Руски изтребител стреля по американски дрон над Сирия и го повреди (снимки)

Руски изтребител стреля по американски дрон над Сирия и го повреди (снимки)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руски изтребител е прелетял на няколко метра от американски дрон над Сирия и е изстрелял сигнални ракети, които са ударили летателния апарат на САЩ и са го повредили, предаде Асошиейтед прес, като се позова на изявление на американските военни.

Според високопоставен командир на Военновъздушните сили на САЩ действията на екипажа на руския изтребител са били опит да свалят дрона ЕмКю-9 Рийпър (MQ-9 Reaper). Това става едва седмица след като изтребител на Русия прелетя опасно близо до американски самолет за наблюдение с екипаж в региона, застрашавайки живота на четиримата членове на екипажа.

"Една от руските сигнални ракети удари американския дрон ЕмКю-9, като сериозно повреди витлото му", каза в изявление генерал-лейтенант Алекс Гринкевич, който ръководи централното управление на ВВС на САЩ. "Призоваваме руските сили в Сирия незабавно да прекратят това безразсъдно, непровокирано и непрофесионално поведение", добави той.

Снимка от видео, публикувано от ВВС на САЩ - руски изтребител лети близо до американски дрон над Сирия, 23 юли 2023 г. На това изображение от видео, публикувано от ВВС на САЩ, руски изтребител лети близо до американски дрон над Сирия, 23 юли 2023 г.

Снимка на ВВС на САЩ показва повредено витло на американския дрон, 23 юли 2023 г. Снимка: АР/БТА

По думите на официални американски представители в последно време руски изтребители многократно се доближавали опасно близо до американски дронове ЕмКю-9, които изпълняват мисии срещу групировката "Ислямска държава", предимно в Западна Сирия.

Повредено витло на американски дрон, 23 юли 2023 г. Снимка: АР/БТА

През последните три седмици тези проблеми зачестиха и руски изтребители многократно са прелитали в опасна близост до американски ЕмКю-9 Рийпър, като са изстрелвали сигнални ракети и са принуждавали дроновете да предприемат заобиколни маневри.

Източник: dne.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Хе хе

    25 Юли 2023 22:37ч.

    Китай да напляска Путин за дето е счупил играчката на Байдън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    26 Юли 2023 0:07ч.

    Леко пийнал професионалист довел до тези разсъждения на ВВС на САЩ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    25 Юли 2023 22:38ч.

    Припомнихме си, че много преди рашистите да нахлуят в Украйна, нахлуха в Сирия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    25 Юли 2023 22:45ч.

    Американците нахлуха в Сирия 5 години поеди там да се появят руснаците. И досега крадат сирийски нефт. Демокрация какво да кажеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия има морска база в Сирия от 1971г.

    25 Юли 2023 22:58ч.

    Авиобазата е от 2015г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    25 Юли 2023 23:02ч.

    Морската база е за ремонт и снабдяване и до 2015 г. е имала 10-20 човека персонал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мършо долнопробна

    25 Юли 2023 23:04ч.

    Американците имат само 16 мирни години иот 240 годишната си история като държава .Те във момента са неканени въ Сирия и крадат сирииският петрол .Башар Асад покани русия на помощ ,която им помогна да си отвоюват над 80 % от територията си .Ще дойде време и сирия ще стане напълно свободна държава .След като американските разбойници бъдат изгонени от сирия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пача

    25 Юли 2023 23:04ч.

    мръсна, всички понмим кой къде нахлува през последните 70 години! Проста и нагла мърша си ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    25 Юли 2023 23:04ч.

    Американските войски са в Сирия от 2011 г. Пазят демокрацията чрез добив на сирийски петрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската армия проби първата линия на украинската отбрана в Харковско, тръгват към Купянск

    25 Юли 2023 23:11ч.

    В посока Купянск, според различни оценки, сме съсредоточили около 100 000 войници, въоръжени с всичко необходимо, включително артилерия и авиация, пише руският военен кореспондент Юрий Кот. През изминалата седмица нашите войници тук бавно, но сигурно напредваха стъпка по стъпка, пробивайки отбраната на врага. И тя беше пробита. Нашите пробиха отбраната на Въоръжените сили на Украйна в района на Харков и се насочват към Купянск", казва опълченецът Алексей Живов. Спомнете си как ни разтеглиха в началото на СВО, принудиха ни да се опрем срещу "крепости". Няма нищо повече от това. Противникът разполага всичките си сили в Запорожие, в Херсон и на границата с Беларус и ние преминахме в настъпление там, където е необходимо, за да решим проблема с Белгородска област. Там врагът е малоброен, ние сме с предимство”, заяви още боецът. Спомням си, че на 13 февруари 2022 г. целият елит на Харков вече напускаше града. Писах за това тогава, без още да подозирам, че СВО ще започне: „Харков. На летището има чартър за заминаване на местния политически елит на летището. През нощта четири цистерни с гориво бяха доставени на ХАЗ за заминаването на борда с „елита“. Също така са готови транспортни хеликоптери за прехвърляне на местните жители за заминаване от Днепър. И така, днес моите източници съобщават същото. Титулярните елитчици напускат Харков заедно с всички ценности. СБУ извеждат семействата си. Тези винаги първи се измъкват от окупираните им руски градове. Така беше в Мариупол, Бердянск, Херсон. Те не бягат случайно. Едновременно с керваните на нацистите, които бягат от Харков към фронта, Зеленски хвърля последните останали резерви. Участник в кампанията в Чеченската република полковник Генадий Альохин съобщава, че в нощта от петък срещу събота колона на Въоръжените сили на Украйна от около 50 машини е разбита във Волчанския район на Харковска област. Освен това в посока Купянск частите на руската армия изтласкаха въоръжените сили на Украйна от Новоселовски и успяха да форсират река Жеребец на две места Като цяло, Харков може скоро да се върне у дома в Русия. Но дали това е така, ще покажат есента и зимата на 2023-2024 г. Дотогава, слава на Бога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скоро ще те пратим на среща

    25 Юли 2023 23:17ч.

    Със бандера урод грозен . а руската армия вече започна контра настъплението ,което е още във началото .След харков следват одеса ,николаев ,днепропетровск ,херсон ,суми и киев .А какт е тръгнало и българия ,щото пристание рени и измайл са много близко до българия .На къде ще бягат твоите куратори ,само те си знаят ..Ти му мислки ,къде ще се дяваш ,че тук българия ще ти бъде тясна за живот .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин ще изпълни заканата си

    25 Юли 2023 23:28ч.

    Да ликвидира нато от границите от 1997 година . Депутатът от Държавната дума на Руската федерация Андрей Гурулев не знае къде ще спре руската армия на запад. Той заяви това в интервю за YouTube канала „Политика на паралика“, съобщава кореспондентът на „ПолитНавигатор“. „Знаеш ли, все още не знам границите къде ще спрем. Може да е западната граница на Украйна, може да е Райхстага, може да е Париж, може да е нещо друго. Всичко зависи от развитието на събитията, които има“, каза Гурулев. Мисля, че поляците имат чувство за самосъхранение, независимо от външното ръководство на САЩ. Това се отнася не само за поляците, но и за всички сателити. Те всъщност не се съпротивляват много. Те ще се съпротивляват, когато има критична опасност за самата държава. Поляците така или иначе ще трябва да си затворят устите. Ще бъде с излизане на тяхната граница, или с влизане в Полша, или нещо подобно. Защото не е съвсем коректно да имаме такава агресивна групировка на НАТО близо до нашите граници. А къде ще спрем, животът ще покаже. Във всеки случай трябва да осигурим съществуването си. И ако си спомняте речта на нашия президент през декември 2021 г., там бяха определени границите на НАТО през 1997 г. Към това трябва да се стремим“, каза Гурулев. Мръсна пачавро ,погледни картата и почвай да и стягаш багажа . Ако не го направиш ,ще следва среща със бандера . https://www.politnavigator.net/gurulev-nado-vykhodit-na-granicy-nato-1997-goda.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шойгу отива на изток: Министерството на отбраната обяви чуждестранно посещение

    25 Юли 2023 23:32ч.

    малкият Кимчо е приготвил за шойгу 250 хиляди доброволци от северна корея . За да се бият съсомразните англосаксонци и украйнските фашисти . На 25-27 юли, по покана на Министерството на отбраната на КНДР, руска делегация, ръководена от министъра на отбраната Сергей Шойгу, ще посети Северна Корея. Делегацията от Руската федерация ще вземе участие в тържествата, посветени на 70-годишнината от победата на корейския народ в Отечествено-освободителната война 1950-1953 г. Това посещение ще спомогне за укрепването на руско-севернокорейските военни връзки и ще се превърне във важен етап в развитието на сътрудничеството между двете страни“, каза руското военно ведомство. Источник: https://rusvesna.su/news/1690280386

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има и още новини

    25 Юли 2023 23:37ч.

    От които ще ти настръхнат косите Всички пристанища на Голяма Одеса спряха превоза на зърно - украинските железници Показателите за превоз на зърно в пристанищата на Голяма Одеса - Одеса, Южни и Черноморск са нулеви, съобщава Интерфакс -Украйна с позоваване на Украинските железници. „Към 24 юли 109 вагона със зърнени товари се движат към пристанищата на Голяма Одеса. Разтоварване за изминалия ден в пристанищата - нула. Среднодневното разтоварване през юли възлиза на 110 вагона“, цитира медиите Ukrzaliznytsia. „Работата на „зърнения коридор“ в пристанищата на Голяма Одеса всъщност е спряна“, посочва източникът. Медиите напомнят, че Русия „се оттегли от зърнената сделка и през последните седмици нанася ракетни удари по пристанищната инфраструктура – ​​Одеса, Черноморская, Николаев, Очаково. Няколко пристанищни терминала получиха значителни щети. Съобщава се, че на този фон натоварването на пристанище Измаил, което е алтернатива на износа на зърнени товари, се е увеличило. „През изминалата седмица (от 19 до 24 юли) опашката от вагони към пристанището се е увеличила с 274 вагона, или с 12,1%. От понеделник към пристанището се движат 2,53 хил. вагона със зърнени товари. При среден дневен темп на разтоварване на 103 вагона зърно, общото време на линията е 24,6 дни“, информира Интерфакс-Украйна. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/07/25/vse-porty-bolshoy-odessy-prekratili-otgruzku-zerna-ukrainskie-zheleznye-dorogi

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАПАДНИТЕ ОРЪЖИЯ ЗА КИЕВ ОСТАНАХА НА ДУНАВА СЛЕД РУСКИТЕ УДАРИ

    25 Юли 2023 23:44ч.

    Атаките срещу пристанища на река Дунав осакатиха доставките на оръжие за Украйна. Корабите са притиснати до румънския бряг и не смеят да отплават към украинската страна. За първи път от началото на спецоперацията Русия нанесе удари срещу най-западните пристанища на Украйна на река Дунав. Резултатът не закъсня, цялото движение на корабите за насипни товари по реката беше напълно парализирано. Става дума за атаки срещу пристанищната инфраструктура на Рени и Измаел. Сега терминалите не само не могат да приемат, поставят и изнасят товари, но и самите кораби са принудени да стоят бездействащи по крайбрежието. А сухотоварните кораби са акостирали близо до румънския бряг, за да защитят корабите от евентуални удари, които се нанасят по обекти изключително на територията на Украйна. Никога не сме виждали толкова много кораби на едно място, коментират местни жители в социалните мрежи. В същото време, според военния кореспондент Чингиз Дамбиев, през пристанището Рени е изнасяно не само зърно, но и внасяно западно оръжие за въоръжените сили на Украйна. Говорим за военна техника. Ударите бяха извършени на първо място с цел прекъсване на военните доставки. Второ, да се прекъснат възможните доставки на зърно през дунавските пристанища, да се предотврати едностранното продължаване на зърнената сделка през Дунав, коментира политологът Василий Стоякин. Той припомни, че преди това пристанищата са били защитени от сделката за зърно. Но след прекратяването му и неотдавнашната украинска терористична атака срещу Кримския мост, тези пристанища се превърнаха в легитимна цел на руските въздушно-космически сили. Със сигурност ще има последствия от блокиране на работата на пристанищата, но сега дори Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна не разбира много добре до какво наистина ще доведе това, https://tsargrad.tv/news/zapadnoe-oruzhie-dlja-kieva-zastrjalo-na-dunae-posle-udarov-rossii_832875

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    26 Юли 2023 0:18ч.

    А руснаците са единствените поканени в Сирия. Шибани янки гоу хоум, спрете да си завирате гадните мутри навсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога ще е официалното посрещане

    26 Юли 2023 1:03ч.

    на червената армия на Дунава, за втори път. И ги хванете да ремонтират кочината на бузлуджа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    26 Юли 2023 1:49ч.

    Утре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровската

    26 Юли 2023 10:32ч.

    шлюха пак се появи. Курви до сега да не беше в донбас да правиш свирки на своите укросвине? Нацистка мърша недобита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    26 Юли 2023 11:20ч.

    България се пиши с главно Б, безроднико........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кочината на бузлуджа

    26 Юли 2023 11:49ч.

    Ще я ремонтираш ти и и другите уроди като теб . Във качеството си на пандизчия .Много работа ще има за такива бокуци като теб ,да въстановявате българия съсипана от твоите господари крадци и разбойнци и военно престъпници .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    25 Юли 2023 22:41ч.

    какво прави американски летателен апарад над Сирия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    25 Юли 2023 22:52ч.

    Нахлува! Извършва акт на агресия! Очаквам всички "принципни" борци срещу агресора да осъдят американската агресия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    25 Юли 2023 22:42ч.

    Ха ха. А това че са летяли в зона забранена за полети заради сирийско-руско военно учение срамежливо се премълчава от т.н. свободна преса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво правят краварите

    25 Юли 2023 22:43ч.

    в Сирия, освен, че са им окупирали петролните полета /не знам по кой международен закон или спогодба - това някой евроатлантик трябва да поясни/? Руснаците са там с благословията на законно избраното сирийско правителство, а краварите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както се казва: Тази година полупроводници, догодина цели проводници

    25 Юли 2023 22:50ч.

    Първо сигнални, следващият път истински

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ опит да свалят дрона ЕмКю-9 Рийпър”

    25 Юли 2023 22:56ч.

    Със сигнални ракети?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рози

    26 Юли 2023 0:36ч.

    Досвидял му е керосина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • казва се

    26 Юли 2023 1:29ч.

    пръднал му е в носа на рийпъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руските самолети

    25 Юли 2023 23:01ч.

    Са законно в Сирия по покана на легитимното правителство на Башар. Могат да правят в небето на Сирия каквото си искат. Американски дронове, самолети, военни, са незаконно на територията на Сирия. Никой не ги е поканил. Няма и резолюция на СС на ООН. Следователно могат да бъдат удряни, повреждани, сваляни и трепани , както реши Башар и неговите поканени гости от Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киртака Лъжеца

    25 Юли 2023 23:06ч.

    Ще има авариралсамолет...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анализ на Александър

    25 Юли 2023 23:52ч.

    Меркурис за (Русия в) Сирия: https://www.bitchute.com/video/K0c7NoxUNd4/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    26 Юли 2023 0:07ч.

    голема работа. малко изкривили витлото. дайте предисторията. къде е бил дрона, могъл ли е да бъде там, т.е. по договореност итн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за протокола:

    26 Юли 2023 0:14ч.

    Flares изобщо не са сигнални ракети (никой съвременен изтребител не ползва такива) а термоуловки, изстрелвани за отклоняване на управляеми ракети "въздух-въздух" с инфрачервени глави за самонасочване. Пускаш един рояк такива, ракетата се побърква дали да ти надникне в соплото или да се занимава с тези източници на интензивно излъчване, а ти спокойно яздиш към залеза, като в уестърните. Запомнете, към залеза, или където там се намира светилото в съответния час от деня. Това ти дава възможност, ако все пак ракетата е заклет джендър, не се излъже и продължи да ти наднича в отверстието, да изпълниш противоракетен маньовър, например двоен имелман с преплитане на червата, и я оставяш да гони слънцето. Разбира се, това го могат само топгъновците. Основен е въпросът: "ЧИЙ ХИКС ТЪРСИ АМЕРИКАНСКИ ДРОН В НЕБЕТО НАД СИРИЯ?" И "ДАЛЕКО ЛИ Е ВРЕМЕТО КОГАТО ЩЕ ВИ ПОДПУКАТ НЕ САМО С FLARES, НО И ПО-ДРУГИ СРЕДСТВА?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алоис Ирлмайер

    26 Юли 2023 0:41ч.

    Стария Алоис предсказва точно това - началото на ТСВ ще тръгне точно от Средиземно море , но искрата която ще подпали света вероятно ще дойде от някакво събитие на Балканите. Но не това е страшното , а последващите вероятни събития , които ако се случат ще изгорят западна европа със англия и доста други страни . Дано да не се сбъдват пророчествата на стария Ирлмайер , ама надали. Като гледаме олигофрените които управляват европа, България, сащ, англия , просто светът отива по дяволите със такива говеда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    26 Юли 2023 0:47ч.

    Мачкайте долните кравари, крайно време е светът да се освободи от тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    26 Юли 2023 0:56ч.

    Руснаците трябва да започнат да стрелят по всичко американско, за да стане светът по-добро място за всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да почват

    26 Юли 2023 1:01ч.

    що се бавят, защото навремето САЩ ги извади от хватката на Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • то а па

    26 Юли 2023 1:36ч.

    от каква хватка са извадили тия пе****сти СССР бе, умник? Я вземи чети малко повече,вместо да му пускаш опорките от имейла на шорош!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ ги извади

    26 Юли 2023 1:51ч.

    Милият глупчо, хабер си нямаш кой, кого спаси! Успяха след войната да ограбят всичко живо което можеше да мисли, за разлика от самите кравари дилетанти... Те и сега, когато идват в Европа се пулят и не разбират защо са така зле в инфраструктура и въобще във всичко, сравнявайки себе си с това около тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    26 Юли 2023 1:52ч.

    Някой не е учил история. Вземи прочети някоя книга бе, нещастник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти на коко си години бе

    26 Юли 2023 7:20ч.

    Нещастен содомит ,та говориш тук опорките н а дъртия престъпник сорос . Червената армия на СССР воюва три години сама срещу Вермахта Тъй като съветската победа не може да бъде скрита или отречена, се правят опити тя да бъде обезценена, като се подчертава, че е била постигната с неоправдано големи жертви. Без съмнение разгромът на хитлеристката военна машина изискваше големи усилия и жертви от съветските народи. Нека да припомним на тези, които са забравили, че Вермахтът, преди да нападне СССР, разгроми армиите на „демократичните“ капиталистически държави в Европа. Австрия не оказа никаква съпротива. Без нито един изстрел капитулира и Чехословакия, въпреки че нейната армия беше отлично въоръжена и тя успя да мобилизира над 1 милиона души за рекордно кратък срок. Полша мобилизира над 1 милион души и оказа съпротива около един месец. Франция, Белгия и Холандия мобилизираха над 5 милиона души и се съпротивляваха до лятото на 1940 г. Дания и Норвегия оказаха символична съпротива. Въоръжените сили на Югославия и Гърция с численост над 1 милиона души капитулираха през пролетта на 1941 г. Унгария, Румъния, България и Финландия дори се присъединиха като сателити към фашистките агресори. Подчиняването на Европа струва на хитлеристите около 100 хиляди души безвъзвратни загуби от военна гледна точка (убити, безследно изчезналите, пленени и капитулирали). Безвъзвратните военни загуби на воювалите срещу Германия европейски държави могат да се оценят на не по-малко от 8 милиона души, в огромната част пленени и капитулирали. Съотношението на безвъзвратните загуби беше 80:1 в полза на Вермахта, въпреки че техните европейски противници имаха всичко – най-съвременно оръжие, включително по-съвършени танкове и самолети, невиждани в историята укрепления, абсолютно превъзходство по море, командване от маршали и генерали, които не бяха «репресирани», икономическата и политическа подкрепа на САЩ. Та именно срещу този Вермахт, който смаза светкавично цяла капиталистическа Европа, Червената армия трябваше да воюва практическа сама цели три години, от юни 1941 до юни 1944, и едва през последната година от войната на Запад се появи втори фронт за немците. Вермахтът и армиите на държавите сателити на фашистка Германия в Европа (Италия, Финландия, Румъния, Унгария) мобилизираха над 20 милиона души. От тях около 5 милиона бяха убити или загинаха в хода на бойните действия а останалите бяха пленени или капитулираха. Около 75 процента от тези загуби бяха резултат на действията на Червената армия. В Червената армия по време на войната бяха мобилизирани над 29 милиона души. От тях 11 милиона бяха убити и пленени, включително 7 милиона убити и загинали на бойното поле. Съотношението на военните безвъзвратни загуби във войната на Източния фронт беше 15 милиона хитлеристи и техните сателити срещу 11 милиона бойци от Червената армия. При това на 2 убити в Червената армия се пада 1 пленен, а във фашистките армии съотношението е обратното, на 1 убит се падат 2 пленени и капитулирали. Невъзможно беше хитлеристката Германия с нейното 100 милиона население, която използваше ресурсите на цяла Европа и имаше най-мощната армия в капиталистическия свят да бъде разгромена и принудена да капитулира с малко жертви. Съветската армия и съветското военно изкуство, въпреки че отстъпваха в началото на войната, надминаха най-силната армия в капиталистическия свят в хода на войната и осигуриха победата. Победата наистина изискваше милиони жертви, но поражението би довело до десетки пъти повече жертви. Достатъчно е да се припомни примерът на Полша, която загуби на бойното поле 66 хиляди убити, а след това по време на фашистката окупация загинаха 6 милиона поляци. Съветската победа спаси живота, в буквалния смисъл на думите, на стотици милиони хора в света и това е особено важно да помнят потомците на всички тези «подчовеци», които трябваше да изчезнат от жизненото си пространство според хитлеристките планове. Л. Костадинов https://bgr.news-front.info/2017/05/09/chervenata-armiya-na-sssr-voyuva-tri-godini-sama-sreshhu-vermahta/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    26 Юли 2023 11:29ч.

    Нещо за войната от декември 1941г. на СССР срещу Иран да кажеш???? Сигурно го "освабадиха" тогава заедно с Великобритания, те от север британците от юг......Ама все "краварите" ви виновни......Къде ви намират?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да те еба във неграмотника

    26 Юли 2023 11:58ч.

    Ти си малоумен содомит и отрепка мръсна . Къде си учил история бе урод неграмотен .Кога Русия се е била срещу иран и то през 1941 година и то заедно със англичаните . Ей боклук долен я бързо припкай при психиатъра ,щото не си добре със главата и си във напреднала фаза на шизофренизъм . Къде ви намира този дърт кукунделник сорос бе ? Явно във България сте се навъдили много сорос откачалки .Трябва да ви изкоренявамве до корен след време .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това кога,

    26 Юли 2023 12:43ч.

    когато руските солдати преминат дунава и ви освободят от старческите домове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Reaper, сиреч Жътварка в небето на Сирия

    26 Юли 2023 1:02ч.

    /Reaper, сиреч Жътварка в небето на Сирия/ Жътварка хвърка нейде в небето, / и кръвта й още по–силно тече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Reaper, сиреч Жътварка, в небето на Сирия

    26 Юли 2023 1:04ч.

    /Reaper, сиреч Жътварка в небето на Сирия/ Жътварка хвърка нейде в небето, / и кръвта й още по–силно тече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе пророчества

    26 Юли 2023 1:27ч.

    Държава с 32 трилиона дълг е фалирала държава, изходът да се оправят е война , да заграбят ресурси, това и правят засега с ръцете на тапирите от 404.Ама не знам на какво се надяват. Вероятно да преживеят последствията от глобален ядрен конфликт.Ама надали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    26 Юли 2023 3:07ч.

    Май за първи път заглави във Гласове е технически некоректно. Правилно би било: Изтребител на РФ изпуска лъжливи примамки (магнезиеви факли) пред американски дрон. Това пе дронът се е нахендрил в тях е некадърност на оператора. Дроновете съвсем успешно могат да завиват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Касиопея

    26 Юли 2023 5:21ч.

    Първо, информацията не е на Гласове , а на dnes.dir.bg. Второ, не всички редактори са пилоти на изтребители, че да познават в детайли летателната терминология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кратко и ясно

    26 Юли 2023 11:21ч.

    американците са там да крадат нефт и поддържат терористите си; руснаците са в сирия по покана на сирийското правителство; руснаците трябваше да припикаят дрона и приключат с него, а америк транс с миризлива bonus hole да се заканва да пази педодемокрацията си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи