Русия забранява операциите за смяна на пола

Русия забранява операциите за смяна на пола

Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие днес и на третото, окончателно четене законопроект, който би забранил извършването на операции за смяна на пола, предаде Ройтерс. Снимка: ТАСС

Законопроектът забранява на медици да "извършват медицинска интервенция, предназначена да промени човешкия пол", както и да предписват хормонална терапия на пациенти.

Прави се изключение за случаите на конгенитални аномалии при децата, в това число генетични и ендокринни заболявания, свързани с нарушено формиране на детските полови органи.

Всеки законопроект трябва да мине на три четения в долната камара на руския парламент (Федералното събрание), преди да бъде разгледан в горната камара - Съвета на федерацията, а след това даден на президента на Русия Владимир Путин за подпис, за да влезе в сила.

Бъдещият закон също така ще забрани да се променя полът в официалните документи за самоличност и няма да позволява на транссексуалните да осиновяват деца или пък да анулират действащ към момента на смяната на пола брак.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • thenewone

    14 Юли 2023 16:55ч.

    Сатрапи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едва ли имаш деца

    14 Юли 2023 20:39ч.

    Но ако имаш, горко им. А ако нямаш е щастие, че нямаш. А иначе си "свободен" да си пиеш поне хормоналните хапове, да ти се изтъни гласчето. Нешастник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е

    14 Юли 2023 16:59ч.

    някой да възстанови нормалността!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    14 Юли 2023 17:42ч.

    Браво! Истински православни хора и управници, не като нашите педераси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    14 Юли 2023 18:12ч.

    има все още нормални хора на земята. и добре, че ги има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в крак с цивилизацията

    14 Юли 2023 18:36ч.

    Трагична новина за козяшките третополовци. "Светът зад стената" си остава нормален. Тоя път обаче взирането е в източна посока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко Мара

    14 Юли 2023 18:49ч.

    Втасала. В света има към 30 000 операции годишно. В руската сатрапия сигурно 2-3.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отивай да ти отрежат оная работа!

    14 Юли 2023 18:54ч.

    Нали това е розовата ти мечта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До "Всичко Мара"

    14 Юли 2023 19:02ч.

    Утре ако ви наредят от Козяк, и носовете си ще отрежете, и синовете си ще скопите. И без срам ще продължите да леете публично, но анонимно гадостите на есноклетъчните си организми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие комунетата ги разбирате

    14 Юли 2023 20:01ч.

    Тия работи от времето когато в София управляваше съветското посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти що не станеш козичка на някой Кадиров боец ?

    14 Юли 2023 20:03ч.

    Таман ще подпомогнеш Матушката си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С тези същите ръце,

    14 Юли 2023 20:33ч.

    с които насипваш тук екскрементите си, ли си галиш децата? Поне се ги мий след всяка дефекация - от Козяк за сапун и вода ти плащат достатъчно, да се надяваме. Душевните си екскременти обаче с нищо не можеш да измиеш. Ще ти се трупат и ще си принудено да живееш с тях чак до Съдния ден. Предупредено си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нормално

    14 Юли 2023 19:09ч.

    Ето заради това хората симпатизират на Русия. Не защото са някакви русофили или други простотии, които са единствено в главите на жълтопаветните измекяри. В момента в Русия се случва това, което българите искат да се случва и у нас - забрана на всякакви извращения с педофили, терора на ЛГБТ над обществото , пропагандата им в училище, смяна на пола и други подобни. Не се приеман безразборно мигранти. Не се продават националните интереси. Не се допускат до властта проводници на чужди интереси и разни подлоги. Държавата се грижи за гражданите си, за промишлеността си, за енергетиката си, за здравеопазване и образование - все онрмални неща за нормална държава и нормални управници. Това искат и българите, а не че много им пука за Русия или че искат да ходят там. Но понеже нашите управници са точно обратното и провеждат точно обратните политики, затова хората ги ненавиждат и мразят. Как да споделяш "ценности" на обратни, ЛГТБ, педофили, мигранти престъпници, укри-"бежанци", паразитиращи прослойки от населението и още куп подобни. На всичко отгоре да плащаш от джоба си за всички тия извращения и простотии и да нямаш право да възразиш. От там идва симпатията към Русия, а не заради друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи