Русия разследва употреба от Украйна на химически оръжия в Соледар и Бахмут, Киев отрича

Русия разследва употреба от Украйна на химически оръжия в Соледар и Бахмут, Киев отрича

Руският Следствен комитет обяви, че разследва възможна употреба на химически оръжия от страна на украинската армия близо до градовете Соледар и Бахмут в Източна Украйна, предаде Ройтерс. Украинските въоръжени сили казаха, че никога не са употребявали химически оръжия, и обвиниха Русия, че разпространява дезинформация, съобщава БТА.

Следственият комитет на Руската федерация спомена за дронове с химически оръжия. Той  обаче не представи доказателства в подкрепа на своите твърдения,  отбелязва Ройтерс.

"Военнослужещи от въоръжените сили на Русия са изпитали влошаване на здравословното си състояние и характерни симптоми на отравяне", заяви комитетът. Той не даде подробности, включително за какво вещество може да става въпрос.

Украинските въоръжени сили казаха, че се придържат към законите на войната. "Обвиненията от страна на врага за употребата на химически оръжия от подразделения на въоръжените сили на Украйна са фалшиви", пише в тяхно изявление. В текста се подчертава, че Украйна никога не е използвала такива оръжия "където и да било… когато и да било".

Украинските въоръжени сили на свой ред обвиниха Русия, че използва "забранени боеприпаси с фосфор и хлорпикрин" и е превърнала дезинформацията в оръжие.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    07 Фев 2023 11:38ч.

    Историята ни напомня, че досега само " демократични " държави са употребявали ядрено , химическо и фосфорно оръжие и то главно срещу цивилното население ...................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Фев 2023 13:09ч.

    И друго ни напомня историята ,че не Русия ,а прадядовците и дядовците на англосаксонските сатанисти предизвикаха две световни войни .Във името на заграбването на чужди територии и природни богатства на малките народи и държави . Та ето всъщност кой са световните военно престъпници ,като по тяхна вина във двете световни войни загубиха живота си над 100 милиона воиници ,жени ,деца и невинни хора .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара

    07 Фев 2023 11:58ч.

    Айде народе на украинското зърно, че не остана тази ефтиния...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Фев 2023 12:20ч.

    А тия зари, дето ги ръсехте над Донецк, какво бяха ? Не бяха ли фосфорни снаряди,или там се самообстрелваха от радост с пиротехника? То за украинският елит, само пълното отрицание на всичко остана, непорочно- виновни, лика прилика със спонсорите си, до прималяващо втръсване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинските въоръжени сили казаха, че се придържат към законите на войната

    07 Фев 2023 13:17ч.

    Да вземат да си уеднаквят наратива, че "украинските въоръжени сили" вече се похвалиха и снимаха на видео как вадят някакви странни канчета от хладилника и ги качват по дронове: https://twitter.com/ArthurM40330824/status/1622288821852282886

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    07 Фев 2023 13:47ч.

    англо-американските сатанисти превръщат украйна в територия на вдовиците, поголовно унищожавайки младите мъже, а по този начин и славянския генофонд. а нашите безродници - "триморецът" р. радев, момичето на ив. костов - корнелията, мистър 50 цента от батин и др. безмозъчни същества (самонарекли се "политици"), опиянени от мириса на чужда кръв, настървено изпращат оръжия в тази касапница. дано Господ или Провидението да ги накаже, като удари по семействата им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Военнослужещи от въоръжените сили на Русия са изпитали влошаване на здравословното си състояние и характерни симптоми на отравяне",

    07 Фев 2023 14:20ч.

    заяви следствения комитетът. След като е установано това явление, следствения комитетът ще открие, че тези симптоми настъпват 15 минути след хранене и после, че хранителните продукти са от военно-стратегически запаси със срок на годност до 1973 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следственият комитет на Руската федерация спомена за дронове с химически оръжия.

    07 Фев 2023 15:05ч.

    Има по-страшни неща. САЩ имат ДРОНОВЕ С БОЙНИ КОМАРИ ! Това е съобщено на най-високо ниво – в Съвета по безопасност в ООН от руския представител Небензя на 28.10.2022 https://www.mk.ru/politics/2022/10/28/nebenzya-rasskazal-v-oon-ob-amerikanskikh-bespilotnikakh-s-zarazhennymi-komarami.html Цитат : " В своем выступлении на заседании Совбеза Небензя рассказал, что у США имеется запатентованный дрон, переносящий комаров, которые заражены опасным вирусом. Как заметил постпред РФ при ООН, подобного рода беспилотник транспортирует в нужный район контейнер с большим количеством переносящих инфекцию комаров и высвобождает их. Дипломат добавил, что при укусе эти комары инфицируют атакуемых людей возбудителями опасных недугов. “ и естествено РФ разследва за употреба на бойните комари в Украйна. Цитат " США не смогут уйти от ответа, если будет доказано, что американцы нарушают конвенцию по биологическому оружию, используя беспилотники с зараженными комарами. " Това " запатентованный " е просто трогателно. Запантован ! Къде? В кое патетно бюро? Защо? Може би ако някоя зловеща сила иска да произведе дронове с бойни комари трябва да плати патентен данък? Шизофрения на руските пропагандони от най-високо ниво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи