Русия съобщи, че изтегля още сили от границата с Украйна

Русия съобщи, че изтегля още сили от границата с Украйна

 

Русия съобщи, че изтегля танкове, разположени близо до украинската граница, като ги връща обратно в поделенията, а също и бомбардировачи от полуостров Крим, предаде Франс прес.

 

Агенцията отбелязва, че това става на фона на изразявани от Запада опасения, че Русия може да нападне Украйна.

 

"Нова военна влакова композиция, превозваща войски и техника на подразделения от танковата армия на Западния военен окръг, се завърна в постоянните ѝ бази" в района на Нижни Новгород - на повече от хиляда километра от Украйна, се посочва в комюнике на руското Министерство на отбраната. Тези сили се връщат в гарнизоните си след приключване на планирано военно учение.

 

Говорител на руските военноморски сили, цитиран от Интерфакс, съобщи, че в рамките на тези маневри десет бомбардировача Су-24, базирани в Крим, са напуснали полуострова, анексиран през 2014 г., и са се прехвърлили на други летища в Русия.

 

Според САЩ Русия е разположила над 150 хил. войници край границата с Украйна и това поражда опасения от руско нахлуване в съседната страна. Москва отрича да има такива планове и от вторник съобщава, че изтегля свои войски от региона. Тя разпространява в подкрепа на тези твърдения снимки на влакове, превозващи бойна техника, но не успява да убеди Запада, отбелязва АФП.  

 

Коментари

  • SapunRK

    18 Фев 2022 11:35ч.

    Какви ужасни агресивни действия!! Санкций!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши коментар

    18 Фев 2022 11:39ч.

    Мацето на снимката не мяза ли на германската външна министърка с каска?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    18 Фев 2022 11:56ч.

    Англосаксите обърнаха мача по изаключителен начин. Вкараха Кремъл в обяснителен режим, започнаха да обстрелват Донбас и държат пръстта на санкциите стига Путин да направи грешна стъпка. Отделно тъпчат войски и оръжие в Източна Европа. Путин гледа умно и засега е в шок . Да видим как ще се измъкне ? :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • метакса

    18 Фев 2022 12:11ч.

    Няма такъв мач игра без правила срещу руснаци. Или играеш по правилата, или залагаш на това в перспектива да загубиш всичко, което имаш, и най вече човешкия си облик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    18 Фев 2022 12:22ч.

    Безсрамието в Русия е държавна политика ! Лъжи, заплахи, омраза - това е кликата в Кремъл. Също като Северна Корея - хляб няма, но оръжия колкото щеш. Горна Волта с ракети - точно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отгА ври

    18 Фев 2022 12:26ч.

    Хляб ли нямало, я виж кой е износител номер 1 на пшеница в света от няколко години насам? Туй правоверен атлантик ако не излъже, не може да диша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ляв Нежен Демократ

    18 Фев 2022 14:00ч.

    Пак ли ва? Поне от една година тръбите, че руснаците ще нападнат украинците, ама все на камък удряте! Врачки ли ви го казват, звездите ли ви говорят не знам, ама сменете я тая плоча най-сетне! И по-скоро вие, Сатанинските Античовешки Щати ще направите инсценировка, а не руснаците!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Repin

    18 Фев 2022 13:23ч.

    Гласове оправете си текста - под коментарите имате опция "ОтгОври".. нека стане "ОтговОри"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    18 Фев 2022 15:18ч.

    Снимката от БТА какво показва, че руската армия е завладяла Харков или това са украинците, готови да завладеят Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    18 Фев 2022 15:36ч.

    Попитали руски военен: Поддържането на войска близо до Украйна струва много пари. Докога може да си го позволите? Отговор: Вечно. Те са си у дома.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи