Русия: Зеленски съзнателно се опитва да вкара НАТО в пряка конфронтация с Русия

Русия: Зеленски съзнателно се опитва да вкара НАТО в пряка конфронтация с Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Акценти от изказването на постоянния представител на Русия Василий Небензя на заседанието на Съвета за сигурност на ООН заради Украйна:

- Ако срещата не беше предварително насрочена, тя трябваше спешно да бъде свикана, за да се обсъдят опитите на Украйна и Полша да провокират пряка конфронтация между Русия и НАТО.

- Крайно безотговорните изявления на лидерите на тези две държави не могат да бъдат възприети по друг начин. Ето например изявлението на г-н Зеленски, цитирам: "Ракетен удар по територията на НАТО е руски ракетен удар срещу колективната сигурност. Това е изключително сериозна ескалация. Трябва да действаме!"

- Обръщам внимание на моите колеги: тези изявления са направени от човек, който не може да не знае, че украинските ракети, изстреляни от система за противовъздушна отбрана, са навлезли на полска територия. 

Така че това е не само умишлена дезинформация, но и съзнателен опит да се вкара НАТО, който води "прокси война" с Русия в Украйна, в пряка конфронтация с нашата страна. 


 

Коментари

  • rusnak

    17 Ное 2022 8:34ч.

    Един наркоман изнудва шизофреници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    17 Ное 2022 9:00ч.

    Вечерта, когато това стана, руски блогъри писаха, че в Полша са паднали две руски ракети! След това, за да се деескалира, започнаха се говори само за една - от ПВО на Украйна, другата ракета изчезна от радара! Как да бъдат прави и руските блогъри и Байдън - просто е, ПВО ракетата е паднала в Полша, защото е преследвала руска зенитна ракета, може би отклонила се от курса си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 111

    17 Ное 2022 9:06ч.

    Ти си много "компетентен" ! "ПВО ракетата е паднала в Полша, защото е преследвала руска зенитна ракета, може би отклонила се от курса си!" Може да е изстреляна по руска ракета, каквато е натовската версия, но руските ракети идват от севвероизток, изток и югоизток, а не от запад, където е Полша. Вече се оферма и версията за умишлена стрелба по полска територия от страна на украинците в опит за задействане на чл.5 от устава на НАТО. От наркото Зеленски всичко може да се очаква вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    17 Ное 2022 9:07ч.

    Поназнайвам нещичко за ракетите, билсъм войник! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    17 Ное 2022 9:28ч.

    Накрая САЩ и Русия ще се съюзят срещу Украйна. Нелепостта няма край. Явно това е многополюсност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Херсон

    17 Ное 2022 9:59ч.

    Нали Зеленски беше марионетка на САЩ, а сега излиза, че сам на своя глава иска да вкара НАТО във война с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Ное 2022 11:06ч.

    В съседна тема развих тази версия доста подробно още вчера. Единствената ми грешка беше, че пратих полското село на 60 км. от границате. Всъщност е на 6 км. Не съм го измислил, прочетох го. Това не променя с нищо изводите ми. Вижте техн. данни на с300, особено далекобойност, после помислете кой къде е дислоциран и в каква посока стреля, после отворете една физическа карта на У и премерете разстоянията. Бързо ще разберете, че нещо не се връзва! Има някакви хипотетични варианти, които да обяснят случилото се с: 1. ПВО на западната граница (какво ли ще търси там??); 2. грешка; 3; дефектна ракета и т.н., но вероятността е много ниска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Ное 2022 11:11ч.

    Междувременно се случват и други събития, които индиректно хвърлят някаква сянка и навяват определени размисли. Пределно е ясно на всички, че украинците са стреляли! Въпросът, който на този етап нарочно не се поставя (още), умишлено ли са стреляли по полска територия! Пределно ясно е, защо биха направили такова умишлено действие! И тук идат новите факти! Прави ли впечатление, че Зе продължава да се държи странно, отрича, хвърля съмнения, настоява да бъдат допуснати до мястото и да участват в разследването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Ное 2022 11:16ч.

    Ако е случайност, грешка, дефект, то тогава е пределно ясно в аванс, какво ще се намери като останки на терен. Ами ако ти си планирал всичко това и си се подготвил старателно за създаване на ситуация, при която разследващите ще намерят разни неща, които на теб ти е угодно да намерят?! Тук вече трябва да се намесят военни специалисти и да разяснят, как точно може да се подготви един такъв проект! Съвсем доскоро руснаци и укр. бяха едно, знаят си и кътните зъби. Не пренебрегвайте тази хипотеза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Ное 2022 11:21ч.

    Зе и отборът са пределно ясни! Напълно са в състояние да организират нещо подобно. Ситуацията е извънредна и мерките са извънредни! Трябва да се спасяват кожи. След проведените национализации, Зе вече е черен и в очите на укр. олигархат. Ако не руснаците, те ще му вземат главата при първи удобен случай! Зе в чисто човешки план е притиснат жестоко, вероятно отдавна живее на ръба на срива, поже да му се привиждат разни неща!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    17 Ное 2022 11:28ч.

    Може да си въобразява, че в Киев влизат американски "миротворци", а лично Байдън идва и го коронясва за пожизнен президент на У. Ужасите раждат демони! Не трябва да пропускаме още един важен въпрос! Искат ли самите щас да намерят в полското село разни "доказателства", които са подготвени и са изгодни за Зе и &. Вчера един колега го каза ясно, категорично, концентрирано - кой би отворил 3-та Св термоядрена война заради Полша?! Като махнем истерията и мъглата, задайте си въпроса - САМАТА ПОЛША ИСКА ЛИ ТОВА ДА Е РУСКА РАБОТА? То не е руска работа, но на Зе много му се ще!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи