Руски оръжеен концерн благодари на Макрон за доставките на самоходни оръдия на Киев

Руски оръжеен концерн благодари на Макрон за доставките на самоходни оръдия на Киев

Руският концерн Уралвагонзавод (УВЗ) на държавната корпорация Ростех благодари на френския президент Еманюел Макрон за доставените на Украйна френски самоходни артилерийски установки (САУ) "Цезар", като отбеляза, че оборудването "ще е много полезно".

Концернът е оставил коментар в канала в Telegram на френския политик Реджис Кастелно, съобщи ТАСС. В публикацията си Кастелно пише, че оръжията, доставени от Франция, са попаднали в руските въоръжени сили в добро състояние и са били изпратени в УВЗ за анализ.

"Добър ден, господин Реджис. Моля, предайте нашите благодарности на [френския президент Еманюел] Макрон за дарените САУ. Оборудването не е кой знае какво, разбира се. Не като нашия "Мста-С", но въпреки това ще ни е от полза в производството. Изпратете още - ще ги разглобим", гласи коментарът на руския концерн под публикацията на френския политик.

Самоходните установки Caesar с калибър 155 mm се произвеждат от френската компания Nexter (част от германско-френския отбранителен концерн KNDS). Обсегът им варира от 4,5 до 42 км. Скоростта на стрелба е шест изстрела в минута.

По-рано френският президент обяви доставката на шест самоходни гаубици "Цезар" за Киев. Така общият брой на самоходните гаубици, предложени от Париж на Киев, ще бъде 18.

Междувременно стана известно, че американските системи за залпов огън HIMARS вече се използват в Украйна. Това заяви ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак, като публикува снимка на работата на машините.

По-рано министърът на отбраната Олексий Резников също писа за пристигането на комплексите.

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко пусна в Telegram карта на окупираните територии на Украйна, които попадат в зоната на обсег на HIMARS. Обсегът на американските РСЗО е 70 км.

Нуждаем се от много оръжия, за да продължим да нападаме. За съжаление, досега съюзниците го раздават буквално "на час по чаена лъжичка". Тези HIMARS, които САЩ ни подариха, не са достатъчни, за да прогоним врага от нашите територии - трябват ни стотици.

Нашите западни съюзници, особено лидерите на НАТО, биха могли да предоставят многократно повече HIMARS. На фронта съотношението между руското и украинското оборудване все още е неблагоприятно за нас - поне 10 към 1.

Само в Русия има над 12 хил. самоходни и несамоходни оръдия. В момента добре въоръжената руска армия превъзхожда значително по военен потенциал и жива сила украинските въоръжени сили, написа Герашченко.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • За какво ви са тия вехтории, бе, братушки?

    23 Юни 2022 19:26ч.

    Експонати за музея на глупостта. Имате си най-доброто в света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • легенда-лиана

    23 Юни 2022 19:35ч.

    Не само руското оръжие става за война, за разлика от това, ами и е красиво, с ловящ окото дизайн, пак за разлика от западното. В съвремието тъкмо руснаците имат оръжието на победата! Обяснимо защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    23 Юни 2022 19:37ч.

    Това е подигравка с франсетата. Гаубица монтирана на камион и се води за самоходна. И още по-интересното е, че е нова разработка. Повече прилича на оръжие на Ислямска държава: картечница или малокалибрено оръдие върху пикап.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    24 Юни 2022 11:04ч.

    Извинете, но вие кой мислите че прави дизайна на френските оръжия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    23 Юни 2022 19:32ч.

    Укрите свършват войниците. На фронта отиват насилствено мобилизирани и те бягат при първият обстрел. Зарязват даденото им от Запада оръжие и то отива в ръцете на донбасовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руският каучуков завод "Резиновые заветы Ленина" (РЗЛ) благодари френския концерн Michelin за доставените на Украйна на бойни гумени кукли модел Гъзолин, като отбеляза, че оборудването "ще много полезно".

    23 Юни 2022 20:35ч.

    Бойните кукли на Michelin са били заловени около Харков, изоставени при оттегляне на 9-та бригада на ВСУ. Специалисти от завода "РЗЛ" са се запознали с трофеите. Според тях моделът Гъзолин е с добро технологично изпълнение, но не със слаб боен секс потенциал. Водещият инженер Куропаткин описва заловените Гъзолини така: "Между двете кълки се врязва дълбока, обрасла с кафеникаво окосмение цепка и

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прозира забраненото, кръгло като халка задно отверстие. Надолу се проточват две дълги, чувствени бедра, който обаче трудно се разкрачват в окопите на бойната линия. Дори боецът да се справи с разкрачването на куклата, то видимостта му към тлъстата,

    23 Юни 2022 20:37ч.

    добре очертана сочна мушмула е слаба, опасно го разсейва, правейки го лесна мишена за противниковите снайперисти". Сопред инж. Куропаткин, руският модел "Всасывающая Зоя-пулеметчица" е на порядък по-възбуждащ и безопасен за използване на бойната линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg

    23 Юни 2022 20:48ч.

    how dare u

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Юни 2022 22:13ч.

    "Нашите западни съюзници, особено лидерите на НАТО" Че кога влязохме във войната, за да сме съюзници? Нещо договор, туй-онуй? А щом сме съюзници, значи, напълно оправдано е да ни пратят някоя ракетка. И няма ли някой най-сетне да запуши устата на това лайно, защото хем му помагаме, хем ни дъни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Изпратете още - ще ги разглобим"

    23 Юни 2022 23:45ч.

    лош превод, разобрать освен разглобявам значи и анализирам, влизам в подробностите, изучавам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "За какво ви са тия вехтории, бе, братушки?"

    24 Юни 2022 3:37ч.

    За допълнително начукване пластмасовото канче на Макрон. След като загуби парламентарните избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    24 Юни 2022 11:42ч.

    В интерес на обективността френската САУ, макар и малко странно сложена на шаси камион, е добра. Едва късните версии на руската се изравняват с френската по характеристики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много сложно!

    24 Юни 2022 16:49ч.

    Е на какво трябва да е сложена, за да е самоходна? На парада на победата имаше сума ти такива - оръжието качено на камион или подобна платформа на колела. Не всички бяха с вериги като на танковете. Това си е точно Тойота с картечница, но по-голяма. Може да има и компютърче - Правец 16, то повече не е нужно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи