Русия привика посланика ни в Москва: Духовниците бяха изгонени по кощунствен и оскърбителен начин. За инициаторите ще има неприятни последици

Русия привика посланика ни в Москва: Духовниците бяха изгонени по кощунствен и оскърбителен начин. За инициаторите ще има неприятни последици

Българският посланик в Русия Атанас Кръстин

Министерството на външните работи на Русия изрази остър протест пред българския посланик Атанас Кръстин във връзка с експулсирането на свещеници на Руската православна църква от София, съобщи Министерството на външните работи на своя уебсайт.

"На двадесет и пети септември в руското външно министерство беше извикан българският посланик Атанас Кръстин, на когото беше изразен остър протест във връзка с изгонването от България под измислен предлог, по кощунствен и оскърбителен начин, на предстоятеля и двама свещенослужители на Подворието на Руската православна църква в София", се казва в публикацията.

Министерството нарече действията на българските власти поредната провокация, "напълно вписваща се в сегашните евроатлантически нагласи за борба с руското влияние", и обеща неизбежни неприятни последствия за инициаторите.

"В същото време сме твърдо убедени, че плановете, насочени към подкопаване на вековните духовни връзки и традиции на дружба между народите на Русия и България, нямат перспектива и са обречени на провал", допълват от там 

Източник: РИА Новости

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

 

 

Коментари

  • Стефан

    25 Sep 2023 20:33ч.

    Слабостта на Русия е оскърбителна, драги. Ако си бяхте свършили работата, наместо да чертаете кафеви линии, никой нямаше да посмее да пипне поповете. Кой луд сега ще протестира? Видя се как се гаврят с представители на Третия Рим. Какво ще се случи според вас с някой обикновен българин, който застане с тяло да спре разкалниците да разбият храма?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    25 Sep 2023 20:38ч.

    Нещо си в голяма грешка и 500 000 мъртви укрофашисти могат да ти го докажат, по натам още и други освен тях...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    25 Sep 2023 20:39ч.

    За съжаление има логика в споделеното. Но начело е " договорняк".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    25 Sep 2023 20:40ч.

    Единствения договорняк е за сега да не настъпва световен рязко колапс Армагедон, а постепенно да бъдат избивани сатанистите и предателите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Македонските тайни

    25 Sep 2023 22:39ч.

    Служби и дебелият шишко пеевски са във основата на този скандал . И едните и другият ДПС дебелак искат да унищожат Българската духовност .Само че македонските фашисти и ДПС фашиста Певски няма да успеят да унищожат дружбата между Русия и България ,наред и духовната . Всичката тази Русофобия ще се стовари като бумеранг върху главите на враговете ни . Включително и на твоята пиклива тиква .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    25 Sep 2023 20:46ч.

    Взимаме си бележка, тьотя Митрофанова ще е изпратим културно, ще й позволим да си напазарува от мола на околовръстното на път за Калотина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • името ви е фашаги

    25 Sep 2023 20:55ч.

    Сал туй безкултурие и гаменщина ви остават, на друго не сте способни по подразбиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    25 Sep 2023 21:07ч.

    А тебе искаш ли да те изпратим обратно в Анадола при манафите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    25 Sep 2023 21:19ч.

    Кьосев, хапчетата, защото съвсем си излязъл от релси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санитар Косев, …

    26 Sep 2023 2:14ч.

    Как е на бойното поле? Останаха ли живи бандеровци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На бойното поле след бандеровците идват бандеровските кучета да довършат работата

    26 Sep 2023 3:52ч.

    Вижте: https://t.me/chernobaw/8621

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Договорнякът е факт !

    25 Sep 2023 20:55ч.

    И не е само че Кремъл не употребява ТЯО /а според руската отбранителна доктрина може ! Обстрелват се руски градове, гинат руски граждани!/ . Проблемът е че и в конвенционалните бойни действия Кремъл шикалкави и се "боксира с една ръка" . Отстъпи сума ти завзети с кръв територии - БЕЗ БОЙ ! Сдаде Херсон, Изюм , Купянск ... Сега нещата се влошават край Бахмут ! По всички линии укрите бясно атакуват, и кел файда че давали големи загуби !? Мобилизационния потенциал на 404 все още е милион и половина мъже ! Ало ? Зеленият Наркоман тази есен започва ТОАЛНА мобилизация ! Вече има готов нов корпус за Запорожие с 4 мотопехотни бригади и една танкова бригада ! Това са 40 000 щика ! И ще идват още , и още ... Какво прави Путин ? Брани се в глуха защита, спряха дори да чертаят "червени линии" че станаха смешни ! Дронове удрят всички градове в Западна и Южна Русия ! Удариха стратегически аеродроми, удариха Москва, поразиха щабът на ЧФ в Севастопол ! Укрите твърдят че е убит главнокомандващия адмирал !!! /Руската страна мълчи по въпроса и НЕ опровергава/ . Срам след срам за руската армия ! И в същото време Величайшият ВВП държи 300 000 военни в западните граници, които тренират, тренират, тренират... Като някоя футболна резерва която цялото второ полувреме разгрява по тъча ! Но дали мачът няма дъ свърши преди резервите да влезат в игра ? ВСУ се готво да наводни руските защитни линии с вълни от нова пехота, и колкото и да е неопитна, смотана, и да я избиват от руските позиции, в един момент просто ще прелеят отвъд "линията Суровикин" и ще дойде провалът ! Руските военни могат още сега да ударят , но не с уста а здраво да ударят ! И те го казват , и аз неотдавна разговарях с московчанка, чиято най-добра приятелка /една яка "русская баба"/ е генералша. И мъжът й е в Украйна и твърди че им трябва само ЗАПОВЕД ОТГОРЕ ! И укрите ще бъдат пометени. Но заповед не идва и не идва ... Това е ! Договорняк !!! Абрамовичи, освободени азовци, зърнени сделки, ха напред, ха назад , "трудни решения" ... но В АТАКА ! - не идва заповед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да не стане на триците скъпи, на брашното евтини с тия съвети...

    25 Sep 2023 21:00ч.

    Всичкото туй, което го съветваш да направи, би било напразно, докато самите натовци не стъпят официално на бойното поле. Защото в противен случай ще си покажеш козовете пред противник, който само гледа и не воюва. Засега тази тактика, която е избрана, е най-правилна, така се приспива противникът, който не е само в Киев, а явно се има предвид, че патакламата няма да свърши само с разбиването на укровермахта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CPS

    25 Sep 2023 21:24ч.

    Няма за какво да се пенявиш. Що ли ми се струва, че крайната цел на Путин е разрушаването на цялата Русия и превръщането и в множество малки държавици?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    25 Sep 2023 22:07ч.

    отворковци, няма да влизам в подробности, но ако ти си решил да вземеш една територи, не е ли по-добре да изтребиш паразитите в нея, вместо да я разрушаваш? Още ли не сте схванали, че Русия НЯМА ѝда разруши покрайнината, щото после ще трябва да я възстановява? След Мариупол и Бахмут руснаците разбраха, че няма смисъл от такива военни действия, които да водят до тотално разрушение на градовете. На покрайнинците им е нвсе тая, те са напълно наясно, че покрайнината си отива, но има една покрайнивска поговорка - не съем, но понадкусаю...:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайната цел

    25 Sep 2023 22:53ч.

    На Путин е да унищожи джендър съюза икономически и англосаксонският свят .И целта е почти постигната .Глобалният юг е във подем и го доказва фактът че догодина ще има игри на БРИКС паралелно със олимпииските във Франция ,ако не се лъжа . А турция иран и Русия ,разказаха играта на САЩ Франция и ЕС във Кавказ ,като подкрепиха азърбайджан срещу армения и предателят пашинян . Така че газ за ЕС и България от азърбайджан няма да има ,ще има един голям Руско Турско Ирански кур . И понеже САЩ ,Франция и Ес искат да стопират китайският път на коприната ,сега Асад е във Китай и новият път на коприната ще минава през Сирия . Е сега ясно лити е кой ще е победителят от тази политическа галимация . Много скоро вие фашагите ще питате къде серат гладните ,както му казват старите Българи . И там ще вие мяастото на Българските фашаги ,щото пак се захащате със губищите европекиски фашисти и нацисти .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекувай се, бе

    26 Sep 2023 0:16ч.

    Путин погреба Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сукинсконско кривосъдие

    25 Sep 2023 21:06ч.

    Русия е обявила за издирване председателя на Международния наказателен съд (МНС) Пьотър Хофмански, сочи базата данни за издирвани лица на руското министерство на вътрешните работи, предаде ТАСС. "Хофмански Пьотър Йозеф, поляк. Издирван по член от Наказателния кодекс на Руската федерация", се посочва в базата данни, без да се уточнява по какъв член точно се издирва. В списъка с издирвани от Русия лица са включени и първият заместник-председател на МНС Луз дел Кармен Ибанес Каранса, както и съдията Бертрам Шмит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    25 Sep 2023 21:07ч.

    американското посолство в скопие и софия са сценаристите дошло време от скопие да ни казват кои е шпионин и кои не ами защо не защитиха пребитите българи счупените паметници и клубове стига с това лицемерие че ми писна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    25 Sep 2023 21:25ч.

    Снимката издава, че посланик Кръстин е бил не само привикан, но и изтезаван. Обърнете внимание на кървавата рана в основата на носа му. Нищо чудно и да са го изнасилили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    25 Sep 2023 23:34ч.

    Добре ли си бе човек? Колко е вероятно снимката да е след изтезанията? Ако постъпваха така с дипломати, вероятно щяхме да гледаме отрязаната му глава... Точно, както постъпват онези от ИДИЛ. Тези хора имат далеч по здрави нерви от твоите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава, моля пропуснете това

    26 Sep 2023 0:35ч.

    от моя приятел Карачибук. С него се познаваме отдавна. Някога той беше Нострадамус, аз William of Окам. Брилянтен Ум, но понякога получаваше Звън в ушите, както и сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    26 Sep 2023 0:28ч.

    Митрофанова накрая за свободни полети от балкони ли намеква?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    26 Sep 2023 1:57ч.

    ШОК: Скандалният американски шпионин ристю ифаноф не иска да се откаже от американското си гражданство?! Все още е гражданин на две държави...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СмЕХх

    26 Sep 2023 2:08ч.

    Руската църква и Православието са един от стълбовете,опората на Руските Хора. Църквата е Опасна за ЕвроАтлантическата Пасмина там не могат да се съпротивляват и направо я затварят.Бог Гледа Габриелова,Нюландова,ДенКоФф И ПростоКиро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юдомасон

    26 Sep 2023 2:23ч.

    И като гледа какво вижда, третия храм в Йерусалим който ще сложи край Неговото царство небесно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    26 Sep 2023 3:06ч.

    Руското "православие" е "православен" джихадизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рашата да си наляга парцалите в кошарата, че започна ли Ердоган да отцепва руски републики, армията на Путин няма да може да направи нищо

    26 Sep 2023 3:14ч.

    Турските разузнавателни служби от дълго време работят с мюсюлманите в Русия. Путьо го знае, но не смее да направи нищо. Ердоган може да даде началото на мигрантски бунт в Русия, след като Украйна освободи временно окупирания Крим, смята руският опозиционер Вячеслав Малцев. Той каза, че путьо няма толкова армия в цялата страна, колкото мигранти има сега в Москва. "Има една много сериозна величина – Ердоган и идеята му за Великия Туран, който включва всички тюркски народи, включително Казахстан, Киргизстан... По отношение на руската територия това засяга Башкирия, Татария, Якутия и други тюркски републики. Трябва да разберете, че общият брой на тюркските народи е повече от 200 милиона души. Това е огромен народ. Когато Украйна върне териториите си... след като Рашата загуби Крим, мисля, че Ердоган ще даде команда за въстание на мигрантите в Русия, които вече са десетки милиони. Има невъобразим брой от тях. Путин няма толкова армия, колкото само в Москва мигранти. Такива въстания в Москва, Петербург и други градове естествено биха довели до отцепването и на Татарстан, и на Башкирия... Ако някой си мисли, че Путин държи лостовете за управление в ръцете си, той се лъже“" обясни Вячеслав Малцев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фантасмагории посмали малко

    26 Sep 2023 3:28ч.

    Такива омразници има във всяка държава. Казват им подлоги. Такива които се продават на чужди интереси и стават роби-милионери, няма откачане от веригата на корупцията, брато. п.с. Путин спаси Ердоган от пуча. Толкова за глупостите нещастни дето си постнал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    26 Sep 2023 12:08ч.

    Браво на русофобите, толкова мразят Русия, че мислят за нея повече отколкото най-върлите русофили. Доста извратено, но какво разбирам аз от прайдове и безбройните полове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само Турция, но и Китай се готви за краха на Русия и публикува карта с китайските имена на руски градове

    26 Sep 2023 13:54ч.

    Така Владивосток оттук нататък трябва да се нарича Хайшенвай, Хабаровск - Боли, остров Сахалин - Куедао, а Становият хребет - Външен хребет Синган. https://daniivanov.blogspot.com/2023/02/blog-post_349.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    26 Sep 2023 12:06ч.

    Тивериополският епископ Тихон - ГОВОРИТЕЛ НА патриарха . Роден в Щутгарт, Германия. Кръстен е в Руската православна църква там. Майка му е германка, а баща му – българин, оперен певец. През 1946 г. се завръща с родителите си в България. През 1965 г. завършва Духовната семинария, а през 1971 г. и Духовната академия (сега Богословски факултет на СУ). През 1977 г., по силата на Белградската спогодба, заминава за Федерална република Германия, където живее майка му. Там от 1978 до 1981 г. учи и завършва медицинско училище, като получава диплома за фелдшер и като такъв работи 27 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, паметника на съветската армия не събориха, но успяха да затворят Руската църква в София .

    26 Sep 2023 12:16ч.

    Браво, паметникът на сънетската армия не събориха, но успяха да затворят Руската църква в София . 26 Sep 2023 9:09ч. Македонските партньорски служби постигнаха крупен успех. Трябва да бъдат поздравени ! Българските национални кретени със своята първична естествена тъпота и простотия се хванаха на въдицата. Този път ударът е в сърцето . Показва, че България отдавна е загубила своята държавност. Успешно се самоликвидира завинаги. А фигурантът триморец безмълвно изпаднал в тъпота гледа гузно,подло,лицемерно и няма информация за трагедията българска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кой затвори Руската църква?!

    26 Sep 2023 13:59ч.

    Ключът е в "жириновската" либералка Митрофанова, която като политическо лице на Русия решава какво да прави с българския храм в Руската църква. Това е държавната политика на режима на Путлер - подчиняването на Църквата на политиката и геополитическите терористични цели на кремльовската мафия. България и българската Църква не са на подчинение на Руската ПЕДЕрация и се чудя защо още търпим тази наглост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е пришпорване на процеса по издаване на томос от Вселенската патриаршия на Македонската ПЦ, без който тя продължава да е част от Сръбската ПЦ

    26 Sep 2023 12:35ч.

    Руските свещеници не са нито шпиони, нито по някакъв начин могат да така силно да влияят за ОТДЕЛЯНЕТО на Македонската ПЦ от Сръбската! ....... Но е търсен повод да се форсира издаване на томос от Вселенския Вартоломей. "Ние този път излязохме сухи" каза тази сутрин по НОВА тв отец Никанор. ето още ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е разкол в МПЦ-ОА и натиск върху нея да се откаже от Томос за автокефалия

    26 Sep 2023 14:27ч.

    Миналата година, въпреки хода на СПЦ да издаде „томос“, патриарх Вартоломей все пак приветства акта на помирение между МПЦ-ОА и СПЦ, а оттам и съгласието на СПЦ за автокефалия на Македония, очаквайки, че нещата ще продължат към приключване на преговорите за получаване на окончателния, каноничен Томос за автокефалия. Но междувременно някои отношения и връзки вероятно са се променили и от днешна гледна точка става все по-ясно, че МПЦ-ОА е подложена на силен натиск от Московската църква да се откаже от Томоса на Вселенската патриаршия и да се пренареди в кръга на православните църкви, които се намират под влиянието на Руската църква, каквито в момента са Българската и Сръбската църкви. Васиан Звеев именно това е вършил и в Беларус във времето, когато се решава автономията на Беларуската Православна църква. Този Васиан Змеев през 2015 г. е свален от длъжност, като ректор на руската семинария след сексуален скандал и изпратен в Беларус да следи беларуския предстоятел на Беларуската църква митрополит Павел като обявен за неблагонадежден за РПЦ, защото плердирал за автономия на Беларуската Православна Църква. След Беларус през 2018 г. същият Васиан е изпратен в България, когато пРезидентът Румен Радев се опита да се противопостави на агент Гундяев, че за българското Освобождение не дължим признателност само на руснаците, ами и на украинци, финландци, руски немци, поляци, литовци, латвийци, естонци, грузинци, арменци, ингушети, осетинци, туркестанци и т.н. И каква друга да е задачата му от КГБ/ФСБ освен същата - да отклонява от получаването на автономия поредната православна църква, а именно МПЦ и да държи в кошарата на рашистката РПЦ папството на БПЦ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отец Никанор: България е член на НАТО и затова така...

    26 Sep 2023 12:50ч.

    Разясненията на Никанор: "България и Северна Македония са съюзници в НАТО. Много ясно, че няма как един човек, който е на наша територия, но извършва нещо, с което подкопава суверенитета и сигурността на съседна държава-членка на НАТО, да остане тук. Много е просто”, смята йеромонах Никанор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отец Никанор: Ние този път излязохме сухи ... ?!

    26 Sep 2023 12:51ч.

    „В съседна Северна Македония бяха покани да напуснат за това, защото Руската църква провеждаше там една много странна политика да предотврати получаването на каноничен и законен от църковна гледна точка томос за автокефалия на тяхната поместна православна църква, оставяйки само с томоса, който им издаде сръбската патриаршия”, обясни Никанор. „В момента църквата в Северна Македония продължава канонически да бъде част от сръбската православна църква и няма да престане да бъде такава до издаването на томос от Вселенската патриаршия”, каза Никанор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето тук видео

    26 Sep 2023 12:52ч.

    Кои са изгонените руски свещеници .......... https://nova.bg/news/view/2023/09/26/427014/%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%86%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи