Русия: Западните политици за два часа разследваха смъртта на Навални и произнесоха присъда, а за една година не разбраха кой взриви "Северен поток"

Русия: Западните политици за два часа разследваха смъртта на Навални и произнесоха присъда, а за една година не разбраха кой взриви "Северен поток"

Мария Захарова в Телеграм цитира позиция на руското външно министерство:

Реакцията на западните лидери, политици и медии на новината за смъртта на Алексей Навални за пореден път показа тяхното лицемерие, цинизъм и безскрупулност. Схемата "обвинявай Русия във всяка ситуация" е в действие. Нещо повече, за всеки случай има подготвена методология. 

Нека разгледаме хронологията. 

На 16 февруари около 14:19 ч. на сайта на Федералната служба по изпълнение на наказанията на Русия за Ямало-Ненецкия автономен окръг е публикувано съобщение за смъртта на осъдения Алексей Навални в наказателна колония № 3. 

Буквално 15 минути по-късно започна да се излива поток от идентични обвинения:

- 14:35 ч. - шведският министър на външните работи Тобиас Билстрьом: "Ужасни новини за Навални. Ако информацията за смъртта му в руски затвор се потвърди, това ще бъде поредното отвратително престъпление на режима на Путин."

- 14:35 - Норвежкият министър Барт Ейде: "Дълбоко натъжен от новината за смъртта на Навални. Руското правителство носи тежко бреме на отговорност за това."

- 14:41 - Държавният министър на Латвия Едгарс Ринкевич: "Каквото и да мислите за Навални като политик, той току-що беше брутално убит от Кремъл. Това е факт и нещо, което всеки трябва да знае за истинската същност на сегашния руски режим."

- 14:50 ч. - Чешкият министър на външните работи Ян Липавски: "Русия все още се отнася към външнополитическите въпроси по същия начин, по който се отнася към своите граждани. Тя се е превърнала в брутална държава, която убива хора, мечтаещи за красиво, по-добро бъдеще, като Немцов, а сега и Навални, който беше хвърлен в затвора и измъчван до смърт."

- 14:51 - Френският държавен министър Стефан Сежурне: "Навални плати с живота си, за да се бори срещу една система на потисничество. Смъртта му в наказателна колония ни напомня за реалностите на режима на Владимир Путин."

- 15:02 - Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел: "ЕС държи руския режим единствено отговорен за тази трагична смърт";

- 15:10 ч. (по време на пресконференция) - лидерът на киевския режим Зеленски: "Очевидно е, че той е бил убит от Путин, както хиляди други, които са били измъчвани".

- 15:16 ч. (в медиите), 16:50 ч. (в социалните мрежи) - генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг: "Русия трябва да установи всички факти, да отговори на много сериозни въпроси".

- 15:20 ч. - министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте: "Смъртта на Навални илюстрира безпрецедентната бруталност на руския режим".

- 15:30 - Президентът на Молдова Майа Санду: "Смъртта на Навални в руски затвор е напомняне за грубото потискане на инакомислието от страна на режима";

- 15:35 ч. - германският министър на външните работи Аналена Бербок: "Навални, повече от всеки друг, беше символ на свободна и демократична Русия. Ето защо той трябваше да умре."

- 15:43 ч. - Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен: "Мрачно напомняне за това какво представляват Путин и неговият режим".

- 15:49 - Шведският министър-председател Улф Кристерсон: "Руските власти и лично президентът Путин са отговорни за това, че Навални вече не е сред нас."

- 16:14 - Канцлерът на ФРГ Олаф Шолц: "Навални плати със смъртта си за своята смелост. Тази ужасна новина още веднъж показва как се е променила Русия и какъв режим е на власт в Москва."

- 16:25 ч. - Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен: "Смъртта на Навални в руски затвор и фиксацията и страхът от един човек само подчертават слабостта и гниенето в сърцето на системата, която Путин е изградил. Русия носи отговорност за това."

- 17:28 ч. - Френският президент Еманюел Макрон: "В днешна Русия свободните хора са поставяни в гулаги и осъждани на смърт".

В рамките на краткия период от два часа западните политици и техните слуги в медиите успяха да получат резултатите от все още непроведена съдебно-медицинска експертиза, да разследват, да обвинят Москва и да произнесат присъда. 

Няма друго обяснение освен това, че всички тези реакции са били предварително подготвени.

Все още бихме могли да вярваме в тази невероятна, чудодейна бързина, ако целият свят не беше наблюдавал безпомощното "разследване" на терористичните атаки срещу тръбите на газопровода "Северен поток", което се проточи с месеци и не завърши с нищо.

Отличителна черта на всички тези изявления е пълното отсъствие дори на намек за необходимостта да се изчакат резултатите от съдебните експертизи и разследвания.

 

 

Коментари

  • rusnak

    17 Фев 2024 8:56ч.

    Имбецили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Уби" го Такър Карлсон

    17 Фев 2024 9:44ч.

    Ако не беше направил интервюто сега, Навални още да е жив. .......... не изключвам естествена смърт по здравословни причини, но такова съвпадение, точно след интервюто, хората издигнаха Путин в култ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много рано им се наложи на англоезичниците да играят тази карта, а други май нямат

    17 Фев 2024 9:57ч.

    Убийството на този нещастник е ход на отчаяние от страна на Лондонабад. повече полезни ходове нямат. Освен да се разделят на няколко републики и да си назначат клепоухия сиганин за махараджа :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    17 Фев 2024 9:57ч.

    РУСКАТА ОПОЗИЦИЯ УБИ НАВАЛНИ МНОГО УДОБНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ В РУСИЯ. ИНАЧЕ БЪЛГАРИТЕ СИ МРАТ ВСЕКИ ДЕН ОТ ИНСУЛТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    17 Фев 2024 10:05ч.

    КОЛКО УДОБЕН МОМЕНТ: 1. ПАДАНЕТО НА АВДЕЕВКА 2. ОТКАЗ НА СЕНАТА ЗА ПАРИТЕ ЗА УКРАЙНА 3. ПОЛОЖИТЕЛНИЯТ ОТЗВУК ЗА РУСИЯ ОТ ВЕЛИКОТО ИНТЕРВЮ С 300МЛН. ГЛЕДАНИЯ 4. УМИРАЩИЯТ ЕС 5. ИЗЛИЗАНЕ НА ИСТИНАТА ЗА УКРАИНСКАТА ВОЙНА 6. КОЛАПСЪТ НА БАЙДЪН 7. НОВИЯТ ТРЪМП 8 . ИЗБОРИТЕ В РУСИЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте, само дето тайминга им нещо куца на ингилизите. За ефект върху президентските избори в Русия избързаха, за купиране на ефекта на интервюто с Путин закъсняха

    17 Фев 2024 10:10ч.

    Може би са се целели в Мюнхенската конференция, където кой зне как се оказа на Навали жена му. Само дето самата конференция е кьорфишек. Подписал бил клоуна с изтичащ мандат нещо с другите двама смешници на Европа - Шолц и Макрон. Разписали са парче тоалетна хартия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атомните бомбардировки

    17 Фев 2024 10:59ч.

    над Хирошима и Нагасаки са поръчани и платени от Съветска Русия. САЩ са били обикновен изпълнител на волята на Сталин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво печелиш от идотските си твърдения

    17 Фев 2024 11:18ч.

    При положение, че американците са се двоумели дали да не пробват атомните бомби над Москва, Сталин им казал, недейте тук, идете на д Япония. ..... Добре е, че Москва също имаше вече бомба, иначе Москва наистина щеше да е изпепелена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грозна манипулация!

    17 Фев 2024 13:29ч.

    Бойко Борисов беше пръв, обаче не го броят за нищо! Успя да натрие носовете на всички подлизурковци от целия свят и да покаже на господарите, си че е вярно паленце! Обаче друг идиот от същата коалиция надмина всички като предложи бомбардировки на Москва и Петербург!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    17 Фев 2024 14:44ч.

    Абсолютно съгласен с мнението за сгрешения тайминг. Доста нескопосано като време, при вече затихнала еуфория от интервюто и доста преди изборите. Очевидно са действали според обстоятелствата. Прецени ли са, че това е удобния случай да ликвидират Навални. Според мен греда. Издънка. Но явно толкова могат. Превземането на Андреева ще заличи ефекта от убийството.Така или иначе съдбата на агентите и слугите им е еднаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАКТ

    17 Фев 2024 15:19ч.

    Убийството на Навални точно в този момент показва безцеремоността и наглостта на западните и световните елити. С това не могат да сменят мнението и да разколебаят хората вярващи в истината , а само да ги уверят с каква сатанинска сила си имат работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    17 Фев 2024 16:12ч.

    АКО И ЕДИН ДЕН НЕ СИ ВЗЕМЕШ ПСИХО ХАПЧЕТЕ ИЗПАДАШ В СЪСТОЯНИЕ НА ЛУД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АВКА

    17 Фев 2024 20:52ч.

    ВЯРНО НА 100%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен луд

    17 Фев 2024 21:16ч.

    ами вземай ги бе "свободен "!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбираемо е! След удара на Тъкър им се ще нещо по-така!

    17 Фев 2024 9:00ч.

    Но и като с Немцов, май истината ще излезе друга! Ама ние сме "глобалисти", "градинари" - що пък да не хвърляме думи е ефира - белким някой плиткомозъчен се хване? Обаче! Гладният на сития не вярва, та всуе се морите, драги евро-нещо си! То пък и JP Morgan напуска "зелената идиотия" ...! Мъка, колко мъка има по "градината" ...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немцов го убиха украинските ми авери

    17 Фев 2024 9:46ч.

    И го превърнаха в сакрална жертва. ..... За Дугина никой не рева на запад, или за Лира Гонсало, който си отиде няма и месец в украински затвор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Му авери

    17 Фев 2024 9:47ч.

    А кой уби Къро, Нотариуса, един от братята Галеви, Алексей Петров, ... Борисов не знае, но знае кой уби Навални.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АНИТСИ

    18 Фев 2024 2:20ч.

    "Трябва да си луд, за са мислиш, че Русия ще нападне Украйна" - верни до гроб на Захарова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • либерастки запартък

    17 Фев 2024 9:05ч.

    кое е общото между терористичните атаки на СП и Навални? с просто око се вижда, кой има интерес от двете събития.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Фев 2024 18:18ч.

    Общото между всички конфликти в момента е еврейският им произход !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    17 Фев 2024 9:11ч.

    Нямам думи за безумието и простотията на днешните "елити".Явно твърдо искат термоядрена война.Чета какво примерно пише нашият (вашият)Александър Йорданов в фейсбук ли бе (но го има в пикбг) че трябвало ядрени удари по Москва.....Тия дават ли си сметка? Чета че от 2014 открито западняци заявяват че Русия трябвало да се разпарчетоса ,че много богатства имала....и прочие.Моето мнение е че докато 1 натовска територия не изгори в пламъците на ядреното оръжие, няма другите да мирясат.Я Полша, я България я Румъния. ....Полша си правила планове примерно да вземе половин беларусия...Полша....хиената на Европа...Някой ще се опари жестоко в плановете си.Желая това да е колонията -аз я мразя до смърт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз нямам думи

    17 Фев 2024 11:00ч.

    за твоята простотия и лошотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @На стара коза яре

    17 Фев 2024 9:13ч.

    от АЙ ще стане добро чеверме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дължите ни обяснение

    17 Фев 2024 9:16ч.

    Евроамерогейски партнери, последно, КОЙ взриви "Северен поток"? Нуждаем се от експресен отговор, както при мигновеното разнищване на "истината" за смъртта на Наевални.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мии Путин таковата

    17 Фев 2024 13:29ч.

    Казаха го още на 15-тата минута след взривяването. Да са излъгали някога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @На стара коза яре

    17 Фев 2024 9:17ч.

    не се кахъри. всеки път шом Запада яде здрав пердах в мвдиите започва истинска истерия. Спомни си края на войната в Сирия. То не бяха клетви, то не бяха сополи, филми за бели каски, плач за Алепо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    17 Фев 2024 9:19ч.

    Къв е тоя пердах, я раздуй. Щото тука чета, че 15 000 мужика дали фира покрай завземането на Авдеевка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dasein

    17 Фев 2024 9:37ч.

    Къде тука бе, я дай да видим какво четеш!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путьо, "и ти ли, Бруте"?

    17 Фев 2024 9:57ч.

    Опорките, опорките???? Незачет! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ин Пут Кин

    17 Фев 2024 21:55ч.

    Тука чета за 15 000 мужика... 15 000 и първият ми го натика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    17 Фев 2024 9:17ч.

    Ужас!!! Маша не цитира Бойко! Тц, тц, тц! Държавника (по рекламните клипове на ГЕРБ, разбирай от самия него) на България да е пренебрегнат! Веднага втора декларация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    17 Фев 2024 9:17ч.

    Нашите клоаки, минаващи за национални медии, побързаха да вземат интервюта от де-що руски опозиционен лидер им попадна, обаче залисани в суматохата, забравиха, че журналистическите критерий изискват да вземеш и гледната точка на другата страна - официалните руски власти в случая. Разбира се, когато си приел по презумпция, че те са виновни, това не е необходимо....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    17 Фев 2024 9:17ч.

    Абе, др. Маша, вие като сте невинни, що забранихти всякакви събития по повод смъртта му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че какъв е Навални, че да му се отдава някаква чест

    17 Фев 2024 9:50ч.

    Пионка в ръцете на чуждо разузнаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путьо, баце, Идиото?

    17 Фев 2024 9:58ч.

    Опорките???? Нефелни! Незачет! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Ким Пут Ин

    17 Фев 2024 9:21ч.

    Путе, как 15 иляди ве брат?!? Поне 150 000. чети като ората ве брат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Остави го тоя безполовия

    17 Фев 2024 9:52ч.

    Не е добре човекът

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Ким Пут Ин:Че може даже и милион и половина...

    17 Фев 2024 10:02ч.

    Като лъжеш, лъжи с апломб! Може и да хване дикиш поне пред Галя от Козяк...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    17 Фев 2024 9:33ч.

    Интересно как нито дума не казаха за опита за убийство на митрополит Лонгин Банченски в Украйна. ЕДНИНСТВЕНОТО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЗА ЗАПАДНЯЦИТЕ Е: ЛИЦЕМЕРИ МРЪСНИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И за Лира Консало

    17 Фев 2024 9:54ч.

    Помните ли му репортажите в началото. Той отиде в Украйна с идеята да защити украинците. Но когато отиде в Донбас, разбра за какво става дума и защитаваше руснаците. Е, видяха му сметката, уви, симпатичен и честен човек беше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От Уикипедията, роденият в Калифорния журналист

    17 Фев 2024 9:59ч.

    На 12 януари 2024 г. Гонсало Лира-старши, бащата на Лира, съобщи, че синът му е починал в украински затвор на 55-годишна възраст. Това беше потвърдено от Държавния департамент на Съединените щати и Министерството на външните работи на Чили. Съобщава се, че причината за смъртта му е пневмония. Лира-старши обвини украинския президент Володимир Зеленски и президента на САЩ Джо Байдън за причиняване на смъртта на сина му. Руски официални лица, включително Мария Захарова и външният министър Сергей Лавров, повториха това твърдение, както и някои западни политически фигури. Кати Йънг от The Bulwark критикува антиукраинските коментатори за разпространение на дезинформация за Лира и използване на смъртта му, а също така отправи призив за прозрачност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    17 Фев 2024 9:40ч.

    Маша си е написала домашното но каквото и да говорим руските служби и администрация са пробити и неефективни. Пак философствания, пак оправдания, пак обвинения, пак сълзи и сополи вместо още в първото съобщение да хвърлят обвинението върху агент на МI6 добрал се до Навални и извършил пъкленото убийство. Самия агент е загинал при опит да бъде задържан. Агенти в руския елит с лопата да ги ринеш, с един куршум два заека. После британците да обясняват, че агента им е застрелян в бар в Москва а не зад Полярния кръг, на кого му пука така или иначе всеки си вярва в неговото. ,:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще се научат

    17 Фев 2024 10:01ч.

    По трудния начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, все пак разследване не се прави за 30 секунди, като Западната "реакция" Излезе информация за посещение на адвоката с кутия бомбони...

    17 Фев 2024 10:09ч.

    След някой ден ще излезе и клип с признание на "адвоката" как е получил бомбоните от някой евроатлантически дипломат... Изобщо, скледете Тубата - ще става интересно :-) Те руснаците, банво запрягат, но бързо карат НАТАТЪК! може и експулсация на дипломати да има, а не дай си боже - и укар с "кинжал" по някое известно министерство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Ще се научат

    17 Фев 2024 10:08ч.

    имат много добра история. трябва да си я припомнят само. опитът го имат. и то доста богат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Например

    17 Фев 2024 15:01ч.

    как преди 35 години разпаднаха много по-мощната си империя СССР и доброволно предадоха Източна Европа на Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    17 Фев 2024 10:31ч.

    А руснаците как така не успяха да опазят Навални в строго охраняваната колония? Не очакваха ли нещо подобно след Скрипал, оня с изотопа, другия с мухоморката ... Срам за службите им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленков

    17 Фев 2024 10:33ч.

    Има ли наистина Путин полза точно сега от смъртта на Навални?! Страхотен удар „под кръста“ на Путин!.. И се заличава ефекта от интервюто, и се нанася удар по имиджа му, и се търси намаляване на ефекта от новия му президентски избор, и се заглушава разгрома край Авдеевка и т.н… И накрая – плюс премахването на един човек, който вече няма за какво да им служи – Навални… Върши им работа само като жертва… Направо си е 5 плюс 1! Чиста проба МИ-6, много ги умеят тези работи… Елена Банова, фейсбук Б.м. Бих добавил: -Не на последно /може би на първо/ място- рязко „наклоняване на везните“ в САЩ и Европа по различните мнения „за“ или „против“ нови милиарди за Украйна; -Мощен тласък на цензурата на новини с произход Русия; -Страхотна „опорка“ за русофобите и проатлантическите правителства, медии, политици и дебилизирана биомаса. Оттук насетне, при всеки дебат по темата Русия, неизменно ще присъства: „А вие, защо убихте Навални ? Вече го тровихте веднъж, сега го довършихте….Няма какво да обсъждаме и да преговаряме с вас, изроди!“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чак страхотен... И за Немцов, и за Скрипалите, и за други още агенти

    17 Фев 2024 22:02ч.

    реваха, пърдяха, и за белоруските избори правиха водевили и разкарваха пуйката Тихановска като уж президент на Беларус... и накрая всяко чудо за три дни. А Русия все още воюва с 20% от армията си. Гледай като излязат на оперативен простор след като грухнат в следващите месец-два Северск и Часов Яр, дали ще се сети някой за Навални.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Фев 2024 10:43ч.

    всичко това е селска вечеринка колко му е да убият някои на минус 30 градуса и сега да гръмне скандала и наи важното да се увеличат продажбите на оръжие за украина да се изпратят воиски около черно море толкова са прозрачни и елементарни защо путин да убива навални логиката следва парите бизнес и печалби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При Путин няма логика

    17 Фев 2024 10:57ч.

    Логично ли е да избиваш руснаците в Източна Украйна, за да ги “спасиш” от “нацистите” в Киев, избрали евреин за свой президент. Логично ли е да започнеш война срещу “Запада”, а да оставиш там 300 млрд. долара по сметки, в ценни книжа и други ликвидни активи. Логично ли е да се поставяш в зависимост от Китай, който има 12 пъти по-многочислено население от теб и 9 пъти по-голяма икономика и граничи с най-слабо населените ти територии, но най-богати на природни ресурси, които ти нямаш физическа възможност да охраняваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    17 Фев 2024 11:06ч.

    Логично е според друга епистемологична матрица и ценностна парадигма. Ти за стратегия не си чувал, като революционен жълтопаветник, робяващ на грантове, си учен само на тактика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На някой много му се иска Русия да им раздаде земите си/ няма да стане!

    17 Фев 2024 11:23ч.

    Ако не бяха загинали по време на ВСВ толкова народ, руснците щяха да са като китайците многобройни. Не случайно я забъркаха тая братоубийствена война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаше един министър на пропагандата на Саддам

    17 Фев 2024 10:48ч.

    Марчето, надявам се, помни нерадостната му участ. Попрезряла е, а и покрай тоя алкохол… Подозирам, че дивият и кървав руски бунт няма да се церемони с нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • деокупирайте Ирак тогава, като сте такива демократични светии

    17 Фев 2024 11:07ч.

    Тя не е министър, още по-малко пък на пропагандата. И ядрена свръхсила като Русия никога няма нищо общо с днешен окупиран Ирак, още по-малко пък на Саддам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много странен пример със Саддам

    17 Фев 2024 11:26ч.

    На някои много им харесват американските прийоми?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Фев 2024 11:02ч.

    Истината и човешките права(като правото на живот) отдавна загубиха стойност във войната на дезинформация и контрадезинформация. Двете страни си мерят лъжите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    17 Фев 2024 12:05ч.

    Нормално, все пак говорим за западни политици и техните марионетки. Ако не манипулират населението си, няма да са на власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Фев 2024 12:15ч.

    То и Русия е "запад" колкото и да се правят на уникални. Макар че често ги наричат "източна Деспотов" всъщност приличат повече на Турция(вторият Рим) отколкото на Китай или Раджастан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито!

    17 Фев 2024 12:44ч.

    Много думи, много нещо...па то сълзи, па то сополи, па то заклинания...а както е казал един лекар: хората са смъртни, а някои - внезапно смъртни. Някъде да е казано, че навалния е безсмъртен или малко смъртен? :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Знаете ли кой е Навални?"

    17 Фев 2024 13:08ч.

    "Забравихте ли, че той е съорганизатор на прословутите неофашистки "Руски маршове", в които се събираха неонацисти с голи глави, крещящи анти-имигрантски и анти-чеченски лозунги? Самият Навални се описваше като националист, обявяваше Крим за руски, твърдеше, че Украйна, Беларус и Русия са едно цяло. Сравняваше чеченците и мюсюлманите с насекоми, настояваше да им се отнеме гражданството и да бъдат изгонени. Силно подкрепяше войните в Чечения. Беше против ЛГБТ общностите. Изведнъж всичко се обърна и той се превърна в розов либерал, борец против "корупцията", против режима на Путин и поддръжник на еднополовите бракове. Тогава, когато популярността му спадна до 2 % и от привърженик на Путин в Чечения, той се превърна в светец-герой, "символ", комиксов герой на атлантици и либерали. Особено нашите. Може би виждат в него себе си - от най-тъмните комунисти станаха най-истеричните либерали.".....https://www.lentata.com/znaete-li-koy-e-navalni

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    17 Фев 2024 13:52ч.

    Разбира се, че това е необходимия човек. Преди да се разпадне СССР първо бяха митингите на националистите в Алма Ата , Азербайджан, Армения и т.н. Сега сценария е пак същия- Татарстан, Саха, Башкирия и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй тъй

    17 Фев 2024 13:26ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=Qw3JAiiJ478

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сравнительная табличка

    17 Фев 2024 13:31ч.

    https://ic.pics.livejournal.com/general_ivanov1/84382899/2957593/2957593_600.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Фев 2024 13:53ч.

    Организираната опозиция в Русия е по-войнствено настроена от Путин. Не говоря за покойният Жириновски, но вижте Зюганов, примерно. Макар че познатите ми руснаци у нас са разделени почти по равно за и против, в Русия се надпреварват в шовинизма. Подозирам че "малката победоносна война" всъщност е отговор на вътрешните обвинения в мекушавост, отколкото стремеж за някаква "денацификация". Тъй че сбъдването на мечтите да свалят Путин на някои ако се сбъднат не се знае какъв хардлайнер ще се появи. Реваншизмът е на мода в РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    17 Фев 2024 16:21ч.

    Зюганов е начело на КПРФ(комунистите), а техния представител не го допуснаха като кандидат за президент, имало фалшиви подписи в издигащите го...а причината е, че е против войната. Преди това имаше една жена, и тя против войната, и нея я отстраниха от изборите. Целта е да се докара до около 80%(дебили) в подкрепа на Путин, ако са повече ще се компрометират изборите като недемократични, ако са по-малко това ще помрачи "светлия" образ на В.В.Путьо като "Месия"("Спасител") на Рашистка Фашагия и изобщо цивилизацията на планетата:-) Естествено, тези кандидати нямаха шанс да спечелят изборите, но не искат да допуснат чрез тях да има някакви съмнения, че само В.В.Путьо(марийкин) е най-правилния избор за президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Donald J. Trump

    17 Фев 2024 14:34ч.

    За съжаление, в наше време жълто-паветната пропаганда се бори с русофилска пропаганда. Т.е. истината отсъства. Нелепо е да се твърди, че Навални е убит от противник на Путин. Абсурдно е подобно нещо да се случи с подобен строг затвор. Разбира се, възможна е и някаква ествествена смърт. Макар и малко вероятна. Грешка на Кремъл е, че оставиха Навални да умре. Трябваше да го държат далеч, но в безопасност. Наистина те нямат изгода от смърта му. Което обаче не означава, че някой престарал се надзирател и съкилийник не е свършил работата. Но, като цяло, голям пропуск е на Путин и тези около него, че не се погрижиха на здравето на Навални. Той мъртъв не им е нужен. Грешка в организацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Фев 2024 14:46ч.

    В зоната за естествена се брои и намушкване с нож при разходка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Donald J. Trump

    17 Фев 2024 16:06ч.

    Ghost, да! Именно затова казвам, че Кремъл трябваше да го пазят жив. Нищо друго. Като искат, да си го държат там около Полюса, но да му се осигури физическа безопасност. Нещо, което никак не е сложно при тях. Дори да допуснем, че самият Навални се е направил на отворен на някой криминал и си е търсил боя, смърта му е тежък репутационен удар за управляващите. А точно в този момент, те нямаха нужда от такъв. Груба грешка е случилото се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    17 Фев 2024 16:32ч.

    попитаха за камерите за наблюдение в затвора, оказа се, че само 2 дни по-рано служители на ФСБ са демонтирали повечето камери в затвора. Освен това Навални е бил в карцера(ШИЗО) през това време, а тези от карцера са ги пускали на разходка 6:30 сутрин. Сега се оказва, че разходката му е било по обед(местно време). Майката на Навални е отишла в затвора да получи тялото, но са я пратили в моргата в близкото градче. В моргата са обявили, че не са получавали тялото му и изобщо не работят. Питащите "кой има полза" от убийството му начело с Мара Шмарата няма да обяснят "дреболиите". Всъщност на В.В.Путьо не му пука кой какво щял да си помисли за убийството на Навални, що неудобни за него олигарси изпопадаха от прозорците и да не би да имаше някакъв протест или следствие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Готов си!

    17 Фев 2024 18:28ч.

    Взимай чантата и отивай да разследваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Donald J. Trump

    17 Фев 2024 18:51ч.

    русский "освободитель", ако описаното от теб е вярно, то всичко много прилича на "самоубийството" на Дж. Епщейн. Да не говорим, че милиардерът е държал информация за всички "важни" гости на острова си. Както едните не разследваха едното, така другите няма да разследват другото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ 16:32

    17 Фев 2024 22:08ч.

    Навални е бил "в карцера" а два дена преди да загине се е срещал с адвоката си и с майка си. Егати карцера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    17 Фев 2024 14:42ч.

    Най-комична беше реакцията на палячото мишел, че щял да държи Русия отговорна. Кой си ти бе - нищоправец с клоунски нос, хахахахах !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А джуджето

    17 Фев 2024 14:58ч.

    Вова още се страхува да излезе от бункера. Чело в "Голоса", че британски разузнавачи бродят по Русия и за 100 евро наемат убийци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия дрънканици ги разправяй на г&за си

    17 Фев 2024 22:09ч.

    когато си разговаряте насаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • учудването

    17 Фев 2024 23:46ч.

    Вчера се учудвахме на необяснимата усмивка на съпругата на Навални пред конференцията в Мюнхен. Преди малко в Телеграм беше представена информация от бившата ѝ помощница Анна Гончар, че в момента съпругата на Навални има любовен роман с Христо Грозев. Във видеото тя показва резервациите на хотелските им стаи за 2023 г. - лятото в Ница и за коледните празници в Шамони - Монблан и винаги двамата ползват обща стая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато

    18 Фев 2024 4:12ч.

    Докато в София вървят протести, Румен Петков празнува с Адолф Путлер смъртта на Невални на Световен конгрес на отявлените путлеристи донбаси мамата Луганска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янчовски

    18 Фев 2024 10:52ч.

    "А ти, ти си идиот! "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яна

    18 Фев 2024 10:51ч.

    А Джулиан Асанж, забравихте ли за него? От пет години е в затвора в Англия, в единична килия! "Демократичният" запад плаче за Навални, а за престъпленията им през вековете за милионите избити и поробени (колонизирани) народи си затварят очите! Лицемерие и наглост, които нямат аналог!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро

    18 Фев 2024 10:58ч.

    Сноудън също е пример за лицемерния запад и техните лакеи у нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи