокостта ражда мъст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор доктор Пармаков

    22 Март 2022 10:34ч.

    Хората на запад не могат да си представят, че човек може да има лично достойнство и чест без това да е свързано с някакви облаги, а дори и да му носи материални загуби. Затова не могат да разберат руснаците и винаги ще ги считат за ненормални.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредният пример който показва ...че имаме не "протест" срещу Путин , войната , режима в Русия....

    22 Март 2022 16:36ч.

    ... а имаме дълбинна , органична омраза към руснаците, към всичко руско ! Дълбок диференциализъм, стигащ до ултрарасизъм и неохитлеризъм ! Завчера някакъв лекар (!!!) , шеф на Киевска клиника заявил, че пленени руски войници трябва да се ...КАСТРИРАТ ! Щото не били хора( руските войници) , а били "хлебарки" ! Възкръснал в целия си"блясък" фашизъм ! Работайте браточки,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    23 Март 2022 12:02ч.

    Сега виждаме контрастно резултатите от близо 30г. западна "украинизация", особено от последните осем години. И вече можем да нагледно да видим и разберем какво ни очаква, в 20% от света, със започналите "осем НАШИ години"! Всеки трябва да си представи до къде ще стигне целокупният "Запад" по пътят по украйнско-то "развитие към демокрация"!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи