Русия призова СЗО да разследва финансирани от САЩ лаборатории в Нигерия заради маймунската шарка

Русия призова СЗО да разследва финансирани от САЩ лаборатории в Нигерия заради маймунската шарка

Най-малко четири контролирани от САЩ биолаборатории работят в Нигерия, откъдето произхожда маймунската шарка. Това заяви в петък началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита  на въоръжените сили на Русия Игор Кирилов, съобщава ТАСС.

Той припомни, че според доклад на Световната здравна организация западноафриканският щам на маймунска шарка е пренесен от Нигерия, където Съединените щати са разположили своята биологична инфраструктура.

„Според наличната информация в Нигерия има най-малко четири биологични лаборатории, контролирани от Вашингтон“, каза Кирилов.

Според него в тази връзка трябва да се припомни едно странно съвпадение, което се нуждае от допълнителна проверка от специалисти.

„И така, според европейски и американски медии, в материалите на Мюнхенската конференция по сигурността 2021 г., тоест на фона на пандемията COVID-19, е разработен сценарий за противодействие на огнище, причинено от нов щам на маймунската шарка вирус”, каза началникът на войските.

Според Кирилов Русия призовава ръководството на СЗО да разследва дейността на финансираните от САЩ нигерийски лаборатории в Абуджа, Зария и Лагос.

„На фона на множество случаи на нарушаване на изискванията за биосигурност от САЩ и факти за небрежно съхранение на патогенни биоматериали, ние призоваваме ръководството на Световната здравна организация да проведе разследване на дейността на финансираните от САЩ нигерийски лаборатории в Абуджа, Зария, Лагос и информира световната общност за резултатите“, каза той.

 

 

Коментари

 • В Думата има внесен законопроект за излизане от редица световни организации на тоталитарните глобалисти сред които е и СЗО

  27 Май 2022 22:05ч.

  Въпрос на време

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  27 Май 2022 22:26ч.

  СЗО е заето да джендърясва дечинята сеги...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия продължават с глупостите

  27 Май 2022 22:39ч.

  Лабораторна шарка по славяните пренасяна от прелетни маймуни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  27 Май 2022 22:57ч.

  Не е лесно...! :) „И така, според европейски и американски медии, в материалите на Мюнхенската конференция по сигурността 2021 г., тоест на фона на пандемията COVID-19, е разработен сценарий за противодействие на огнище, причинено от нов щам на маймунската шарка вирус” Той и ковида дойде по славяните от маймуни като някои от пишещите майни тук. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Незабавно !

  27 Май 2022 23:06ч.

  Напускане на сатанистката СЗО ! Ръководена от военопрестъпника Гебресус, спонсорирана от Бил Гейтс, финансирана от Рокфелерови...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бойко

  31 Май 2022 12:35ч.

  Дий троле! Дий!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  27 Май 2022 23:29ч.

  преди 50 години спинът тръгна от зелените маимуни на конго и сега от нигерия там в джунглата сигурно има ам лаборатория която бълва вируси и болести и които оцелее

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  27 Май 2022 23:49ч.

  От същия източник- 98% от заразените са мъже хомосексуалисти. Мерките, за които пише, се състоят в осигуряването на 12млн. ваксини за американската армия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  28 Май 2022 3:42ч.

  Медицинското обяснение е че става въпрос за остра особена форма на херпес зостер, поради отслабен имунитет, и не бива да се подценява, защото е синтетично придобит след синтетично отслабване на имунната система, заради експерименталните инжекции! Покс вирусите са ДНК и изключително си приличат...поредната медицинска димна завеса с много потенциални възможности, за вреда на човечеството!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ново движение на необвързаните страни

  28 Май 2022 7:25ч.

  Съществуващите международни организации са дълбоко компрометирани и признак на отговорна национална политика е умерен курс на самотстраняване от тях, включително СЗО. По примера на GB - излизане от ЕС също. От гледна точка на енергоресурси, излизането от ЕС има и елемент на икономическа изгода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • GB са много различна бира

  28 Май 2022 9:30ч.

  от обикновената... Според Боян Чуков в това видео https://www.youtube.com/watch?v=kpH-RX0RVvo хамерика се оттегля от ЕС поради личните си вътрешни проблеми и интересите си другаде, и като преки "началници" тук се настаняват ... наглосаксите, и вече сключват отделни сдружения с евр. държави по интереси....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  28 Май 2022 7:28ч.

  Омръзна му на бай Руснак само той да е лошият.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  28 Май 2022 7:41ч.

  Забравихте ли,че отскоро и ние си имаме американска биолаборатория,изградена в името на най-благородните намерения.Чакайте,драги софиянци,плодовете от труда й.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  28 Май 2022 9:17ч.

  Противно на това, което си мислят повечето хора, СЗО е частна неправителствена организация. Финансирането й се извършва основно от две фондации - фондацията Гейтс и фондацията Рокфелер. Съмнявам се, че ще направи каквото и да било разследване, поискано от Русия, колкото и данни за престъпна дейност да има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аерозолно разпространение

  28 Май 2022 9:24ч.

  Най-лошото за последната здравна драма е, че се разпространява аерозолно. т.е. могат да ни ръсят с дронове... Само това е обяснението, че изведнаж се появиха болни на съвсем различни места по целия свят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  28 Май 2022 10:02ч.

  Много станахме паразитите на тая земя и загрижените и стопани я обезпаразитяват.Със всички средства - пръскане,капани,бой и ... сладки приказки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи