Русия ще оборудва новите си ядрени подводници с хиперзвукови ракети "Циркон"

Русия ще оборудва новите си ядрени подводници с хиперзвукови ракети "Циркон"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия е в процес на оборудване на новите си ядрени подводници с хиперзвукови крилати ракети "Циркон", предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен представител на оръжейната промишленост.

"Многоцелевите ядрени подводници от клас "Ясен-М" ще бъдат редовно оборудвани с ракетни системи "Циркон". "Работата в тази насока вече в ход", заяви Алексей Рахманов, главният изпълнителен директор на руската Обединена корабостроителна корпорация, в интервю за държавната новинарска агенция РИА Новости, информира БТА.

Подводниците от клас "Ясен", известни още под руското наименование "Проект 885М", са ядрени подводници, способни да пренасят крилати ракети. Те са проектирани да заменят ядрените подводници от съветската епоха като част от програмата за модернизация на руските въоръжени сили, отбелязва Ройтерс.

Хиперзвуковите ракети "Циркон" с морско базиране имат обсег от 900 километра и достигат скорост, няколко пъти по-голяма от тази на звука, което затруднява тяхното прехващане.

По-рано тази година президентът Владимир Путин заяви, че Русия ще започне да масово производство на ракети "Циркон" като част от своите усилия да увеличи ядрените си сили.

Руската фрегата "Адмирал Горшков", която неотдавна изпробва ударните си способности в западната част на Атлантическия океан, също е оборудване с крилати ракети "Циркон", посочва Ройтерс.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Подходящи са за дератизиране на Англия

    14 Авг 2023 19:22ч.

    Времето на Лондонград изтича.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Путин заяви, че Русия ще започне да масово производство на ракети "Циркон" като част от своите усилия да увеличи ядрените си сили.

    14 Авг 2023 20:05ч.

    някой либераст може ли да каже колко перални ще са нужни за това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    14 Авг 2023 20:52ч.

    Явно са построили паркинг за подводници на дъното на северно море и поетапно ще започнат да го запълват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • госпожица Хайли Лайкли

    14 Авг 2023 21:38ч.

    Явно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама разбира се

    15 Авг 2023 3:16ч.

    от укрия руснаците изнесоха парални ,хладилници,микровълнови печки....а да попитам...а цветни телевизори...май няма данни...щото те не се знае дали имат в раша такива...и взеха,че сглобиха от тия употребявани уреди.....някакъв космически орбитален кораб,който теа дни кацна на луната....смях....не знам вече кво да мисля за тия булгари,които пишат небивалици за рашаните....ще кажа само,че преди години,в салерно,ю.италия две италианки ме питаха дали в бг имаме цветни телевизори....казах им,че НЯМАМЕ,ЖИВЕЕМ ОЩЕ ПО ДЪРВЕТАТА И В КОЛИБИ....И ТЕ МИ ПОВЯРВАХА...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На снимката е показана подводницата "Дмитрий Донской";

    15 Авг 2023 11:11ч.

    бъдете по-коректни с информацията. Поздрави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи