Руската църква отваря в петък

Руската църква отваря в петък

Следвайте "Гласове" в Телеграм     

Руската църква отваря в петък, а в неделя ще е първата литургия. Храмът стои заключен от 21 септември, след като архимандрит Васиан Змеев, беше изгонен от България.

В България вече е новият предстоятел на Руската църква протойерей Владимир Тишчук, който идва от храм „Св. Николай“ във Виена.

Владимир Тишчук е роден на 27 юли 1963 г. в град Владимир в семейството на свещеник. Завършва средно училище с  усилено преподаване на английски език. Завършва висше образование във Владимирския държавен педагогически институт,  Факултета по чужди езици. Отбива едногодишна военна служба, от която се пенсионира със звание старшина. През 1987 г. е назначен в Отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия като сътрудник по протокола. През 1989 г. е изпратен в Ню Йорк, САЩ, като секретар на Администратора на патриаршеските енории в САЩ. На 9 ноември 1991 г. е ръкоположен в дяконски сан. От септември 1995 г. до май 1999 г. завършва пълен курс на обучение в Духовната семинария на „Св. Тихон“, Пенсилвания.

През 1998 г. в катедралата „Св. Николай“ в Ню Йорк е ръкоположен в сан свещеник. На 31 декември 1999 г. е назначен за клирик на църквата „Св. Екатерина“ в Подворието на Американската православна църква. През 2002 г. е назначен за ректор на катедралния храм „Св. Николай“ във Виена.

Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

  • Стефан

    08 Ное 2023 15:27ч.

    Мисля си дали в България имаме поне един духовник с неговия опит и познания и ако нямаме- защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има огромна разлика между архимандрит и поп

    08 Ное 2023 16:46ч.

    В България повечето, ако не и всички, черкви са с поп. Условието някой да бъде поп е да е женен и да изкара няколко месечен курс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами то черква без "поп"

    08 Ное 2023 16:54ч.

    е като София без Слава Янакиева да речем. Пустош.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    08 Ное 2023 15:39ч.

    и какъв е неговият опит, че е живял почти изцяло в чужбина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    08 Ное 2023 16:27ч.

    Каква ли изненада са му приготвили умните и красивите? А това, че в Руската църква, в София, пристига такъв личен свещеник, може само да се приветства от миряните! Моля се политическите ни уроди да се кротнат вече! Амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква ли изненада са му приготвили умните и красивите?

    08 Ное 2023 16:57ч.

    Ами например Калинчо ще си направи от опашката - плитка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tre

    08 Ное 2023 16:38ч.

    Цялата му биография..че и семеен произход показват само едно.. Путинист.. та дрънка... или както там ги припознават ДАНС, МАНС и .. и Големия генералисимус атанас атанасов.. и КО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъп ли си или си роден идиот?

    08 Ное 2023 16:51ч.

    Прочете ли статията? Та този свещеник от 26 годишен не живее в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анджак

    08 Ное 2023 16:56ч.

    не знаеш ли, че в Русия живеят 150 милиона потиснати, поробени антипутинисти и един Путин, който ги тероризира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    08 Ное 2023 17:13ч.

    Е, добре дошъл, но да има едно на ум, че ако от Посолството, наредят на нашите дебили, те и него ще изгонят... Просто, така стоят нещата у нас, към момента – „ВСИЧКО Е СЪГЛАСУВАНО С ПОСОЛСТВОТО“, както сам ентусиазирано призна Кирчо не много отдавна…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваня Григорова

    08 Ное 2023 18:15ч.

    Министерството на регионалното развитие трябва по-бързо да заведе делото за узаконяване на българската собственост на тая църква, която неправомерно се води руска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още утре почваме

    08 Ное 2023 18:59ч.

    а ти пускай брада и ще те направим Първа Българска Епископеса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха-ха, супер, абе, знае си работата партриарх Кирил - праща духовник работил 10 години в САЩ - шеф на АМЕРИКАНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА! Красота!

    08 Ное 2023 19:14ч.

    Браво за избора на РПЦ. Работил в САЩ и Австрия. Идеално. И да, присъединяваме се към мнението на колегата Стефан по-горе, за ерудицията на протойерей Владимир Тишчук със сериозно професионално образование. Предлагаме на протойерей Тишчук да покани на някоя литургия Атанас Атанасов и останалите ДБ-ъта и ПП-ъта, за да видят храма ... отвътре! Здраве и успех с Божието благоволение на всички обичащи Православието, учението на Добротата и Красотата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новия разузнавач

    08 Ное 2023 19:20ч.

    на истеричната им параноя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    08 Ное 2023 20:55ч.

    - Ваше Високопреподобие, бъдете ДОБРЕ ДОШЪЛ в София! От сърце Ви пожелавам успех в Мисията Ви, крепко Здраве и Божата Благословия и Благодат над нашите две Православни Църкви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Завиждаш ли?

    08 Ное 2023 22:30ч.

    Все пак е къде-къде за предпочитане от завирането на нос и устни в диахорични сащисани задници. Пък и нямам вдъхновение да се смесвам с всякакви полове, джендъри-мендъри, слабоумна прислуга и жалки фараши, за центове. Пък и за крадене на дребно и едро не ме бива за да се блъскам из простаТА ви и кокореста сган. А и да ти кажа, че пак не си в час - Православните икони се целуват и не са направени нито от миризливи , нито от ухаещи ботуши. Те, руските и българските икони са правени по канона. Така, че както винаги - вместо компютри - слабоумните ви мозъчета визуализират Компоти. И по инерция бъркате Икони с ботуши, па било те и руски. Ще те спомена тази вечер в молитвата си - да ти се прости от Всевишния и Архангела Му. Този впрочем, днес имаше имен ден! Гледай да не те мерне някой скорошен ден...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С тази "автобиография"

    09 Ное 2023 8:07ч.

    въпросният свещенослужител автоматически ще бъде обявен за агент на КГБ от нашите зорки жълтопаветници и пишман патриоти... Нищо, че КГБ отъдавна не съществува... А защо ли? Ми ето: "Завършва средно училище с усилено преподаване на английски език. Завършва висше образование във Владимирския държавен педагогически институт, Факултета по чужди езици."! И ето и аргумент: За какво му е на един "поп" да знае английски език? Айде почвайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    09 Ное 2023 8:34ч.

    Вместо да се радвате,че отново отварят Храма Господен, където да се помолите, тълкувате с човешките си страсти ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    09 Ное 2023 10:58ч.

    Докъде се придвижи делото за оспорване на констативния нотариален акт? Ся като си върнем църквата, Тишчук ще остане без работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи