Русия: Украйна загуби статута си на крайбрежна държава

Русия: Украйна загуби статута си на крайбрежна държава

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руската Държавна дума днес прие закон за денонсиране на договора между Русия и Украйна за сътрудничество при използването на Азовско море и Керченския пролив, предаде ТАСС, съобщи БТА.

Законопроектът бе внесен за обсъждане в долната камара на руския парламент на 24 май от руския президент Владимир Путин. В пояснителните документи към него се казваше, че в резултат "на приемане в Русия на Донецката народна република, Запорожка и Херсонска област е възникнала кардинално нова ситуация около Азовско море и Керченския пролив, бреговете на който сега принадлежат само на Руската федерация. Във връзка с това, че Украйна е загубила статута си на крайбрежна държава по отношение на тези водни пространства, се наложи прекратяване на споразумението", посочва агенцията.

Договорът между Русия и Украйна бе подписан в Керч на 24 декември 2003 г. В него се отбелязваше важното значение на Азовско море и на Керченския пролив за икономическото развитие на двете страни, а също и необходимостта от съхраняване на Азовско-Керченската акватория като цялостен икономически и природен комплекс. През февруари Върховата рада на Украйна денонсира всички договори за сътрудничество с Русия в Азовско море.


Източник: ТАСС

 

 

Коментари

 • Следва:

  01 Юни 2023 16:42ч.

  Украйна загуби статута си на държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не следва,

  01 Юни 2023 16:54ч.

  случващото се е следствие от това. Гледам, че и ние вървим по този добре утъпкан път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  01 Юни 2023 17:53ч.

  А черноморска държава, кога путьо ? Какво чакаш фашагите да те удрънкат в москвето ли ??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путьо

  01 Юни 2023 19:06ч.

  Всичко с времето си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Време е...

  01 Юни 2023 20:20ч.

  Путьо да ходи на концерт при Кобзон, а Украйна ще си върне всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Време е...

  01 Юни 2023 20:24ч.

  ...и Керченския мост скоро да падне. Карма! Вижте в какво състояние е: https://t.me/uniannet/100017?single

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Време е...

  01 Юни 2023 20:31ч.

  Русия да бъде освободена от рашизма и рашистите. РДК и Легионът "Свобода за Русия" отново се намират в границите на РФ, благодариха за военните трофеи и обещаха скоро освобождение от Белгород до Владивосток, мир и спокойствие на Русия: https://t.me/uniannet/99993

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  01 Юни 2023 16:44ч.

  И това ще стане, разбира се така и трябва да бъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колкой мъдер Зануленний

  01 Юни 2023 17:11ч.

  Подобен документ получи и самият Путин от екс-жена си, че поради разпадането на брака им губи статута си на нейн ибящий и кой ще и го вкарва и къде Зануленний няма и хабер. Тъй например Людмила може да му даде по изключение блоу жоп но устата й да бъди пълна със семи на друг мужик

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Плашипутарника

  01 Юни 2023 17:15ч.

  Обяви за руски 4 области, които не може да превземе. Смех.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генчо

  01 Юни 2023 18:18ч.

  Русия контролира над 90% от тези бивши административни области. Някой би ли се обзаложил, че Украйна някога ще си ги отвоюва обратно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  01 Юни 2023 18:35ч.

  "Някой би ли се обзаложил, че Украйна някога ще си ги отвоюва обратно?" -- оня, нарекъл се със звучното име "плаши... таквоз", предполагам. ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  01 Юни 2023 17:25ч.

  Украйна губи статуса си на крайбрежна държава за Азовско море, но кой знае може да загуби статуса си и за Черно море!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мрат мужиците за

  01 Юни 2023 18:07ч.

  Маясъла на др. Путин - 210 000 щика за едни мижави сравнени със земята 100 села

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генчо

  01 Юни 2023 18:23ч.

  На кой му пука, че толкова се е загрижил за мужиците. Не реват за помощ, за разлика от шутът Зеленски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  01 Юни 2023 18:41ч.

  Както казва един руски форумец в руска медия, сега, след като им гепиха пая, урките могат да се докажат като достойни наследници на древните си предци-исполини, прокопавайки за амерски хатър ново море на границата между Беларус и Уркайна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами, още незабравимата

  01 Юни 2023 19:02ч.

  Джейн Псаки говореше за крайбрежието на Беларус, която никога не е имала крайбрежие? :) :) :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пригожин препоръчва да прочетете книгата на Алексей Суконкин "Полковник Никой"

  01 Юни 2023 20:56ч.

  ( https://t.me/Prigozhin_hat/3544 ) Авторът обяснява всичко това, което се случва днес в Русия и сваля розовите очила на путинофилите, които се надяват Рашата да победи. Тази книга е художествена епитафия към "новия облик" на Непобедимата и Легендарна Армия, чиято непълноценност беше повече от убедително доказана по време на първия етап от специална военна операция. В напълно измислена художествена книга, героите, които се озовават в центъра на събитията от специална военна операция, изпитват последиците от реформите, поради които армията не е успяла да реши бойна мисия в точното време. По пътя към победата измислените герои трябва да намерят начини да се отърват от вкоренените значения на "новия облик", причинил военната катастрофа. Разбира се, тази книга е "научна фантастика", но жизненоважните моменти са изложени буквално на границата на позволеното. Героизъм и подлост, глупост и начетеност, истина и лъжа, реалност и измисленият свят на военните фоторепортажи – за това е книгата. И все пак тази книга е за триумфа на справедливостта. В онлайн безплатен (fb2) формат ===> https://coollib.com/b/621034-aleksey-sergeevich-sukonkin-polkovnik-nikto/readp

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • легенда-лиана

  01 Юни 2023 21:15ч.

  Това са случайни, конюнктурни наброски. Всичко това може да се промени за една нощ, ако урки или сатанисти истински ядосат руснаците. Защото всичко е въпрос на нагласа и психична кондиция - останалото като техника, тактика и военна наука руснаците го имат в изобилие. Да си спомним първите две години от войната през ВОВ - и тогава са валяли подобни обвинения. Тази война е наложена на руския свят отвън, и задачите на СВО съвсем не са ориентирани към драстично скъсване с цивилния манталитет. Западняците като са толкова военно силни, защо ги няма никакви, а насъскват пушечно месо? Защото знаят, че нямат шансове срещу руските въоръжени сили. Минусът на днешната кампания за Русия са жертвите и разходите. големият плюс обаче Западът няма как да си го набави - а това е обиграването на руската армия, структурирането и функционализирането на руската военна организация и съпротива в рамките на реален боен, практически опит. След време това ще се окаже решаващо за окончателната победа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • соф

  01 Юни 2023 21:15ч.

  До 17.56........Те и нашето народно събрание викат УРА и мятат шапки след присъединяването към Тристанния пакт.....кой ще се опре на Германия.....после леле майко ....дойдоха комунистите.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През февруари Върховата рада на Украйна денонсира всички договори за сътрудничество с Русия в Азовско море.

  01 Юни 2023 21:27ч.

  Каквото повикало, такова се обадило!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко

  01 Юни 2023 22:23ч.

  Бавно и полека киевската хунта остана без Пътреоте. Всичките бяха одънкани с Кинжалите, дето бяха ги сваллили до един. А дървените гаванки така и не са разбрали защо СВО се води по този урвенски начин. Едни ЧВК Вагнер, тредусутена хиляди души, изтрепаха 72 хиляди урки. И така е почти по целия фронт. Та общите загуби на зелевите са над 400 хиляди убити. За чуждите наемници бройката е над 20 хиляди. За чуждите генерали потърпевшите си мълчат като бити дЪта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно обратното

  02 Юни 2023 4:51ч.

  Вярвай си на измислиците. Вярвай си. Накрая ще те боли още повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обратна атлантическа резба

  02 Юни 2023 12:12ч.

  Кое е точно обратното бе, обратен? На вас, джендърните ли да вярваме, или на очите си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фарсът на Путин с т.н."СВО"

  02 Юни 2023 1:26ч.

  Почва да писва. А на руснаците сигурно три пъти повече. В Белгородска област вали дъжд от бандеровски снаряди, грАдове с касетъчни заряди, ракети. Шебекино, град с 40 000 население се евакуира панически. Град призрак. Бодряшките доклади на Коношенков не кореспондират ни най-малко с реалността , а тя е че нацистите воюват вече на руска територия ! Загиват руски граждани в руски градове и села ! Къде е централната власт ? Къде е т.н. Върховен главком ? Вместо да каже какво става и какви ответни мерки ще предприеме Русия, говори ала-бала... Има договорняк ! Но този договорняк вече почва да излиза през носа на обикновените руски граждани. Или в Кремъл да се вземат в ръце, или ако не могат - Пригожин да поема кормилото. Той беше прям - обща мобилизация ! Русия на военни релси ! Пълна мобилизация на руското общество ! И само тогава за 2-3 години Русия има шанс да спечели тази война. Иначе й се пише много лошо, а с това и на целия свят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На руска земя с "Втората Непобедима" армия воюват руски опълченци

  02 Юни 2023 2:04ч.

  Шебекино и Титово от днес: ( https://t.me/russvolcorps/575?single ), ( https://t.me/russvolcorps/575?single ), (https://t.me/russvolcorps/574?single ). Така че, това е вътревидова борба в Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Терпеть Русия, терпеть" - това е само малка СВО в Русия

  02 Юни 2023 2:34ч.

  Никакъв доверняк. Нали Путин се обърна към Украйна с циничните думи: "Терпеть, Украйна, терпеть". Каквото повикало, такова се обадило. ===> https://www.youtube.com/watch?v=Ka2kwielC5Q

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Киев загиват хора заради руски удари. Белгородска област също е обстрелвана. Какво прави Путин?

  02 Юни 2023 2:53ч.

  Опитва се да спортува, спи и се сравнява с Дядо Коледа. ===> https://meduza.io/video/2023/06/01/v-kieve-iz-za-rossiyskih-udarov-pogibayut-lyudi-belgorodskaya-oblast-tozhe-pod-obstrelom

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Основното е, че в Рашата няма паника. Операцията върви по план!

  02 Юни 2023 2:05ч.

  https://t.me/wind_sower/5768

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През февруари Върховата рада на Украйна денонсира всички договори за сътрудничество с Русия в Азовско море.

  02 Юни 2023 2:09ч.

  значи не им липсва, първи се отказаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха-ха

  02 Юни 2023 4:35ч.

  Ха-ха-ха. Украинците "страдат", но от смях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • остатък от пушечно месо

  02 Юни 2023 12:14ч.

  Викаш, на два метра под земята от дупките ги чуваш, как се смеят. Останали са им едни оголени зъби и кости...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руските власти подготвят няколко мащабни комплекса в големите градове до границата с Украйна, за да приемат телата на убитите в Украйна руски военни

  02 Юни 2023 12:51ч.

  В Курск и Ростов на Дон руснаците изграждат обекти, в които ще бъдат анализирани и съхранявани труповете на убитите на фронта военни като всяко от тях ще е на площ от над 4000 кв. м. ( https://t.me/DIUkraine/2367 ). Комплексите ще включват пунктове за провеждане на следствени действия и изследвания на труповете, хладилни агрегати с хладилни камери за 1000 души, траурна зала и др. Цената на изграждането на комплекса в Ростов на Дон е около 600 милиона рубли, а в Курск - над 800 милиона рубли. Отделно цената на хладилното оборудване се оценява на повече от 1 милиард рубли за всеки комплекс. Русия вече не е в състояние да крие мащаба на загубите сред личния си състав. Изграждането на тези комплекси на територията на Московията потвърждава факта, че режимът на Путин изпраща окупационната си армия на смъртоносен конвейер, но не може да се справи с потока от мъртви. "Всеки руски войник, който не е извършил военни престъпления, има възможност да се предаде. В противен случай го чака хладилник в една от сортировъчните бази за трупове", казват от ГРУ на МО на Украйна. Неслучайно Украйна създаде програмата "Искам да живея", по която става това предаване в руските мобилники. Руските военни, които искат да се предадат при гарантиране на живота им, хранене три пъти на ден, медицинско обслужване и редовна връзка със семействата, имат на разположение няколко телефонни номера с денонощни оператори. А дронове водачи превеждат руски дезертьори от фронта безопасно в украински плен. ( https://offnews.bg/sviat/iskam-da-zhiveia-dronove-vodachi-prevezhdat-ruski-dezertiori-bezopasn-791993.html ). Вече има над 7600 руски войници, избрали този път ( https://news.bg/int-politics/nad-7-600-ruski-voenni-izbraha-iskam-da-zhiveya.html ).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи