Русия : Отблъснахме украински опит за превземане на Запорожката АЕЦ

Русия : Отблъснахме украински опит за превземане на Запорожката АЕЦ

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Русия съобщи, че украински сили са се опитали да си върнат контрола над Запорожката АЕЦ в Южна Украйна, но техният опит е бил отблъснат след няколкочасово сражение, предаде Ройтерс, позовавайки се на държавната агенция РИА Новости. Агенция "Ройтерс" отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на информацията от независими източници.

"След обстрел на града беше направен опит за десант, включително опит за превземане на Запорожката АЕЦ. Сражението продължи няколко часа, най-малко три, до три и половина часа", заяви ръководителят на назначената от Русия местна администрация Владимир Рогов. Той добави, че атаката е била "отблъсната" и в нея са участвали не по-малко от 30 украински катера (Запорожката АЕЦ е на бреговете на Каховското водохранилище на р. Днепър, бел. ред). Агенция "Ройтерс" отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на информацията от независими източници.

Назначената от Русия местна администрация в град Енергодар съобщи, че по сградата на администрацията и по градската инфраструктура са били нанесени удари с американска реактивна система за залпов огън "Хаймарс", предаде ТАСС. Били са повредени мост на входа на града и електрическа подстанция. Няма информация за пострадали.

Рогов също така заяви, че в района на бойните действия в Запорожка област се сражават около 5000 полски наемници. Той добави, че като цяло в момента на страната на украинските въоръжени сили се сражават наемници от 34 страни.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • ddd

    19 Окт 2022 13:55ч.

    М няма да го оставят така ще пратят повече ОТАН има достатъчно мръвка да хвърля и то се знае че сме в боя под украински флаг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    19 Окт 2022 14:24ч.

    Когато войната свърши, Сащ,Европа и Нато си нямат на представа какви репарации ги чакат, дето стрелят по цивилни обекти и АЕЦ. Да не си мислят, че ще минат само с набиване на оръжие и чуждестранни наемници! Осколките от снарядите се протоколират и събират на место.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    19 Окт 2022 15:46ч.

    90 военни нахраниха раците и рибите в Каховския водоем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само? а колко са черните чували от бреговата ивица?

    19 Окт 2022 16:18ч.

    Щото твърдят, че руснаците нарочно са ги пуснали да слязат, да да могат да "утилизират"повече... Все пак 30 десантни лодки могат да поемат до 600 глави двукрак добитък...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи