Русия предупреди Израел да не предприема сухопътна офанзива в Газа

Русия предупреди Израел да не предприема сухопътна офанзива в Газа

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия предупреди Израел да не предприема сухопътна офанзива срещу ислямистката групировка "Хамас" в ивицата Газа, предаде ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, в коментарите си, съобщени от руските държавни медии, днес заяви, че съществува заплаха от разширяване на конфликта в Близкия изток с "ужасни последици за целия регион" и още по-голяма хуманитарна катастрофа.

Песков говори в Пекин, където президентът Владимир Путин е на двудневно посещение.

От Кремъл съобщават, че Путин възнамерява да обсъди ситуацията в Близкия изток с китайския партиен и държавен лидер Си Дзинпин в кулоарите на форума "Един пояс, един път".

Самият Путин вчера е разговарял по телефона с няколко лидери от Близкия изток, включително с израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас. Ръководителят на Кремъл, който сам води унищожителна война срещу Украйна, призова за прекратяване на огъня, за да се защити цивилното население.

Песков за пореден път потвърди, че се очаква Абас да посети Москва, въпреки че не е определена дата, предаде БТА. Русия се застъпва за създаването на независима палестинска държава, като същевременно подкрепя гаранциите за сигурност на Израел. Народът на Израел трябва да живее в мир, подчерта Песков, но заяви, че най-важната задача сега е да се сложи край на войната в Близкия изток.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • smb

    17 Окт 2023 15:00ч.

    "Кремъл, който сам води унищожителна война срещу Украйна..." С разликата, че Русия изстрелва 30 ракети и се съобщава за един ранен, а Израел две и съобщават за 49 убити

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мараба, /15:00/

    17 Окт 2023 15:22ч.

    Буриданов приятелю!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    17 Окт 2023 18:39ч.

    така се получава, когато стане гаф с подбора на източници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    17 Окт 2023 15:14ч.

    "Ръководителят на Кремъл, който сам води унищожителна война срещу Украйна, ...." дедо ви байдън къде е в тази " опустошителна война"? Забравихте кой провали прекратяването на огъня в украйна. Ма то мисирки бол в бг-то.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Окт 2023 15:15ч.

    Зловеща мълния! Али Фадави, зам.шеф на КСИР:" В ход е операция подобна на тази на Хамас! Решително сме настроени да заличим "злокачествения ционистки тимор"". :((( Аятоласите съвсем са изкрейзили.Само малка стъпка остава до Армагедон. Неслучайно и Путин и Байдън бият по канчето Биби! В момента от Нетаняху зависи ТСВ! Ако не послуша двете свръхсили "ще изгреят 100 Слънца"....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    17 Окт 2023 15:28ч.

    Налягайте си парцалите в славянската клоака, смешници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песков

    17 Окт 2023 16:20ч.

    Ей сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как е Редакцията ?

    17 Окт 2023 16:21ч.

    Четете ли какъв кенеф направиха троловете , които толерирате ? Форумът все повече замязва на писоар ! А колко читави форумци блокирахте по IP ? И даже не се сещате да ги отблокирате, доживотен бан - само за изказана възпитано позиция ! Така се прави отрицателен отбор, така от Форум се прави кенеф ! Дерзайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песков

    17 Окт 2023 16:21ч.

    Просто едва изтраях първият евроатлантик да ми го заповяда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха- Ха

    17 Окт 2023 19:15ч.

    До Как е редакцията. Много точна критика! Аз вече рядко отварям Гласове заради това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    17 Окт 2023 15:29ч.

    Русия и САЩ няма да се унищожат взаимно заради Израел, както и заради всеки друг. Най-много да изгреят няколко локални, но тогава Израел изчезва. Но не е голяма беда- кеф им в Украйна, кеф им в България, за една нощ могат да променят Конституциите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубаво ще е Изсраел да започне сухопътна операция. Последвалите усложнения радикално ще досъкратят остатъчния живот на ЕвроПедерастията и ЛайНАТО

    17 Окт 2023 16:03ч.

    Да не говорим за живота на жълтопаветните софияндурници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Окт 2023 16:14ч.

    Както на скоро се изрази един американски военен експерт и бивш разузнавач, "Путин е единствения възрастен в стаята"... Колкото до жалката реплика "Ръководителят на Кремъл, който сам води унищожителна война"... Е, много е удачно точно сега да се сравни, как всъщност руснаците водят СВО, пазейки по възможност цивилните и полагайки на обстрел само военни цели, за разлика от украсите, които приоритетно обстрелват цивилното население в градските и селски райони на Донбас. А сега го сравнете с това, което правят израелците в отговор на наистина гнусната атака на Хамас, а и какво смятат да направят с цялото палестинско население на Газа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    17 Окт 2023 16:46ч.

    Дреме му на Биби за предупрежденията на руските палячовци. Причината да се ослушва е, че откъм голямата локвата идват противоречиви сигнали. Една война сега, колкото и да е мъничка и бърза, ще доведе до рязко повишаване на цените на гориват и борсови сривове, а догодина в САЩ предстоят избори. Залагам 20 цента, че голямата патаклама ще се размине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи