Русия поиска открито заседание на Съвета за сигурност на ООН заради западните оръжейни доставки за Киев

Русия поиска открито заседание на Съвета за сигурност на ООН заради западните оръжейни доставки за Киев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Преди ден президентът на САЩ Джо Байдън официално поиска от Конгреса да разреши допълнително финансиране за Украйна в размер на 20,6 млрд. долара, включително 13 млрд. долара нова военна помощ.

Русия поиска открито заседание на Съвета за сигурност на ООН заради "западните доставки на оръжия" за Украйна, заяви в петък заместник-постоянният представител на страната в организацията - Дмитрий Полянски.

"В светлината на нарастващите доставки на западно оръжие за режима в Киев, което изостря кризата и подкопава усилията за намиране на мирно решение, ние искаме открито заседание на Съвета за сигурност на ООН на 17 август“, написа той в Telegram.

Новината идва ден, след като президентът на Съединените щати Джо Байдън официално поиска от Конгреса да разреши допълнително финансиране за Украйна в размер на 20,6 млрд. долара, включително 13 млрд. долара нова военна помощ.

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • Митето

    12 Авг 2023 11:20ч.

    Един Пиар на руснаците,обречен на неуспех.Успехът е на бойното поле ,казано е - "Бий,за да те увужават!","Победителят взема всичко".А много държави чакат и се надяват на победата на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, но…

    12 Авг 2023 12:36ч.

    Успехът на бойното поле е наистина най-важен, но той зависи и от външни фактори. Трябва да се напомня, че САЩ и техните сателити провокираха тази война, направиха я неизбежна и продължават да наливат масло в огъня. И да се знае, че е заслужено, ако нещо се случи на сатанистите и на всички техни косвени жертви (вкл. България) – казах вече какво мисля, че заслужава САЩ, но бдителният администратор на сайта изтри коментара ми).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    12 Авг 2023 12:39ч.

    Принципно има нужда от такива. Проблемът на руснаците е, че не спазват заявените с апломб намерения и стават жалки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А американците спазват заявените с апломб намерения

    12 Авг 2023 13:04ч.

    но после не си признават: Байдън каза, че ще приключи със Северен поток, изпълни обещанието си, но после отрече - това е още по-жалко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чиновник

    12 Авг 2023 14:24ч.

    Рашките разбраха, че силите им стигат само да отхапят парче от Източна Украйна и взеха да плачат за мир. Какво стана с денацификацията и демилитаризацията, бре? Палячовци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е плач при 110 рупли за 1 евро

    12 Авг 2023 16:13ч.

    Ти да видиш какъв ще е плача при 200 за 1 зимата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към чиновника

    12 Авг 2023 17:21ч.

    Как ти изглежда "демилитаризация" в контекста на 250-400 украински войници минус на ден(жал ме е за тях)? В продължение на месеци. Малко ли е? Според мен не е. Пушечното месо почти свърши. Гледай да не те изпратят на фронте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До неразбралите по-горе!

    12 Авг 2023 15:13ч.

    Това не е нито пиар, нито проява на слабост! С това заседание Западът официално ще бъде признат като страна в конфликта!!! И вместо да се ограничи конфликта, той ще се разрасне! Руснаците обявяват открито, че воюват с т.нар. колективен запад на територията на украината! Следователно?! СВО се превръща в нова Отечествена война! / макар че тя си е такава от 22.02 2022/. Само от САЩ зависи дали да прекрати цялото това безумие като затръшне вратата пред реваншистките фашистки сили в Европа и принуди Украината да седне на масата на преговорите! Това е малко вероятно за съжаление! Наближава нов първи септември, многознайковци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мощната подкрепа на С. Корея, Иран и

    12 Авг 2023 16:12ч.

    Нигер успеха на Матушката ти е гарантиран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман от мухлясали мозъци

    12 Авг 2023 16:54ч.

    по форумите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до До неразбралите по-горе!

    12 Авг 2023 17:28ч.

    С ена малка поправка: "Реваншистките фашистки сили в Европа" винаги са били продукт на интернационалния банков елит със седалище ФАЩ. Както и "европейските елити" с много малки изключения са отгледани, контролирани и управлявани отвъд океана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз мисля, че ...

    12 Авг 2023 17:27ч.

    Целта на Русия е да докаже несъстоятелността на ООН. САЩ така или иначе не бръсне ООН отдавна. Това ще е едно предупреждение според мен, че предстои разпадане на ООН. Поне в този му марионетен вид и със седалище В САЩ. Американците би трябвало да внимават, но има да видим. С този елит не ги виждам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такова животно РАЗПАДАНЕ НА ООН

    12 Авг 2023 17:30ч.

    Най-много Русия да се самоизключи от ООН, а руснаците на са прости. ООН, както и всички подобни структури се формират след голяма война съгласно споразумение на победителите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може на първо време

    12 Авг 2023 17:41ч.

    континентални ООН-та, като по-безболезнено начало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговор на пропагандистките обвинения, че

    12 Авг 2023 18:06ч.

    Русия не желае да претоваря за мир. Обикновен дипломатически ход. Не да моли за мир, както на някои по–горе им се иска, а да създаде условия за него. В началото на войната се промъкна нечие изказване от САШ, че войната трябва да приключи достойно И за двете страни.Никой никого да не моли. Доставките спират, войната приключва, даже остава място за унизителни за нея интерпретации, защото западните и нашите медии не отразяват тоталното поражение на украинската страна. Доставките продължават, положението е, ами, предложихме да спрем дотук, но не приехте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи