Русия: Западът търси активно кандидати за поста на Зеленски

Русия: Западът търси активно кандидати за поста на Зеленски

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Западните страни все повече обсъждат необходимостта от смяна на настоящия президент на Украйна Владимир Зеленски. Вече се разглеждат няколко потенциални кандидати, които да го заменят на най-високия пост в страната. Това заяви директорът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, цитиран от ТАСС.

"Разглеждат се различни наследници на Зеленски в кабинета на държавния глава. По-конкретно, в кулоарите на ноемврийската среща на външните министри на ЕС, проведена в Брюксел, беше отбелязано, че един от високопоставените украински военни може да заеме този пост, например главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни или началникът на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов, както и ръководителят на кабинета на украинския президент Андрей Ермак, бившият помощник на украинския президент Алексей Арестович и кметът на Киев Виталий Кличко", отбеляза той.

Наришкин подчерта, че според европейците всеки от горния списък „е в състояние да играе ролята на „украински Пилсудски“, създавайки силен „санитарен кордон“ между Русия и Европа в продължение на десетилетия. „Този ​​сценарий предвижда прекратяване на огъня между Москва и Киев в момента, когато украинските въоръжени сили напълно загубят своя настъпателен потенциал“, обясни Наришкин.

Ръководителят на руското разузнаване отбеляза, че службата му получава „надеждни данни, че високопоставени служители на водещи западни държави все повече обсъждат помежду си необходимостта от смяна на настоящия президент на Украйна Владимир Зеленски“.

За причините за западното недоволство

Както посочи директорът на Службата за външно разузнаване, сред основните причини, предизвикващи желанието на Запада да смени лидера на Украйна, са както „неизпълнените обещания на Зеленски да победи Русия на бойното поле“, така и „безкрайната грубост на украинския президент в отношенията с чуждестранни партньори“, придружен от „безграничен непотизъм и корупция“, чийто мащаб „шокира дори западни политици, които разбират много от подобни въпроси“. „Но основното е загубата на Зеленски от способността да маневрира в конфликт с Русия в интерес на Вашингтон и неговите съюзници“, подчерта Наришкин.

"Западът смята, че ръководителят на Украйна е отишъл твърде далеч в създаването на имидж на непримирим поддръжник на война с Москва до победоносен край. Ако се наложи, той няма да може да стане страна в преговорите с Русия в интерес на Русия за временно замразяване на конфликта и спасяване на русофобския киевски режим", добави ръководителят на Службата за външно разузнаване. „Според оценките на американското разузнаване, предвид развитието на ситуацията в украинския театър на военните действия, необходимостта от това може да възникне скоро.”

Източник: ТАСС

 

 

 

 

Коментари

  • хех

    11 Дек 2023 10:41ч.

    Ми да организират едно риалити и който танцува добре и разказва смешни вицове, да поема длъжността. Даже може да искат патента от Славуца - той нали организира кастинг за политици...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    11 Дек 2023 10:41ч.

    Трудно ще намери, защото простия Киро е просто уникален!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добър от Магаренко няма,

    11 Дек 2023 10:44ч.

    ще ги приключи за нула време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Мъдьо

    11 Дек 2023 11:58ч.

    Да нашето магаренко е най подходящ ушите му са големи и дупето разширено виждали ли сте магаре педерас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както става обикновено

    11 Дек 2023 10:47ч.

    Сега за благодарност относно вярната кучешка служба, Западът ще изрита клоуна, след като му намери заместник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    11 Дек 2023 10:56ч.

    Нали уж беше кукла на конци, бе копейкаджии ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Ким Чен Ун 11 Дек 2023 10:56ч.

    11 Дек 2023 10:58ч.

    Що "уж" стинка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    11 Дек 2023 10:59ч.

    Руската безочливост просто кефи. Докато западните медии в техните манипулации обикновено се позовават на анонимни източници при руснаците излиза шефа на службите и лично хвърля камък в блатото. Това си мисля пресича в зародиш всеки опит за опровержение. зер не се знае още какъв заек ще извади от цилиндъра а може и да са записи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    11 Дек 2023 11:03ч.

    Ами да, кукла на конци е и продължава да е такава. Причините за желаната смяна не е неподчинение а некадърност съчетана с най-обикновена простотия и корупция. То си го пише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тц, тц, тц

    11 Дек 2023 11:07ч.

    А само преди година го обявиха за новия Чърчил... Мимолетна е англосаксонската любов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ обяви първата доставк за Украйна на следващото поколение ракети PrSM, които заменят ATACMS

    11 Дек 2023 12:33ч.

    PrSM е ново поколение прецизни балистични ракети с голям обсег, изстреляни от високомобилните артилерийски ракетни системи M142 и ракетните системи за многократно изстрелване M270A2. Способен да неутрализира цели на разстояние над 400 км.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    11 Дек 2023 12:56ч.

    Туй хубаво ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И това е хубаво: Орките масово се оплакват от дефектни снаряди, доставени от КНДР

    11 Дек 2023 13:15ч.

    Z-военни офицери провериха пет произволни заряда NDT-3 за 152-mm снаряди с еднакви маркировки, в резултат на което откриха системни недостатъци: ▪️Медната изтъняваща тел не винаги присъства в ръкавите; ▪️очевидни разлики в цвета на праха, което показва разлики в качеството на горене; ▪️на някои патрони има следи от отваряне на уплътнителните капачки; ▪️равновесните връзки на барута в много патрони са нарушени. ---> https://t.me/Ukraine_365News/67737

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • козяшки тролетарий

    11 Дек 2023 16:08ч.

    Това са украински измислици, айде беж оттук с тая "достоверна" информация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    11 Дек 2023 14:49ч.

    Ще рече - лъжа. Всичко, което иде от Кремъл е лъжа. Самата държава е фейк, преди се наричаше Потьомкинска държава. Държавата на лъжата ! Дупки по улиците играят роля на обществени тоалетни ! Има ги в Мурманск, Москва и къде ли не. А днес сме 11.12.2023 - ще рече 21-ви век !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково, санитарите

    11 Дек 2023 16:09ч.

    Ти си самото превъплъщение на лъжата. Теб дори и твоите преди да проговориш ще те попитат: изпи ли си хапчетата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вземи

    11 Дек 2023 16:42ч.

    си хапчетата, бе човек. Много те мъчат тези халюцинации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи