Русия предупреди, че ще има съкрушителен отговор на евентуална атака

Русия предупреди, че ще има съкрушителен отговор на евентуална атака

Русия е очертала „червени линии“, които не съветваме никого да пресича. Ако врагът реши да го направи, отговорът може да бъде наистина съкрушителен. Ако Русия бъде нападната, тя ще действа „според обстановката“. Това заяви ръководителят на руската делегация на преговорите във Виена по въпросите на военната сигурност и контрола над въоръженията Константин Гаврилов. Текстът на речта му е публикуван на сайта на руското външно министерство, съобщава ТАСС.

„На доктринално ниво ние умишлено поддържаме необходимата несигурност относно естеството и обхвата на нашия възможен ядрен отговор на агресията. Потенциалният агресор трябва да разбере, че в случай на нападение срещу Русия ние си запазваме правото да действаме, както те го наричат, „според обстановката“ и да използваме всички наши съответни възможности", заяви дипломатът, говорейки на 1079-ата пленарна среща на Форума за сътрудничество в областта на сигурността към ОССЕ.

„Русия е очертала „червени линии“, които не съветваме никого да пресича. Ако врагът реши да го направи, отговорът може да бъде наистина съкрушителен", подчерта Гаврилов. Руската федерация, според Гаврилов, ще отчете в тази връзка „агресивните действия на САЩ и техните съюзници в Северноатлантическия алианс, които наблюдава на фона на много тревожни промени в тяхната военна и доктринална политика, включително нейният ядрен компонент".

„Бихме искали да декларираме с пълна отговорност, че Русия си запазва правото да използва ядрени оръжия изключително в отговор на използването на ядрени и други оръжия за масово унищожение срещу нея и/или нейните съюзници, както и в случай на агресия срещу Руската федерация с използване на конвенционални оръжия, когато е застрашено самото съществуване на държавата“, посочи той.

Русия, както отбеляза дипломатът, сега „се противопоставя не само на един националистически режим, а на координиран колективен Запад, който инструментализира Украйна за водене на нов тип хибридна война срещу Русия“. „Не е изненадващо, че с натрупания боен опит въоръжените сили на Руската федерация по право са в ешелона на най-боеспособните и опитни армии в света“, заключи Гаврилов.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Стига с тия предупреждения бе. Аман от смешни червени линии.

  30 Май 2024 0:48ч.

  Удряйте здраво и мълчешката и ги приключвайте тия гнусни педерасти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  30 Май 2024 1:08ч.

  Няма голям смисъл да биеш по пипалата и да си вредиш. Това е чист автогол. Вместо това върви активен демонтаж на сухожилията и вампирските вени. Ако се наложи ще има електрошок. Ние по-добре да си гледаме собствената родина България и да я пазим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България я изтървахме.

  30 Май 2024 1:11ч.

  Преди 35 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо не сме изтървали.

  30 Май 2024 1:41ч.

  45 години стигат. Стигат. Времето е наше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • блокиран

  30 Май 2024 8:01ч.

  няма как да осъзнаеш колко нелепо, че и перверзно, звучи "времето е ваше". какво направихте с него, ос.рахте го, това направихте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Времето свърши

  30 Май 2024 11:36ч.

  Единственият начин за спасение, ако е останало чувство за самосъхранение, е да се гласува СРЕЩУ партиите от СГЛОБКАТА = ППДБ+ГЕРБсдс+ДПС = ТЕЗИ. КОИТО ЗАГРОБИХА БЪЛГАРИЯ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  30 Май 2024 0:51ч.

  Ще има ли президентски избори в САЩ тази година или няма да има - това е въпроса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докога ще има САЩ,

  30 Май 2024 0:54ч.

  това е въпросът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия е очертала „червени линии“, които

  30 Май 2024 0:53ч.

  западните сатанисти демонстративно и с насмешка пресичат, когато им скимне. Без никакви последствия, освен вербални закани и нови смешни червени линии. А плутоният тихо си ръждясва в руските ракети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сатанистите са и от двете страни

  30 Май 2024 7:48ч.

  Затова си подават топката, пресичат си "червените линии" и пак, и пак ... Договорняк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  30 Май 2024 23:30ч.

  Договорняк сънуваш. Всичко се прави, за да пусне Русия първа ракетите и тогава ще има плач и вой, че са агресори и трябва всички да я нападнем. Елементарно е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • е господа това е

  30 Май 2024 1:01ч.

  След това ползувайте гълъби или коне

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ако останат

  30 Май 2024 1:05ч.

  гълъби, коне и господа след ТОВА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тайният "елит" не иска избори - нито в Украйна, нито в Европа, нито в САЩ

  30 Май 2024 1:21ч.

  Защото "елита" си има НАТО, което е сграбчило две дузини държавици с общо 450 милиона души население - бели високоинтелигентни европейци, които "елита" не обича и безжалостно тероризира. И както изглежда иска да избие. Ако беше обратното - този "елит" не би допуснал нито една война никъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изборите

  30 Май 2024 7:57ч.

  Нищо не решават. Ако решаваха - щяха да ги забранят... Тайният Елит им е през оная работа как ще гласувате. Както и да гласувате те пак ще държат юздите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  30 Май 2024 9:03ч.

  Населението на страните в НАТО е 950 млн., а не 450. Което обаче е предимно застаряващо, понеже средната му възраст е около 42 години, докато на останалия свят е 30. Бележка: Само САЩ и Турция са 420 млн. души ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tsvetan

  30 Май 2024 9:22ч.

  Има се предвид европейското население.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  30 Май 2024 1:40ч.

  Нещата си вървят и развиват по естествения си ход. За някои това е слабост, но слава богу, че е така, защото животът на Земята щеше да е доста по-кратък. Не мисля, че руснаците си правят илюзии, че и тази линия няма да се прекрачи. Но свалят от себе си отговорността. В ядреното възпиране всеки иска да има предпоследната крачка. Не съм оптимист, дали това се разбира от побеснелите кучета на войната и техните трубадури. Но ще го разберат, когато им припари под задника. Сега ще ревнат, кви лоши са руснаците и че затова трябва да бъдат удряни. А това просто е предупреждение. Но си мислят, че другата страна ще е страхлива и няма да отговори. Нещо като хулиган, който малтретира възрастен човек на спирка. Но не бих лежал на тази кълка, че другият няма да избеснее. Освен ако не съм чалнат. А тези и трубадурите им са точно такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Побеснелите кучета правилно са преценили.

  30 Май 2024 1:43ч.

  Другата страна няма да удари, защото е "ребята, давайте жить дружно".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  30 Май 2024 1:53ч.

  Лошото е, че ще разберем, правилно ли е или, след ТОВА. А може и изобщо да не разберем. Което е още по-лошо. Но такова мислене е идиотско, лишено от всякакъв инстинкт за самосъхранение. Очевидно това им е последният способ и те неистово вървят натам. Руснаците знаят, че тогава врагът е неадекватен и силно уязвим. Щото не очаква такова развитие и слаби ще реагира...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  30 Май 2024 1:47ч.

  Очевидно е взето решение за открита война с Русия. За това спешно е нужен повод. Да се чака случай заблудена ракета да падне някъде е глупаво, а трябва и времею, което го няма. Затова трябва да се търси "намеса" на Русия, толкова голяма, че криво-ляво да оправдава намеса на НАТО, уж че е предизвикано. Ами ей го поводът, след десетина дни. У нас е двоен - и парламентарни избори. Предполагам, че "здравите" сили ще скочат да защитават демокрацията, която Русия с "мекеретата" иска да унищожи. Което е вече малко повече прилича на повод.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поводът отдавна е даден. Колко храбри и доблестни натовски войници бяха изтрепани безогледно и без капка свян от побеснелите москали?

  30 Май 2024 1:50ч.

  Докога НАТО ще търпи такова унижение и липса на уважение от страна на подчовеците???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  30 Май 2024 1:57ч.

  От сарказма Ви е ясно, че правдоподобно изглеждащ повод още няма. Русия трябва да бъде обвинена в "хибриден" удар ВЪТРЕ в страна от НАТО. Ние предлагаме най-добрата възможност. Затова и ни тупнаха. За да стимулират продажниците. Вижда се, че продажността не закъсня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първи бе Глиги

  30 Май 2024 1:58ч.

  Сега си ти наред...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  30 Май 2024 2:01ч.

  Впрочем това май обяснява неочаквано избухнали тото трудолюбие на "магнитния" Пеевски по промяна на конституцията. Като се лиши президент да определя служебно правителство. Както и странното мълчание на Галя покрай страшната опасност от нови избори. Нали това беше основанието за сглобката?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докогато НАТО лае пред чужди порти нахално

  30 Май 2024 2:03ч.

  Към 1:50 ч. Когато куче лае пред вратата ти и заплашва семейството ти, какво правиш българофобе? Даваш му храна и го гониш. То е зло, изяжда храната и още по-настървено лае пред вратата ти. И какво правиш - ще оставиш да хапе и да убие близките ти, или ще грабнеш сопата, пушката и ще гърмиш по него. НАТО лае пред портите на Русия - това се казва - ПРОВОКАЦИЯ (ръгане с химикалка в ребрата като първокласниците, заради които бащите им се стреляли вчера), за да може отбраняващата се Русия, и защитаваща населението си от провокациите, да се обвини, че е агресор! ДА, АМА НЕ - СВЕТЪТ ВЕЧЕ ПРОГЛЕДНА, разпозна гадовете паразитите, които искат, искат, искат (демокрация, върховенство на закона, диверсификация, независимост, въздух под налягане за другите) а всъщност лъжат за да грабят и да тормозят чуждите народи и държави. Пресни примери от нашата България попаднала под нещастна власт на жалки марионетки, искаш ли?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хегемонът затова е ХЕГЕМОН – защото може безнаказано да тормози и граби, и го прави в максимална степен.

  30 Май 2024 2:09ч.

  На когото не му отърва и МОЖЕ – нека го катурне и възцари святата правда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докога НАТО ще търпи

  30 Май 2024 2:21ч.

  Вие по добре си седнете на на…те задници и си спомнете какво се случва с враговете пред портите на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  30 Май 2024 2:33ч.

  За бесните кучета... Проблемът е, че имат вид на хора. Лошото е, че силно лаят и искат да бъдат смятани за хора. Ако безогледно почнеш да ги избиваш, ставаш като тях. Борбата е за душите на обикновените хора, като нас. Нима не виждате, че сред нас също няма единение? И докато последното магаре не осъзнава, че една камарила просто ги използва и ще ги хвърли на кучетата, нищо не е постигнато. Други ще станат като избитите. Не е лесна работа. Затова е вътрешно усещане. Не го ли разбереш навреме, не чакай нищо. С унищожение се предизвиква още по-голямо унищожение. Затова се благодарете, че още сте живи. Защото, ако на мястото на Путин беше Столтенберг (примерно или някой друг) нямаше сега да можем да джафкаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Хегемон, който безнаказано тормози и граби, не се нарича - хегемон, а жалък бандит, разбойник!

  30 Май 2024 2:35ч.

  Към 2:09 ч. - И мястото на бандитите и разбойниците е в затвора. Такъв хегемон - световен разбойник, сам ще се катурне! А "святата Правда ще се възцари" от нечовешка ръка. Вселената няма да търпи насилието и реките от безсмислена човешка кръв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аха, и септември ще стане май

  30 Май 2024 2:51ч.

  когато цъфнат налъмите на ХЕГЕМОНА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на Вселената й е през макарона за насилието и реките от кръв

  30 Май 2024 2:54ч.

  само с мечти и заклинания не се изтребват злини

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • очевидно, очевидно...

  30 Май 2024 7:54ч.

  Колко да е "очевидно", след като не е очевидно ? Игрите по пътечката "Ескалация-Деескалация" не ги разбирате. Има куп фактори за които нямате информация. Всъщност, едно е очевидно - една от целите , ДА СЕ СТРАХУВАТЕ 24/24 се постига перфектно. Това вече е за втори път от 2020 насам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зеленски О

  30 Май 2024 21:42ч.

  Сменяй си джипито,или дилъра веднага- влияят ти лошо и зловредно. Най вече за аналната ти жлеза. Ако знаеш колко червени линии ще я пресекат- жална ти булка. Но пък простатитът ти ще изчезне след първите "красние чертьи"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днес е траурен ден за България

  30 Май 2024 2:06ч.

  Домъкнаха кокалите на идиот погребал българи от Източна Тракия и беломорието. Оставил хиляди без дом. Избити за мерака на бясно куче решило император да става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дреме му на кокалите.

  30 Май 2024 2:12ч.

  Изживял си е райски земния живот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Но говори зле за нас

  30 Май 2024 2:15ч.

  Държим се като рая. Кой отде свирне и куйрукът завъртян натам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е как иначе. И ние челяд храним и обгрижваме.

  30 Май 2024 2:18ч.

  Важното е да сме добре и преуспяващи всички у дома. Майната им на отвеяните понятия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тук се преуспява само с връзки и рушвет

  30 Май 2024 2:24ч.

  Дано нашите предци не станат, че жална ни майка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и нашите предци така са преуспявали

  30 Май 2024 2:26ч.

  непреуспелите са отивали на въжето и дръвника

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Траурният ден... търсят се всякакви поводи, които РАЗДЕЛЯТ

  30 Май 2024 2:31ч.

  Трупните останки са такъв повод за разделение и омраза между българите. Единството на нацията отиде в кенефа, с извинение. И за кеф на завистливите злобни българофоби, на които лигите им текат по прекрасната ни България. Голямо унижение за българите. Царицата му е ходила на фронта да носи санитарни и превързочни материали, защото този "цар" не дал пари да се купят бинтове. И кръвта на ранените войници не спирала. И колко ранени български мъже са умирали от рани непревързани. Презрение за такъв водач цар на държава. Но на разни марионетки, които намазаха (разграбиха) от народното богатство при нахалното повторно властване кобургско радостно посрещат останките на натрапеният НЕбългарин не донесъл нищо добро на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що не отидохте да му спрете кокалите, като сте толкова възмУтени?

  30 Май 2024 2:24ч.

  Щото язък ни сетне за животеца и кариерката, за рахатеца, за челядта, грамада от проблеми бадева и никой няма евала да каже, пък и да каже – по вода писано и на вятър изречено. А и с едно голо евала не пущат в магазина и автокъщата. И жената не пуща за голо евала. Така че пийте си ракийцата и снишаване му е майката, да премине животецът в комфорт и прохлада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Вазов

  30 Май 2024 9:49ч.

  Преклонената главичка сабята не я сече. Тази истина едничка, кой ще смее отрече?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За спиране има "патриоте" де се лупат у тумбака

  30 Май 2024 2:34ч.

  Не всеки има доходи на софиянец. Още по малко на жълтопаветник атлантик. И кат мине Дамян да ти изколи стадото. Да тий и държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Су-35

  30 Май 2024 3:11ч.

  Между САЩ и РУСИЯ едва ли ще има размяна на ядрени удари, но това не се отнася за някоя страна в Европа.Мария Захарова каза на Мартин Карбоски ама вие да не би да си мислите ,че тази война е на сочена срещу РУСИЯ, не насочена е срещу Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  30 Май 2024 9:07ч.

  Интересно. Излиза, че РФ води война срещу Европа... Или прокси на някого, защото само нейни войски са нахлули на чужда територия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бебешка радост

  30 Май 2024 9:50ч.

  Не излиза така бе, още не си излязъл от аналния стадий на развитието си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • WAZ

  30 Май 2024 6:15ч.

  Блинкен,Нюланд,Джонсън,Меркел,Макрон,Байдън, ето ги виновниците за войната. Мислят,че ще разпокъсат Русия и ще и вземат ресурсите. Преди това ще има както каза Путин : изчезване на малки гъстонаселени държви чрез тактически яден удар.Така че идиотите да му мислят.Ето Урсула,Столтенберг какви са неадекватни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Блинкен,Нюланд,Джонсън,Меркел,Макрон,Байдън, ето ги виновниците за войната.

  30 Май 2024 8:04ч.

  Наивник. Това са само имена от телефонния указател. Виновниците нито ги познаваш, нито си ги виждал. Няма и да ги видиш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясно е, че до момента

  30 Май 2024 7:06ч.

  се води игра/борба на нерви. И двете страни блъфират. Дано са се договорили генерално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  30 Май 2024 7:09ч.

  СССР се спомина, ОНД също, РФ няма да изкара дълго!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • евроскептик

  30 Май 2024 10:00ч.

  В този смисъл Германия, Англия и цяла Европа се споминаха. Няма ги народите им, останките от тях си избират само от кой пол да са и дрогата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  30 Май 2024 12:14ч.

  Любимият ми трети райх и той отдавна се спомина,само аз да не се спомина преди РФ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pontifex Maximus

  30 Май 2024 7:19ч.

  Русия, в последната си война, показа, че за разлика от времето на Втората световна не е в състояние да нанася съкрушителни удари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан-1

  30 Май 2024 7:25ч.

  Анализите В пресата на САЩ и Европа очертават два варианта на война между Русия и Сащ. Първи-Русия удря Украйна с ядрено оръжие и запада няма да отговори, защото не иска негови войници да загинат там. Втори- Русия и САЩ не се нападат с ядрени оръжия ,а нападат съюзниците си. Това ще позволи да се унищожат ресурсите на основния враг. Като се има предвид оняденшното предупреждение на Путин при посещението му в Узбекистан,че Западна Европа се състои от малки държави с гъсто население може да се предвиди такъв вариант. Нападението на Русия над Западна Европа е много изгодно за САЩ, тъй като окончателно ще я премахне като конкурент и ще елиминира възможността за всякакви общи действия между нея и Русия.Древноримският принцип- разделяй и владей е още в сила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  30 Май 2024 9:53ч.

  Русия няма защо да напада съюзниците си. А и канибализмът на США е отчаяна борба за оцеляване, а не премахване на конкуренция. То и без това такава, оказа се, никога не е имало, само прокламации за такава. Прокламациите са били лъжа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Влади

  30 Май 2024 7:45ч.

  Русия отдавна трябваше да унищожи 2...3 бази на евроджендърите. Но все...червени линии, конци, нишки... Краварите трябва да целуват краката на В.В.Путин, защото е...дълго търпелив и много милостив!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лесно се правят

  30 Май 2024 7:59ч.

  чужди сметки. Залогът е голям. Китай се ослушва. Не знам докога. Щото без Русия и той няма бъдеще.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • китайското бъдеще

  30 Май 2024 8:10ч.

  Китай няма бъдеще без Запада и особено САЩ. "Китайското чудо" се дължи на западния пазар и основно на американския пазар. Ако САЩ изчезнат кой ще купува китайските боклуци за трилиони долари ? Китай е скачен съд с Америка и затова се "ослушва" , опитът да подели пазарите като включи Русия в тях е с ограничени възможности. Русия е несъизмеримо по-малък пазар от САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Китай отдавна не произвежда само боклуци на масовата ширпотреба и дялът на последните във външната му търговия намалява

  30 Май 2024 9:55ч.

  Китай има бъдеще без САЩ, но трябва да се вземе предвид, че пълната независимост от американския пазар, колкото и да се ускорява, е бавен процес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  30 Май 2024 11:05ч.

  Китай изобщо не се ослушва! Още по-вече, не знам за други, но Китай вече спечели войната! Защото, оказа се, в РФ кълват на гола кукичка. Алабализмите за "многовекторна политика" хванаха дикиш и РФ се хвана за "вектор". Докато Китай... зае ПОЛЮСА. В двуполюсния свят. На единият полюс на който стоеше САЩ, а на другия СССР и по инерция РФ. Е, Китайците се справиха - заеха мястото на РФ и не се вижда в обозримо бъдеще как това може да бъде променено. Или не ви прави впечатление, че за мир в Украйна никой не иска да преговаря с Путин. А с другаря Си искат... И ако това не ви отваря очите, не е ясно какво друго би могло. И по тази причина канят Си в Швейцария и ще е показателно кой ще се появи от страна на Китай там. Представители на РФ категорично нямало да отидат! Но за всеки случай от Швейцария не били ги канили...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  30 Май 2024 11:43ч.

  viva 30 Май 2024 11:05ч. Др. Вива този път е прав почти на 100%. Това което не вижда или не казва е и че Китай както САЩ и Русия има вътрешни проблеми и уйгурите са най-малкия. Разделението между северен и южен Китай е значително не само в различните езици които говорят въпреки , официално да ги водят една и съща народност ХАН но и менталната разлика е голяма. Така че и Китай не е сигурен абсолютен бъдещ владетел. Първия секретар на ККП в Шанхай преди доста години го прибраха по обвинения в сепаратизъм. А и китайците са по -големи расисти от руснаците и не се ползват от доверието на Азиа и Африка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  30 Май 2024 16:51ч.

  Точно това казвам! Че Китай може да е нечий партньор, дори стратегически, но собствените му интереси са над всички други. И ще действа така, както сочат собствените му интереси и по начин, по който да реши или най-малко да не изостря вътрешните си проблеми. Както подобава на страна, застанала на единия полюс на световната политика. И без да забравя, че към момента положението е доста крехко точно поради това, което е наблюдавал наблюдателя. Всичко друго е ала-бала. И може да има изненадани. Почти като всички, които не виждат до тук, че света вижда решаването на едни въпроси във възможностите на Китай, а не на друг. Каквото и да им се иска. То тази война започна може би точно заради това, че някой не може да преодолее гигантското си его и не може да приеме, че никой не го е.б.а.ва. Ми като си слязъл от полюса, за да се качиш на вектор, какво очакваш? Китай си изигра картите в правилен ред, включително комбинирайки шансовете. А за останалите... кьорав карти не играе. Но в крайна сметка в тази игра цената е изключително висока - тежко на украинците, които плащат най-високата цена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ттттт

  30 Май 2024 8:09ч.

  Като удряш, няма да плачеш като те ударят.не е мъжко ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тогава

  30 Май 2024 8:21ч.

  защо е този шум около Тайван? Или всичко е риторика? Ясно е, че трябва да се поддържа равновесие, но ще е все по-трудно. САЩ - ските проблеми и те не са малко, макар досега да ги прехвърлят на други.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мераклии да удрят и да бъдат удряни

  30 Май 2024 8:22ч.

  Когато ентусиазирано се обсъждат "удари", ама ядрени удари, трябва да се отчита едно свойство на последните. Ядрените удари са много "мръсни" и оставят след себе си радиация. Различни видове радиация, някои спадат след 1-2 денонощия, други спадат след 500-1000 години, зависи от заряда. Та тази, продължителната радиация ще умори бавно и по отвратителен начин и "победителя" в размяната на ударите. Така че в същност няма победител... Две аксиоми !! Бункерите в Нова Зеландия се "оправят" от две SS 28 /"Сармат"/ всяка с по десет бойни блока, всеки по 500 килотона. Едната е за северния, едната е за южния остров. Същото важи и за Австралия... "Сармат" вече са на въоръжение и това се знае добре. И втората аксиома. Първи "обезоръжаващ ядрен удар" на Запада по Русия ще доведе единствено до задействане на автоматичните системи за отговор , "Периметър" , т.н. "Мъртвешка ръка"...И това се знае много добре. Затова блъфирането и от двете страни има съвсем други цели, едната от която се достига сега и в реално време. Да се страхувате 24/24 часа ! Страхувайте се бе, СТРАХУВАЙТЕ СЕ !!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анализ = ровене за отломки от постфактума на рефлексията

  30 Май 2024 10:00ч.

  Всъщност това само означава, че неконвенционален удар от руско-китайска страна ще има, но едва ли е задължително да бъде ядрен. Не е случайно, че за това умишлено не става дума из медиите. Западът има достатъчно други болеви точки, които могат да му блокират цивилния живот и обичайния ритъм и да създадат суматоха, която да го скапе. Но явно сили отвъд човешките възможности засега удържат положението да е все така сиво, тоталитарно и скучно, и все в полза на Запада, поне на информационния фронт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шиши патладжана

  30 Май 2024 9:19ч.

  пускайте ракетити и приключвайте с кравария

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Времето е наше.

  30 Май 2024 10:17ч.

  ама стана тяхно, и ако Русия не вземе правилните решения, ще духат супата нашите псевдодемократи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александър

  30 Май 2024 15:11ч.

  Света ще загине ? Пука ми аз отивам в Гърция на почивка или за гъби на 9 юни . ВТака расъждават феновете на Сглобкадджиите ! Слава Кокаине

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор, от село Парамун социален антрополог

  30 Май 2024 15:24ч.

  За да няма недоразумения предварително обявявам, че аз съм един от тези, които подкрепят Русия във войната й с Украйна. Не ме питайте защо, това е мое право! Но страшно се дразня от десетките, а може вече и стотици ида са станали зявления на руските стратегически плашила, които мине не мине месец и почвата да чертаят някави червени линии. Рисуват ги и отравят смъртоносни заплахи. Щоме врагът премине чрвената чеверме линия, пишката ще му отрежат! Срамота! Тонове боя отидоха за рисуване на черевени линии, кврадрати, окръжности, ромбове, голи жени, стискащи в ръце наказателни камшици, кавказки тебеширени кръгове, цинични надписи на демотическа писменост. Полза - никаква? Всяка очертана линия с усмивка бе премината. Това е унизително! Като нямаш сили да наказваш, ни бива да заплашваш - трай си! Инак за срам ставаш. Много се проточи тази келява война. Очевидно е, че е била зле планирана. Мислех си, че Русия е преценила и планирала силите си. Очевидно е, че решението е сбъркано или то е решавало някакво друго уравнение. Има безчет геополитици, геостратези, военни анализатори, познавачи на националната баскетболна лига, експерти по балета на Болшой театър, полярници Пимпирци, изследователи на южния полюс на Луната, дресьори танцуващи с вълци и какви ли не още щураци. Нека те да обясняват! На мен всичко ми дотегна и отврати. Древното и вярно правилото във всеки бой е здраво дръж, силно бий! Това с рисуване на червени линии, изпращане на емотикончета, мемета е една грозна, безполезна изгъзица!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи