Русия показа кадри от унищожаването с "Ланцет" на британски зенитно-ракетен комплекс Stormer HVM, доставен на Украйна

Русия показа кадри от унищожаването с "Ланцет" на британски зенитно-ракетен комплекс Stormer HVM, доставен на Украйна

Руското министерство на отбраната публикува кадри от унищожаването на зенитно-ракетния комплекс (ЗРК) Stormer HVM на въоръжените сили на Украйна, произведен от Великобритания, с високоточни боеприпаси "Ланцет" по време на специалната военна операция, съобщава ТАСС.

Във видеото са показани кадри от безпилотен летателен апарат на ЗРК Stormer HVM, кадри от камерата за насочване на боеприпасите на "Ланцет" и унищожаването на противниковата система за ПВО, както и контрол на ликвидирането му от друг дрон.

Зенитно-ракетният комплекс е бил открит в донецкото направление на специална военна операция. След това е унищожен от високоточни боеприпаси.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • паралелният генщаб на укрорайха

    11 Март 2023 12:55ч.

    Руснаците упорито крият все още какво точно удариха с 8 хиперзвукови ракети "Кинжал" при последната бомбардировка, ама се носят едни такива крайно неприятни за хунтата и НАТО слухове, че даже само от слуховете банки започнаха да фалират на Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    11 Март 2023 14:20ч.

    ПВО екипажа се е радвал на сладка следобедна дрямка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колега

    11 Март 2023 14:30ч.

    Всичко казано е вярно, само броят на кинжалите е бил шест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ефектът на пеперудата

    11 Март 2023 15:12ч.

    Абсолютно точна връзка. При нас не ми се мисли как точно ще усетим резонанса на "кинжалите", но в крайна сметка, ала Ницше, потомците на дневните укри твърде дълго се взираха в бездната и сега тя започна да се взира в тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • antifa

    11 Март 2023 15:59ч.

    Няма как да са задрямали-там има радар който работи постоянно и ако се наложи изстрелва зенитна ракета при засичане на обект! Самодето руснаците са излъгали радара

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ненавиждащ НАТО

    11 Март 2023 16:42ч.

    Какви слухове се носят че не съм попадал на информация за атаката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ненавиждащ 11 Март 2023 16:42ч.

    11 Март 2023 17:13ч.

    В нощта срещу четвъртък Русия изстреля 25 високоскоростни и балистични ракети, шест от които хиперзвуковите ракети "Кинжал" едновременно. Това е рядка ракета, предназначена да се справи с най-модерните системи за противовъздушна отбрана. Нито една от тези 6 "кинжала" не е била прехваната. Украинските въоръжени сили казват, че нямат средства за унищожаване на такива ракети. Първоначално имаше обяснение, че това е отговор на терористичното проникване в Брянск на Руския доброволчески Корпус, чиито доброволци се бият на страната на Украйна и имат намерение да след това да освобождават Русия от кремльовския режим на путьо. Преди началото на войната Русия е разполагала с около 50 ракети "Кинжал", според неназован източник от украинското военно разузнаване. Преди обстрела в четвъртък вече са използвани около 15 от тях. Анализатори мислят, че броят на такива ракети в Русия не надвишава няколко десетки. Това използване на толкова ценни ракети озадачава анализаторите, но те предлагат три възможни обяснения. Първо, може би Русия е искала да преодолее защитата на конкретна цел, въпреки че балистичните ракети "Искандер М" не са никак лесни за спиране. Второ, възможно е същите Искандери да са на изчерпване. И трето, Русия странно съпоставя оръжия с цели по време на войната, което може да се дължи на прекалено централизиран процес на вземане на решения. Украйна е получила една от двете обещани от САЩ системи "Пейтриът", но тя все още не е разгърната. Така че, не е това мишената. п.с. Един непоискан съвет в личен план: спрете да ненавиждате каквото и който и да е, защото това е отрова преди всичко за вас; заменете ненавистта с любов, работа , отдаденост към нещо, някой, градивна кауза, за да се освободите от натрупаната негативна енергия; омразата е началото на фашизма, ненавистта е следващата степен в... деградацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ненавиждащ 11 Март 2023 16:42ч.

    11 Март 2023 19:09ч.

    Емоциите - положителни и отрицателни - са винаги в равновесие при нормалните хора. Който е базразличен към злото, не е способен истински да обича.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    11 Март 2023 19:23ч.

    Съветът е добър в пажелателен план. Реалността е нещо друго. След настъпване на определени събития, нещата придобиват други измерения и моралните устои се разтърсват и променят. Дори и да са силни и устойчиви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    11 Март 2023 14:46ч.

    "спустилась смерть, как и положено - крылата..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украински "камикадзе" FPV-дрон унищожава руски танк

    11 Март 2023 15:14ч.

    https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/videos/1018845079079901/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Направо ме нави да видя

    11 Март 2023 15:27ч.

    Във връзка с текста, под който се изказваме, ти ни предлагаш да видим как бълха убива слон, ли? Убуу, гай тъй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кармата на окупаторите - ликвидиране на два зенитно-ракетни комплекса за една нощ и каквото пуснат на чужда територия

    11 Март 2023 15:23ч.

    https://www.facebook.com/100066507582416/videos/517326583811130?__so__=permalink

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кармата

    11 Март 2023 15:30ч.

    https://www.facebook.com/100066507582416/videos/2404903556345762?__so__=permalink

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това им е кармата

    11 Март 2023 15:50ч.

    на укронацистките окупатори, какво се чудиш? Гибел и смърт за укронацистите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @11 Март 2023 15:50ч.

    11 Март 2023 16:57ч.

    Чудим се на рашистките фантазии, омразата, ксенофобията и антисеметизма към уж братския им украински народ, украинската култура, украинския език, украинските традиции, жестокостта да убиват, изнасилват и отвличат украински пеленачета, майки, баби, цивилни, маниакалността да отричат правото на самоопределение, идентичност, съществуване, свободно и независимо развитие и приписване на своите антихуманни характеристики на тях, сякаш някой ще повярва на рашистите, щото цял свят ги видя и разбра какъв е техния обществен строй - рашизъм=жесток към свои и чужди автократичен режим, надграждащ смесицата от фашизъм+нацизъм+руски великошовинизъм+бандитизъм+брутална сила. И всичко това в опит кремльовският режим на путьо да скрие некадърното си корумпирано управление и да създаде условия за добър стандарт на живот на своите съграждани, довел ги до безнадежно съществувание, да им внушава чрез руската църква култ към смъртта, за да ги праща на фронта да се бият за порочните му цели, възстановява сатрапския сталинизъм, експериментира връщането времето, географията и геополитиката назад (естествено, безуспешно).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия работи

    11 Март 2023 17:20ч.

    Тия работи от CNN ли ги научи? Ако внимаваш в това как живеят в момента украинците в средната и западаната част ще видиш, че си ходят на концерти, ресторанти, пътуват си, снимат си ТикТок и Инстаграм клипчета, снимат се във фотосесии и т.н. През това време CNN ни казва как руснаците ги спукали от ракети и все в панелки попадали. Това с бебетата, майките, бабите, цивилните, отново са неща, които от CNN ги научаваш, защото обикновените украинци друго приказват, ама тях на интервю по CNN няма да ги видиш. Пък и до сега "целият свят" дори по официални данни на правителствено ниво се оказа, че има по-голяма подкрепа за Русия, отколкото преди 1 година, като в тази статистика (не е руска, не бързай да отговаряш) дори ние сме записани като тези с антируско отношение, та смятай истината къде къде е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НацизЪма

    11 Март 2023 17:22ч.

    А за нацизЪма да се изкавам ли, да не се ли изказвам. Хора, чиито булеварди в столицата са с имената на Бандера и Шухевич биват защитавани от такива като теб, които обвиняват другите в... нацизъм?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не сядай зад волана в това състояние

    11 Март 2023 19:17ч.

    Опасно е за теб и за другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Михайлов

    11 Март 2023 22:21ч.

    Халоперидол три пъти дневно по две хапчета. Флуанксол депо. Тъмна стая , лишаване от ТВ и интернет. При необходимост каиши за леглото и електрошокова терапия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • E, затова оръжията и хората , все не стигат за урките.

    11 Март 2023 16:11ч.

    Излезли у равно поле, бетер циганска сватба с тъпаните, тъпанарите, със самочувствието, че никой няма да ги надене. Ама лесния, нали има много спонсори за гърбене, те да му мислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    11 Март 2023 16:18ч.

    Такъв маломощен безпилотник "Лансет" май-май не може да унищожи напълно танк, камо ли ЗРК? Най-много да одраска бронята и/или малко пожар, който лесно се потушава. Дронът камикадзе често се използва в тандем с руския разузнавателен безпилотен летателен апарат "Орлан". Той идентифицира целта и "Ланцет"-ът я уцелва. Оттем идва и името му, защото точността му може да се прецизира подобно хирургическа. Ефект от употребата на "лансети"-и има при значително количество, а не да се разчита на неговата мощност. Интересно от къде са руските "лансет"-и - Китай или сглобявани в Русия с китайски части и чипове? Още миналата есен руските войски се опитваха по този начин да обезвредят украинските противовъздушни ракетни системи (ЗРК). С цел да преодолеят украинската система за противовъздушна отбрана. Неслучайно украинците искаха от Германия антидронови системи - сензори и заглушители за защита от безпилотни летателни апарати. Това означаваше тогава, че "герани" и "лансети" причиняват на Киев истинско главоболие. Русия самодоволно заявяваше тогава, че "ланцет"ите е почти нереалистично да се прихванат и унищожат, благодарение на антилазерната им защита. Но украинците свалиха първия такъв дрон в средата на юли в Запорожието и публикуваха снимки. Седмица по-късно в Николаевска област е свален друг руски дрон камикадзе, който се опитва да атакува радарна станция. През октомври военновъздушните сили на ВСУ съобщиха, че са успели да свалят два безпилотни самолета "Лансет" с помощта на изтребител. След това руски експерти си признаха, че има проблем с недостиг на такива леки бойни безпилотники, за да укажат значим ефект на фронта. Сега, ако това е само единична демонстрация е един вид само ПР, но не и от значение да се промени нещо на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо иван

    11 Март 2023 16:52ч.

    Е тук може да видиш пораженията от "маломощните ланцети" по T72 и американските БТРИ https://www.youtube.com/watch?v=9FHrUgjS608

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Украйна продължават дейността си американските лаборатории за биотероризъм

    11 Март 2023 16:28ч.

    • Алексей Иванов https://zavtra.ru/events/prodolzhaetsya_rabota_amerikanskih_biolaboratorij_na_ukraine

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво наблюдаваме?

    11 Март 2023 16:37ч.

    Унищожаваме ракетенкомплекс или хората него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А след години…

    11 Март 2023 19:22ч.

    някои ще гледат кадри с унищожаването на Лондон. Както са я подкарали наглосаксонците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧИЧО ВИЧО

    11 Март 2023 20:18ч.

    Тази ракетна атака е прелюдия към поредния блицкриг не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скабеева бие камбаната: Товарищи, имате ли боеприпаси?

    11 Март 2023 21:49ч.

    Няма безпилотники ланцетки, дори и в склада няма, щото не са прозиведени, щото са скъпи. Били планирани, забележете, още преди повече от година! Значи рашистите най-после си признаха, че са планирали войната още преди година. Планирали, мислели, но станало, както винаги:) ---> https://t.me/pobegfromskrepostan/1785

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи