Руската дума въведе огромни глоби за пропаганда на ЛГБТ, педофилия и смяна на пола

Руската дума въведе огромни глоби за пропаганда на ЛГБТ, педофилия и смяна на пола

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В сряда Руската дума прие на второ четене законопроектът, с който се въвеждат големи административни глоби за пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения, педофилия и смяна на пола както сред непълнолетни, така и сред възрастни.

Промените в руския Кодекс за административните нарушения (КОАП), по-специално текста за глобите за пропаганда на ЛГБТ сред непълнолетни са значително преработен в сравнение с приетите на първо четене. Въвеждат се и глоби за пропаганда сред възрастни. Измененията на второ четене разширяват обхвата на този член и до пропагандата за смяна на пола.

Според текста пропагандата означава разпространяване на информация или публични действия, "насочени към формиране на нетрадиционни сексуални нагласи", тяхната привлекателност, "изкривено разбиране за социалната равностойност на традиционните и нетрадиционните сексуални отношения". Ако тези действия не представляват криминални престъпления, глобата за граждани ще бъде от 50 000 до 100 000 рубли, за длъжностни лица - от 100 000 до 200 000 рубли, за юридически лица - от 800 000 до 1 милион рубли.

Пропагандата сред малолетни и непълнолетни ще се наказва с по-високи глоби: за граждани - от 100 хил. до 200 хил. рубли; за длъжностни лица - от 200 хил. до 400 хил. рубли; за предприятия - от 1 млн. до 2 млн. рубли или спиране на дейността за срок до 90 дни.

Пропаганда в медиите и интернет

Още по-високи глоби се предвиждат за пропаганда в интернет или в медиите. Когато става въпрос за пропаганда сред възрастни, глобите за граждани ще бъдат от 100 хил. до 200 хил. рубли, за длъжностни лица - от 200 хил. до 400 хил. рубли, за юридически лица - от 1 млн. до 4 млн. рубли с възможност за временно отстраняване от работа. Предлага се за подобна пропаганда в интернет или в медиите за деца гражданите да бъдат глобявани от 200 хил. до 400 хил. рубли, длъжностните лица - от 400 хил. до 800 хил., а юридическите лица - от 2 млн. до 5 млн.

В Кодекса за административните нарушения се добавя отделен член относно отговорността за демонстриране на нетрадиционни нагласи или информация, насърчаваща смяната на пола сред непълнолетните. Наказанието за гражданите ще бъде от 50 хил. до 100 хил. британски лири, за длъжностните лица - от 100 хил. до 200 хил. британски лири, а за юридическите лица - от 800 хил. до 1 млн. британски лири. Разпространението на такава информация в медиите или в интернет ще доведе до увеличаване на глобите. Санкциите за граждани ще бъдат до 200 хил., за длъжностни лица - до 400 хил., а за юридически лица - до 4 млн. рубли.

Наказания за чужденци и лица без гражданство

Законопроектът предвижда отделни санкции за чужденци и лица без гражданство. Ако са провеждали ЛГБТ пропаганда сред възрастни, глобата ще бъде от 50 хил. до 100 хил. рубли, а ако сред непълнолетни - от 100 хил. до 200 хил. рубли. И в двата случая глобите се придружават от административно експулсиране от Руската федерация, което може да бъде предшествано от арест за срок до 15 дни. Ако пропагандата е била провеждана от чужденци чрез медиите или интернет, глобите могат да бъдат до 100 000 и до 400 000 рубли в зависимост от възрастта на аудиторията.

Чужденците също така са заплашени от експулсиране и възможно административно задържане за срок до 15 дни за демонстриране на нетрадиционни отношения между деца. Те ще трябва да платят и глоба в размер до 100 000 рубли или до 200 000 рубли, ако разпространението е извършено чрез медиите или интернет.

Наказания за пропаганда на педофилия

Според проектозакона пропагандата на педофилията се изразява в разпространяването на информация, целяща да я оправдае или оневини, както и да формира нейната привлекателност. Гражданите ще бъдат глобявани от 200 000 до 400 000 рубли, длъжностните лица - от 400 000 до 800 000 рубли, а юридическите лица - от 1 милион до 4 милиона рубли. За пропаганда на педофилия в интернет или в медиите - глоба от 400 хил. до 800 хил. рубли за граждани, за длъжностни лица - от 800 хил. до 2 млн. рубли, за юридически лица - от 4 млн. до 10 млн. рубли. И в двата случая дейността на юридическите лица може да бъде спряна за срок до 90 дни.

Както и в случая с пропагандата на ЛГБТ, за чужди граждани за пропаганда на педофилия се предвижда експулсиране с глоба до 400 хил. или до 800 хил. рубли, ако е извършена чрез медиите или интернет.

Отхвърлени предложения

Държавната дума отхвърли редица изменения, предложени за второто четене на проектозакона. Това включваше въвеждането на административна отговорност за насърчаване на нетрадиционни сексуални отношения в компютърните игри. Ако измененията бяха приети, глобите за граждани и длъжностни лица могат да достигнат няколкостотин хиляди рубли, а за юридически лица се предвижда санкция до пет милиона рубли в зависимост от конкретните елементи на нарушението.

Депутатите не подкрепиха и предложението за въвеждане на наказателна отговорност за пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения и педофилия, тъй като измененията в Наказателния кодекс на Руската федерация трябва да бъдат внесени в отделен законопроект с мнението на правителството и Върховния съд на Руската федерация.

 

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • Най-силната българска крепост,

    23 Ное 2022 19:57ч.

    това е православна Русия! Докато я има Русия, ще я има и България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската дума въведе огромни глоби за пропаганда на ЛГБТ, педофилия и смяна на пола...

    23 Ное 2022 20:19ч.

    ...в следствие, на което "Европарламентът обяви Русия за държава, спонсор на тероризма"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската дума въведе огромни глоби за пропаганда на ЛГБТ, педофилия и смяна на пола......в следствие, на което "Европарламентът обяви Русия за държава, спонсор на тероризма"

    24 Ное 2022 11:17ч.

    БРИЛЯНТНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    23 Ное 2022 20:04ч.

    Браво! Има и разумни хора на тоя свят! Лошото е, че ние нямаме нормални управляващи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много добре !

    23 Ное 2022 20:11ч.

    Сега остава Путин да разобличи ГНУСНАТА ЗЛОВОННА ЛЪЖА КОВИД 19 ! Лъжата на всички времена ! Да премахне и инкриминира маските и "ваксинациите" в Русия...И тогава ще го признаем за истински анти-сатанист и анти-глобалист...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    23 Ное 2022 21:38ч.

    Лекарите в Русия издават, без нужда от подкуп или връзки, ваксинационен сертификат без да поставят "ваксина", явно е негласна политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питанка

    24 Ное 2022 0:00ч.

    А защо изобщо трябва да има сертификати за една тотална, очевАдна ЛЪЖА ? Няма такъв "вирус", само завършените идиоти все още вярват в "пандемията"... Иначе и в Западна Европа 1/3 от хората са със сертификати ментета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъгова Пъстърва

    23 Ное 2022 20:12ч.

    За насърчаване към педофилия - административна глоба?! Баси либералите. Я, погледнете какво ги чака такива в САЩ, центъра на либерастията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чака ги израстване в политическата кариера

    24 Ное 2022 0:21ч.

    Факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славься!

    23 Ное 2022 20:15ч.

    Единствената страна, която се бори срещу това сатанинско зло, проливайки кръвта на синовете си по фронтовете. А всички останали - какво и кого чакаме още, та не въстанем срещу тая шайка сатанисти, обсебила свободното съществуване на народите по глобуса?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно, змията се трепе, докато е малка

    23 Ное 2022 20:41ч.

    Иначе, за 15-20-25 години се стига до хормонални терапии, кастрации, мастектомии, хистеректомии, педофилия (брандирана като "Minor attracted persons") и т.н. Ей това си заслужава гледането: https://twitter.com/bennyjohnson/status/1595229989686972416

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    23 Ное 2022 20:47ч.

    остров на нормалността...това е Русия...а ние къде сме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • може и в България да стане - още сега

    24 Ное 2022 4:44ч.

    Според българското законодателство в момента общинските съвети СЪЩО имат достатъчно автономия и конституционни пълномощия, за да разгледат и приемат пакет документи, в рамките на своята компетентност, уреждащи недопускане пропаганда на лгбт в образователните, културни, търговски и др.обекти на територията на съответната община, включително налагане на глоби за нарушаване на обществения ред. Въпрос на принципност и решимост е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    23 Ное 2022 20:56ч.

    Тези евроидиоти от европарламента явно им е омръзнал живота и искат да измрат в ядрен апокалипсис! Направо не ми се вярва какви ги вършат! Тези не са редовни и се мислят за безсмъртни! Трябваше само да спрат напредването на НАТО към границите на Русия и нямаше да има нито война в Покрайна, нито заплаха от ядрена война, нито като европейски ценности щяха да посочват температура от 17 гр. по Целзии в жилищата си! Лошото е, че и нас повличат със себе си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    23 Ное 2022 22:52ч.

    Може някои да не са съгласни с мене, но се задава тенденция хора от Зап. Европа и САЩ да се изселват в Русия, поради ЛБГТ безумията и емигрантския терор над коренното население. За сега тя е още слаба, но изселилите се по времето на Горбачов руснаци в Германия вече се връщат.Икономическата криза ще спомогне за това. В Ю Туб ако следите коментарите --над 20 000 по повод посещенията на австралийския блогър в хранителни и други магазини в Москва и др. градове ще видите доста такива мнения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Ное 2022 23:03ч.

    Абе малко ме съмнява. Днес схемата написа за отношението на германците към ЛГБТ - тетата. В любимата газета (Сега), има дописка, че в Германия имало искания да напуснат световното, преди джапанките да ги опънат, заради отношението на ФИФА към педитата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    24 Ное 2022 18:37ч.

    Нищо такова не се "задава"- то ВЕЧЕ Е ФАКТ от поне 2-3 години... Като човек живеещ в Русия и с хубав бизнес там от много години мога да кажа от личен опит и като видяно с очите си следното: МАСОВО се пренасят в Русия семейства с по 2-3 деца- основно от Европа, но и поне 15 семейства от САЩ и Канада познавам лично които се преселиха в Русия. Разпродават всичко, пристигат с $500-600 000 и почват от нулата. И буквално всички които съм питал "Защо?" казват, че причината е ширещата се педерастия у техните държави. Бягат от там щото ги е страх, че както днес е модерно да си педал може утре да стане задължително, а тях не ги устройва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    24 Ное 2022 20:53ч.

    Как става тая работа ? Русия не признава двойно гражданство, а без РУСКО ГРАЖДАНСТВО тия бежанци от Запад и с 1 милион да дойдат - НЕ МОГАТ ДА ИМАТ НЕДВИЖИМОСТ В РУСИЯ ! Могат само ако са смесени семейства. Или поискат политическо убежище, и изчакат процедура по придобиване на руско гражданство, която хич, ама ХИЧ не е бърза ! Я дайте малко разяснения по този въпрос Иване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    24 Ное 2022 0:20ч.

    Ребята, как мислите ще плати ли глоба Сергей Лавров, за лилавата бутикова Т-шъртка на Баския, с която се показа от остров Бали, на срещата на Г 20? Вижте кой е Жан Мишел Баския и защо Сергей Викторович си позволява да изразява такива лилави послания, като дипломат би трябвало да знае, че тениските се ползват за послания особено сред младите...На кой бряг на Волга плуваш Сергей Викторович?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много хора не знаят какво символизира лилавия цвят и ако са нормални, не им и трябва

    24 Ное 2022 0:25ч.

    Аз знам поради една изключително неприятна ситуация, която и до днес ми горчи и ме убеждава, че човек трябва да се интересува от всичко, не се знае кога какво ще му свърши работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност лилавия цвят пак е вид приватизация, не дотам известна като дъгата или на времето четирилистната детелина.

    24 Ное 2022 0:27ч.

    Много грозни навици има у някой .... унгели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно приватизация - пореднато

    24 Ное 2022 5:24ч.

    Лилавият цвят има много различни звачения от дълбока древност, нямащи нищо общо с прихватизацията му от извратеняците и гурутата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много плоско и безпросветно

    24 Ное 2022 5:25ч.

    Заяждане. Добре ли Ви плащат за простотиите? Поне 29 сребърника?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • To па само лилавото да ти е проблем

    24 Ное 2022 9:29ч.

    Всички цветове са обсебени от изродите: https://en.wikipedia.org/wiki/Handkerchief_code

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    24 Ное 2022 10:44ч.

    Никой не преследва обратните. В Русия преследват ПРОПАГАНДАТА и СКЛОНЯВАНЕТО към ЛГБТ, педофилия и смяна на пола

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    24 Ное 2022 11:07ч.

    а преди 1 година (на 12 октомври 2021 г.) ЕСПЧ отказа да осъди Ватикана по дело заведено от 24 ищци за множество случаи на педофилия, извършени от католически свещеници, като по този начин легитимира неприкосновеността на извращенците около "светия трон"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е агресор

    24 Ное 2022 18:05ч.

    Бравооооооооооооооооооооооооооо! В България - като християнска държава - трябва да обезглавяваме за тези прегрешения! Браво на Русия! Русия показа на цялото човечество, че има само два пола - мъж и жена! Отказът от тези два пола или смяната им е извращение срещу човечеството! България също трябва да се присъедини към решенията на Русия и да въведем смъртното наказание отново!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи