Руската армия се е закрепила в опорните пунктове в Работино

Руската армия се е закрепила в опорните пунктове в Работино

Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от щурмови операции с участието на военнослужещи от гвардейския мотострелкови полк на Южния военен окръг в района на село Работино, Запорожка област.

На кадри от от разузнавателен дрон се вижда как щурмови групи под прикритието на бойни машини на пехотата навлизат в Работино. „Благодарение на компетентното планиране на операциите от страна на командването на групировката войски "Днепър", руските войници успяват да изненадат врага, да завземат и да се закрепят в неговите опорни пунктове в населената зона“, съобщават от руското министерство на отбраната. 

Командирът на танка с позивна Снайпер каза, че преди щурма танковата част е организирала преминаване през минните полета. "След нас бавно започнаха да навлизат в Работино бойни машини на пехотата. Маневрите бяха извършени непредвидено, врагът можеше само да предполага за тях. Поради факта, че можеше само да предполага, ние изпълнихме задачата с отличен шест плюс", отбеляза той.

Министерството на отбраната добави, че щурмът е организиран във взаимодействие с всички видове и родове войски. „Извършено е въздушно и наземно разузнаване, проведена е мощна артилерийска подготовка“, съобщиха от ведомството.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Ким Пут Ин

    29 Фев 2024 10:29ч.

    Това е нагла лъжа и дезинформация! Както знаем, рашистите свършиха ракетите още миналата година и сега приспособяват чипове от перални за нови "оръжия". Руските войници масово дезертират, а Работино е толкова незначително и напълно разрушено селище, че "завземането" му не е никаква новина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    29 Фев 2024 11:09ч.

    Точно така, писна ми от руска дезинформация от сутрин до вечер! Ето, четете правилната информация, спусната от ЕС за "Разобличаване на дванадесет мита относно войната на Русия в Украйна': https://bulgaria.representation.ec.europa.eu/novini-i-sbitiya/novini-0/razoblichavane-na-dvanadeset-mita-otnosno-voynata-na-rusiya-v-ukrayna-2023-02-24_bg Най ми хареса разобличаването на мита, че Русия воюва със Запада в Украйна, тъй като западните държави "не участват в сраженията"! Което значи, че "Файненшъл Таймс" също са рашисткия мекерета и дезинформатори, щом пишат статии как "Всички знаят, че в Украйна има западни спецчасти - просто не са го признали" https://glasove.com/novini/faynenshal-tayms-vsichki-znayat-che-v-ukrayna-ima-zapadni-spetschasti-prosto-ne-sa-go-priznali

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    29 Фев 2024 10:29ч.

    Работайте, братья!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм, дали?

    29 Фев 2024 11:06ч.

    Сега ще се направя на обективен фактчекър и ще отбележа, че най-високата оценка в Русия е 5 и не може да е казал 6+, значи и останалото не е вярно. С парите отивам за кафе за шефа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Phoe

    29 Фев 2024 11:27ч.

    Стига, де! Нали Работино беше крупния упсех на украинската контраофанзива? И ся, остана ли нещичко от тоя прословут контранаступ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това Роботино

    29 Фев 2024 11:31ч.

    има ли го въобще на някоя карта? Москалите се надуват сякаш в Лвив са се закрепили :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    29 Фев 2024 13:17ч.

    Ами от пияници с лопати - толкова. Друго си е да воюваш с NATO's state of the art оръжийца, с които Севастопол всеки момент ще падне...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи