Русия съобщи, че е унищожила американско и европейско оръжие в Източна Украйна

Русия съобщи, че е унищожила американско и европейско оръжие в Източна Украйна

Украински войник държи част от руска ракета "Ураган" след сражения край село Березивка, 21 април 2022 г. Снимка: АП, архив

Руското министерство на отбраната съобщи, че при руски ракетен удар в Донбас е унищожено голямо количество оръжие и друго военно оборудване, предаде Ройтерс.

Според военното ведомство на Москва сред унищоженото въоръжение е имало и такова, доставено на украинските войски от САЩ и европейски страни. Министерството уточни, че ударът е нанесен от въздуха с високоточни ракети в района на жп гара Удачне.

Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила руски бомбардировач Су-34 в Харковска област, предаде Укринформ, позовавайки се на съобщение в Телеграм на командването на украинските военновъздушни сили. Посочва се, че това е станало в района на град Изюм. Самолетът е летял заедно с още един Су-34, който обаче за разлика от сваления е променил курса си и не е попаднал в обсега на украинската ПВО, заявиха украинските ВВС и допълниха, че двата бомбардировача са атакували позиции на украински военни.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Отто фон Бисмарк бил казал, че...

    13 Юни 2022 17:18ч.

    ...най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи