Русия в ООН: Взривовете на "Северен поток" са тероризъм

Русия в ООН: Взривовете на "Северен поток" са тероризъм

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

За Русия взривовете на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2" са акт на международен тероризъм, заяви вчера на заседание на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя, цитиран от ТАСС.

"Както мнозина от вас си спомнят, още тогава (през септември миналата година) по принцип беше ясно кой може да стои зад този акт на международен тероризъм. За нас случилото се е точно това", изтъкна Небензя.

Руският дипломат заяви още, че е важно виновните за взривовете на газопроводите "Северен поток" да понесат отговорност за стореното, за да не се стига до ера на хаос.

"Шансът да се стигне до такава ера е изключително голям, ако виновните за експлозиите на газопроводите "Северен поток" не бъдат намерени и не понесат дължимото наказание", каза руският представител.

Първоначалното обсъждане на руския проект за резолюция във връзка с взривовете на газопроводите "Северен поток" показва, че западните страни не са заинтересовани от обективно разследване на експлозиите, заяви Небензя на заседанието на Съвета за сигурност на ООН.

Западните страни не проявяват никакъв стремеж за сътрудничество с Русия по случая с взривовете, каза още постоянният представител.

"Имаме големи съмнения във връзка с ефективността, прозрачността и безпристрастността на разследванията, които се водят понастоящем от редица национални юрисдикции. Не виждаме никакъв стремеж за сътрудничество от партньорите", каза Небензя.

Той отбеляза, че Германия, Дания и Швеция "са игнорирали изпратените до тях послания на председателя на правителството на Руската федерация (Михаил) Мишустин относно участието на представители на компетентните федерални органи на руската изпълнителна власт и на "Газпром" в разследването", а в отговор на "исканията на генералната прокуратура на Руската федерация, отправени към съответните ведомства, бяха получени откази".

Разследването на взривовете на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2" трябва да бъде ускорено, заяви постоянният представител на Китай в ООН Чжан Цзюн, цитиран от ТАСС.

Чжан Цзюн каза това на заседание на Съвета за сигурност на ООН, свикано по искане на Русия и посветено на миналогодишните експлозии на двата газопровода.

"Китай поддържа ускоряването на разследването, за да бъде установена истината по оперативен път. Ако не успеем да установим защо се е случило това и кой стои зад него, ще изпратим погрешен сигнал на тези, които има лоши намерения. Те ще си мислят, че ще им се размине. Разследването трябва да е обективно, безпристрастно и професионално", изтъкна китайският представител.

Взривовете на газопроводите "Северен поток" се отразиха негативно на енергийната безопасност, каза още Чжан Цзюн.

"Северен поток" е изключително важен обект на трансграничната енергийна инфраструктура. Взривовете през септември миналата година доведоха до сериозна вреда за енергийния пазар и за околната среда. Те доведоха също до дефицит на енергийни ресурси за бизнеса и за домакинствата в Европа", заяви постоянният представител.

 

 

Коментари

  • Взривовете на северен поток са борба за свобода и демокрация.

    22 Фев 2023 9:42ч.

    Тероризмът е в Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??!!

    22 Фев 2023 9:52ч.

    Ха, ха, ама вЕрно ли? Толкова кратко и ясно, а?... Малоумен ли си или така ти поръчаха да напишеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любопитен

    22 Фев 2023 9:55ч.

    Кто малък да си падал на глава или ти е вродено?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, момъче!

    22 Фев 2023 10:11ч.

    Не казвай "хоп" преди да скочиш, че не се знае знели се! Викаш, взривени са от фащ и викингите, ма то не е тероризъм, щото тия идиоти са кучи синове, ма наши, родни, евроджендърски прочее! Бацко, идиото! А, и козяк, незачет! И днес опорките много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    22 Фев 2023 12:29ч.

    Тероризмът е в главата ти, защото четеш само българските новити препечатани от американските или английски сайтове и нямаш представа какво става в света. Това е също тероризмът - журналистически. Липсата на адекватната информация лишава хората да мислят еи дават адекватната оценка на събитията в света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иля Яшин, руски опозиционен политик

    22 Фев 2023 12:41ч.

    Русия е фашизирана. Законите на Третия райх вече са в Русия. ---> https://www.youtube.com/watch?v=N-vOHdfU7uk п.с. Това е за такива като Миро, които не четат какво РЕАЛНО става в Русия, а само руските опорки на Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В американските и английските сайтове се публикува обективна и достоверна информация за събитията, без намеса и цензура.

    22 Фев 2023 12:48ч.

    Това не е вестник септемврийче, правда ру или аганьок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Иля Яшин, руски опозиционен политик 22 Фев 2023 12:41ч.

    22 Фев 2023 14:07ч.

    и навални е мъченик, знаем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    22 Фев 2023 16:36ч.

    "за такива..., които не четат какво РЕАЛНО става" - и четат, и са видели. не разчитат на "со.росоидно дело" и други от тая шарка. нито пък вярват на цинирания, който папка на същата копаня като споменатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    22 Фев 2023 9:58ч.

    На всички е ясно, КОЙ взриви тръбите. Байдън го заяви предварително, толкова убедително, че няма никакви съмнения по въпроса. Последвалите журналистически разкрития само потвърдиха фактите. Това, което Русия инициира в ООН сега е просто да отправи културно но ясно послание в стил, "Знаем, какво направихте и няма да ви се размине", както и да тества настроенията на другите държави-членки…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо ново

    22 Фев 2023 10:01ч.

    На всички, живеещи с отворени очи е ясно, че САЩ са терорист Номер 1 в Света... Е, пак са първи и в тази класация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Взривовете през септември миналата година доведоха до сериозна вреда за енергийния пазар и за околната среда. Те доведоха също до дефицит на енергийни ресурси за бизнеса и за домакинствата в Европа", каза още Чжан Цзюн

    22 Фев 2023 10:10ч.

    Е? Кой иска Европа да пострада?! Ясно е, кой е замислил и осъществил този акт, за да накаже Европа - Русия на Путьо! А сега представя това "под фалшив акт", както обикновено действат терористите на Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косово - кутията на Пандора 1, СП1,2 - кутията на Пандора 2

    22 Фев 2023 10:20ч.

    Понеже си много нагъл и всичко предварително ти е ясно, уверявай се, че отсега нататък никога повече няма да видиш газопровод или нефтопровод, особено пък положени под вода. Свиквай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На пазари, на които рашистите са имали монополно положение, вече са се настанили всички възможни конкуренти

    22 Фев 2023 11:19ч.

    И то с руска "помощ":) Каквото някой сам си направи, никой друг не може... Туркменистанският урок за руската газова дипломация трябва постоянно да се припомня, за да се доказва, че вече няма монопол на руските въглеводороди, газ и нефт. И рашистите им е жизнено важно да се съобразяват с глобалните интереси, за да не изчезнат напълно. ---> https://news.bg/comments/shah-na-ruskiya-tsar-varhu-gazovata-shahmatna-daska.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • глобалните интереси не са априори интересите на американския частен капитал

    22 Фев 2023 11:38ч.

    Не ми говори, сякаш си решил проблема с монополите при капитализма. Какво тогава да кажем за монопола на долара в международната търговия, или за образователния монопол в глобалния свят, въвеждан чрез Болонската система, или за монопола на Запада над международните спортни организации, измислящи си фалшивите допингови истории за руския спорт? Ако ще решавате така нецивилизовано и с тероризъм въпросите с руските монополи, ще си заслужите да загубите всякакви монополи по същия начин, по който постъпвате вие - с тероризъм откъм неизвестното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    22 Фев 2023 10:15ч.

    "за да не се стига до ера на хаос" - който разбрал, разбрал. например, светът е опасан с интернет кабели. в една "ера на хаос" може да им се случи какво ли не. така казват запознати. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на американците,

    22 Фев 2023 10:18ч.

    ако наистина са гръмнали Северен поток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доктор

    22 Фев 2023 11:02ч.

    още един, изпускан на главата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    22 Фев 2023 14:42ч.

    То ясно, че са падали на главите си, ама май и заработват по някой цент от някое НПО. Сега да внимават какъв ще е отговорът на Москва, че интернет кабели, газови тръби, проводници на високо напрежение и т. н. има много. Например под Ламанша... И гледайте митинг - концерта на Лужники сега, ще участва и Филип Киркоров. Няма да забравя как игриво се закани наскоро на зеления с двусмисленото "Зайчеее!!!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неразкриването на акта с взривяваване на северните потоци

    22 Фев 2023 10:25ч.

    означава, че всеки може да взривява всичко, което и когато реши. Подобен режим на международни отношения не е от полза, особено за запада, който свикнал и приел за даденост луксозното хедонистично ежедневие и не може да си представи да нямаш интернет, ток, вода, коли, телефон, топлина, работа, пари и храна. Така че, руснаците сега побутват западняците към вълчия капан. Като че ли глобалния банкстерски елит е готов да жертва и самите западни държави, които досега му бяха уютни гостоприемници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е точно това

    22 Фев 2023 10:55ч.

    По принцип с лъжата К 19 , и сега с тази война, сме дълбоко нагазили в установяването на НСР. НСР има три фундамента и една крайна цел. Фундаментите са - фалшиви катастрофи ( "пандемии" и пандемии , войни или техногенни бедствия ) , срутване на икономиките ( зелен фашизъм, "борба с климата) и превръщането на перверзиите в норма (джендарастия, хомопропаганда, погром над нормалното семейство). И трите стълба са ориентиране към крайната цел на НСР - ДЕПОПУЛАЦИЯТА ! Изтребление на хората в планетарен мащаб, свеждането им до 1 милиард или още по-добре, до 500 милиона ! Чипирани, "ваксинирани", дигитализирани, напълно зомбирани ! Тази цел не е насочена към хората в определена зона от света. Тя е цел към всички хора ! Населението на "западния свят" не само не е абонирано за спокойствие, не само не е предпазено от това сатанистко ЗЛО. Напротив ! Хората в западния свят, по ред причини, са първите които понасят "прелестите" на НСР. Ковидизмът удари най-тежко Западния свят ( ако беше истинска пандемията, трябваше да удари предимно развиващите се страни ! ). Сега изкуствено прдизвиканата икономическа криза ( около войната в Украйна ) отново удря най-тежко европейците ! Но не руснаците "побутват запада в капан". Руснаците защитават собствените си интереси и Путин , в известна степен (не напълно !) , се стреми Русия да не участва в трите фундамента на НСР (за сега участва в "пандемиите" и войната, не приема зеления фашизъм и джендарастията ). А европейците са набутани в "капана" от собствените си управляващи - слуги на сатанистите ! Европейците са предвидени за Депопулацията точно така , както и останалите хора на планетата. Даже (засега) станисткият план се изпълнява по-лесно и по-безболезнено именно върху белите хора ! За това си има обяснение, но то е друга тема...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Газовите мрежи са само част от гъстата мрежа от подводни тръби

    22 Фев 2023 11:07ч.

    Според TeleGeography, която проследява и картографира жизненоважните комуникационни мрежи, над 1,3 милиона километра оптични кабели – повече от достатъчно, за да стигнат до Луната и обратно – се простират в океаните и моретата. Кабелите обикновено са широки колкото градински маркуч. Но 97% от световните комуникации, включително финансови транзакции за трилиони долари, преминават през тях всеки ден. Без тях съвременният живот може внезапно да замре, икономиките да се сринат, а правителствата да се затруднят да комуникират помежду си и с войските си, предупреждаваше британският депутат Риши Сунак в доклад от 2017 г., в който излага рисковете, преди да стане ръководител на британското финансово министерство. Електрическите кабели също минават под водата. През 2015 г. Литва твърди, че руски военен кораб многократно се е опитвал да възпрепятства полагането на подводен захранващ кабел, свързващ страната с Швеция. Министърът на енергетиката на Литва беше цитиран да казва, че смята действията на Русия за враждебни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еее

    22 Фев 2023 14:33ч.

    и аз искам да зривя магазинчето на съседа щото ми е конкуренция ама не съм световна сила да си го позволя без последствия да ме съдят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еее, лесна работа е. Плащаш на някое козяшко непео

    22 Фев 2023 15:13ч.

    ите ша го опаткат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-голяма изгода

    22 Фев 2023 11:04ч.

    Производителят на газ в Русия очевидно имаше най-голяма изгода от повишаването на пазарните цени с подобен удар и от наказването на Европа чрез създаване на страх и несигурност в отговор на преминаването й към други доставчици на газ заради войната на Кремъл в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "очевидно"

    22 Фев 2023 11:40ч.

    Очевидно? Очевидни са на баба ти бръчките... и даже крилете на Фъркатичкото, ако и да се е нарекло така, никак не са очевидни, но за сметка на това, че си плосък манипулатор, е очеизвадно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    22 Фев 2023 11:50ч.

    Безупречният ви анализ пропуска факта, че производителят на газ в Русия има едно кранче, от което може да спре газта. Сигурно кранчето нещо е заяло? Те руските кранчета заяждат, нали така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това ли е най-високата мисъл, която можеш да

    22 Фев 2023 15:07ч.

    произведеш? Тези високи цени му ги дадоха еврогейците. А ФАЩ печелят и пазара в Европа и от 7 до 10 пъти по-висока цена с изнудване... Май само те имат най-голяма изгода, умник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    22 Фев 2023 14:50ч.

    И понеже нищо няма да се разследва от "демократичните" европейски гларуси, най-лесното е ответен реципрочен отговор по някоя международна инфраструктура, та свинете първи да се разквичат и ще се изкажат един-друг! На зла круша, зъл прът, тя от друга дипломация не разбира, а си въобразява, че е нещо умна, а будалите да се мъчат с нея за въдворяване на някаква си справедливост и правосъдие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи