Руската армия започва офанзива в Запорожката област

Руската армия започва офанзива в Запорожката област

Следвайте "Гласове" в Телеграм

През последното денонощие частите на Източния военен окръг са заели по-изгодни позиции в посока Запорожие, съобщават от руското министерство на отбраната. "Загубите на ВСУ възлизат на до 50 убити и ранени военнослужещи, две бойни бронирани машини, три пикапа, както и две гаубици Д-20 и Д-30", се казва в доклада.

Освен това, добавят от Министерството на отбраната, в Донецкото направление доброволци от щурмовите отряди с огневата подкрепа на войските на Южния военен окръг са освободили село Двуречие в Донецката народна република. Там украинската армия губи около 50 души, две бронирани машини, три пикапа и две гаубици. Унищожен е украински склад за боеприпаси край село Водяное в ДНР, а край Малиновка е унищожена американска радиолокационна станция AN/TPQ-37 за борба с батареи.

По посока Купянск авиацията и артилерията нанасят удари по подразделения на 103-та бригада на териториалната отбрана, като унищожават над 35 украински военнослужещи, бронирана машина и два автомобила. На Краснолиманското направление войските на Централния военен окръг нанесоха удари по подразделения на 111-а бригада на териториалната отбрана - загубите възлизат на над 20 души, унищожени са също БМП, гаубица и още една станция AN/TPQ-37.

Освен това оперативната и тактическата авиация, ракетните войски и артилерията нанесоха удар по контролния пункт на 36-и отделен стрелкови батальон на Териториалната отбрана край Котляровка в ДНР, както и по 67 артилерийски единици, жива сила и оборудване в 95 района.

Руски изтребители свалиха украински Су-24 в небето над ДНР, а частите за противовъздушна отбрана свалиха хеликоптер Ми-8 и 14 безпилотни самолета.

От 24 февруари Русия провежда специална военна операция в Украйна. Владимир Путин определи задачата ѝ като "защита на хората, които в продължение на осем години са подложени на насилие и геноцид от страна на киевския режим". Според президента крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.
 

 

Източник: Риа новости

 

 

 

 

 

Коментари

  • Гледайте игралния филм "Най-добрите в ада"

    21 Яну 2023 18:25ч.

    за войната в Украйна на този линк: https://kinogo.biz/55076-luchshie-v-adu-2022.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    21 Яну 2023 18:26ч.

    Успех братушки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    21 Яну 2023 19:38ч.

    Едно украинско село са превзели твоите братушки Софке.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожо, занимавай се със плетките си

    21 Яну 2023 20:24ч.

    Военните въпроси ге остави на някой мъжки трол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойкоооооооо, тикво гнила

    21 Яну 2023 20:29ч.

    само лоботомиран пиндос като теб брои села и паланки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Ким , мекия.....трол

    22 Яну 2023 7:45ч.

    Умираш от страх, нали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи