Русия ще вземе мерки, за да не допусне повече украински диверсии на своя територия

Русия ще вземе мерки, за да не допусне повече украински диверсии на своя територия

Русия ще предприеме мерки, за да не допусне повече украински диверсии на своя територия, заяви днес Дмитрий Песков, прессекретар на президента Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

Вчера Русия обяви, че саботьори са проникнали от Украйна в граничната Брянска област. Снощи Федералната служба за сигурност каза, че ситуацията вече е овладяна и диверсантите са били принудени да се върнат в съседната държава. Украйна от своя страна изобщо отрече да е замесена и обвини Русия, че е извършила провокация, за да оправдае войната, която започна преди малко повече от една година.

"След разследването ще бъдат направени съответните изводи", каза днес пред журналисти Песков. Той обеща руските власти да "предприемат мерки, за да не допуснат подобни събития в бъдеще".

Федерална служба за сигурност обяви, че е изтласкала в Украйна саботьори, които според нея проникнали в Брянска област и стреляли по кола, убивайки двама цивилни и ранявайки дете.

Четирима бойци от руските спецчасти междувременно пострадали, след като автомобилът им се натъкнал на мина в същия южен регион, каза депутат в Държавната дума.

Президентът Владимир Путин нарече станалото "терористична атака" и свика днес заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Украйна от своя страна обаче отрече да е замесена в инцидента. Михайло Подоляк, съветник на президента Володимир Зеленски, обвини Русия в провокация, целяща да оправдае нейната инвазия и влошаването на живота на населението.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • И какви мерки ще вземете?

    03 Март 2023 15:37ч.

    Ще чертаете пак смешни червени линии? Вместо да смелите цялата бандерофашистка паплач на прах и пепел, без оглед на щетите за останалата част от паплачта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    03 Март 2023 15:39ч.

    Вече ще ги причакват и дебнат около тоалетните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    03 Март 2023 15:52ч.

    Европа се отказа от демокрацията, от свободата на словото и свободата на мнението, въвеждайки медийна цензура, за да оправдае фашисткия украински режим и да демонизира Русия. И сега Европа се връща към Третия райх, режимите на Мусолини и генерал Франко, постепенно преминавайки от демокрация към фашистка диктатура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    03 Март 2023 16:42ч.

    ако това беше истина, над всяка статия на "проевропееца" Дачков той трябваше да публикува оня текст за 'иноагент'. А когато дебили и old_farts напишеха нещо във форума в противоречие на европейската политика, Дачков щеше да получи предупреждение и след това газетата му щеше да бъде спряна. За изказване на мнение срещу Европа или за дискретизиране на някой от управляващите, или дори за бял лист хартия всемогъщите ченгета, точно както в "брацката" Рашистка Фашагия, щяха да арестуват и осъждат. Белене, където такива като теб ни пращат, щеше да бъде пълно с такива като теб. И так далее...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Русия ще вземе мерки, за да не допусне повече украински диверсии на своя територия"

    03 Март 2023 16:28ч.

    лично Песков щял да прибере двете си отрочета от Лондон, да им даде по един Калашник и да ги изпрати да охранята нЕкой руски газопровод:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бе не знам за Песков, ама преди 2 години Лукашенко връчи Калашника и на сина си , и така обикаляше фронта срещу Белоруската цветна революция... Така че примери има, не е да няма (като сина на Пригожин в щурмовите групи)

    03 Март 2023 18:44ч.

    Могат и по-сериозни мерки да вземат, например срещу Пентагона или срещу сградата на Ми6...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    03 Март 2023 19:13ч.

    обикалял трънки-направят им по една снимка за хвърляне на прах в очите на слепите и всичко си продължава по старому. Даже и синът (по-младия) на Кадиров са го облекли за снимка във военна униформа, но не смеят да му кажат да не носи часовник за $1,4 млн (които той си е заработил ???) https://antikor.com.ua/articles/591568-u_syna_kadyrova_zametili_chasy_za_14_mln

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    03 Март 2023 20:14ч.

    тов. песков дали е отскачал скоро до вилата си на езерото Комо? Дори да е в качеството на "диверсант"---

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи