Русия внесе проект на изявление на Съвета за сигурност, което осъжда израелския удар срещу иранското консулство

Русия внесе проект на изявление на Съвета за сигурност, което осъжда израелския удар срещу иранското консулство

Москва внесе проект на изявление на Съвета за сигурност на ООН, в което осъжда удара на Израел по иранското консулство в Дамаск. Това съобщи първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски. "Попитахме нашите колеги от Съвета за сигурност: какво ще стане, ако дипломатическата мисия на друга държава бъде атакувана? Член на Съвета за сигурност? Западна държава? Пак ли няма да имате думи на осъждане и съболезнования?“, добави руският дипломат.

"В резултат на дискусията, по споразумение с нашите ирански и сирийски колеги, разпространихме проект на изявление на Съвета за сигурност за пресата, осъждащо случилото се", написа той в канала си в Telegram. - Това е още една възможност да проверим истинските намерения на нашите западни колеги. Да видим как ще потръгне работата по документа".

Полянски обърна внимание на факта, че „последният път, когато Съветът за сигурност е обсъждал нещо подобно, беше преди 25 години, когато сградата на китайското посолство в Белград беше разрушена в резултат на удар на НАТО“, а китайските колеги припомниха това по време на среща на 2 април. Дмитрий Полянски изрази съжаление, че „секретариатът на ООН няма нито осъдителни думи, нито директни оценки“ за действията на Израел. „Западната тройка говори за какво ли не, но не и за въздушен удар по дипломатически обект“, отбеляза той.

„Ние дадохме своята оценка за случилото се и в края на тази безсмислена дискусия попитахме нашите колеги от Съвета за сигурност: какво ще стане, ако дипломатическата мисия на друга държава бъде атакувана? Член на Съвета за сигурност? Западна държава? Пак ли няма да имате думи на осъждане и съболезнования?“, написа руският дипломат в ООН. Според Полянски обаче отговор на въпросите на Русия не е имало. „Подчертахме, че в случай на по-нататъшна ескалация на ситуацията, отговорността за това ще падне върху Съединените щати, Великобритания и Франция, които така и не намериха сили да осъдят израелската атака“, подчерта първият заместник-постоянен представител на Руската федерация към ООН.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ЗИП

    03 Апр 2024 10:11ч.

    Ще го кажа антиджендърски неполиткоректно. Израел ще си избърше з... с вашия проект... :)) Дипломати тунеядци и чактаджии.Цел живот само говорят празни приказки и лапат евтини кюфтаци в дипломатическите столове. Израел прав крив действа. Удрят му база в Ейлат и той избива ирански "дипломати" . Око за око зъб за зъб. На Володя му колят населението , като в роман на Вонегът а той праща любителки на твърд алкохол да плачат по студията.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    03 Апр 2024 12:36ч.

    Забързал си се за някъде. Седни, помисли и пак се изходи. Израел без САЩ зад гърба си щяха да са само спомен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Апокалипсис утре

    03 Апр 2024 12:00ч.

    Синът Божий, нашият Господ Иисус Христос, единосъщ с Бог Отец, създател на всичко видимо и невидимо, победи дявола и даде Нов Завет; извади Мойсей от Ада, заради праведните му деяния на Земята, а греховете на Мойсей взе върху Себе си, за да ги изкупи на Кръста. >>>>>>>>> Затова юдаистите от Синедриона, които съдиха Бог в лицето на Неговия Син Иисус Христос, осъдиха Го на позорната римска смърт на римския кръст, предадоха го на римския прокуратор Пилат Понтийски, за да падне невинната Му кръв върху Рим, изманипулираха народа на Израил да замени римската пощада за невинния Иисус Христос с пощада за убиеца Варвара и се гавриха се с Бог по пътя му към Голгота, затова мрязят християните. Защото си останаха убийци и не можаха да се извисят до нивото на любовта между хората. Защото не можаха и не могат да приемат Новия Завет на Бог. Защото не могат да следват Божието учение на Спасителя на човешкия род, нашият Бог Иисус Христос. >>>>>> Ето част от спора на Иисус Христос с върхушката на юдаистите – книжниците и фарисеите - в предверието на Божия храм: 43 Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. 44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща. 45 А понеже Аз говоря истината, вие не Ме вярвате. (Библия, Евангелие от Йоан, 8 глава)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Апокалипсис утре

    03 Апр 2024 12:01ч.

    Но ето как по Стария Завет ( еврейската Тора, Второзаконие) Мойсей (Моше) насъсква народа на Израил срещу другите народи: 1 Когато Господ твоят Бог те въведе в земята, в която отиваш да я притежаваш, и изгони много народи от пред тебе, хетейците, гергесейците, аморейците, ханаанците, ферезейците, евейците и евусейците, седем народа по-големи и по-силни от тебе, 2 и когато Господ твоят Бог ги предаде на тебе та ги поразиш, тогава ги изтреби, като на Бога обречени; да не правиш договор с тях, нито да ги пожалиш; 3 да се не жениш между тях, и да не даваш дъщеря си на сина му, нито да вземаш неговата дъщеря за своя син; 4 защото ще отвърнат синовете ти от да Ме следват, за да служат на други богове, и така ще пламне против вас гневът на Господа, който скоро ще те изтреби. 5 Но така да им направите: жертвениците им да разорите, кумирите им да изпотрошите, ашерите им да изсечете и изваяните им идоли да изгорите с огън. 6 Понеже вие сте люде свети на Господа вашия Бог; вас избра Господ вашият Бог да бъдете Нему собствен народ измежду всичките племена, които са по лицето на земята. ……………………………………… 22 И Господ твоят Бог малко по малко ще изгони тия народи от пред тебе; не бива да ги изтребиш изведнъж, за да се не умножат върху тебе полските зверове. 23 Но Господ твоят Бог ще ти ги предаде и ще ги разстройва с голямо разстройство, догде се изтребят. 24 Ще предаде и царете им в ръката ти, и ще заличиш името им под небето; никой не ще може да устои пред тебе догде не ги изтребиш. (Библия, Вехт завет - юдейската Тора, – Второзаконие, 7 глава)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    03 Апр 2024 12:19ч.

    На бас че вече имат договор за военна взаимопомощ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хусерл

    03 Апр 2024 13:19ч.

    Самите им патриарси Моисей и Иисус Навин бяха пропищели от тия убийци и идолопоклонци, затова и ги мотаха 40 г. в пустинята, с надеждата да се откажат от идолите на златния телец, но така и не доживяхме такова освобождение от безчестието. Останаха си същите цукермани, каквито са били и в дълбоката древност. Днес пренесоха заразата си и зомбираха по-голямата част от човечеството, правейки милиарди роби на консумеризма и идолопоклонството заради нескончаемата пропаганда на грубия материализъм и култа към количествата, с който се хвалят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи