Русия получи покана да играе във футболния турнир на Централна Азия

Русия получи покана да играе във футболния турнир на Централна Азия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия е поканена да участва в първенството на Централноазиатската футболна асоциация (CAFA) през юни, съобщи "Ройтерс". Това се случва на фона на спекулациите, че Руският футболен съюз може да премине към Азиатската конфедерация (АФК).

Руският футбол е санкциониран от Европейската федерация (УЕФА), както и от ФИФА, но се стреми да се завърне в международните състезания.

В понеделник Таджикистанската футболна федерация (ТФФ) съобщи, че Русия е поканена на първия турнир на CAFA, насрочен за 9 - 21 юни. В него ще участват шестте страни членки и още една държава, която все още не е потвърдена.

Асоциацията е част от конфедерацията на Азия и е създадена през 2014 г. В нея влизат националните федерации на Афганистан, Иран, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

От ТФФ допълват, че Русия вече е приела поканата, но от футболната федерация на страната (РФС) заявиха пред информационна агенция ТАСС, че се обсъждат възможността и условията за участие на отбора.

Поканата за отбори да участват в регионални състезания на други конфедерации не е прецедент. Често в Копа Америка са канени отбори от Северна и Централна Америка.

Преминаването в конфедерацията на Азия беше един от възможните варианти пред Русия, изтъкнат от президента на РФС Александър Дюков.

Мъжкият отбор изигра три приятелски срещи през миналата година - срещу Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан. През този месец им предстоят срещи с Иран и Ирак.


Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

  • хохо

    14 Март 2023 21:29ч.

    там им е мястото на подчовеците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а на свръх-дебили

    14 Март 2023 22:14ч.

    като теб, мястото им не е в този форум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи