Русия ще увеличи бойната готовност на базите си в Централна Азия в отговор на американското присъствие

Русия ще увеличи бойната готовност на базите си в Централна Азия в отговор на американското присъствие

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес, че Москва е в процес на засилване на бойната готовност на военните си бази в Централна Азия в отговор на опитите на САЩ да увеличат присъствието си в региона, предаде Ройтерс, като се позова на руската новинарска агенция РИА. Москва има военни бази в Киргизстан и Таджикистан, припомня Ройтерс.

На среща в Индия с министри на отбраната по време на среща на върха на Шанхайската организация за сътрудничество  Шойгу, цитиран от РИА, каза, че САЩ и техните съюзници се опитват да разположат военна инфраструктура в региона.

"САЩ и техните съюзници под претекст, че оказват помощ в борбата срещу тероризма, се опитват да възстановят военното си присъствие в Централна Азия", каза Шойгу, цитиран от РИА.

Сред коментарите от различно естество, които той направи по време на срещата, беше и изказването му, че Вашингтон се опитва стратегически да победи Русия в Украйна и да породи заплаха за Китай, допълва РИА.

Шойгу, цитиран от РИА, добави, че действителната цел на Запада в Украйна е да победи Русия, да се превърне в заплаха за Китай и да затвърди своя монопол. "Почти всички" страни членки на НАТО са мобилизирали военните си способности срещу Русия, добави той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ами вие какво чакате?

    28 Апр 2023 14:16ч.

    Англо-саксонският свят включая българските политически измикяри разбират единствено от удар в зъбите или между краката!Тогава започват да уважават стоящия отсреща!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Годо

    28 Апр 2023 19:39ч.

    Ами каквото чакаха 10 години в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия ще увеличи бойната готовност на базите си в Централна Азия

    28 Апр 2023 14:19ч.

    Преди това трябва да поиска разрешение от император Си. Господарят не обича своеволия на своите васалил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    28 Апр 2023 14:26ч.

    Пак започнаха тъпите опорки. На форума беше приятно без теб, но за съжаление - за кратко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, козяшко момче, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!

    28 Апр 2023 15:14ч.

    Не си ти за сий форум, не си! Ти си за пик, мик, дир, капитал, медиапул etc.! Идиотите сте там - лесно ще намерите общ език! И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго! То верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ама ...! И, бацко (от 14:19), не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе и днес! Анадънму? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    28 Апр 2023 15:32ч.

    В РФ все по-често се обсъжда възможността за пренасяне на войната на територията на НАТО и САЩ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    28 Апр 2023 15:37ч.

    излагането на отсечени глави по площадите е стар обичай по тези места, който не бива да се оценява по западноевропейските стандарти…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Местен

    28 Апр 2023 22:41ч.

    Интересно ще бъде как ще действат американците при война на тяхна територия. Навремето направиха японски контрационен лагер в тях след нападението над Пол Харбър, след това в Гуантанамо заради 11-ти септември. Чисто нацистки подходи. Сигурно сега в Америка ще има нов Аушвиц за руснаци този път. А непрекъснато се бият в гърдите че не били расисти макар че хитроумните им действията сочат точно обратното.Но както казва един патил човек от народа " Умните за най-прости" - прозрение което те поставя на място пред силите на природата, чийто продукти сме ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи