Руски контраадмирал: Българският кораб „Царевна“ се готви да напусне Мариупол

Руски контраадмирал: Българският кораб „Царевна“ се готви да напусне Мариупол

Българският кораб „Царевна“ завършва техническата си подготовка и оформя документацията си за напускане на пристанището в Мариупол, заяви командирът на военноморската база в Новоросийск контраадмирал Виктор Кочемазов, цитиран от ТАСС.

Първият плавателен съд, който напуска пристанището, ще бъде турският кораб „Азов конкорд“. „Работи се за това в най-скоро време от пристанището да излезе и корабът „Царевна“. Завършва работата по техническата му готовност, събирането на екипажа и всички процедури по оформяне на митническите документи за граничен контрол“, каза Кочемазов в отговор на въпрос на кореспондент на ТАСС.

По-рано началникът на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация Михаил Мизинцев съобщи, че на пристанището в Мариупол са останали шест чуждестранни плавателни съда: "Царевна" (България), "Азбург" (Доминиканската република), "Смарта" (Либерия), "Блу стар" (Панама), "Азов конкорд" (Турция), "Лейди Августа" (Ямайка).

Плавателните съдове, които напускат пристанището в Мариупол по отворения хуманитарен коридор, ще бъдат съпровождани от военни кораби на Военноморския флот на Русия и на граничната охрана на Федералната служба за сигурност, каза още Кочемазов.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • софиянец

    21 Юни 2022 18:31ч.

    екипажа къф модел е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи