Русия прекрати зърнената сделка

Русия прекрати зърнената сделка

Президентският говорител Песков заяви, че Москва ще се върне незабавно към изпълнението на споразуменията за Черно море, веднага щом руската част от сделката за зърно бъде изпълнена.

Черноморските споразумения фактически престанаха да действат днес, руската част от сделката за зърното, отнасяща се до Русия, не е изпълнена. Това заяви в понеделник пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

"Всъщност договореностите за Черно море престанаха да бъдат в сила днес. Както каза по-рано президентът на Руската федерация, срокът на 17 юли изтича. За съжаление, частта, отнасяща се до Русия в това черноморско споразумение, досега не е изпълнена. Затова то се прекратява", заяви Песков.

"Сделката за зърното е прекратена", подчерта говорителят на Кремъл. - Веднага щом руската част бъде изпълнена, руската страна ще се върне незабавно към изпълнението на тази сделка."

Москва официално уведоми Анкара, Киев, както и секретариата на ООН, че възразява срещу удължаването на сделката за зърно, заяви и Мария Захарова, говорител на Външното министерство на Русия.

Близо 33 милиона метрични тона царевица, пшеница и други зърнени култури са били изнесени от Украйна по силата на споразумението.

Ключово руско искане беше Руската земеделска банка ("Росселхозбанк") да бъде свързана отново към системата за международни плащания SWIFT. Участието ѝ беше преустановено миналия юни заради руската инвазия.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш направи последен опит във вторник, за да убеди руския президент Владимир Путин да удължи черноморската зърнена сделка за няколко месеца в замяна на това ЕС да свърже дъщерно дружество на "Росселхозбанк" към SWIFT за транзакции със зърно и торове, заявиха запознати източници.

Правителствен говорител в Берлин заяви, че Германия продължава да призовава Русия да направи възможно удължаването на черноморската сделка.

Турският президент Ердоган коментира решението на Москва по следния начин: Разчитам на преговори с Путин по зърнената сделка веднага след завръщането ми от Персийския залив.

"Моят външен министър (Хакан Фидан) ще разговаря с неговия колега (Сергей Лавров). Аз самият, веднага след като се върна от обиколката, ще разговарям с уважаемия г-н Путин. Когато се срещнем лично през август, ще обсъдим и тази тема, ще обсъдим как ще действаме, за да премахнем пречките пред износа на руско зърно“, каза Ердоган на брифинг на летището в Истанбул преди да отлети на обиколката в страните от Персийския залив.

Коментари

  • Инвеститор от Велинград

    17 Юли 2023 15:50ч.

    Следете цените на зърното днес по междунадордните борси. И после чете заглавия тип "пожелателно мислене" как това не е толкова важно :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • undomma

    17 Юли 2023 17:25ч.

    https://tehtepla.ru/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моля напишете статия каква е тази сделка

    17 Юли 2023 15:52ч.

    И какво печелят страните

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сделката се отнася само за транспорт по Черно море

    17 Юли 2023 19:22ч.

    Украйна да ползва кораби за износ на пшеница за Африка, също така и Русия да изнася пшеница и торове с кораби по Черно море. За да може Русия да продава е нужно да ползва международна банкова система при продажбата. Украйна нямаше проблем да изнася, но руски торове бяха блокирани в Холандия и руски банки не могат да получават пари от покупатели. Руски кораби не могат да транспортират руска пшеница. Накратко: Русия НИЩО не печели от сделката. И друго. 25% територията на Украйна произвеждаща пшеница сега е в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква Африка

    17 Юли 2023 20:24ч.

    Основно се изнася за Европа, те си го складират и полсе го препродават на петорни цени на въпросната Африка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    17 Юли 2023 15:54ч.

    КОЯ част от КОЯ сделка до момента е ИЗПЪЛНЕНА в пълен обем и според очакванията на Москва??????? - НЯМА ДА ИМА разширяване на НАТО - ахааа..... Ще има споразумения от Минск - ахааааа....Вие - кремълските велможи - или сте супер абдали(което е с вероятност 0.00001%) или сте тотално в играта - договорки на гърба на НОРМАЛНИТЕ хора.... накрая ще се повтори 1917.. но БЕЗ ЛЕНИН и неговите спонсори...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно...

    17 Юли 2023 16:42ч.

    логичен извод....!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешиш, Трумане!

    17 Юли 2023 16:47ч.

    Без спонсорите на Ленин нищо не се случва! Не, не става дума за Германия, а за големите спонсори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормалните хора

    17 Юли 2023 16:50ч.

    Не са съгласни да ги тормозят Брюксел ските профани, а обикновените проАтлантически профани сънуват, че са нормални хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ленин е изненадал спонсорите си

    17 Юли 2023 20:36ч.

    не това е била крайната им цел. Да, посеганаха на Православието, да, избиха невинен народ, но Русия не се разпадна, а се обедини. Днес, след повече от 100 години сспонсорите са същите, крайната цел е същата, и със сигурност Русия ще излезе в пъти по-силна и обединена! И дай Боже и ние да сме с тях, с Китай, със страните на БРИКС, със страните на доброто!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Юли 2023 15:56ч.

    Сега да видим имате ли сили за МОРСКА БЛОКАДА!? Пдоводниците проект 636 "Варшавянка" без проблем ще потапят търговските кораби а бреговите комплекси "Бал" могат да сложат на мушката си всеки чужд военен кораб, които изяви желание да "конвоира" зърновозите ако хохлите имат смелостта да плават въпреки забраната.Надводните кораби ще осигуряват ПВО защита и ще нанасят удари с крилати ракети по портовата инфраструктура на Одеса, Николаев и Черноморск( Иличовск). Въобще започва ШОО 2.0. Вадете студените бири а ако сте на плажа гледайте в никакъв случай да не ви цакат с топла... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    17 Юли 2023 15:59ч.

    Сега Ердоган ще им тегли още няколко къча на ватенките. Най-ефективният - спиране на всеки износ за Русия. Има и други - турски военни кораби охраняват зърновозите. Ще е красива гледка. Впрочем, турците са предали на съюзниците комплекса С400, който закупиха преди 4 5 години. Това е нов шамар за Путин. Изобщо напоследък Ердоган е много ефективен с шамарите. И браво !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Одеса е руски град

    17 Юли 2023 16:05ч.

    Много мини има в акваторията на одеския залив и северното Черноморие, натъкването на мина е гадна работа. Съветваме турските кораби да си седят дома, за да не се превръща Черно море в гробница на натовски кораби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    17 Юли 2023 16:06ч.

    С тая ниска лира в момента Ердоган няма кой знае какви ходове, щото Русия е страната с най-големия внос в Турция ... пък и той зърно ще си осигури пак от Русия, другите да му мислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    17 Юли 2023 16:08ч.

    Преди 45 години С - 400 не е бил и на чертежи. А за игрите на Путин и Ердоган не ти стига веществото между ушите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    17 Юли 2023 16:08ч.

    Сигурно си слабоумен, за да не знаеш, че Черно море се контролира от Русия. Имаме във Варна военно- морски патрулиращи , попитай ги и те ще ти обяснят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Юли 2023 16:12ч.

    "спиране на всеки износ за Русия" - спира памидорите. После забранява и вноса на русо-туристо, облико морале. И край на ватенките. И край на €20 млрд. приток в Турция. Преди 5 години, когато убиха руския посланик, Жужо спря памидорите, намали полетите и Ердоган цъфна в Сочи: "Аман, заман, аркадаш, голям зарар! Ако искате застреляйте нашия посланик в Масква!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Би ви шута Ердоган

    17 Юли 2023 16:26ч.

    И сега се чудите откъде ви дойде. Сал един Ким и един аятолах ви остана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха Ердоган

    17 Юли 2023 16:29ч.

    Фалира Турция и за да намери свежи пари - долари, не рубли се обърна към Големия бял баща целуна му ръка и Байдън му прости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предизвикан земетръс

    17 Юли 2023 16:58ч.

    Ердоган му тегли една майна на дементния голям бял баща, ака глобален финансов диктатор. Всякак му попържа - и наум, и наяве. Само вие, козяците, му миете краката и пиете водата безрезервно. Жалки лакеи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В 13:26

    17 Юли 2023 17:02ч.

    слънчасах до плевнята на село. Изпуснах се и замириса, свините се разбягаха, сал Sin ми помогна и избърса със слама, беше наплашен - магаренце го е подгонило га е яздил колелото си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големият Бял Баща

    17 Юли 2023 17:45ч.

    Зърнах Ердо, ама ръката не ми е доближавал. Мина отзад и нещо правеше с памперса ми, ако там е целувал - не съм усетил нищо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе, ей

    17 Юли 2023 18:52ч.

    Ти си някакъв малoyмен, нали? Нали ИМЕННО спирането на износа за Русия, тоест отказът на Русия да купува турски стоки (след като турски самолет с нападение от засада над Сирия) срина икономиката на Турция? Наложи се Ердоган да се унижава, да пълзи пред Путин и да му се моли за милост... искаш да кажеш, че сега, когато турската икономика едва-едва тръгва да се възсатновява и то с руска помощ, Ердоган САМ ще си пререже гърлото за втори път? По 100 пъти на ден се уверявам, че няма на света по дeбилни двуноги от русофобите !!! Кокoшките на баба ти на село имат повече мозък от тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде го пише

    17 Юли 2023 19:08ч.

    В юпоглед инфо, четивото за руските балъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ Къде го пише 17 Юли 2023 16:08ч.

    17 Юли 2023 20:38ч.

    Чети турската преса!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Юли 2023 21:31ч.

    Нали разбираш, че турски конвой на украински кораби е покана за начало на ТСВ? Впрочем едва ли разбираш, знае ти капацитета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до вчера псувахте и кълняхте Ердоган

    18 Юли 2023 0:33ч.

    Днес лишчето нарежда да му се надупите и да ви го отпере отзаде , без вазелин. Такива идиоти можете да бъдете само идиотите - козяшки тролове. Пълно самоунижение, едно куче има повече самоуважение от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фатмак

    18 Юли 2023 0:39ч.

    Ти освен ядрена гъба имаш ли нещо друго между ушите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Юли 2023 16:13ч.

    За турците ще има морков и тояга.Морковът ще бъде отделна "зърнена сделка" само между Русия и Турция за износ САМО на руско зърно. Тоягата ще бъде бреговия комплекс Бастион, който може да стреля и с Циркони.До 1500 км всеки кораб е в опасност.... Лидерът събира Совбеза днес в 19:00 за да се вземе решение за военния отговор на атентата... :) Този път има голяма вероятност за удари по Радата и сградата на президенството в Киев.Но основно ще се наблегна на доунищожаване всичката оцеляла енергийна инфраструктура плюс мостове и жп гари.Все още не вярвам Кремъл да се реши да удари пречиствателни станции или големите трансформатори към АЕЦ-ове....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дронове по Кремъл?

    17 Юли 2023 16:53ч.

    Путя е страхлив. Мил му е животецът. Затова втора година не смее да удари правителствени сгради в Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ А дронове по Кремъл? 17 Юли 2023 13:53ч.

    17 Юли 2023 20:31ч.

    Погледни поне на картата Москва и се ориентирай кое къде. То ако с дронове се събаряше държава, да почерпим опит и да си спасяваме държавата от проамериканските малоумници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ отделна "зърнена сделка" само между Русия и Турция”

    17 Юли 2023 21:55ч.

    Русия и в момента изнася пшеница. Сделката е за украинската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галин

    17 Юли 2023 23:20ч.

    Точно защото Путин е смел си позволява да изчака да дойде момента за нападение ,шмульо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    17 Юли 2023 16:30ч.

    Медведев: Млатене на терористите и техните сподвижници, по техните домове и домовете на родствениците, илюзията за изправянето им пред съд премина! Задачата е трудна ,но напълно изпълнима. С терористите не се работи с увещаване и заплахи, а с преки действия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако е вярно и остане в сила…. ,

    17 Юли 2023 16:33ч.

    най-после нещо смислено от Путин и тоя нарцис Песков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам познат едно към едно прилича на Песков

    17 Юли 2023 20:34ч.

    Българин е, но корените му някъде четвърто поколение са от Белорусия. И винаги ме е учудвало естественото поведение на този човек, когато говори без значение за какво, увереност, позитивизъм, не помня нещо да е казала наопаки, с една дума, много добро излъчване, такова едно готино. Та и Песков същия, каквото и да каже Песков, все е готино!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам да видя как Русия потапя

    17 Юли 2023 16:41ч.

    турски кораб със зърно и как след това Ердоган отваря Босфора за бойни кораби на НАТО, част от тях подарени на Украйна и плаващи под синьо-жълт флаг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Юли 2023 16:51ч.

    Що Русия да потопява - турският кораб сам ще се потопи. Има толко много украински мини във фарватера. А за Босфора - той се нуждае от известно разширяване. После, кеф ти влизаш, кеф ти излизаш - като снощи. Че и е земетръсна зона - мамата си трака с Монтрьо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    17 Юли 2023 18:30ч.

    Първо искай да видиш кораб с товарна застраховка да плува към Одеса пък, какъвто и да е - турски, панамски или китайски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо Турция ще потапя руски кораби?

    17 Юли 2023 21:59ч.

    Турция е от държавите, които внасят най-много пшеница. Износ на пшеница за Турция никога не е преставала. И в момента Русия изнася за Турция. Сделката е за износ на украинската пшеница НЕ за Турция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Юли 2023 16:42ч.

    Медведев ги разправя тез неща от точно една година. Вместо да се шматка в Твитера, да ги каже тез неща довечера на Жужо. Бил е президент, знае как стават неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    17 Юли 2023 20:19ч.

    Май забравяш,че именно Медведев ги нашматка в Грузия,само че тогава той беше Президент,а Путин му беше минпред.Не подценявайте Медвежьонека,макар че той беше по-голям либерал и от Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Юли 2023 22:42ч.

    Тогава, на 08.08.08, в оня форум, за 24 часа насвяткахме над 1700 поста. Беше огън от всички цеви. И аз бях там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    17 Юли 2023 16:53ч.

    Браво! Отдавна трябваше да го направите, тази сделка бе полезна не за вас, а за противниците ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мочить в сортире

    17 Юли 2023 16:54ч.

    С терористи не се преговаря. Просто се унищожават. Това и ще последва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сакън, недей!

    17 Юли 2023 17:05ч.

    Това са 160 млн. терористи. Дека ке ги копаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А фащ, баце, где ги? А микробритания?

    17 Юли 2023 17:15ч.

    Ввно, баце, деменция те гони! Занравяш! Лошото е, че няма лечание! Или си евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, на "доволствие" от посолствоТО! Но, нейсе! Ще поразнеш, акълец ще ти дойде! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасибо Песков !

    17 Юли 2023 17:44ч.

    Българските потребители ще ядат хляб от нормално зърно, а не от бандеростанско-ГМО !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    17 Юли 2023 19:11ч.

    Направо се преместете в Русийката да живеете нормално и да ядете хляб от руско жито, руски мадоналдс, руски мерцедес и руски дано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мерцедесите отдавна са или турски или мексикански

    17 Юли 2023 20:44ч.

    САЩ так_ оваха на Германия икономиката, забрави Германски мерцедес без евтин руски ресурси. А американският Макдоналдс, кюфтенцата направени в Америка от вътрешностите и червата на кравите, са последното нещо, което може да ми е знак за стандарт. У нас даже Макдоналдс е по-качествен, все пак нашенци не са чак толкова нагли. .............. Какво изобщо набутваш на преден план ейзутската пирамида построена с някакви си лицензи, франчайси и тем подобни заробващи бизнеса идейки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази пролет бях в Денвър Колорадо, сватба на роднина

    18 Юли 2023 0:38ч.

    Само за 5 дни. Храната е катастрофа. Стек 32 долара, за маса в италиански ресторант опашка чакаш 1 час, пилешкото е като каучук... УЖАС. Нямате на представа колко лоша е храната в САЩ. Най-поносимото и най-бързо /въпреки че съм му абсолютен враг/ беше да ядеш в Макдоналдс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бегай в

    18 Юли 2023 0:39ч.

    Матушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предполагам “ Матушката” означава Русия

    18 Юли 2023 2:21ч.

    Не го пращай там. Ще гладува. Там няма food bank.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живот мечта-макдоналдс и кола-мърсейдис

    18 Юли 2023 3:06ч.

    Макдоналдс-ът и мерцедесът ли са мечтите /върховите постижения в живота Ви?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    17 Юли 2023 18:10ч.

    Песков лесно се запомня с характерното си излъчване на бонвиван. Прилича на наследник на богата учинайка, потомка на графиня от двора на Николай II, и влиятелен чичо-генерал от КГБ. Видът му е като на човек,трайно ваксиниран срещу житейските несгоди. Живее безгрижно, богат е, канен в най-елитните московски аристократично-партийни салони. Изискан е, отделя много време за външния си вид. Костюмите му са ръчна изработка, дело на дизайнер с чин поне полковник. Песков навярно е добър покерджия. Шах едва ли играе. Пие и пуши умерено. Сигурно е почитател на балета, в който цени най-вече белерините с техните изкусителни, закачливо малки и твърди като прасковка гърдички. Движи в обществата, в които весело чуруликат гласчетата на чаровни женички. Видът му издайнически показва, че е голям любовчия, склонен към внезапни изневери. Старателно обгрижените му мустачки подсказват, че те имат съществена роля в неговия сексуален живот - виж например приказката "Царицата-лебед" и загадъчного изречение от нея "и аз бях там, ядох и пих, по мустаците ми тече, в устата ми не влезе". Войната с Украйна навярно е едно от десетте неща, които най-малко интересуват говорителя на Путин. Неговата роля в тази война е да чертае червени тебеширени линии, кръгове, пентаграми или просто добре познатите му епилирани триъгълници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Доценте”,

    17 Юли 2023 18:54ч.

    най-после се появи на форумният небосклон!Мислех си че ти се е случило нещо лошо или че мастилото по пачето ти писало е засъхнало.Драскай по често “доценте” и радвай нашите души със закачливите си писания!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъ-ъ

    17 Юли 2023 19:42ч.

    Звън, картината която описвате е достойна за исторически роман от 19-ти век и Руската Империя. За съжаление днешната Путинова Русия, отричайки СССР , не се върна към Империята ни най-малко. Показателно е че 300 годишния юбилей на Руската империя мина почти незабележимо и нямаше никакви държавни чествания. Песков просто е Песков - сделано в России 2023.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя дето е писал за Песков кой е и защо е

    17 Юли 2023 20:47ч.

    Да поясни по същия начин, кой е американския посланик у нас днес, на кого прилича, на кого е издънка и обича ли балет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американският посланик е с двойна гуша и с двойно шкембе

    17 Юли 2023 20:52ч.

    И издънка не е, нагъл апаратчик, а нашенци, понеже са още по-жалки и от него, тичат да изпъляват заповедите му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    17 Юли 2023 18:54ч.

    Никакви сделки не трябва да има с терористическа държава, нито с нейните покровители, които НИКОГА не спазват споразуменията, които сами предлагат. И без това укpoпите изнасяха зърно за ЕС, за да печелят повече пари, а не за наистина нуждаещите се. А най-големият износител на пшеница е Русия, не 404.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Антонио Гутериш направи последен опит във вторник, за да убеди руския президент Владимир Путин да удължи черноморската зърнена сделка”

    17 Юли 2023 19:02ч.

    Какви аргументи може да представи за да ги убеди? Аз поне не виждам никакви. Дори е за учудване, че Русия не излезе от сделката много по-рано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бяха изпълнили условията по отношение на банката

    17 Юли 2023 20:50ч.

    И всичко щеше да е наред. Но европейците искат да изстискват Русия до последно. Нас не ни ли изстискаха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русийката все повече

    17 Юли 2023 19:09ч.

    Заприличва на една голяма С. Корея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С твърдостта си СК е за завиждане - лакеите на наглосаксите затова я мразят

    17 Юли 2023 19:16ч.

    Явно си просиш ядрена дубина без задръжки, щом мислиш, че е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Заприличва на една голяма С. Корея.”

    17 Юли 2023 22:18ч.

    България ще се радва ако започне да прилича на малка С. Корея. Да може да изстрелва спътници и междуконтинентални ядрени ракети и САЩ да се страхуват от нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    17 Юли 2023 20:13ч.

    Трябваше да ги направят на маймуни за да се решат най-после руснаците да свършат нещо полезно за страната си.Ех Сталин,ех колко много липсваш в тези съдбовни времена на държавата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно

    17 Юли 2023 20:54ч.

    Сталин е индустриализирал СССР, бил е мозък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин е

    17 Юли 2023 22:10ч.

    ГЕНИЙ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • P.S.-

    17 Юли 2023 22:12ч.

    За разлика от тоя либерал със западна ориентация-НЕдругаря ни Путин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По време на Голямата депресия в САЩ и Западна Европа,

    17 Юли 2023 22:23ч.

    Форд строи заводи в СССР и лично е посетил страната и се е срещал със Сталин. Казал е нещо подобно: Петър Велики е имал визия и е направил много за Русия, но Сталин прави много повече и го превъзхожда с визия за бъдещето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Юли 2023 22:48ч.

    Сталин е 17 Юли 2023 19:10ч. ГЕНИЙ! Както казва Ал. Проханов, тов. Сталин е вселенска константа - като скоростта на светлината, гравитационната, Планковата и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добра новина

    18 Юли 2023 14:06ч.

    Нека си изнасят зърното през Полша и после по море в Африка. Вместо да дава пари за оръжия Запада и САЩ да платят за кораби до бедните страни. Защо ние да се задръстваме с продукти от Украйна и нашите фирми да фалират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи